Maailman siistein festarikampaus & freesattu tukka

26.07.2019

Kaupallinen yhteistyö Salon Pepe Åhmanin & BPHairin kanssa.

Kävin keskiviikkona kampaajalla ennen Ed Sheeranin keikkaa. Edellisestä käynnistä ehtikin vierähtää älyttömän pitkä tovi, viimeksi kävin helmikuussa. Tämä lähinnä siksi, että puhuttiin viimeksi kampaajani Raisan kanssa, että voisin tällä kertaa sinnitellä niin pitkään kuin pystyn, jotta mun hiukset saisivat levähtää. Ja mähän sinnittelin. Alkukesästä jo tukka näytti siltä, että voisi kaivata pientä freesausta, mutta sinnittelin vielä ja vielä. Heinäkuun alussa päätin, että sinne keikalle mä haluan hiukset kuntoon ja sovittiinkin Raisan kanssa sitten kampaaja-aika Lauttasaaren Salon Pepe Åhmaniin samalle päivälle keikan kanssa.

Halusin reippaasti vaaleampaa, koska mulle oli kasvanut niin pitkästi omaa maantienväristä juurta. Raisa vaalensi mun hiuksia raidoittamalla, kuten aina. Raitaa tuli aika tiheästi ja mä oon tosi tyytyväinen vaalentuneeseen ilmeeseen! Kuten viimeksi, tälläkin kertaa käytimme pelkästään hajusteettomia tuotteita ja niillä sai juuri sellaisen lopputuloksen kuin toivoinkin. Salon Pepe Åhmanille on tullut myös uusi täysin hajusteeton Optima-värisarja, jonka viileän vaalealla sävyllä me vähän vielä taitettiin tätä vaalennettua kuontaloa kylmemmäksi.

Sain lisäksi BPHairilta uudet Multiway-pidennykset, jotka kiinnitetään siis klipseillä tai vaihtoehtoisesti teipeillä. Mä itse suosin edelleen klipsejä niiden helppouden ja hiusystävällisyyden vuoksi. Saatan välillä olla viikon tai kaksikin kokonaan ilman lisähiusta, mutta sitten taas välillä on aivan ihana laittaa ne paikoilleen. Parasta on se, että ne saa aina yöksi pois eikä ole mitään ylimääräistä päässä kun käy nukkumaan. Edelliset pidennykset kestivät hyvänä viime vuoden marraskuun alusta asti mun käytössä eli n. 9 kuukautta. Nyt ne vanhat pidennykset lähtivät taas Salon Pepe Åhmanille hiusväri-testailujen ja muiden juttujen kohteeksi, eli vieläkään eivät onneksi menneet hukkaan.

On kuitenkin ihanaa kun on uudet freesit ja vaaleat pidennykset! Raisa kevensi pidennyksiä latvasta ja leikattiin niitä mun toiveesta lyhyemmäksi, niin sai vähän luonnollisempaa lopputulosta. Nyt oon tosi tyytyväinen mun hiuksiin ja lisäksi oon tyytyväinen nyt myös mun omiin karvoihin, koska niitäkin vähän tasoitettiin. Nyt mun hiukset näyttää ilmankin pidennyksiä mielestäni tosi kivalta, saattaa olla, että innostun välillä olemaan ihan vaan omalla tukalla jopa hiukset auki. Katsellaan kuinka kauan tällä kertaa pärjäilen tällä tukalla, ehkä saan pidettyä samanlaisen melkein puolen vuoden tauon?

Raisa teki mulle ihanan ”festarikampauksen”. Ed Sheeranin keikka oli tietysti vain keikka, mutta miljöö ruokakojuineen ja upean helteinen kesäsää sekä useampi mahtava artisti tekivät kuitenkin kokemuksesta vähän festarimaisen. Siksi halusin itselleni mun kesän ainoalle ”festarille” myös ihanan tukan! Raisa letitti hollantilaiselle letille mun päällimmäiset hiukset ja sitten teki mulle space bunit eli nutturat päälaelle. Jakaukseen käytettiin Glitternistin ekoglitteriä, jota kävin ostamassa Ruohonjuuresta. Ekoglitter maatuu täysin, eli on paljon parempi vaihtoehto kuin tavallinen muoviglitter. Sitäkään ei saa kuitenkaan päästää vesistöön, vaan mä poistin glitteristä suurimman osan rapsuttelemalla suoraan roskikseen mun hiuksista.

Raisa osasi tehdä mulle just sellaisen tukan kuin mä halusinkin, jälleen kerran. En ole ikinä noussut Raisan penkistä ilman, että olisin ollut 100% tyytyväinen. Vaikka mä teen Salon Pepe Åhmanin kanssa yhteistyötä jo kolmatta vuotta, myös Otto on alkanut käymään (omakustanteisesti) Raisalla asiakkaana. Ennen Raisaa Otto ei antanut kenenkään muun kuin mun koskea tukkaansa, mutta nykyisin Otto käy parturissa mielellään ja tosi usein entiseen verrattuna. Raisalla on loistava kyky ymmärtää täysin mitä asiakas haluaa, vaikka ei osaisi edes kertoa niin selkeästi. Kuva on toki aina hyvä olla siitä mitä haluaa.

Suuri kiitos vielä Raisalle ja Salon Pepe Åhmanille ihanasta uudesta tukasta, sekä BP-Hairille ihanista ja laadukkaista pidennyksistä!


5 Responses to “Maailman siistein festarikampaus & freesattu tukka”

 1. Nimetön sanoo:

  Olisi kiva lukea myös teidän lasten hiusten hoidosta ja ”hiusfilosofiasta”.
  Eteenkin tyttöjen äideillä tuntuu olevan haaveita ja toiveita tyttäriensä hiuksien suhteen. Halutaan vaikka kasvattaa tyttärelle ne pitkät hiukset, joita ei itsellä ole tai suhtaudutaan intohimoisesti kysymykseen otsatukasta tai muuta semmoista.

  Usein esimerkiksi näkee, kuinka jseamman tyttären perheessä toisella tyttärellä on lyhyt (tai lyhyempi) tukka, kun esikoisen kohdalla on jo toteutettu se pitkien hiusten unelma 😉

  Yllättäen myös usein isillä on vahvoja mielipiteitä siitä, millaiset hiukset pienellä tyttärellä pitäisi olla. Sekin on aika suloista (ellei sitten mene perheen sisällä kaikkien toiseet ihan ristiin 🙈)

  Mitä ajatuksia siis herättää, milloin lapsi saa itse päättää hiuksistaan?
  Leikataanko kampaajalla vai kotona?
  Saako esimerkiksi esikoinen laittaa hiukset itse kiinni koulua varten vai edellytetäänkö vanhemman laittama, vähän taidokkaampi ja ”siistimpi” kampaus?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei vitsi olipa mielenkiintoinen aihe ja hyviä kysymyksiä! 🙂 Meillä kaikki on saaneet aina just sellaiset hiukset kuin on halunneet. Esikoinen haluaa kasvattaa niin pitkäksi kuin ikinä vain kasvaa, keskimmäinen taas tykkää kokeilla: hän on halunnut leikata polkkatukan (4-vuotiaana) ja vuosi sitten halusi itselleen ekaa kertaa otsatukan. Mä oon itse opiskellut vajaan vuoden parturi-kampaajaksi, niin tällaiset suht helpot hiusmuutokset onnistuu mun saksilta ihan hyvin ja mielellään niitä toteutan ja annan lasten ilmaista omaa tyyliään. 🙂 Ja kouluun/eskariin saa laittaa hiukset itse jos haluaa, mä laitan pyydettäessä. Vähimmäisvaatimus on hiusten harjaus. 😀

 2. ida ihana sanoo:

  Kiitos postauksesta, kuten aiemminkin kommentoin, niin ihan täydellinen kesäkampaus!:) Se on kyllä niin mahtavaa, kun on luottokampaaja, jonka penkkiin voi turvallisin ja innostunein odottavin mielin aina istahtaa 🙂 Täytyisi mennä itsekin taas ottamaan vaikka vähän vaaleita raitoja.
  Kiitos inspiraatiosta jälleen ja mukavaa viikonloppua!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos ihana Ida <3 Se on oikeesti mustakin ihan mahtavaa kun on löytynyt tyyppi, joka ymmärtää just mun tarpeet! Kiitos Ida sulle ja suosittelen ehdottomasti Raisaa jos et vielä oo kokeillut! <3 Kivaa viikonloppua sinne myös!

 3. emzi sanoo:

  Ihan mahtava festarikampaus 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.