Pankkiasioiden hoitaminen turvallisesti netissä

11.11.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä F-Securen & Indieplacen kanssa.

Mä käytän eri laitteita paljon. Vaikka pyrin olemaan myös joka päivä hyvän aikaa offline ja keskittymään ihan muihin asioihin, mulle kertyy jo työn puolesta monen monta tuntia päivässä tietokoneen tai puhelimen äärellä. Mä hoidan puhelimella ja tietokoneella kaikki mun yrityksen asiat somesta kirjanpitoon, meidän perheen pankkiasiat ja vakuutukset ja monet muut juoksevat asiat. Teen myös ostoksia netissä. Lisäksi kaikki laitteet on tietenkin myös viihdekäytössä. Katsotaan videoita, luetaan artikkeleja, katsotaan suoratoistopalveluita, kuunnellaan musiikkia ja podcasteja, luetaan blogeja, katsotaan reseptejä. Lapset käyttävät omia laitteitaan myös itsenäisesti.

Vaikka pidän itseäni melko valveutuneena ja koen, että mulla on ammatin puolesta hyvä medialukutaito, pelkään silti joutuvani epäilyttäville sivuille. Mä en koskaan avaa missään Facebookissa outoja linkkejä tai tee mitään ”hauskoja testejä”. Mutta esimerkiksi jo se, että Pinterestiin on onnistuttu laittamaan tosi houkutteleva reseptikuva, joka sitten johtaakin todella epäilyttävälle sivulle, on riski, jota en haluaisi ottaa. Silti mäkin etsin sieltä kivoja ruokaohjeita ja klikkaan auki reseptejä. Lisäksi mietityttää se, miten paljon tietoa ne-ei-epäilyttävätkin sivustot musta keräävät. Tietoahan nimittäin kerätään ja paljon. Kaikesta, mikä on näennäisesti ilmaista kuten Facebook, me maksetaan sillä datalla, jota sivustot saavat siitä kun me selataan ja klikataan ja tykätään.

Mä hoidan eri laitteilla paljon meidän rahaliikennettä, mikä ainakin mun mielestä on kaikkein ”pelottavin” asia netin käytössä. Sijoitan netissä, maksan kaikki meidän laskut netissä ja teen ostoksia netissä eri sivustoilla. Olen hakenut meille asuntolainat netissä (useasta eri pankista kilpailutuksen vuoksi) ja syöttänyt siis meidän henkilökohtaisia tietoja ja pankkitietoja moneen eri paikkaan. Onneksi voin tehdä sen turvallisin mielin.

Meillä on ollut jo monta vuotta käytössä F-Secure Total, joka pitää huolen meidän turvallisuudesta kaikilla laitteilla ja kaikilla sivustoilla. F-Secure Total on kotimainen premium-luokan kyberturvallisuuspaketti, johon sisältyy F-Secure SAFE virusturva, F-Secure Freedome VPN sekä F-Secure Key salasananhallintasovellus. Tällä paketilla me pidetään huoli siitä, ettei meidän tiedot joudu vääriin käsiin ja pystytään myös salaamaan omat tiedot esimerkiksi meidän käyttämiltä verkkosivustoilta VPN:n avulla.

F-Secure Total pitää huolen virustorjunnasta. Se suojaa viruksilta, troijalaisilta, kiristyshaittaohjelmilta, mainosohjelmilta, vakoiluohjelmilta ja muilta haittaohjelmilta. Selaussuojaus myös pitää meidät kaukana haitallisilta tai vaarallisilta verkkosivuilta, joille menemisen se estää automaattisesti. Paketin sisältämä verkkopankkisuojaus suojaa yhteyden ja pitää rahat turvassa ja lisäksi se tarkistaa käytetyn pankkisivuston turvallisuuden, eli vaikka erehtyisikin klikkaamaan jotain epäilyttävää ”tarkista tietosi syöttämällä pankkitiedot tämän sähköpostin sisältämään linkkiin t. Pankki X” -viestiä, F-Secure Total ei päästä tekemään sitä.

Meille on myös tosi tärkeää, että meidän 6- ja 8-vuotiaiden puhelimen käyttö on turvallista ja pystymme itse hallinnoimaan sitä, mitä he laitteillaan voivat tehdä. Lapset vasta opettelevat turvallista netinkäyttöä ja on ehdottoman tärkeää, että he eivät opettelun kanssa ole oman onnensa nojassa. F-Secure Totalilla voi rajoittaa lasten laitteiden käyttöaikaa ja estää pääsyn esimerkiksi tietyille sivustoille ja tiettyihin sovelluksiin, sosiaaliseen mediaan, verkkokauppoihin tai sivuille, jotka sisältävät vaikkapa aikuisviihdettä tai uhkapelejä.

Mä olen itse ainakin sellainen, että käyttäisin mieluiten vaan yhtä ja samaa tosi helppoa salasanaa joka paikkaan. Mun on vaikea muistaa jos on monta eri salasanaa ja niitä on hankala keksiäkin. Mutta näin en tietenkään toimi, koska se olisi ihan älyttömän hölmöä. Siksi mulle on tärkeää, että joku auttaa mua muistamaan kaikki mun miljoona super hankalaa, mutta vahvaa salasanaa. F-Secure KEY on kätevä salasananhallintasovellus, joka tallentaa kaikki tunnukset ja salasanat turvallisesti KEYn avulla ja synkronoi ne reaaliajassa kaikille laitteille. KEYn avulla voi varmistaa, että salasanat on vahvoja, koska niitä ei tarvitse muistaa. Lisäksi KEY myös ilmoittaa, jos joku suosittu verkkopalvelu hakkeroidaan.

F-Secure Total suojaa kaiken muun lisäksi myös Wi-fi -yhteyden. Wi-fi-yhteyden avulla voi altistua hakkeroinnille, mikäli yhteys ei ole suojattu. Yksityisyyden ja tietojen turvaamiseksi F-Secure Total salaa kaiken verkkoliikenteen, jotta kukaan ei pysty vakoilemaan. Silloin voi turvallisesti muodostaa yhteyden mihin tahansa tukiasemaan milloin tahansa. Eli voi hyvillä mielin käyttää vaikkapa kauppakeskuksen tai kahvilan Wi-fiä ulkomailla ja kirjautua samalla pankkiin vailla pelkoa siitä, että nyt joku kaappaa tiedot.

Mä en uskaltaisi käyttää meidän laitteita ilman kattavaa kyberturvallisuuspakettia, enkä varsinkaan tehdä ostoksia tai hoitaa pankkiasioita. Haittaohjelmista, huijauksista ja hakkeroinneista uutisoidaan niin paljon koko ajan, että ilman kattavaa suojaa mua pelottaisi koko ajan, että milloin jotain ikävää tapahtuu omalle kohdalle.

ILMAINEN F-SECURE TOTAL TESTIJAKSO:

Saat nyt F-Secure Total -paketin 30 päivän ajaksi ilmaiseksi kolmelle laitteelle. Sinun ei tarvitse antaa maksukorttisi tietoja tai muita maksutietoja kokeillaksesi tuotetta, vaan se tapahtuu ihan vain nimen ja sähköpostin avulla. 30 päivän aikana paketti varmasti osoittaa tarpeellisuutensa.


3 Responses to “Pankkiasioiden hoitaminen turvallisesti netissä”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Harvoin jaksan nillittää kaupallisten yhteistöiden määrästä, mutta miten nyt tuntuu, että tylsyyden tylsyys, näitä on taas ollut viime aikoina ihan riitttävästi.
  Enkä tosiaan tiedä, onko se määrä vaiko vain aasinsillat, joilla ne blogin aihepiiriin liitetään.
  Mutta ymmärrän toki, ehkä nämäkin joitain kiinnostavat.

 2. Avatar H sanoo:

  Moi! Mitä tapahtui lokakuun erilaiset perheet – postaukselle? Syyskuun postaus taisi jäädä väliin, joten oletin lokakuun puolivälissä ilmestyneen tekstin olleen se syyskuun teksti, mutta eipä lokakuun lopussakaan tullut tekstiä? Miten nämä nyt oikein menee, ja ehtiikö kaikki 12 postausta tulla tänä vuonna?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   En tiedä vielä ehtiikö kaikki 12 tulla tänä vuonna, mutta marraskuussa ainakin tulee ja joulukuussa myös! :) Aikataulut on menneet vähän sekaisin, ei sen kummempaa. Mutta ilmoittelen kyllä heti kun on tulossa seuraava!

Kommentoi