Musiikista harrastus lapselle + huikea arvonta!

17.08.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jamkidsin ja Indieplacen kanssa.

En itse ole koskaan ollut kovinkaan musikaalinen, eikä ole oikeastaan Ottokaan. Oton perhe sen sijaan on tosi musikaalinen ja mä luulen, että sieltä puolelta meidän lapsille on periytynyt valtava kiinnostus soittamista ja laulamista kohtaan. Kävin esikoisen kanssa vauvamuskarissa silloin vauvavuonna, mutta muutoin musiikki harrastuksena on kuitenkin ollut meidän lapsille melko satunnaista, kiinnostuksesta huolimatta. Pianolla soittelua isovanhemman luona, kerhoa koulun jälkeen tai lauleskelua kotona (jatkuvasti). Meillä on kotona muovinen leikkipiano, jolla esikoinen on opetellut soittamaan kymmeniä eri lauluja korvakuulolta.

Tähän asti me ollaan priorisoitu liikuntaharrastuksia ja ajateltu, että taideharrastukset voi lisätä siihen päälle vähän isompana sitten lapsen oman kiinnostuksen mukaan. Ei olla haluttu ahnehtia liikaa harrastuksia liian lapsille liian pienenä. Ollaan haluttu luoda kestävä pohja liikunnalliselle elämäntavalle tekemällä liikunnasta säännöllinen osa elämää jo pienestä asti. Musiikkiharrastukset ovat kuitenkin käyneet mielessä toistuvasti, koska se on käynyt meille ilmi, että meidän lapset nauttivat niin kovasti sekä musiikin tuottamisesta että kuuntelusta.

Tämä Jamkidsin kampanja oli mulle loistava herätys musiikin pariin. Me päästiin ilmaiselle tutustumistunnille testaamaan Jamkidsin taaperomuskaria kuopuksen kanssa, bändimuskaria eskarilaisen kanssa ja Demon poplaulua esikoisen kanssa. Jamkids ja Demo ovat sisarkouluja, jotka järjestävät muskareita ja musiikin opetusta ympäri pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa. Toimipisteitä on ympäri Helsinkiä, Vantaata, Espoota, Kirkkonummea ja Lohjaa, koko listan näkee Jamkidsin sivuilta.

Taaperomuskarissa oli vauhdikas meininki ja lapset pääsivät laulamaan, soittamaan, liikkumaan, rytmittelemään, loruttelemaan, leikkimään ja kuuntelemaan. Taaperomuskareihin osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa, eikä laulu- tai soittotaitoa tarvita. Tunneilla soitetaan esimerkiksi kanteleita, rumpuja ja rytmisoittimia. Taaperomuskareita järjestetään Jamkidsillä sekä 1-vuotiaille että 2-3-vuotiaille (tsekkaa myös vauvamuskarit ja sisarusmuskarit). Meidän taaperoa hieman jännitti kokeilutunnilla, mutta lopputunnista hän intoutui mukaan jammailemaan. Saatiin kokeilla mm. marakasseja, leikkiä ihanalla laskuvarjokankaalla, taputella ja kutitella. Oli tosi hauskaa yhteistä puuhaa.

Meidän eskarilainen testasi Jamkidsin bändimuskaria, joita järjestetään 4-5-vuotiaille sekä 5-6-vuotiaille. Bändimuskarissa tutustutaan bändisoittimiin vuoden aikana yksitellen, muutaman viikon jaksoissa ja muskarit kestävät 45 minuuttia.

Nämä tutustumismuskarit olivat nyt puolituntisia, mutta oikeat muskarit on tosiaan hieman pidempiä. Bändimuskareihin osallistutaan ilman vanhempia. Eskarilainen pääsi testaamaan tutustumistunnilla rumpuja, kitaraa, mikrofonia, kanteletta ja pianoa. Ehdoton suosikki oli kuulemma rummut, jotka tuntuivat olevan monen muunkin lapsen suosikki. Oli ihana katsoa miten ilolla lapset olivat muskarissa mukana. Kaikki pääsivät soittamaan kaikkia soittimia tunnin aikana ja saivat olla täysillä mukana.

Jamkids järjestää muskareita siis 0-6-vuotiaille lapsille sekä yksin että yhdessä vanhemman kanssa. Muskareissa opitaan musiikin perustaitoja koulutettujen ammattilaisten johdolla, sekä sosiaalisia taitoja kivojen harrastuskavereiden kanssa. Tunneilla tutustutaan niin uusiin lastenlauluihin ja -loruihin, kuin vanhoihin suosikkeihinkin. Mä kuulin tutustumistuntia kuunnellessani monen monta ihan uutta ja tosi kivaa lastenlaulua.

Meidän esikoinen testasi Demon poplaulu-tuntia. Ilmainen tutustumistunti oli yksityistunti, mikä oli ihan mahtava juttu. Hän siis lauloi puolen tunnin ajan yhdessä todella ammattitaitoisen laulunopettajan kanssa kahdestaan. Laulutunti oli hänelle aivan mieletön kokemus ja tunnin jälkeen hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että harrastuksiin on lisättävä vielä laulutunnit jo tälle syksylle. Mä sain tunnin lopuksi kuunnella lauluesityksen, jota he olivat harjoitelleet ja mulla nousi kyyneleet silmiin. Eniten herkisti se, kun näin, miten kovasti esikoinen nautti siitä mitä sai tehdä. Demo järjestää paljon erilaisia soitto- ja laulutunteja 7-17-vuotiaille sekä aikuisille.

Nämä testitunnit saivat meidät erittäin vakavasti harkitsemaan, löytyisikö harrastuskalenterista kuitenkin tilaa vielä säännölliselle musiikkiharrastukselle liikunnan rinnalle, ainakin isommille. Eikä eri alojen harrastuksia tule mun mielestä missään nimessä laittaa paremmuusjärjestykseen, harrastusten kuuluu olla ennen kaikkea sellaisia, jotka tuottavat harrastajalle itselleen iloa. Nämä Jamkidsin vauhdikkaat muskarit tai Demon laulu- tai soittotunnit lämmittelyineen jo käyvät muuten ihan hyvin liikuntaharrastuksestakin, jos haluaa pitäytyä lapsella vain yhdessä harrastuksessa ja toivoo sen sisältävän myös liikkumista. Oli ihan mieletöntä katsoa sitä lasten iloa, mitä musiikki tuottaa.

Nämä Jamkidsin järjestämät ilmaiset tutustumismuskarit olivat aivan loistava tapa testata uutta harrastusta ja me saatiin ainakin mahtavia kokemuksia Jamkids-muskarista ja Demon poplaulu-tunnista. Voin todella lämpimästi suositella kaikille, jotka vielä miettivät syksyksi harrastusta lapselle.

VOITA LAPSELLE JAMKIDS-MUSKARIPAIKKA LUKUVUODELLE 2019-2020!

KILPAILU: Mihin Jamkids-muskariin sinun lapsesi (tai sisarus tai kummilapsi tai lapsenlapsi) haluaisi osallistua? Osallistuneiden kesken arvotaan 1 (yksi) Jamkids-muskaripaikka lukuvuodelle 2019-2020 sekä 3 (kolme) kpl Jamkidsin omia Musiikkisirkus-levyjä (täynnä vauhdikasta ja iloista lastenmusiikkia, jota käytetään muskareissa) eli voittajia arvotaan yhteensä siis neljä. Osallistumisaikaa on 24.8. klo 23.59 asti ja arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, sillä voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Onnea tähän mielettömään arvontaan kaikille! 


36 Responses to “Musiikista harrastus lapselle + huikea arvonta!”

 1. Iida sanoo:

  Jamkidsin muskarit on parhaita! Taaperomuskari 2-3v olisi meille sopivin 🙂

 2. Kirsi sanoo:

  Juuri yritin ilmoittaa lasta muskariin mutta sopivaa ei löytynyt, tuo bändimuskari olisi mahtava 5 vuotiaalle!

 3. Petra sanoo:

  Joko osallistuisin 3kk ikäisen kuopuksen kanssa vauvamuskariin tai sitten esikoisen kanssa taaperomuskariin 😊 esikoisen kanssa on käyty koko hänen 2-vuotisen elämänsä ajan muskarissa ja tyttö kyllä rakastaa musiikkia, tanssimista ja laulamista 😍

 4. Ellu sanoo:

  Meidän 5-vuotias olisi varmasti onnensa kukkuloilla kun pääsisi tanssiharrastuksen lisäksi soittamaan bändimuskariin. 😍 on kova laulamaan, ja soittamaan kaikenlaisia soittimia mitä vaan käteensä saa.

 5. Kia sanoo:

  Tyttäremme sopisi taaperomuskariin. Isi olisi mielissään musiikkiin liittyvästä harrastuksesta ja hänellä itselläänkin on selkeästi kiinnostusta musiikkia kohtaan.

 6. Aa sanoo:

  Mä suosittelen, että kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa siihen ryhmään ja ohjaajaan, jonka tunnille olisi menossa. Meidän Jamkids-muskari kokemus kesti puoli vuotta, koska ohjaaja ei osannut ollenkaan saada 4-5-vuotiaiden ryhmää haltuunsa (oli hänen eka kerta muskarin vetäjänä, musiikin puolesta varmaan taidot riitti, mutta lapsien kanssa ei). Niinpä tunnit oli lähinnä riehuvien poikien komentelua, minkä jälkeen muskarissa ei ollut oman lapsen mielestä yhtään kivaa ja harrastus lopetettiin (ei olla mitään muuta harrastusta lopetettu kesken vuoden). En yhtään usko, että tilanne on yleensä näin huono (kavereilla oli todella hyvä kokemus eri open johdolla samassa muskarissa), joten tosiaan kannattaa sitoutua vasta kun näkee toimiiko homma…

 7. Tiia sanoo:

  Poika 7kk vauvamuskariin, rakastaa musiikkia yli kaiken!!

 8. Anni sanoo:

  Tyttäreni haluaa osallistua 4-5 v. bändimuskariin! 🙂

 9. Nimetön sanoo:

  Musiikkikasvatus on osa laadukasta varhaiskasvatusta. Toki taaperon ja vanhemman yhteinen muskari on varmasti mukavaa yhteistä ”laatuaikaa”, mutta niitä hyviä musiikin juttuja pääsee kyllä opettelemaan myös varhaiskasvatuksessa. Parhaimmillaan musiikki tukee niin kielellisten kuin liikunnallistenkin taitojen oppimista. Jo ihan perus rytmin löytyminen on tärkeää sujuvassa liikkumisessa. Vai miltä näyttäisi rytmitön kävely tai juokseminen? Laulut, lorut ja niiden muistaminen lisäävät sanavarastoa ja harjoittavat muistia. Monelle lapselle laulu sanoineen on myös helpompaa tuottaa, kuin pelkkä puhe.

  Syksyllä tekee aina mieli aloittaa kaikkea uutta, mutta todellisuudessa on aina hyvä varsin kriittisesti tarkastella sitä, mihin aika ja voimat todella riittävät myös marraskuun räntäsateissa. Kiva harrastus on kyllä lahja lapselle, se on ihan selvä!

 10. Minna sanoo:

  Meidän kohta neljävuotias innostuisi varmasti bändimuskarista. Jotain harrastusta hänelle on mietititty mutta vielä on hakusessa sopiva.

 11. Maria sanoo:

  Kaverin lapsista toinen joko vauvamuskari tai bändimuskari Espoossa!

 12. Mari K sanoo:

  Taaperomuskariin haluisi meidän 3-vuotias 🙂

 13. Heli sanoo:

  Eiköhän se tuo bändimuskari olisi!

 14. Pk sanoo:

  Vauvamuskariin 4kk tytön kanssa! Itseasiassa juurikin Jamkidsin muskari meillä alkaa reilun viikon päästä ja innolla etenkin äiti odottaa uutta harrastusta 😁

 15. Tuuli Kulmanen sanoo:

  Taapero muskarin joka sopii 2v täyttävälle kummitytölle

 16. Nelli sanoo:

  Osallistuisin vauvamuskariin esikoiseni kanssa. Jamkidsin sivuilla olen pyörinytkin, mutta tämä arvonta tuli kuin tilauksesta! 🙂

 17. Irina sanoo:

  Lapseni haluaisi osallistua bändimuskariin:)

 18. Ramona sanoo:

  Bändimuskari kuulostaisi täydelliseltä meidän pienelle kitaristille. 😍

 19. Th sanoo:

  5-v. lapseni haluaisi osallistua bändimuskariin. Hän on monta kertaa kertonut haluavansa opetella soittamaan kitaraa tai rumpuja.

 20. Sanna sanoo:

  5-vuotias on haaveillut juurikin tuollaisesta bändimuskarista.

 21. Nipu sanoo:

  Onpa hyvän kuuloisia harrastuksia, varmasti mieluisia lapsille. Itse päiväkodissa työskentelevänä olisin kiinnostunut siitä cd-levystä, aina mahtuu päivän toimintoihin lisää musiikkia. Aika paljon lauletaan perinteisiä lastenlauluja, joten uudemmille ja modernimmille olisi tilausta! Ja se iso varjo on muuten nimeltään leikkivarjo, meillä ne ovat viikottaisessa käytössä 🙂

 22. Riikka K. sanoo:

  Meidän valinta on Taaperomuskari 2-3-vuotiaalle!

 23. Kristiina sanoo:

  Meidän 2-vuotias aloittaisi varmasti mielellään taaperomuskarin.

 24. Sara sanoo:

  Osallistun arvontaan! 😊 Ystävän taapero pääsisi tutustumaan taaperomuskariin!

 25. Tiia sanoo:

  bändimuskari olis 4-vuotiaalle kiva

 26. Jensku sanoo:

  Täytyy kommentoida ig-story videota, että aivan ihanasti laulaa vanhin tyttö. Mukavaa syksyä teidän perheelle 🙂

 27. Anna sanoo:

  Taaperomuskariin olisi mahtava päästä:)

 28. ennu sanoo:

  Bändimuskari 4-vuotiaalle olisi valintani 🙂

 29. Sannak sanoo:

  Taaperomuskariin!:))

 30. Saana sanoo:

  Bändimuskariin toi 5v rokkarin alku. 😊

 31. Linda sanoo:

  Meidän 5v bändimuskariin! (:

 32. Johanna sanoo:

  Taaperomuskari olisi kyllä ihan huippujuttu!

 33. Tiina sanoo:

  Taaperomuskari 2-vuotiaalle pojalleni.

 34. Anna sanoo:

  Taaperomuskari meidän 2-vuotiaalle olisi ihana.

 35. Jensku sanoo:

  Meillä tyttö 4v varmasti tykkäisi bändimuskarista 🙂

 36. Siiri sanoo:

  Taaperomuskariin!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.