Hajusteeton kuivashampoo – arjen pelastus

13.10.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Erisanin kanssa.

Joulukuussa tulee vuosi siitä, kun luovuin viimeisistäkin hajusteellisista kosmetiikkatuotteista pakon edessä. Sillä on ollut ratkaiseva merkitys mun migreenin kannalta, eikä hajustettuihin tuotteisiin enää ole paluuta. Alkuun mulla oli tosi paljon sopeutumista siihen, että kaikki piti vaihtaa. Välillä tuntui, että en vaan löydä sopivia korvaajia ihan niille käytetyimmillekään perustuotteille.

Monet tuotteet olivat myös hajusteettomana kalliimpia, kuin hajusteelliset vaihtoehdot. Yksi tällaisista tuotteista, joka oli pakko vaihtaa markettituotteesta kampaamotuotteeseen, oli kuivashampoo, koska hajusteetonta kuivashampoota ei vaan löytynyt. Käytän kuivashampoota niin runsaasti, että tämä vaihdos tuli myös aika kalliiksi. On eri asia ostaa neljän euron pullo kerran kuussa (tai useammin) kuin 20 tai 25 euron pullo kerran kuussa. Harva haluaisi käyttää kuivashampooseen esim 300 euroa vuodessa.

Mulle kuivashampoo on arjen pelastaja. Mun tukka menee likaisen näköiseksi nopeasti, ihan jo yhdessä päivässä ja lisäksi se on sellaista ohutta hiuslaatua joka lässähtää hetkessä. Näin on ollut aina siitä asti kun hiukset alkoivat teini-iässä rasvoittumaan.

Käytän kuivashampoota niin tuuheuttamaan kuin raikastamaankin. Pesen hiukset joka toinen päivä ja kuivashampoota tulee käytettyä siis ainakin niinä pesujen välipäivinä, mutta myös aina kun teen kampauksia tai laittamalla laitan tukkaa. Sitä siis kuluu paljon ja usein. Kuivashampoo säästää mun aikaa ja myös hiuksia. Kun suihkuttelee kuivashampoota hiusten juuriin, ei tarvitse myöskään tupeerata saadakseen tuuheutta. Olenkin kaivannut markkinoille hyvää hajusteetonta kuivashampoota, joka löytyisi ihan lähikaupasta.

Yksi ensimmäisiä tuoksuttomia tuotteita, joita viime keväänä ostin hiuksille marketista, oli Erisanin hajusteeton joustava hiuslakka. Siitä tuli mun lemppari, koska se ei tehnyt hiuksiin sellaista kypäräfiilistä, vaan antoi joustavaa tukea niin hiusten laittamiseen kuin viimeistelyynkin. Vuosien varrella monia eri hiuslakkoja testanneena siitä tuli heti yksi mun suosikeista, eikä maltillinen hintakaan todellakaan haitannut. Nyt sille on tullut vielä mahtavampi kaveri: Erisan hajusteeton kuivashampoo.

Mun toiveisiin on vastattu! Erisanin uusi hajusteeton kuivashampoo on päivittäistavarakauppojen ensimmäinen hajusteeton kuivashampoo, jolla on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton myöntämä allergiatunnus. Se antaa hiuksille rakennetta juuri niinkuin toivonkin, mutta ei jätä hiuksia tahmaisen tuntuiseksi. Tuote sopii myös tummille hiuksille, mikä on tosi hyvä. Vaikka mulla on pääosin vaalea tukka, mun juurikasvu on ruskeaa ja se puskee esiin nopeasti. Erisan hajusteeton kuivashampoo ei sisällä hajusteita, väriaineita tai silikoneja. Erisanin kuivashampoo on todella hyvä ja pärjää ihan 6-0 myös tuoksullisille kilpailijoille ainakin mun kokemuksella. Se raikastaa mun tukan, eikä jää mähmäistä tuntumaa tai jauheista lookia.

Erisan hajusteetonta kuivashampoota kuuluu ravistaa kunnolla ja sitten suihkuttaa tukkaan n. 15cm etäisyydeltä. Jos hiukset haluaa raikastaa, tuotetta suihkutetaan kuivien hiusten tyveen. Jos haluaa tehdä kampauspohjan, kuivashampoota voi suihkia enemmän koko hiusten pituudelta. Sitten annetaan kuivahtaa hetki ja muotoillaan. Tosi helppoa. Just sellainen arjen hyvä keino, jollaiselle mulla on käyttöä, kun ei ole aikaa laittaa hiuksia kovin pitkään vaan pitää saada nopeasti siisti look. Mä käytän mun hiuksissa klipsipidennyksiä ja kuivashampoo auttaa myös tekemään tukasta vähän karheamman, jotta klipsit pysyy paremmin kiinni eikä liu’u pois itsekseen.

Mulle kuivashampoo on yksi tärkeimmistä kosmetiikkajutuista, koska mua ei ole siunattu tuuhealla ja itsekseen pitkään puhtaana näköisenä pysyvällä kuontalolla. Se sopii niin äitinutturan raikastamiseen kuin hienompiikin juhlakampauksiin. Olen tosi iloinen, että nyt löydän kuivashampoota samalla kun käyn kauppareissulla ja siihen menee paljon vähemmän rahaakin. Erisan hajusteentonta kuivashampoota saa esimerkiksi S- ja K-ryhmien kaupoista, Stockmannilta ja Sokokselta. Kuivashampoota myydään kahdessa eri pakkauskoossa: 250ml sekä käsilaukkukoko 100ml, jota on myynnissä vain S-ryhmän kaupoissa.

Erisanin hajusteettomaan kuivashampooseen ja sen uuteen raikkaaseen pakkausdesigniin voi käydä tutustumassa Erisanin sivuilla. Kannattaa myös osallistua Erisanin Facebook-sivulla kilpailuun, jossa arvotaan 3 hiustenmuotoilu -palkintokassia, jotka sisältävät Erisan kuivashampoon (250 ml), Erisan Extra Strong -hiuslakan (250 m) ja Erisan muotovaahdon (200 ml). Kilpailuaika on 10-17.10.2019.

Ihan mieletöntä, että hajusteettomien tuotteiden valikoima laajenee jatkuvasti ja tästä muutoksesta tulee mullekin koko ajan helpompi ja helpompi. Hajustettomuus on parantanut mun elämänlaatua migreenistä kärsivänä todella paljon, koska migreenikohtaukset ovat hajusteettomuuden myötä vähentyneet radikaalisti.

Käytättekö te kuivashampoota arjessa? Löytyykö muita hajusteettomien tuotteiden suosijoita? 


6 Responses to “Hajusteeton kuivashampoo – arjen pelastus”

 1. - sanoo:

  Käytän hajusteetonta kuivashampoota. Myös Herbinalla on hyvä ja edullinen hajusteeton kuivashampoo.

 2. Shippy sanoo:

  Olisin toivonut, että kirjoittaisit vielä tuotteen hajusta. Olen myös itse tuoksuyliherkkä ja töissä paikassa, jossa tuoksuttomuus on vaatimuksena sekä työntekijöiltä että asiakkailta, ja olen valitettavasti huomannut, etteivät kaikki hajusteettomat tuotteet ole tuoksuttomia. 🙂

  • Nims sanoo:

   Jos tuotteessa lukee hajusteeton, siihen ei ole lisätty hajusteita. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tuotteen raaka-aineilla voi olla ominaistuoksuja. Itseasiassa aina ne raaka-aineiden tuoksut ei ole kovin miellyttäviä ja sen vuoksi miedot hajusteet voi joskus olla tuoksuherkälle parempikin, kuin kokonaan hajusteeton, koska ne hajusteet peittävät niitä raaka-aineiden omia tuoksuja.

  • Roosa sanoo:

   Se että tuote on hajustamaton, ei tee siitä hajutonta. Raaka-aineet tuoksuu välillä todella voimakkaasti, riippuen kaudesta.

 3. Sipu sanoo:

  Saman ongelman kanssa kamppailin vuosi sitten, mutta S-marketista löytyi lopulta Herbinan hajusteeton kuivashampoo. Ihan pelastus ja edullinen myöskin!

 4. Tupsuttelija sanoo:

  Hei,

  Olen kans joutunut käyttämään hajusteettomia tuotteita viimeiset 5-6 vuotta. Luonnonkosmetiikan hajusteita siedän nykyään hyvin, mutta synteettiset on liikaa.

  Itse käytin Herbinan hajusteetonta kuivashampoota. Ihan ruokakaupasta aikoinaan ostin. Sekäänkö ei sitten sulle sopinut, vai? Se ei ole kylläkään allergia- ja astmaliiton merkitsemä, mutta ei sisällä siis mitään lisättyjä hajusteita. Purtilo ei näytä perinteiseltä tylsältä hajusteettomalta tuotteelta vaan ulkoasu oli kaunis hopeinen ja kuvioitu, mutta kyljessä teksti ”hajusteeton”. En nyt 100 % osaa sanoa, miten hyvä saatavuus sillä on nykyään, koska itse siirryin pari vuotta sitten perunajauhojen käyttämiseen kuivashampoona. Ei oo tuoksua eikä muitakaan kemikaaleja. Tuuhealla lyhytvartisella kabuki-siveltimellä töpöttelen. Ja paras tulos tulee tietenkin, jos sen laittaa illalla ennen nukkumaan menoa.

  Tämmöstä perunajauho-kuivashampoota myytiin joku aika sitten ihan h&m:n verkkokaupassa, mutta toiseksi komponentiksi siihen oli lisätty tuoksuksi piparmintun eteeristä öljyä. Mulle sekin sopii ja raikastaa kivasti tukkaa.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.