Taaperon vaatekaappi syksyllä 2019

18.08.2019

Sain kuvattua viikonlopun aikana kaikki taaperon vaatteet, kun viimeinkin selätin pyykkisuman kunnolla. Tein samalla kunnon inventaarion kaappiin ja keräsin sieltä pois kesän aikana pieneksi jääneet. Ilahduin, sillä inventaarion jälkeen kaapin tilanne näytti erittäin hyvältä. Me ei tarvita muuta kuin sukkahousuja ja parit leggingssit, muuten tilanne on erittäin jees.

Mulla on tässä nyt jo reilun vuoden ollut meneillään murrettujen sävyjen, sekä erityisesti keltaisen, ruskean, beigen ja puuteriroosan värinen kausi lastenvaatteissa. Lisäksi miellyttävät eläinkuosit – sekä eläimet että leopardikuvio ja seeprakuvio. Niitä löytyykin aika paljon meidän taaperon kaapista ja hän onneksi tykkää myös itse kyseisistä väreistä ja kuoseista.

Samalla kun kävin vaatteita läpi, taapero halusi itse tulla kertomaan mitkä on hänen lempivaatteita. Hän hyppäsi niiden vaatteiden päälle mistä tykkäsi ja ilmoitti aina ”TÄMÄ ON MINUN LEMPPARI!”. Hauskaa oli huomata, että moni lemppari oli myös siskojen vanha, kuten leopardi- ja pingviinimekot.

Tein tämän postauksen samalla tyylillä kuin aiemmatkin vaatekaappipostaukset, mutta lisäksi kuvasin erikseen ne vaatteet, jotka on ostettu käytettynä tai jotka ovat siskojen tai sukulaislasten vanhoja. Ajattelin, että olisi itsellenikin hauskaa käydä läpi ne, mitkä ovat vaatekaapissa vanhaa uuden sijaan. Vanhoja vaatteita oli ihanan paljon. Musta on ihan mahtavaa, että moni vaate näyttää tänä päivänä edelleen yhtä hyvältä, kuin ostaessani ne kuusi vuotta sitten.

Tältä näyttää koko kaappi: 

Vaatteiden määrä:

14kpl housuja tai leggingssejä (2/14 puuttuu kuvasta, koska varavaatteina päiväkodissa)

12kpl pitkähihaisia paitoja (2/12 puuttuu kuvasta, koska varavaatteina päiväkodissa)

10kpl lyhythihaisia paitoja (3/10 puuttuu kuvasta, koska varavaatteina päiväkodissa tai pyykissä)

2 hametta

3 hupparia

8 collegea (2/8 puuttuu kuvasta, koska varavaatteina päiväkodissa)

3 neuletta/neuletakkia (1/3 puuttuu, koska pyykissä)

8 mekkoa

Housut (vasemmalta oikealle): Mini Rodini, Papu, Mainio (2nd hand), Molo kids, Polarn O. Pyret, Mini Rodini, Mini Rodini, Mainio (2nd hand). 

Alaosat: Pieces (2nd hand), Adidas, Adidas, Gina Tricot Mini, Zara (2nd hand)

Alaosissa näkyy hyvin mun lempivärimaailma, sekä se, että suosin enimmäkseen tummia alaosia, koska ne ovat käytännöllisimpiä mun mielestä. Alaosissa on niin siskojen ja sukulaislasten vanhaa, kirpparilta ostettua, kuin uuttakin. Papun polvipaikat on ostettu jo viime syksyksi, mutta ne menevät edelleen tänä syksynä, koska koko on niin reilu. Käännettävät resorit on ihan best, koska ne lisäävät vaatteen käyttöikää. Tykkään housuissa eniten yksivärisistä, koska ne on niin helppo yhdistellä. Parit printtihousut on kuitenkin kiva olla yksiväristen yläosien kaveriksi.

Paidat ylärivi: Zara, Bobo Choses, Polarn O. Pyret, Paidat keskirivi: Tinycottons, Lindex (2nd hand), Gugguu (2nd hand), Tinycottons, Paidat alarivi: Nosh (2nd hand), Mini Rodini, Kaiko 

T-Paidat: Bobo Choses, Makia, Mini Rodini, Mini Rodini (2nd hand), Gina Tricot Mini, Adidas, Gina Tricor Mini

Paidoissa yllätyin siitä, miten paljon puuteriroosaa ja vaaleanpunaista kaappiin on kertynyt! En ollut edes tajunnut, että sitä väriä on noin paljon. Mutta toisaalta, ne on kaikki ihania ja taapero tykkää kyseisestä väristä myös. Koen, että paidoissa yksiväriset ja printit on hyvin tasapainossa, molempia löytyy sopivasti. Osa näistäkin paidoista on ostettu jo viime syksyksi, osa siskojen/sukulaisten vanhoja ja osa kirpparilta. Paidat on siitä kivoja, kun hihoja käärimällä pitkähihaiset menevät pitkään ja lyhythihaiset menevät muutenkin pitkään. Siksi ostan paidat aina vähän reilummassa koossa, niin taaperokin pystyy käyttämään samoja paitoja jopa 1-2 vuotta, ensin melko reiluna, sitten vähän vähemmän reiluna ja lopulta juuri sopivana.

Mekot: Gugguu (2nd hand), Bobo Choses, Gina Tricot mini, Gina Tricot mini, Mini Rodini (2nd hand), Mini Rodini (2nd hand), Bobo Choses, Mainio 

Mekoissa tykkään leikkiä enemmän printeillä, koska ne puetaan usein joko paljain säärin tai yksiväristen sukkahousujen kanssa. Mä rakastan näitä kaikkia mekkoja niiiiiiiiiiin paljon! Pingviinimekko on ollut nonstop-käytössä meidän lapsilla nyt syksystä 2013 asti ja se on edelleen yksi mun ehdottomista lempparikuoseista.

Myös mekot on tosi pitkäikäisiä, kun ensin niitä voi käyttää vähän reilumpina ja sitten juuri sopivina, ja etenkin lyhythihaiset mekot menee hyvin vielä leggareiden kanssa tunikana, vaikka muuten helma olisi jo liian lyhyt. Monella merkillä on myös tapana tehdä yläosiin ihan tajuttoman pitkät hihat, mikä pidentää niiden käyttöikää just tunikoina, vaikka helma alkaa olla jo nafti. Näin ollen tuo pingviinimekkokin tulee olemaan käytössä vielä pitkään, vaikka on kokoa 92/98.

Colleget: Mini Rodini (2nd hand), Adidas, Gina Tricot mini, Bobo Choses, Muka va mini (2nd hand), Gina Tricot Mini, 

Hupparit ja neuleet: Huxbaby, Zara (2nd hand), H&M (2nd hand), Zara, Vimma

Hupparit ja hupparimekot sekä neuleet on ihan mun lemppareita. Ja tykkään kovasti, kun alkusyksystä ne riittävät hyvin ihan sellaisenaan uloskin päälle. Hupparit ja neuleet säilyvät helposti vuosikausia kauniin näköisenä, koska ainakaan meillä niitä ei pestä ihan niin usein kuin vaikka t-paitoja. Ruokaillessa hupparit ja muut otetaan pois, jolloin ne likaantuvat paljon harvemmin, eikä tarvitse sitten niin usein pyörittää pesussa. Toki meillä kaikki vaatteet on ihan käytettäväksi tarkoitettu, enkä ulkoleikeissä varjele mitään vaatekappaleita, vaan niillä saa olla aivan normaalisti. Mutta kuitenkin just esim. riisumalla hupparin ennen ruokailua taaperolta, voi hyvin ennaltaehkäistä turhaa sotkeutumista.

Kaikki tämän kuvan vaatteet ovat joko a) sisarusten vanhoja, b) sisarusten ja sukulaislasten vanhoja tai c) ostettu kirpparilta. Useimmat näistä vaatteista ovat olleet käytössä lähes taukoamatta jo vuosien ajan, paitsi tietty kirppariostosten historiasta en osaa sanoa mitään. Käytettyjen vaatteiden osuus taaperon vaatekaapissa kasvaa jatkuvasti, kun hän alkaa pikkuhiljaa kasvaa siihen vaatekokoon, jonka aikana saatiin tietää, että meille on tulossa kolmas lapsi ja osasin alkaa varautumaan säästämällä vaatteita. Ennen sitä säästin vain ne superlempparit. Onneksi joitakin jo sitä aiemmin pieneksi jääneitä isosiskojen lemppareita ollaan juuri saatu sukulaisilta takaisin, kuten esimerkiksi tuo Minni Hiiri -huppari ja ihanat harmaat villakangashousut.

Loppuun laitoin vielä muutaman kuvan tän hetken lemppariasuista. Olen aivan rakastunut tuohon taaperon itse valkkaamaan Mainion pipoon, joka on täydellinen pian alkaviin syyskeleihin. Se on niin söpö ja ihanan värinen. Sellaisia syysvaatteita hänen vaatekaapissa, mä olen näihin tyytyväinen ja mikä tärkeintä, niin on myös hän itse. Vaatteita on määrällisesti juuri sopivasti: pyykkiä ei tarvitse pestä joka päivä, mutta vaatteita ei ole yhtään liikaa. Olen hyvin perillä siitä, mitä kaapista löytyy, mitkä vaatteet yhdistyvät keskenään ja mitkä on jäämässä seuraavaksi pieneksi. Haluan pitää vaatekaapin sisällön melko kompaktina, jotta ei tule ensinnäkään hamstrattua liikaa vaatteita ja jotta on just helppo pysyä kärryillä siitä, mitä kaapissa tapahtuu.

Olen vaateostosten suhteen sen verran laiska, että mulle kaikkein helpointa on just ostaa vaatteet sillä tavalla vähän reiluina (ne jotka ostan uutena) jolloin ne kestävät käyttöä mahdollisimman pitkään. En jaksaisi uusia koko vaatekaapin sisältöä puolen vuoden välein, enkä edes haluaisikaan. Suosin erityisesti kaksoiskokoja ja sellaisia vaatekappaleita, joissa reiluus ei haittaa lapsen menoa ollenkaan. Näin pystytään käyttämään suurinta osaa vaatteista yhdellä lapsella taaperoiässä 1-2 vuotta ja isompana vieläkin pidempään, kun kasvu hieman hidastuu. Monikäyttöisimpiä ja pitkäikäisimpiä on lyhythihaiset t-paidat ja lyhythihaiset mekot.

Tsekkaa myös muut vaatekaappi-sarjan postaukset:

Vauvan toimiva vaatekaappi

Taaperon vaatekaappi (1v)

Ekaluokkalaisen vaatekaappi

5-vuotiaan vaatekaappi

Mitkä värit ja kuosit hallitsevat teidän lasten vaatekaapeissa tällä hetkellä? Kuinka pitkään teillä käytetään suunnilleen 1-2-vuotiaan vaatetta yhdessä koossa? Kuinka paljon vaatteita on teidän mielestä sopivasti?


15 Responses to “Taaperon vaatekaappi syksyllä 2019”

 1. Laura sanoo:

  Meillä on käytetty 80/86/92 kokoa nyt vuosi, lapsi on ny 1 v 10 kk. 80 alkaa olla nyt jäämässä pois, poika on pienikokoinen ni vauvanpyöreyden jäädessä pois menee monet vaatteet tosi pitkään. Nyt ihan kk sisään on alkanut esim papun baggyissa 74/80 nilkat vilkkua, mut niitäkin on käytetty viime vuoden marraskuusta saakka. 😊

 2. Suvi Maarit sanoo:

  Luca on 1 vuoden ja 9 kuukautta. Käytetään 80 ja 86. On hoikka poika. Meillä ehdoton lemppari merkki on Newbie ja hyvänä kakkosena tulee Polarno pyret. Rakastan murrettua värejä ja suloisia eläinjuttuja (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

 3. Pinja sanoo:

  Tosi kivan näköinen vaatekaappi! Aika paljon samaa (vaatemäärät, jotkut vaatteetkin), mitä meillä 3v:n kaapissa, mutta sä osaat selkeästi paremmin käyttää noita kuviollisia vaatteita. Papun polvipaikat <3 Tajusin viime viikolla, että meillä ollut yli vuoden tuo sama koko käytössä, siinä 4 housut ja kaikki pysyneet hyvänä 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjasti <3 Ihana et löytyy samoja vaatteitakin teiltä! <3 Polvipaikat on kyl huippuja, meillä ollut niitä varmaan kahdeksat näiden vuosien aikana ja kaikki niistä pysyneet hyvässä kunnossa 🙂 Ihana kun kommentoit ja kivaa syksyä <3

 4. Emilia sanoo:

  Ihania ja niin ajattomia vaatteita teillä kaapissa!😍
  Parasta huomata sun käyttämistä vaatteista, ettet kuulu joukkoon joka hamstraa jokaisesta uudesta dropista uusimmat vaatteet ja sitten vaatekaappi tursuaa vaatteista.
  Oot panostanu just niin et on kompakti ja sopiva määrä vaatteita. Tää oli tosi huippu postaus! En oo nyt hetkeen ehtinyt lukemaan sun blogia säännöllisesti ja mietin, voitko tehdä postaukset teidän taaperon ulkovaatteista/asusteista/kengistä syksyyn/talveen? Olisi kiva saada niihin vinkkejä! Ihanaa viikkoa! ☺️

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan mielettömän paljon <3 Mä tykkään just ostaa aina uusista dropeista jotkut pari uutta juttua, jotka sopii kaikkiin jo olemassaoleviin juttuihin hyvin, mut en hamstraa aina koko mallistoja. 😀 Ihanaa kun tykkäsit tästä ja kiva kun nyt kerkesit <3 Ulkovaatepostaus on tulossa nyt syyskuun aikana! 🙂 Ihanaa viikkoa sinne myös <3

 5. Olipas kiva postaus tämmönen. Meillä mennään liki kahden vuoden isässä siinä 92-98 kokojen välissä, valmistajasta riippuen. Meillä neiti kasvaa aika tasaisesti, mutta 92 saatiin sentään käyttää pidempään kuin kokojan ennen sitä. Osaa vauvakokojen vaatteista pidin siis ehkä kuukauden (mm koko 62 oli päällä kolme viikkoa kun joku otti ”pienen” spurtin).

  Mä ostan meille tosi paljon kirpparilta, tykkään yksivärisistä ala.osista ja kuvioista yläosassa. Tykkä rakastaa poneja ja Ryhmä Hauta ja muutaman paidan olen näillä printeillä ostanut uutena jos ei kirpparilla ole vastaan tullut. Muutoin oon läytänyt kirpparilta valmiiksi. Oon tosin siitä onnellisessa asemassa että mulla on vaatteita valmiiksi parissa seuraavassa koossa kun on kerran tilaa säilyttää.

  Meillä on vaatteita suunnilleen samaa määrää, onkohan 12 verkkarit, sama määrä pitkähihaisia paitoja, 5 leggarit ja muutama mekko, huppari/neuletakki jne. Koetan pestä pyykkiä vaan kerran kuussa ja koska ostan kirpparilta, niin huomaan herkästi ostavani vähän enemmän kuin ehkä olisi tarvetta. Mutta olen juuri se äiti joka kirpparilla sekoaa koska ”Oooo! just meidän tytön näköisiä housuja… nää maksaa 1,50€/kpl ja on hyvässä kunnossa…. otan kaikki viidet!” 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan hirveesti, tosi kiva että tykkäsit <3 Ja meillä samat koot käytössä, 92 otettiin käyttöön 86 rinnalla just viime vuoden syksyllä ja edelleen se on käytössä nyt 98 rinnalla. Kirppareilta voi kyllä tehdä hyviä löytöjä ja kirpparisekoamien ei oo ihan niin paha kuin uusien vaatteiden kanssa himohamstraaminen ;D Ihanaa jos löytää kivoja juttuja hyvään hintaan! Mä itse tykkään siksi pitää kaapin sisällön melko pienenä, koska en jaksa pestä isoja vaatemääriä. Jos ois enemmän vaatteita niin sit ois kerralla vielä enemmän pyykkiä kuin nyt 😀

 6. Nims sanoo:

  Ihanan näköinen kaappi! Meillä oli juuri koon vaihto tässä syksyn kynnyksellä ja yleensä kasaan kaappia joku väripaletti mielessä, jottei tulisi sekasotkua ja kaikki sopisi yhteen. Minuakin miellyttää murretut sävyt enemmän kuin pastelliset ja näin on ollut kyllä pitkään. Nyt kaapissa on ruskeaa, oranssia, viininpunaista/luumua ja petroolia. Tuo bobon college sopisi meidänkin kaappiin, mikä koko teillä on?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei kiitos hurjasti <3 Ihanalta kuulostaa myös teidän kaappi! 🙂 Me otettiin sekoko 24-36kk ja on vielä vähän reilu, mut hyvin käytettävissä! 🙂 Muuten käytössä koko 92/98 ja joistakin hieman reilu 104.

 7. Kia sanoo:

  Meidän 1v 10 kk tyttö käyttää edelleen joitakin 80 cm vaatteita, mitkä olivat jo vuosi sitten käytössä. Hän on pienikokoinen, mutta nyt alkanut kasvamaan enemmän, joten käytössä on paljon 86 cm ja yläosissa myös 92 cm. Tykkään myös ostaa vaatteet reilussa koossa, että menee mahdollisimman pitkään ja rakastan kaksoiskokoja juuri siksi. Väreissä taitaa hallita harmaa ja vaaleanpunainen, koska äiti itse pitää niistä 😀 Ostan kyllä lähes kaikenvärisiä, etenkin kun lapsi ei vielä itse valikoi mitään.

 8. J sanoo:

  Hei
  Minua kiinnostaisi myös se miten vaatteet on vaatekaapissa ja millainen järjestys on käytännöllisin (koreissa / hyllyillä tms) ja miten järjestys pysyy jos lapsi käy itse myös kaapilla 🙂

 9. Lotta sanoo:

  Minimalisti täällä, moi :). En saa lastenvaatteista yhtä paljon iloa kuin sinä, joten meillä on 2-vuotiaalla just sen verran vaatetta, että pesemällä pyykkiä kerran viikossa lapsi pysyy vaatteissa. Toisin sanoen 8 pitkähihaista paitaa, 8 pitkät housut (farkkuja/verkkareita), 10 sukat, 5 t-paitaa (kesällä oli 8 mutta laitoin just naftit Kierrätyskeskukseen) ja 2 shortsit (oli 3:t). Näistä 100% on tällä hetkellä isoveljensä vanhoja ja isoveljellekin oli näistä n. 80 % kierrätettyjä – tämä oli iloinen asia mulle huomata! Itsellänikin määrät on hyvin vastaavia, työvaatteita on just sen verran kun tarvii eikä enempää, urheiluvaatteita samoin, ja kotivaatteina käytän loppuun entiset työvaatteet (älkää kysykö parisuhteen tilasta… :P).

  Jos nauttisin samalla tavalla lastenvaatteiden yhdistelystä ja suunnittelusta kuin sinä, hommaisin varmaan enemmän valinnanvaraa lapsen vaatekaappiin. Kun en nauti, yritän minimoida vaatteisiin menevää aikaa ja aivokapasiteettia. Kyllä ne vaatteet yhteen sopii, mutta ei ne ole noin kivoja kuin teillä. Panostan sitten muuhun, mistä saan eniten iloa käytettyyn raha- ja aikamäärään nähden :).

 10. Auli sanoo:

  Hei ihana postaus! Löysin sinun blogiin ihan äskettäin; yleensä tulee luettua lähinnä sisustusblogeja mutta nyt taas lastenvaatejutut kiinnostaa kun on kolmas lapsi tulossa. Ja muutenkin tuntuu olevan kiinnostavaa ja oikein relevanttia luettavaa blogissasi vaikka taidankin olla lähes kymmenen vuotta vanhempi 🙂 Eli pitääpä jäädä seurailemaan!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.