Meiltä tulee oma podcast!

01.07.2019

Nyt mä vihdoinkin uskallan paljastaa, sillä nauhoitukset alkavat tässä kuussa. Me ollaan koko kevään ajan suunniteltu Oton kanssa meidän yhteistä podia, jonka jaksot on nyt hahmoteltu, nimi päätetty ja studio tiedossa. Me ollaan niin innoissaan tästä. Idea omasta podista syntyi jo viime vuoden marraskuussa, jolloin varovasti sitä ehdotin Otolle. Ajattelin, että hän sanoisi heti, että EI, koska hän ei halunnut jatkaa blogin kirjoittamistakaan vuotta pidempään. Mutta kuinka väärässä olinkaan, Ottohan innostui podi-ideasta heti. Meillä lähti samantien ajatukset laukkaamaan, että mistä kaikesta me voidaan ja halutaan puhua ja millainen meidän podista tulee.

Sovittiin yhdessä, että voidaan lähteä tekemään podia sitten, kun Otto jää keväällä opintovapaalle ja meillä on kunnolla aikaa. Lähdettiin pikkuhiljaa yhdessä suunnittelemaan sisältöä ja etsimään studiota, jossa voitaisiin nauhoittaa jaksot. Pohdittiin hetken myös sitä, että sijoitettaisiinko omiin laitteisiin, mutta tultiin lopulta siihen tulokseen (onneksi), että se olisi joko a) liian suuri investointi projektiin, jonka menestys ei etukäteen ole kiveenhakattua tai b) liian huonolaatuista sisältöä edullisemmilla ja suppeammilla laitteilla. Onneksi me lopulta löydettiin studio meidän podille lähempää kuin osattiin toivoakaan, eikä tarvinnut enää miettiä, että ostetaanko itse ummikkoina niitä laitteita.

Alunperin meidän nauhoitusten piti alkaa jo huhtikuun alussa, mutta meistä riippumattomista syistä ne viivästyivät nyt tänne heinäkuulle saakka. Voin kertoa, että ollaan oltu välillä niin tulisilla hiilillä kun on ollut niin paljon ideoita ja intoa ja fiilistä lähteä tekemään, mutta ollaan jouduttu vielä odottamaan. Mutta nyt, nyt me vihdoinkin päästään tekemään tätä, enkä voisi olla enempää innoissani! Mun onneksi Otto on tästä myös ihan super innoissaan.

Meidän podin nimi on Yhdessä ja tehtiin sille jo oma instatili @yhdessapodi. Itse asiassa tein tuon tilin jo tammikuussa, kun olin jutellut tästä podi-ideasta eräässä pressissä Strictly Style -blogin Hannan kanssa. Mä silloin sanoin, että ei olla vielä keksitty podille nimeä ja Hanna huikkasi mulle tuon nimi-idean. Se oli musta niiiiiin hyvä! Mulle tuli heti se fiilis, että siinä on just se nimi. Niin yksinkertainen, helppo ja kuvaava. Yhdessä. Kiitos Hannalle ihan älyttömän paljon tästä ideasta, en tiedä muistaako hän edes tätä sivulauseessa ohimennen huikattua ehdotusta, mutta mulle se kolahti aivan täydellisesti ja Ottokin tykkäsi heti.

Yhdessä-podi tulee pyörimään aika paljon parisuhdeaiheiden ympärillä, mutta aiotaan me puhua muustakin. Mukana tulee olemaan jaksoja liittyen myös vanhemmuuteen, mutta suhteet ovat pääosassa. Toki vanhemmuus on yksi osa meitä ja varmasti näkyy  (kuuluu) jossain määrin aina, mutta mikään perhepodi Yhdessä ei ole.

Mä olen ihan fiiliksissä meidän tulevista jaksoista, koska mulla on niin paljon ajatuksia niihin liittyen! En malta odottaa, että päästään aloittamaan nauhoitukset Oton kanssa. Siitä tulee varmasti aivan älyttömän hauskaa. Oton kanssa mun on helpompaa puhua kuin kenenkään toisen kanssa koko maailmassa ja siksi mua ei yhtään stressaa, että miten meidän höpinät sujuu. Meillä on selkeät ideat jo tosi moneen jaksoon ja varmaan kolmeen tuotantokauteen, mutta me halutaan vielä (ennen nauhoitusten alkua) kuulla myös teitä. Mikä teitä kiinnostaa? Mistä aiheista te toivoisitte kuulevanne meidän keskustelua? Voidaan sitten tarkistaa, että ollaan oikeilla jäljillä jaksoideoiden suhteen, eikä aivan hakoteillä ja muokata vielä ideoita ja niiden järjestystä tarvittaessa.

Pssst! Tullaan ehdottomasti yhdessä jaksossa palaamaan ainakin siihen, mistä kaikki alkoi. Eli tähän:

Ihan älyttömän suuri kiitos Otolle ja kaikille, jotka on meitä jo tukenut tämän haaveen toteuttamisessa. Tästä tulee varmasti niin huikea yhteinen projekti! Laittakaa seurantaan @yhdessapodi instassa ja huikkailkaa tähän kommenttiboksiin tai instassa DM:llä tai mun storiesin kyselyssä, jos tulee joku jaksoidea mieleen minkä ehdottomasti haluatte kuulla. Ja jos on jotain muita toiveita podin toteutukseen liittyen (esim. jaksojen pituus, julkaisualustat, muut toiveet) niin niitäkin saa heitellä ilmaan. Iso kiitos jo etukäteen!


8 Responses to “Meiltä tulee oma podcast!”

 1. Yeminah sanoo:

  Toivottavasti Spotify on yksi julkaisualusta! 🙂

 2. Huikea juttu onneks olkoon uudesta jutusta 🙂 ja hahah ihana tuo teidän alkuaikojen kuva,Oton keesi on aikamoinen 😀

 3. Nimetön sanoo:

  Toivoisin kovasti, että yksi aihe olisi Vaikeat asiat puhua.
  Sellaisia kun on aina kaikissa ihmissuhteissa, joko ihmissuhteen sisällä tai sen ulkopuolella. Mitkä ovat teidän vaikeita asioita puhua? Tai ottaa puheeksi?
  Olisi myös mielenkiintoista kuulla teidän parisuhteen epätavallisista valinnoista. Mitä olette suhteessanne tehneet toisin kuin suurin osa muista? Mikä suhteessanne ja valinnoissanne on herättänyt hämmästystä tai hämmennystä ympäristössä?

 4. Elisa sanoo:

  Kuullostaapa mielenkiintoiselta! 🙂
  Toivoisin ehdottomasti kuulevani podcasissa pohdintaa vanhemmuudesta ja aivan erityisesti lasten somenäkyvyydestä ja osallisuudesta blogin ja muihin somekanavoiden kautta ”työntekoon/elannon ansaitsemiseen” sekä yleisellä tasolla että teidän henkilökohtaisesta näkökulmasta. Esimerkiksi miten olette asiaa lapsille selittäneet, mitä käytäntöjä teillä on arjessa asiaan liittyen, miten ympäristö ja muut ihmiset reagoineet, mitä asioita on ollut päätöksenne taustalla osallistaa heidät päivittäisessä arjessa sisällön tekoon, mitä etuja tai haittoja koette asiasta olevan heille nyt ja tulevaisuudessa jne. jne. Aihe tuntuu olevan suuri tabu ja teillä varmasti paljon kokemusta, näkökulmia ja annettavaa sen avaamiseen ja keskustelun aloitukseen. Jään innolla odottamaan 🙂

 5. Jonna sanoo:

  Jee, ootan innolla 🙂

  Spotifyn kautta olis niin kätevää kuunnella teitä. Aiheena mua kiinnostais kunnioitus parisuhteessa ja myös arvoristiriitojen ratkaisu.

 6. […] kiittää valtavan suuresti jokaista, joka on laittanut palautetta tai toiveita meidän tulevaa Yhdessä-podcastia koskien, niistä on ollut ihan superisti iloa, inspiraatiota ja apua. Nyt tiedetään minkä […]

 7. xod sanoo:

  Mahtavaa, kuuntelen varmasti 🙂 Toivoisin juttua siitä miten ratkaisette ongelmat parisuhteessa, erimielisyydet, erilaiset luonteet ja toiveet yms… Oton näkökulma blogiisi kiinnostaa myös.

 8. […] Paljastatettiin heti alkukuusta, että aloitetaan elokuussa Oton kanssa oma podcast nimeltä Yhdessä. Kävin Oulussa haastattelemassa ihanaa erilaista perhettä. Sen jälkeen palattiin kotiin kahden viikon Oulun reissulta. Tein vaippakakun Emilian ylläri -baby showereihin, jotka järjestettiin Turussa Emilian siskon luona. Fiilisteltiin kesää ja rentoa kesäarkea. Heinäkuun rennoissa meiningeissä onnistuin kuitenkin kertomaan blogini syntytarinan ja listaamaan asioita, jotka haluan saavuttaa ennen kuin täytän 30 vuotta. […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.