Meidän uusi auto esittelyssä

03.10.2019

Muistatteko, kun me tilattiin uusi auto toukokuun 22. päivä? Mäkin muistan. Luovutettiin meidän vanha auto heinäkuun lopussa eteenpäin ja meille oli luvattu auton toimitus viikon päähän luovutuspäivästä.

Oltiin pyydetty uuden auton autoliikkeeltä sijaisautoa siksi aikaa, että saadaan meidän uusi auto. Uusi auto ei ollut vielä valmis vanhan auton luovutuspäivänä, koska tilattiin se itse niin myöhään ja se oli meillä ihan tiedossa jo etukäteen, että näin tulee olemaan. Auton toimitus kuitenkin viivästyi huomattavasti enemmän kuin alunperin oli tiedossa. Yksi syy oli se, että meidän tilaamaa automallia ”päivitettiin” kesän aikana, eli malli uudistui hieman. Meille haluttiin toimittaa se uudistunut automalli, eikä sitä vanhempaa melkein samanlaista. Tämä oli tietenkin tosi kiva juttu meidän mielestä, että saatiin uusi malli uusilla yksityiskohdilla. Meille ei kuitenkaan kerrottu siitä ennen kuin vasta lopullisena luovutuspäivänä, mikä hieman nakersi luottoa autoliikkeeseen, koska meidän näkökulmasta auto oli jatkuvasti vaan enemmän ja enemmän myöhässä ilman mitään syytä.

Lisäksi kuljetusliikkeellä oli toimitusviivästys vielä Suomen päässä, mikä ei johtunut autoliikkeestä. Auto seisoi 150km päässä Helsingistä kolme viikkoa, ennen kuin se kulkeutui autoliikkeeseen. Voin kertoa, että turhautti aivan mahdottoman paljon, kun saatiin aina uusi arvio luovutuspäivästä ja sitten se ei taaskaan tullut sinä päivänä. Loppujen lopuksi meidän auto myöhästyi arvioidusta toimituksesta kaksi kuukautta. Ihan käsittämätön juttu.

Onneksi meillä oli kuitenkin koko ajan se sijaisauto käytössä, joten ei jouduttu olemaan tätä yli kahta kuukautta ilman autoa. Päin vastoin, saatiin ajella ilmaiseksi parin kuukauden ajan, joten tämähän oli suorastaan säästöä, vaikka toki sitä omaa autoa kovasti odotti sen aikaa ja alettiin olla jo hieman kärsimättömiä. Täytyy olla kiitollinen itselleni siitä, että osasin vaatia sitä sijaisautoa silloin autokaupoilla, muuten oltaisiin oltu ilman autoa ja se olisi ollut hankalaa nykyisillä harrastus- ja työkuvioilla.

Kun me käveltiin autoliikkeeseen sisään, tiedettiin mitä me haluttiin. Käveltiin suoraan sen auton luokse, pyydettiin sitä koeajoon ja käytiin ajelemassa tunnin verran. Sitä ennen oltiin tehty huolellista taustatyötä ja käyty pitkään keskustelua siitä, mikä on meille oikea ratkaisu. Otto otti päävastuun eri automallien vertailusta ja mä kerroin mielipiteeni sitten, kun hän oli rajannut vaihtoehtoja muutamaan.

Muistatte varmasti, kun jossain vaiheessa pyöriteltiin eri vaihtoehtoina myös hybridiä ja täyssähköautoa. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että juuri tällä hetkellä juuri meidän tarpeisiin sähköauto ei ole oikea ratkaisu. Meidän kodin parkkipaikalla ei ole pikalatausmahdollisuutta, eikä latauspisteitä ole myöskään tässä ihan lähellä ollenkaan. Sähköautoista ei myöskään ole saatavilla 7-paikkaisia malleja, ellei Tesla Model X lasketa ja se on meidän kukkarolle liian kallis ainakin tällä hetkellä. Sähköauto on meille tällä hetkellä vielä liian hankala myös Oulun reissujen takia. Lasten kanssa niille ei halua yhtään ekstra pysähdyksiä latauksen takia ja Teslallakin sellainen vielä tulisi ainakin talvella. Päätettiin, että otetaan vielä tämä auto tähän väliin ja sitten kun  tulevaisuudessa latauspaikkojen lisääntymisen myötä sähköauton pidosta tulee helpompaa, siirrytään siihen.

Juuri nyt meidän kaikkein suurin tarve oli lisätila. Viisipaikkainen vanha auto jäi meille vaan liian pieneksi. Lasten kasvaessa me kuskataan huomattavasti useammin lasten kavereita kuin ennen ja ekstrapaikoille on tarvetta myös silloin kun ollaan Oulussa, tai jos mun äiti on meillä täällä Helsingissä. Ai että oli ihanaa mennä koko perhe hakemaan yhdessä äitiä tänään junalta, kun hän tuli meille kylään. Ensimmäistä kertaa päästiin yhdessä koko perhe hakemaan sitten vuoden 2016, jolloin meitä oli vielä neljä ja mahduttiin kaikki kerralla autoon äidin kanssa.

Meidän uusi auto on Skoda Kodiaq 7-paikkaisena. Lisätilan lisäksi haluttiin uudelta autolta mukavuutta ja tyylikkyyttä ja sitä meidän uudesta autosta löytyy. Siinä missä meidän vanha auto oli aivan ”karvalakkimalli” manuaalivaihteilla, perus radiolla ja manuaali-ilmastoinnilla, uusi auto on automaattivaihteinen ja monilla herkuilla. Minä en autoista niin paljoa tiedä, mutta mun mielestä kivoimpia ominaisuuksia on mm. automaattinen ilmastointi, kosketusnäyttö ja mediajärjestelmä, tummennetut takalasit, sähkötoiminen takaluukku  ja integroidut aurinkosuojat.

Me ollaan kaikinpuolin tyytyväisiä tähän autoon nyt tässä elämäntilanteessa. Auto on meille tällä hetkellä välttämättömyys, jota ilman meidän arki ei pyörisi niinkuin se nyt pyörii. Katsotaan mihin elämä vie seuraavien vuosien aikana ja kuinka kauan tämä auto vastaa meidän tarpeita. Asuinpaikka vaikuttaa tosi paljon ja jos muutetaan jossain vaiheessa lähemmäs keskustaa, autolla olisi huomattavasti vähemmän käyttöä kuin nyt. Lisätila on ollut jo nyt hyvin kaivattua, vaikka auto on ollut käytössä vasta muutaman päivän. Ja eihän sitä ikinä tiedä onko meitä aina vain viisi vai kenties joskus vaikka viisi plus koira tai kuusi. Silloin on kivaa, että ei tarvitse ainakaan sen takia alkaa vaihtamaan autoa suurempaan. Ainiin, uusi auto on musta. Mä halusin valkoisen ja Otto mustan. Päädyttiin mustaan, koska mä sain valita viimeksi ja nyt oli Oton vuoro. Oikeastaan tää mustahan on ihan törkeän siisti, tykkään!

Tämä on nyt sitten myös se auto, jolla Otto alkaa opettaa mua ajamaan. Jos kaikki menee hyvin, tulen saamaan jossain vaiheessa sitten ajokortin, joka oikeuttaa ajamaan automaattivaihteisella autolla (en muunlaisella aio enkä halua edes ajaa). Kuinka jännittävää! Mä olen odottanut sitä niin paljon, vaikka pelottaakin ihan sikana edelleen. Kiitos ihan älyttömän paljon kaikille teille muille ajamispelkoisille, jotka olette jakaneet positiivisia kokemuksianne vuosien varrella mulle. Te olette olleet isossa roolissa rohkaisemassa mua ajamaan. Muutama vuosi sitten en olisi ikinä voinut kuvitella haaveilevani vielä joskus auton rattiin istumisesta. Kiitos <3

Millaisilla autoilla te muut kolmen tai useamman lapsen perheet ajatte? Mitä ison perheen kanssa tulee ottaa huomioon autovalinnassa teidän mielestä?


34 Responses to “Meidän uusi auto esittelyssä”

 1. Neljän äiti sanoo:

  Meillä 4 lasta. Mielestäni jos lapsia on 4+ kannattaisi kiinnittää huomiota myös siihen paljonko tilaa jää viimeisen penkkirivin taakse. On nimittäin huomattavasti helpompaa jos autoon mahtuu myös tavaraa mukaan. Toinen asia, jos istuimia tarvitsee olla 2 tai enemmän tulee autossa olla riittävästi tilaa niille.
  Mutta siis meillä on ihan ns. Normi tila-autot. Penkkien takana ei valtavaa tilaa. Toisessa ei juuri yhtään toisessa taakse mahtuu mini matkikset ja muutama kassi. Haaveiltiin ihan sellaisesta kunnon tilavasta pakettiauto mallista, mutta valitettavasti käyttökustannukset olisivat olleet liian isot.
  Ja hei olisi kiva nähdä jonkinlaista esittelyä tämänkin auton Sisätiloista. Autoa etsiessä oli välillä tosi vaikeaa löytää sisäkuvia, joista oikeasti näkee millaiset tilat on. Eli jotain tavaroita muod hahmottamaan tilaa 😊

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tosi hyviä ajatuksia tässä! 🙂 Se tavaratilakin on ainakin meillä tärkeässä roolissa kun pitää just pakata välillä pidemmällekin reissulle 5 hlön tavarat mukaan. Varsinkin talvella jo pelkät koko porukan talvivaatteet vie ihan sikana tavaratilaa! 😀 Ja kiitos paljon sisätilaesittely-toiveesta, voisin hyvin toteuttaa vaikka insta storiesissa sen! 🙂 Me käytiin kans just automessuilla sillon kattelemassa sisätiloja, kun niistä ei just yleensä melkein mistään saa tarpeeksi realistista kuvaa. Kiitos paljon kun kommentoit <3

 2. Peppi sanoo:

  Oon vähän jäänyt kylmäks näistä raha-, merkkilaukku- ja autopostauksista ym. Haluatko kertoa miksi teet näitä? Oonko vain ihan pihalla, et tällaisia lukijasi haluavat kuulla? Kiinnostaisi omaisuuden esittelyn ja muiden ns.kovien arvojen esilletuomisen sijasta mieluummin enemmän kuulla arjesta ja lapsista, uran ja vanhemmuuden yhdistämisestä ym perhbloggaajajutuista. Tietysti ite valitset aiheesi ja ehkä nää kiinnostaa muita.. Ei ole ollenkaan tätä päivää esitellä kulutustaan, autojen ostoa ym varainkin kun olet tuonut esille, että pidät arvossa kestävää kehitystä. Haluaisitko muuten kirjoittaa vaikka arvoistasi ja siihen liittyvistä arjen valinnoitanne? Kiinnostaisi! Kivaa syksyä

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voin toki kertoa! Esim. tämä uuden auton esittely on ollut yksi syksyn kysytyimpiä aiheita ja suoraan sanoen on aina nolottanut vastata, että odotellaan vielä meidän autoa, kun siitä kyseltiin jo elokuussa, että milloin esittelen. Merkkilaukun kestävyydestä postasin, koska sitä toivottiin aiheena myös, että oliko se kannattava ostos ja miltä se näyttää vuoden jälkeen. Myös raha on ollut todella toivottu postausaihe. Ja esimerkiksi tämä auto-postaus on ollut jo nyt luetumpi kuin vaikkapa eilinen postaukseni, joka oli itselleni henkilökohtaisesti tärkeä ja käsitteli yhteiskunnallisesti merkittävää aihetta ja olisin toivonut sille vieläkin enemmän huomiota. Mutta sellaista se on, ihmisiä kiinnostavat eri asiat. Mä koen, että on ihan tätä päivää esitellä omia kulutusvalintojaan, jos ne ihmisiä kiinnostavat. Sen sijaan kerskakuluttaminen ja leveily esimerkiksi jatkuvasti uusilla autoilla ei munkaan mielestä ole tätä päivää. Kivaa syksyä sinne myös ja kiitos paljon kommentista! 🙂

   • Anni sanoo:

    Koetko Iina autin vaihtamisen upouuteen kahden vuoden välein olevan pitkä vaihtoväli? Minun mielestä se kuulostaa todella lyhyeltä ajalta. Ymmärrän, että tarpeet (ja mielipiteet) muuttuu, mutta vähän hämmentynyt olen tästä miten vielä vuosi sitten puhuit miten autoilukin voi olla ekologista ja että seuraava auto varmasti tulee olemaan sähköauto. Ja tekstistä sai kuvan, ettei tätäkään autoa käytetä loppuun (mikä on kaiken kohdalla se oikeasti ekologisin valinta), vaan vaihdetaan upouuteen toiseen autoon heti kun mahdollista.

    • Sope sanoo:

     Mielestäni on äärettömän fiksua ja ekologista vaihtaa autoa usein. Esimerkiksi kahden vuoden välein. Sitä vanhaa autoa ei heitetä pois romuksi, vaan se myydään eteenpäin seuraavalle käyttäjälle ja taas seuraavalle. Lopulta auto menee varaosiksi tai se lajitellaan romuun, jotka jälleen uudelleenkäytetään.
     Ekologisempaa on vaihtaa auto isompaan, kun siihen on tarvertta. Näin päästään kulkemaan kerralla se matka, jonka liian pienellä autolla joutuisi ajamaan tuplana tai jopa useammalla autolla. (tarkoitan juurikin tuota perheenjäsenten ja kavereiden kuljettamista)
     Lisäksi omasta mielestäni sähköautojen käyttö suomessa on vielä tällä hetkellä aivan järjetöntä, ainakin muualla kun pääkaupunkiseudulla. (Itse asun maalla jossa välimatkat ovat pitkiä ja jos kulkisin sähköautolla, siinä ei olisi järjen saatika ekologisuuden hiventäkään.) Ja niiden akkujen valmistus kuluttaa luontoa paljon luultua enemmän!

     Me ostetaan mun mieheni kanssa aina autoja, joilla on jo ajettu valtavat määrät, käytetään autot loppuun ja myydään vielä käyttökelpoiset osat ja puretaan/lajitellaan ja myydään loput. Sittenkun kaikki tämä on tehty se viedään romutettavaksi, jossa sieläkin lajitellaan se mitä me ei voida! Mä oon ainakin kiitollinen ihmisille jotka vaihtavat autoa tiuhaan ja mahdollistavat myös meille autojen käytön, kun voidaan ostaa muutamilla satasilla, korjailla taitojemme mukaan ja lopulta lajitella.
     Toisen vanha on toisen aarre ja SE on ekologista.

     • Anni sanoo:

      Todella mielenkiintoinen ajatusmaailma. Ajatteletko uuden ostamisen lyhyin aikavälein olevan ekologista muillakin osa-alueilla? Onko ekologista ostaa vaikka uusia vaatteita, huonekaluja tai sisustusjuttuja kuukausittain, koska vanhat voi myydä kirpputorilla? Huomaa millaisessa kerskakulttuurissa ihmiset elää, jos oikeasti uusien asioiden ostamisesta jatkuvasti on tullut normi.

      En myöskään sanonut, että sähköauto olisi se ekologisin vaihtoehto. Otin sen esille, koska hämmennyin ristiriitaa viime syksyn puheiden kanssa. Ekologisinta minkä tahansa kokousella porukalla olisi liikkua julkisilla, mutta toki se ei aina ole mahdollisuus. Siltikään uuden ostaminen lyhyen ajan välein ei ole mikään ekoteko, ekoteko on käyttää loppuun, ostaa kerralla sellainen mikä menee mahdollisimman pitkään tai jättää kokonaan ostamatta. Tässä esimerkiksi hyvä artikkeli auton päästöjen jakautumisesta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/08/28/uusi-auto-ei-ole-aina-vanhaa-parempi

 3. Emmi sanoo:

  Meitä on 7 henkeä, ja ajetaan 7-paikkaisella hybridillä, Toyota Prius+:lla. Sillä on nyt ajettu kaksi vuotta. Tärkein kriteeri meille silloin kaksi vuotta sitten oli se, että auton pitää olla luotettava ja käyttökustannusten maltilliset. Aiemmat autot kun oli olleet kaikin puolin kalliita liian tiuhoine huoltoineen. Molemmat kriteerit on toteutunut tässä autossa. Tavaratilaahan siinä ei ole käytännössä ollenkaan, mutta hyvin ollaan siitä huolimatta pärjätty! Reissut on yleensä ollut sellaisiin kohteisiin, missä voi pestä reissupyykkiä, joten pidemmilläkin reissuilla on pärjännyt jokainen pienellä vaihtovaatekassilla, kun on vaan pesty reissupyykkiä ahkerasti. Ja muut pakolliset tavarat on saatu sen lisäksi aina myös mahtumaan mukaan.😊

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Me pyöriteltiin tuota Toyota Prius+ yhtenä vaihtoehtona myös, mutta tultiin siihen tulokseen, että se tavaratila on meille liian tärkeä. Mutta tosi hienoa kuulla, että se on toiminut teillä hyvin ja ootte saaneet kaiken mahtumaan mukaan! 🙂 Kyllä varmaan mekin oltaisiin se jotenkin saatu järjestettyä, mutta nyt just vielä kun on rattaita ja turvaistuimia ja muita niin tuntui helpommalta ottaa tämä, missä on vähän enemmän vielä tilaa. Hybridi olisi kyllä ollut hyvä! Kiitos paljon kun kommentoit <3

 4. IA sanoo:

  Ihan mielenkiinnosta kysyn, miksi et halua/aio hankkia kuin automaattivaihteistolla ajamiseen oikeuttavan ajokortin?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Koska mua pelottaa ajaminen muutenkin ihan hirveästi, niin en halua yhtään ylimääräisiä stressin aiheita tai opeteltavia asioita, kuten manuaalivaihteita tai kytkintä. Olen tähänkin asti koko elämän pärjännyt kokonaan ilman ajokorttia, niin se, että voin sitten ajaa edes niitä automaattivaihteisia on jo aika iso parannus :D! Mut ymmärrän, että kummastuttaa tämä, koska niin paljon yleisempää ajaa ihan normikortti. 😀

 5. Viivi sanoo:

  Peppi, mun mielestä just hyvä et Iina puhuu esim rahastakin täällä, ku se tuntuu olevan tabu mistä ei puhuta ja varsinkin somettajien palkat 🙂 kyllä mua ainakin kiinnostaa esim just uudet isommat hankinnat enkä koe sitä mitenkään pröystäilynä. Esimerkiks, jos Iina puhuu et kuin uus auto on ollut kätevä heidän perheelle jne, niin onhan se kiva sit tietää mistä autosta puhutaan 😃

 6. Minna sanoo:

  Meillä on kaksi autoa. Farmari Volvo, joka käy kaasulla ja bensalla. Kaasu on halvempaa kuin bensa tai diesel, ja myös ekologisempaa. Toinen on BMW x6, hirveä bensa syöppö 😅 Sähkö autoa en ehkä ostaisi jos nimenomaan sitä ekologisuutta ajattelee, pitää meinaan myös miettiä millä se sähkö on tuotettu millä auto ladataan ja on niissä myös tämä akku ongelma.

 7. kp sanoo:

  Mä sain vähän alle vuosi sitten manuaalikortin mutta ostettiin heti automaattivaihteinen auto. Mies ajaa tällä hetkellä ajokorttia ja hän opettelee vaan automaatilla.

  Ihan hyvä valinta musta se automaattikortti suoraan. On ollut paljon rennompi saada lisää ajokokemusta kortin saamisen sijaan nimenomaan automaattiautolla. Ei haluta ikinä ostaa manuaaliautoa.

  Ainoa miinus ehkä on et jos vuokraa auton, autimaatit on vähän kalliimpia. Ja jos tulis joku totaalikämmi ja autovuokraamolla ei oliskaan kuin manuaaleja tarjolla, niin sit ei vois ajaa. Mutta jos toinen pariskunnasta omistaa manuaalikortin niin sekään ei ole ongelma.

  Onko tää leasing-auto? Mua kiinnostaisi saada lisätietoja siitä, jos sen otitte. Esim miten päättää montako km ja huollot ym.

 8. Maamii sanoo:

  Otitteko tämänkin auton Santanderin all in one -rahoituksella, jos saa kysyä? Muistelen, että kehuit ko. palvelua / rahoitusmuotoa aiemmin tänä vuonna niin tuli mieleen, että vieläkö olet samaa mieltä.

 9. Anni sanoo:

  Hyvä valinta ja on tilaa. Meillä on vähän vastaava eli Audi Q7 7-paikkaisena ja meilläkin on kolme lasta. Tuo on yksi harvoista, johon mahtuu kolme istuinta rinnakkain ja näinhän mahtiu myös Kodiaqiin. Kaikissa tila-autoissakaan se ei ole itsestäänselvyys. Meillä lapset matkustaa usein pitkillä matkoilla niin, että kaksi matkustaa keskirivillä ja yksi takana. Sopu säilyy paremmin. Tuo kolmas rivi on kätevä siksikin, että sinne mahtuu myös aikuinen, tämäkään ei aina ole itsestään selvää.

 10. Ellu sanoo:

  Hei!
  Onko teillä tää auto vielä leasingin kautta vai ostitteko omaksi? 🙂 muistan sun edellisistä autopostauksista, että sillon teillä tais olla leasing? Siitä saatiin sillon miehen kanssa ajatus ja meille tuli keväällä leasing sopimuksella aivan uusi Kia Niro hybridi.
  Puol vuotta sillä ajaneena voin sanoa, että tykkään kyllä! 😀 sisätilat on hyvänkokoiset (meillä kaksi lasta turvaistuimissa ja eteen mahtuu istumaan). Kulutus on tosi pieni ja tavarat mahtuu mukaan! Leasing-sopimuskin vaikuttaa meille sopivalta jutulta.

  Mua kiinnostaisi teidän turvaistuin järjestelyt? Olet tosi suosittu bloggaaja ja varmasti pystyisit levittämään tietoutta lasten turvallisesta automatkustamisesta, jos tällainen aihe olisi lähellä sydäntäsi.
  Meillä pian 2v matkustaa selkämenosuuntaan Britax Dualfix i-size istuimessa ja 6,5v on turvavyöistuimessa Britax Kidfix 2 xp sict. Isompikaan ei ole kertaakaan kyseenalaistanut turvaistuimessa oloaan vaikka kaikki kaverit eivät kuulemma sellaisissa matkusta enää.

 11. Annika sanoo:

  Ihana auto <3 Meidän 6 henkiselle perheelle on ensivuoden puolella suunnitteilla uuden 1 auton osto, joten kiinnostaisi tietää onko toi Skoda Diesel koneella vai onko sitä tullut myös Bensiini koneella? Me ei nimittäin Diesel autoa haluta joten viimeeksi autoa vaihtaessa se jäi siksi vaihtoehdoista pois vaikka olisi muuten ollut parempi kuin Nissan Qasqai+2 mihin lopulta päädyttiin.

 12. Saija sanoo:

  Olis kiva kuulla lisää tosta ajokortista, sillä en oo ikinä kuullutkaan tollaisesta. Sehän on autokouluissa pakko ajaa manuaalilla sillä niin vaaditaan ja inssi suoritetaan manuaalilla, vaikka autokoulu ois ollut 50/50 automaatilla. Olisi mielenkiintoista kuulla milloin tuollainen on tullut ja miten se toimii.

 13. Riikka sanoo:

  Olisi ollut kiva nähdä myös auton sisätilat! 😀

 14. Nimetön sanoo:

  Hybridivaihtoehtoja on muitakin Priuksen lisäksi, eikö isommissakaan hybrideissä ollut tarpeeksi tilaa? Volvon hybridissä on tavaratilaa todella paljon 7 paikkaisenakin ja hybridi olisi kuitenkin tätä päivää.

  Sanoit että auto on isoimpia ostoksia tähän saakka. Ostitko auton kuitenkin osamaksulla? Vai ihan kertamaksulla koko summa? Varmasti teitte näistä vertailua, olisi kiva kuulla kumpi oikeasti kannattaa ja miksi valintanne päädyitte.

 15. Nimetön sanoo:

  En edes tiennyt, että ajokortteja on nykyään myös pelkille automaattivaihteille?!? Kuinkahan paljon se kertoo mun iästä taas…
  ”Silloin aikanaan” autokoulussa ja inssissä ajettiin manuaalivaihteilla. Sellaisella toki tuli ensimmäiset vuodetkin ajettua. Nykyään ajan pääsääntöisesti automaatilla, mutta tasaisin välein nappaan käyttööni myös manuaalivaihteet. Taito ei onneksi ole mihinkään kadonnut, mutta en halua sen mihinkään katoavankaan. Kun ei koskaan tiedä…
  Vaihteisto ei tosiaan ole autolla ajamisessa mikään juttu. Se on ehkä vähän sama, kuin varmuuden vuoksi keittiönsä hankkisi vain mikron, kun ei halua opetella käyttämään sähköliettä. Tai käyttäisi nettiä vain puhelimelta, kuin tabletti ja tietokone pelottaa.

  Itseäni on alkanut vaihtoehtona kiinnostamaan kaasuauto. Sellainen, joka tarvittaessa vaihtaa sitten bensaan tai dieseliin, jos ei kaasun tankkauspistettä ole riittävän lähellä. Edullista ja biokaasulla ympäristöystävällistä.

 16. Miira sanoo:

  Eikös pääkaupunkiseudulla ole jo paljon latauspisteitä?

 17. Karkki sanoo:

  Mulla on myös tuo Kodiaq 7-paikkaisena automaatti nelivetona ollut nyt jo reilut kaksi vuotta, ei mitään negatiivista sanottavaa autosta ja mahtavaa kun on kerrankin auto jossa penkit ei lopu kesken. Ehdottomasti paras katumaasturi tähänastisista autoista😊 Toimitus myöhästyi kyllä mullakin silloin aikanaan ihan luvattoman paljon ja odottavan aika oli piiiiiiitkä.

 18. Noukku sanoo:

  Ihana auto, tulevaisuuden haave itsellänikin! 😍 Suosittelen autoalan ihmisen tyttärenä kuitenkin maalipinnan suojausta keraamisella pinnoitteella, koska musta on niin huono väri pitää nättinä ilman naarmuja valkoiseen verrattuna (ellei tykkää vahailla jatkuvasti), varsinkin kun asutte Helsingissä jossa katupöly yms naarmuttaa maalipintaa varmasti 😊

 19. Sahrami sanoo:

  Hei Iina,

  Meillä 4-lapsisella perheellä on sama auto. Paitsi se vanhempi versio. Ja on tykätty tosi paljon. Silloin kun 6 penkkiä meillä käytössä niin kovin paljon ei jää tavaratilaa, mutta on selvitty silti. Joissakin malleissa se on isompi.

 20. Ee sanoo:

  Bähee on menopeli! Onks tää siis sen saman paikan kautta ku edeltäjä, eli sen firman minkä kanssa teit yhteistyötä, en nyt saa sitä päähäni vai ootteko ns. ottanu vastuut ja huollot ym omiin käsiinne ja ostitte tän ilman sellasta samanlaista sopimusta? 🙂

 21. Nimetön sanoo:

  Toivottavasti pääset ajopelostasi eroon ennen rattiin lähtöä – ettei satu mitään. Pahimmat ”sössijät” liikenteessä ovat yleensä naiskuskeja, jotka eivät seuraa liikennettä ja ovat siellä sormi suussa.
  Jos ei omaan ajotaitoonsa luota, on paras pysytellä pelkääjän paikalla..

  • Nimetön sanoo:

   Olen samaa mieltä. Jos oikeasti pelkää ajamista ja on lykännyt ajokortinkin hankkimista pelon vuoksi niin kannattaa ihan muidenkin autoilijoiden/autossa istuvien turvallisuuden vuoksi olla menemättä ratin taakse. Itseä ainakin hirvittää ajatuskin, että joku jota todella pelottaa ajaa, ajaisi tuolla liikenteessä.

  • Hipsu sanoo:

   Mun nähdäkseni taas pahimpia ja kohtalokkaimpia sössijöitä ovat ne, jotka luottavat omiin ajotaitoihinsa liikaa. Kyllä mä ehdin tossa välissä ohittaa, ei muhun pari kaljaa vaikuta, kyllä mä nyt osaan kirjottaa viestin ja seurata liikennettä samalla, ne on ne tyhmemmät keltä ei luonnistu.

 22. Nimetön sanoo:

  Hipsu, toki tuo on toinen erittäin huono ääripää. Todennäköisyys todelliseen vaaratilanteeseen on kuitenkin suurempi näillä pelkokuskeilla. Heillä kun on ongelmia jo pienissäkin nopeuksissa, kaupunkialueella, pitäisi pystyä seuraamaan montaa asiaa yhtä aikaa ja jos ei edes auton hallinta suju luonnostaan, ei siitä seuraa mitään hyvää.

 23. Elina sanoo:

  Tosi kiva postaus teidän autosta. Tykkään erityisesti noista vanteista ja mustasta väristä, antavat tyylikkään vaikutelman. Varmasti tosi fiksu veto, että olitte jo etukäteen miettineet tarkalleen mitä haluatte. Autokaupassa saa kyllä päänsä pyörälle, jos menee vain katselemaan.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.