Viittä vaille kesäloma lapsilla

30.05.2019

Meidän kuopuksella ja keskimmäisellä alkoi kesäloma jo eilen ja esikoisella on jäljellä vielä yksi koulupäivä ekaluokkaa, sekä tietenkin kevätjuhla. Sinne se vuosi vaan vierähti yhtäkkiä ja niin paljon kerkesi tapahtua vuoden aikana. Tuntuu, että viime elokuun jälkeen jokainen meidän lapsista on kasvanut ihan hulluna ja ottanut valtavan harppauksen eteenpäin kehityksessä.

Yksi on jo ihan kunnon koululainen. Ne jännityksen aiheet koulumatkoista ja siitä, että kukaan ei enää päivittäin kerro lapsen kuulumisia, joita ennen ekaluokkaa oli meillä vanhemmilla, ovat hälvenneet tässä vuoden aikana. Ollaan uskallettu luottaa koululaisen omiin kykyihin ja siihen, mitä hän itse on meille kertonut. Saadaan olla valtavan ylpeitä hienosti sujuneesta vuodesta! Tällä hetkellä jännittää enää vain se, riittääkö mulle yksi nenäliinapaketti lauantaina kevätjuhlassa, vai pitäisikö suosiolla ottaa kaksi.

Keskimmäinen päätti päiväkotiuransa ja kymmenen viikon kesäloman jälkeen aloittaa eskarissa. Niin jännittävää! Ihan vasta meidän esikoinen aloitti eskarin muka ja nyt onkin jo keskimmäisen vuoro. Tämä 1,5 vuoden ikäero on kyllä sellainen, joka todella saa ajankulun tuntumaan räjähtävän nopealta. He tekevät kaiken aina ”ihan peräkkäin” tai siltä se 1,5v aina tuntuu, kun aika kuluu niin nopeasti. Saadaan olla valtavan ylpeitä myös keskimmäisestä, jolla on mennyt ihan super hyvin päiväkodissa ja joka on ihanasti huomioinut ja ottanut mukaan leikkeihin myös siellä tänä keväänä aloittanutta pikkusiskoa.

Kuopus aloitti päiväkodissa osa-aikaisesti kolme kuukautta sitten ja aloitus on sujunut mahtavasti. Vaikka tämä muutos tuntui musta haikealta, se meni lopulta tosi helposti ja ollaan valtavan ylpeitä myös kuopuksesta. Syksyllä hänellä on edessä sitten taas uusi juttu, kun hän jatkaa päiväkodissa yksin, sillä silloin isosisko on eskarissa. Onneksi päiväkodin lapsista on löytynyt paljon kavereita ja aikuisista turvallisia sylejä. Uskon, että syksyllä paluu päiväkotiin sujuu vallan mainiosti, enkä ole siitä ollenkaan huolissani.

Päiväkodin mahtavaa henkilökuntaa on kiittäminen tästäkin upeasti sujuneesta vuodesta ja taaperon ekasta päiväkotikeväästä. Ikinä ei ole tarvinnut miettiä, että mitenköhän ne lapset siellä pärjää. Aina on voinut luottaa, että kaikki on varmasti hyvin. Vastaanotto on aina ollut lämmin ja ihana, ja on ollut aina se fiilis, että meidän lapset saa parasta mahdollista hoitoa. Esitin jo vuolaat kiitokset eilen, mutta taidanpa esittää toisetkin, kun huomenna käydään hakemassa vielä kuopuksen kurahousut ja keskimmäisen kumpparit. Tietysti unohdin ne vielä, kun tavaraa oli kassikaupalla mukaan otettavaksi.

Nyt meillä on edessä koko perheen yhteinen kesä – 10 viikkoa yhdessäoloa! Mä jatkan toki töitä läpi kesän (mutta hieman kevyemmin) ja Otolla on muutama kurssi koulua myös kesän aikana, mutta osin vuorottelemalla ja ilta- ja yötyöaikaan välillä vaihtamalla me pystytään tarjoamaan lapsille tämä pitkä kesä tänäkin vuonna. Otto on jo tehnyt merkittävän osan kesäkurssien tehtävistä, kun ne tällä viikolla avautuivat. Mun työmäärää vähentää kesällä se, että tapahtumia on 90% vähemmän kuin muina vuodenaikoina. Kesän aikana on helpompaa tehdä töitä ilta- ja yöaikaan, kun ei myöskään ole koulun tai päiväkodin vuoksi aikaisia aamuherätyksiä. Se mahdollistaa meille sen, että suurimman osan päivistä voidaan olla yhdessä kaikki. Ja me aiotaan ottaa siitä kaikki ilo irti todellakin!

Saa nähdä mitä kaikkea keksitään, mutta luulisin, että tästä tulee aika siisti kesä. Lapset on niin paljon isompia nyt, että se avaa ihan uusia mahdollisuuksia, mitä kaikkea heidän kanssa voi tehdä. Me ei olla suunniteltu vielä etukäteen mitään tarkkaa kesäksi, aiotaan mennä aika pitkälti intuitiolla ja tehdä just sitä mitä milloinkin huvittaa. No jossain vaiheessa kyllä lähdetään Ouluun, mutta ei olla päätetty sitäkään vielä että milloin. Ajattelin, että meille todellakin kelpaisi vinkit kesätekemisestä ja kivoista kesäkohteista Suomessa tai naapurimaissa! Eli tähän postaukseen saa vinkata oman lempparikesäkohteen lasten kanssa Suomesta, tai muuten järkevän juna-, laiva- tai automatkan päästä täältä. Kiitos hurjasti jo etukäteen!

Mä toivotan tsemppiä kaikille vanhemmille, joilla lasten kevätjuhlat on edessä. Muistakaa nenäliinat! Ja ihan valtavan paljon onnea kaikille valmistuneille tai koulunsa päättäneille, mekin saadaan huomenna ja lauantaina juhlia kaksia läheisten valmistujaisia, ihana juhlaviikonloppu siis tulossa!


12 Responses to “Viittä vaille kesäloma lapsilla”

 1. Jenni sanoo:

  Hei. Minä menen huomenna itkemään tyttöni eskarijuhlaan. Sitten mulla on 3 koululaista 😍 loppukesästä lomailen lasten kanssa Oulussa Edenin kylpylässä. Oisko sulla vinkkiä missä kannattaisi ehdottomasti käydä?
  Ihanaa kesää teidän perheelle 💖

 2. Anna sanoo:

  Tanskaan on toki ajamista vähän pidemmälti (tai voi mennä laivalla Saksaan ja ajaa sieltä Tanskaan), mutta siellä tosi kivoja kohteita lasten kanssa on mm. Legoland Billundissa ja Tivoli Kööpenhaminassa. Myös huikeat hiekkarannat, pitkät sillat saarien välillä ovat näkemisen arvoisia ja kauniit kaupungit, mm. Aarhus ihanine kirjastoineen ovat tosi ihania ja jotenkin kotoisia. 🙂

 3. Laura sanoo:

  Ihanaa kesää teille koko perheelle! ❤☀
  Olispa ihana jos meidänkin lasten koulussa olis kevätjuhla, ollaan vasta muutettu uudelle paikkakunnalle ja ollaan huomattu ettei täällä ilmeisesti pidetä joulu- ja kevätjuhlia vanhemmille. Olis mukava kesän aloitus jos pääsis koulun juhlaan!
  Mutta kotona kyllä lasten kanssa aiotaan loman alkua juhlistaa mm.herkuttelemalla ja ihastelemalla koulusta tuotuja vuoden aikana tehtyjä askarteluja. 😊

 4. Nimetön sanoo:

  Jo junamatka on lapsille elämys, joten kohteellakaan ei aina niin ole väliä. Helsingistä junalla ajaa mukavasti tietysti vaikka Turkuun tai Tampereelle, mutta myös niille pienille väliasemille, kuten vaikka Saloon. Käy päiväretkestä ja pitää maakunnan vireänä!

 5. Jenny sanoo:

  Tallinna😍 Siellä Teletorni sekä eläintarha, hotelli suosituksena Swissotel. Oma auto isona suosituksena mukaan! Ähtäri ja tuurin kyläkauppa, joka kesäinen reissu. Sekä muumimaailma. Tamperelaisina Särkänniemi ja Koiramäki kuuluu myös meidän perinteisiin kesäreissuihin. Lapset 7v, 4v ja 2v. Ihanaa lomaa teille!😍

 6. O sanoo:

  Miten olisi päiväretki jollekin majakkasaarelle? Yhteysaluksella matkustaminen jo itsessään on varmasti lapsista hauskaa ja majakkasaaret on kiehtovia paikkoja.

 7. Satu sanoo:

  Ihanat kuvat <3 Näistä henkii niin rakkaus ja yhdessäolo <3

  Meidän taaperon ihan ekä kevätjuhla oli pari viikkoa sitten ja kyllä täällä itkettiin juhlissa molemmat kun pieni muiden mukana lauloi vanhemmille ja osasi leikkiä mukana <3

 8. krstl sanoo:

  Lähtekää Viroon autoreissulle! Tallinnassa on hurjasti kivaa nähtävää ja tekemistä, esim. vanhassa kaupungissavoi tutustua muurien alla kulkeviin keskiaikaisiin käytäviin (Bastioni käigud) tai sitten katsella kaupunkia yläilmoista joko aikoinaan maailman korkeimman rakennuksen eli Olevisten kirkon tornista tai hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevasta Teletornista. Myös Lennusadam on sairaan siisti vierailukohde sukellusveneineen.

  Tallinnasta matkaa voi jatkaa vaikkapa kylpylöistään ja rannastaan tunnetun Pärnun suuntaan. Virtsun lauttasatamasta pääsee Saarenmaalle, autolla matkustavien kannattaa varata lippu etukäteen! Kuressaare on linnoituksineen upea kesäkaupunki, muita nähtävyyksiä Saarenmaalla ovat esimerkiksi Sõrvesäären majakka ja Kaalin meteoriittikraatteri.

  Vaihtoehtoisesti auton nokan voi rannikon sijaan kääntää sisämaahan ja suunnata lempikaupunkiini maailmassa, pieneen ja sievään Tarttoon. Tarttossa lapsiperheelle erinomainen käyntikohde on ainakin ylösalainen talo (Tagurpidi maja). Sen vieressä on myös Viron uusi kansallismuseo, joka on jo rakennuksenakin varsin vaikuttava.

  Ja jos lievä rappioromantiikka viehättää, takaisin pohjoiseen voi koukata Peipsijärven rantaa pitkin. Venäläisenemmistöinen Narva, valtavat tuhkamäet sekä maanalainen kaivosmuseo (Eesti kaevandusmuuseum) ovat varsin päräyttäviä kokemuksia.

 9. Elina sanoo:

  Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia kesäpäiväretkiä on Helsingin edustan saaret. Pihlajasaari, Vallisaari, Kaunissaari, Uunisaari, Suomenlinna muun muassa. Eväät ja uikkarit mukaan ja lautalla saaripäivää viettämään!

 10. Sj sanoo:

  Mistä kuvissa vilahteleva mekkosi on hankittu?

 11. Laura sanoo:

  Virossa Pärnu on ihana, ja omalla autolla menee aikaa Tallinnasta pari tuntia. Viron suurin ”vesipuisto” Tervise Paradiis, jonka yhteydessä on myös hotelli, on tosi kiva ja sijaitsee ihan meren ja hiekkarannan äärellä! Talot on kauniita ja ruoka edullista 🙂

  Kiitos tästä ihanasta blogista, aurinkoisia kesäpäiviä ja onnellisia reissuja teille!

 12. Elina sanoo:

  Suunnatkaa autolla tai junalla Tampereelle! Kesäisenä päivänä Viikinsaari on aivan ihana kohde, piknikeväät ja uikkarit mukaan niin saa helposti vaikka koko päivän vietettyä saarella. Viikinsaaressa on myös ravintola, mutta ei mitään muistikuvaa sen aukioloajoista. Ja jos ei halua käyttää laivamatkaan aikaa, niin esimerkiksi Rauhaniemen kansankylpylä, Pyynikin / Rosendahlin ranta sekä Mustanlahden sataman lähellä oleva kallioinen ranta ovat hyviä kohteita, jos haluaa kastautua veteen.

  Museoista jos tykkää, niin Vapriikki on ihana kohde ja sieltä löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin tutkittavaa. Vapriikissa on siis monta museota yhden talon sisällä ja joka kerralla huomaan ainakin itse jotain uutta. Vapriikissa yksi hauskimmista mun kummitytön mielestä on luonnontieteellinen museo, jossa pääsee niin sanotusti Tammerkosken alle sekä konttaamaan puun läpi (ovat niin isoja, että aikuinenkin mahtuu). Nukkemuseossa on tällä hetkellä Taru Sormusten Herrasta-figuureja, eli meille nörteillekin löytyy sieltäkin jotain katseltavaa 😀 Pelimuseo on myös ihan huippu!

  Jos haluaa jotain vähän erilaista ja spesiaalimpaa tapahtumaa, niin Hämeenlinnassa on 15.-16.6. Karjalaisten kesäjuhlien yhteydessä karjalainen tori. Kesäjuhlat on joka vuosi eri paikkakunnalla ja ainakin aiempina vuosina torilta on saanut ostaa Viipurin rinkeliä (joka on muuten aivan ihanaa, mun on pakko pyytää joku ostamaan mulle tätä varastoon), Kouvolan lakua, tuohikoreja ja ties mitä käsityöläisten tuotteita. Hämeenlinna on muutenkin ainakin omasta mielestä mukava kesäkaupunki, Hämeen linnassa ainakin voi saada hyvin aikaa kulumaan.

  Riihimäen lasimuseolla on ainakin aiemmin ollut tapahtumia, joissa on voinut testata lasinpuhallusta. Lasimuseo tosin on muutenkin yksi Riihimäen kivoista kohteista, mutta lasten mielenkiinnoista riippuen saattaa olla vähän tylsä kohde 😀 Mutta jos jostain syystä eksytte Riihimäelle, niin Punainen talo on hellyttävä ja Vihreässä talossa on usein tapahtumia. Punainen ja Vihreä talo ovat ihan lähellä asemaa, eli junalla on ehkä helpompi saapua kuin autolla.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.