Kuunneltavaa kesäpäiviin

16.07.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä BookBeatin & Indieplacen kanssa.

Viime vuonna mä haastoin itseni lukemaan enemmän ja jossain vaiheessa sainkin luettua ja kuunneltua kirjoja ihan hyvään tahtiin. Mä rakastan lukemista, se on ainoa harrastus, joka on seurannut läpi mun jokaisen elämänvaiheen. Arjen keskellä kirjoihin tarttuminen on mulle kuitenkin vaikeampaa kuin se oli teini-iässä, tai kuin se oli vaikkapa äitiyslomalla. Syksyn ja talven kiireissä kirjat jäivät multa lähes kokonaan. Havahduin maaliskuussa siihen, että en ollut saanut edes Otolta joululahjaksi saamaani, itse toivomaani romaania luettua puoliväliin. Se pysäytti.

Päätin raivata kirjoille aikaa, koska totuus on se, että ei mulla ole milloinkaan niin kiire, ettenkö saisi kirjaa kahlattua vaikkapa viikossa tai kahdessa. Kyse on valinnoista. Mä valitsin puhelimen selailun tai sarjan katsomisen useammin kuin lukemisen, koska se oli niin helppoa. Oton ollessa kotona mun kanssa päivisin, en myöskään tehnyt sitä, että olisin kuunnellut äänikirjoja pyykkejä laittaessani tai siivotessani. Ennemmin me höpöteltiin yhdessä ja laitettiin pyykit yhdessä. Lenkilläkin kävin yhdessä kaverin kanssa, enkä silloinkaan kuunnellut mitään.

Maaliskuussa päätin, että tilanteeseen on saatava muutos. Otin kirjoille erikseen aikaa aamuisin. Tein siitä itselleni rutiinin, että aamukahvia juodessani mä luin aina kirjaa. Se toimi, pian huomasin taas koukuttuvani kirjoihin ja löytäväni niistä sen ilon ja fiiliksen, jota kaipasinkin. Juuri sen kutkuttavan jännittävän uppoutuneen fiiliksen, jota mä en saa selaamalla Facebookia tai lukemalla uutisia.

Sen jälkeen kun lapset jäivät kesälomalle, en ole edes erikseen varannut aikaa lukemiselle. Olen vaan uppoutunut kirjoihin ja nytkin kahlasin Kevin Kwanin kirjoittaman yli 500-sivuisen Ökyrikkaat aasialaiset -kirjan läpi alle viikossa. Kesä on parasta aikaa mun lukemisen kannalta, vaikka toisaalta nautin hirveästi niistä pimenevistä syysilloista viltin alla teemuki ja kirja kädessä, joille aion _ihan_ varmasti ottaa aikaa ensi syksynä, arjesta viis. Nyt kesällä olen myös lenkkeillyt paljon yksin ja kuunnellut samalla äänikirjoja. Iltaisin on myös ihana rentoutua sängyssä pimeässä äänikirjaa kuunnellen.

Tällä hetkellä mä kuuntelen BookBeatista ehkä koskettavinta kirjaa, jota olen ikinä kuunnellut. Sen nimi on Auschwitzin tatuoija. Kirja kertoo Lale Sokolovista, joka oli Auschwitz-Birkenaun keskitysleirillä paitsi vanki, myös tatuoija, joka tatuoi vankinumeroita keskitysleirin muille vangeille. En paljasta enempää, mutta kerron vaan, että oikeasti tämä kirja koskettaa mua niin paljon. Mä olen aina ollut hirveän kiinnostunut nimenomaan toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista, ehkä siksi, koska niistä ei kuitenkaan ole vielä niin pitkä aika ja juuri siksi ne tuntuvat niin käsittämättömiltä. Tämä kirja on ihan älyttömän merkittävä mulle, enkä malta odottaa, että saan koko tarinan kuunneltua loppuun.

BookBeatista löytyy paljon kesäkuunneltavaa, kuten esimerkiksi mun viime kesän paras kirja, Maria Veitolan Veitola ja Eva Frantzin koukuttava dekkari Sininen Huvila, joka kertoo bloggaajaan kohdistuneesta rikoksesta. Sen mä osittain luin ja osittain kuuntelin viime vuonna, molemmat onnistuvat BookBeatissa kätevästi. Se oli super mielenkiintoinen! Tällä hetkellä BookBeatin kuunnelluimpana komeilee Michelle Obaman Minun tarinani, jonka mä myös luin tänä kesänä. Se oli tosi koskettava ja inspiroiva kirja, joka herätti paljon ajatuksia. BookBeatin kuunnelluimmissa on myös Camilla Läckbergin Kultahäkki, joka sai mut innostumaan Läckbergin kirjoista ylipäätään. Aivan loistavia! Aiemmin mainitsemani Kevin Kwanin Ökyrikkaat aasialaiset löytyy  muuten myös BookBeatista.

Mä rakastan sitä, miten BookBeatin avulla kirjat kulkee aina mukana. Jos tulee yhtäkkiä metrossa sellainen fiilis, että hei voisin lukea kirjaa, niin se on mukana puhelimessa. Tai jos reissuun lähtiessä unohtaa pakata juuri ostetun uuden lempikirjan mukaan, sen voi lukea tai kuunnella BookBeatista, koska siellä on kaikki uutuudetkin. Puhumattakaan siitä, miten paljon tilaa säästyy matkalaukusta, kun ei tarvitse raahata tiiliskivikirjoja mukana. BookBeatissa on myös offline-toiminto, jonka avulla kirjoa voi kuunnella myös ilman nettiyhteyttä, eli vaikka lentokoneessa. Mä tiedän mitä mä teen lentomatkalla Mallorcalle syyskuussa, ainakin sen aikaa kun taaperon vahtivuoro on Otolla.

Musta on ihanaa, että olen löytänyt kirjat uudelleen. Kirjoilla on niin paljon annettavaa ja opetettavaa. Mikään ei myöskään rentouta mua niin kuin hyvään kirjaan syventyminen. Olen älyttömän iloinen siitä, että olen saanut siirrettyä saman lukuinnon myös meidän esikoiselle. Hän on lukenut tämän kesän aikana enemmän kirjoja kuin minä koko vuonna, vaikka mäkin olen kirinyt tahdissa.

KUUNTELE ILMAISEKSI 1kk BOOKBEATIA!

Koodilla BIHNS pääsette nyt kuuntelemaan BookBeatia 1kk ajan ilmaiseksi. Koodi on voimassa ainoastaan uusille BookBeat -asiakkaille. TÄMÄ LINKKI vie teidät suoraan tilaussivulle, mihin koodi on automaattisesti syötettynä.


5 Responses to “Kuunneltavaa kesäpäiviin”

 1. Avatar Anna sanoo:

  Mä kans tykkään Bookbeatista tosi paljon! Vaikka nykyään työmatka on niin lyhyt, ettei siinä ehdi oikein kuunnella mitään (n.5min), niin joka aamu laittautuessa kuuntelen äänikirjaa. Se auttaa myös nousemaan sängystä vaikka väsyttäisi, kun on kiinnostava kirja kesken. Myös automatkat yksin sujuu mukavammin kuunnellessa, sekä esim ruuanlaitto. Tuo Auschwitzin tatuoija oli munkin mielestä koskettava. Suosittelen sulle myös Kaikki se valo jota emme näe -kirjaa :)

 2. Avatar Carla sanoo:

  On pitänyt monesti kysyä, että millä kameralla ja objektiiveilla kuvaat? Sulla on super nättejä kuvia!<3

 3. Avatar Milla sanoo:

  Just sain tänään kuunneltua tuon Auschwitzin tatuoija -kirjan loppuun ja kyyneleet valui työmatkalla valtoimenaan. Todella koskettava ja järkyttävä tarina, mutta silti niin upea teos. On pyörinyt mielessä pitkin päivää tuo kirja. Huh. Ite aattelin ehkä seuraavaksi ottaa klassikoita haltuun, kuten Sinuhe egyptiläisen! Oon sen joskus teininä lukenut ja rakastin sitä kirjaa, nyt voisi taas kuunnella sen. Mun työmatkat kestää 1,5h/suunta, joten äänikirjat on ollut ihan arjen pelastus :) työmatka tulee osaksi omaa vapaa-aikaa, ja olo onkin rentoutunut kotiin päästessäni! Kiitos kirjavinkeistä! :)

 4. Avatar Nimetön sanoo:

  Pitääkö rekisteröityä, syöttää luottokortin numeroit tai vastaavia saadakseen koodin käyttöön? Alkaako tuosta ilmaisedta kuukaudesta esimerkiksi joku maksullinen kestotilaus samalla?

  Itse olen taas lukenut kesällä paljon. Lasten kanssa tulee käytyä kirjastossa ja hyviä pokkareita on tullut napattua edullisesti mukaan myös kaupasta. Vaikka kirjojen omistaminen kyllä vaatii tilaa, bongaan hyviä kirjahtö myös esimerkiksi spr:n kontista. Sinne tulee myös ”palauteltua” jo luettuja aarteita uudelleen myyntiin

 5. Avatar Imppu82 sanoo:

  Mulla kävi lasten ollessa pieniä niin, että unohdin lukemisen. Oli mulla aina joku kirja kesken, mutta lukutahti hidastui huomattavasti entiseen verrattuna. Väsyneenä oli vaan huomattavasti helmpompi tuijottaa telkkaria kuin tarttua kirjaan.
  Nyt olen pitkästä aikaa lukenut paljon enemmän kuin vuosiin ja ai että, se on ihanaa <3 Mulla myös BookBeat ja se on kyllä todella kätevä, kun kirjat kulkee mukana ja just esimerkiksi lenkillä voi kuunnella kirjoja.
  Jos toinen maailman sota kiinnostaa, heitän sulle kirjavinkiksi Kirsten Hannahin Satakielen. Itse luin lukioaikoina tosi paljon keskitysleireistä kertovia tosi tarinoita, mutta nyt en ole pitkiin aikoihin pystynyt niihin tarttumaan. Tuo Satakieli tuo toiseen maailman sotaan aivan toisenlaisen näkökulman.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.