Random ajatuksia ja kuulumisia viime päiviltä

12.11.2019

Ajattelin jakaa muutamia random ajatuksia, jotka ovat vilisseet päässäni viime aikoina, sekä ihan vaan kuulumisia. En edes muista milloin olen viimeksi kirjoittanut jotain ihan vaan tajunnanvirtaa tänne, mutta tässäpä tulee.

Olen käyttänyt tyttäreni vanhaa pipoa koko syksyn, koska en vain saa ostetuksi uutta pipoa. Haluan täydellisen pipon, sellaisen, josta en halua luopua ja joka kestää ja kestää vuodesta toiseen. En vaan osaa päättää minkä ostan, koska pelkään niin kovasti, että teen jonkun hutiostoksen, enkä tykkääkään piposta enää ensi vuonna. Olen käynyt sovittamassa varmaan n. kymmentä eri pipoa, enkä ole vieläkään ostanut niistä mitään. Suosittele hyvää, muhkeaa villapipoa? Saa suositella myös samanmoista huivia, koska Otto on ominut mulle muutama joulu sitten antamansa Makian mustan merinovillahuivin itselleen, eikä mulla ole nyt kaulahuiviakaan. Onko kokemuksia esim. Acne Studios Pansy-piposta tai Marita Huurinainen Kantarelli-piposta? Tai oisko muita jotain ihanan muhkeita pipoja ja huiveja?

Kävin eilen UFFissa Fredrikinkadulla, kun sinne oli juuri päivitetty uudet mallistot samana päivänä. Se oli aivan täynnä ihan mielettömän hienoja vaatteita Marimekosta vintage-silkkipaitoihin ja täydellisen trendikkäistä norjalaisvillapaidoista cowboy-bootseihin. Siellä oli myös ihan älyttömän tyylikkäitä ihmisiä ostoksilla. En osannut ostaa mitään, vaikka näin siellä monta hienoa juttua, just sellaisia vaatekaapin helmiä, joista voisi olla ylpeä ja joista kysyttäisiin kadulla, että ”mistä ostit?”. Lähdin siis vain tyhjin käsin vartin pyörimisen jälkeen.

Teki ihan todella hyvää viettää lähes somevapaa viikonloppu. En kirjoittanut sanaakaan, enkä kuvannutkaan juuri mitään. Julkaisin vain ajastetut tekstit ja valmiit kuvat. En edes avannut konetta, enkä vilkaissut kommentteja. Se oli pitkästä aikaa eka sellainen viikonloppu mulle, että toisesta päivästä ei mennyt kahdeksaa tuntia töitä tehdessä. Haluan ainakin kerran kuussa tällaisen viikonlopun, oli niin rentouttavaa.

Olen viime aikoina karsinut töihin liittyvät ilta-tapahtumat kalenterista ihan minimiin. Vaikka mua on kiinnostanut moni niistä ihan älyttömästi, olen kuitenkin halunnut ennemmin olla kotona lasten kanssa ja ottaa rennosti. Välillä iskee kunnon FOMO, mutta oikeasti ne asiat joita mä EN halua missata on täällä kotona. Sitten kun mä joskus kuolen niin en mä mieti kuolinvuoteella, että olisinpa käynyt katsomassa useampia vaatteita roikkumassa tangoilla ja syömässä pari coktailpalaa enemmän. Tämä nyt on vähän kärjistettyä, mutta oikeasti. Ne on valintoja, tällä hetkellä mä valitsen hyggeillä täällä kotona iltaisin mieluummin.

Aina välillä on ihana käydä illallakin jossain tapahtumassa, ja niissä voi päästä kokemaan ihan mielettömiä juttuja, mistä ei ole osannut haaveillakaan. Nyt just tuntuu kuitenkin paremmalta valita lasten hömpötykset, Risto Räppääjän lukeminen iltasaduksi ja esikoisen leipomien muffinssien maistelu. Tai sitten mua vaan laiskottaa ja haluan makoilla mieluummin sohvalla verkkareissa. Mutta ei siinäkään mitään väärää ole, heh.

Me ei olla vieläkään löydetty asuntoa. Luovuttiin myös rakennushaaveista ainakin toistaiseksi, se on vaan too much just nyt. Pari kivaa kotia on kiikarissa kyllä, mutta ne eivät saaneet sydäntä läpättämään, ne olivat ilmoituksen perusteella vaan ”ihan kivoja”. Pitäisikö silti mennä katsomaan? Ollaan myös tälläkin hetkellä ainakin parissa eri kiinteistönvälitysfirmassa ”listalla” että saan sähköpostiin ilmoituksen tulevista kohteista ennen kuin ne menevät etuoveen/oikotielle. Mutta ei ole niistäkään tärpännyt vielä.

Mä en pääse sisään Money Heistiin enkä The Umbrella Academyyn, vaikka ne on Netflixin streamatuimpien joukossa tältä vuodelta. Ei vaan iske. Mikä mussa on vialla? Me alettiin katsomaan nyt Oton kanssa Gossip Girliä alusta, onneksi se on aivan loistava.

Ollaan kuunneltu jouluradiota jo yli viikko. Luin tutkimuksesta, jonka mukaan he ovat onnellisempia, jotka alkavat valmistautua jouluun aikaisin. En tiedä pitääkö paikkansa vai onko ihan hömppää, mutta kyllä joulu ainakin mulle tuo hyvää fiilistä ja kaikkein eniten joulussa rakastan sitä valmistautumista siihen. Koko joulun odotusaika on taianomainen ja joulun fiilistely on parasta lääkettä kaamoksen aiheuttamaan väsymykseen.

Olen muuttunut ihmisestä, joka haluaa joka aterialla eri ruokaa ja jotain uutta, ihmiseksi, joka hykertelee onnesta, kun saa syödä samaa ruokaa neljällä aterialla. On vaan niin parasta, kun on valmiiksi ruokaa jääkaapissa. Ja esim. pastakastikkeen makuhan vain paranee vanhetessaan, kun ne maut saa oikein muhia siellä.

Kävin eilen kampaajalla ja mulla on ihan uusi tukka, jonka näytän teille huomenna. Mä olen siitä aivan fiiliksissä!

Sellaisia ajatuksia tähän tiistaihin.

Mitä teille kuuluu just nyt? Mitä olette miettineet viime aikoina? 


21 Responses to “Random ajatuksia ja kuulumisia viime päiviltä”

 1. Susanne sanoo:

  Kotona oleminen iltaisin on ihan parasta, etenkin näin syksyllä kun voi laittaa partsivalot päälle ja villasukat jalkaan sekä juoda teetä tai kaakaota. Odotan myös joulua kovasti, koska on vauvan ensimmäinen joulu ja viime jouluna en voinut syödä graavilohta niin tänä vuonna ahmin sitä oikein urakalla. 😀

  Tällä hetkellä toivon kuitenkin sitä eniten, että vauva nukkuisi ensi yön paremmin kuin viime yön.

 2. Ee sanoo:

  Suosittelen ehdottomasti coston pipoja! Wau tai joku muu malli, aivan huippulaatua ja tietysti kotimaista, jos nyt en väärin ole luullut. Ihanat värit ja muhkea!

 3. Suvi sanoo:

  Minä suosittelen, että käytte katsomassa niitä ”ihan kivoja”kin taloja. Me etsittiin lähes 2 vuotta omakotitaloa. Käytiin sinä aikana varmasti lähemmäs sadassa näytössä. Kun tämä meidän koti tuli myyntiin, oli kuvien perusteella nimenomaan fiilis ”ihan kiva”. Periaatteessa kaikki kriteerit täyttyivät, mutta ei tullut vau-efektiä. Kun tultiin katsomaan tätä, niin aloin itkeä, kun esittelyssä oki

 4. Aivan ihana postaus. Näitä on aina kiva lukea. Toki arvostan henkilökohtaisesti myös hyvin toteutettua yhteistyö postausta.

 5. Lilja sanoo:

  Suosittelen North Outdoorin Kulo-pipoa, 100% merinovillaa ja Suomessa valmistettu! Tosi hyvänlaatuinen, lämmin eikä kutita.

 6. Nimetön sanoo:

  Tälläsiä postauksia ois kiva esim kerran kuukaudessa lukee tms. Tällästä normi arkea mitkä jää teemapostauksista pois, just vaikka asunnon etsimis tilanne aina kiinnostaa vaikka se ei mitenkään mullistavasti olis edennykkään

 7. Nimetön sanoo:

  Mä olen jo muutamn vuoden ajan neulonut meidän perheen (ja vähän ystävien ja sukulaistenkin) pipot itse. Silloin saa jokaiselle käyttäjälle juuri sellaisen, joka on kantajalle sopiva. Esimerkiksi lapseni on äärimmäisen tarkka siitä, miltä vaate tuntuu päällä. Hänelle oikea lanka löytyi kokoilemalla lopulta silkkilankojen joukosta.
  Myös muhkeita kaulureita on tullut tehtyä itse tänäkin syksynä.
  Samoin tietysti perus lapasia ja sukkia, mitä nyt kukakin on tarvinnut.
  Jos ei omaa itseluottamusta löydy langan ja puikkojen ääreen, suosittelen kiertämään nyt joulun alla läpi kaikkia ihania myyjäisiä. Varmasti löytyy paikallisia, pieniä käsityöläisiä
  – ja se täydellinen pipo.

  Suosittelen myös käymään niissä ”ihan kivoissa” asunto äytöissä. Meidän koti löytyi juuri sellaisesta. Itse olin myynti-ilmoituksen perusteella ensin täysin vastaan, vastustin sijaintiakin, mutta taloon astuessani jostain vain tiesin jo eteisessä tulleeni kotiin. Ihan hassu fiilis!

 8. Oona sanoo:

  Kannattaa käydä tsekkaamassa weecos.com, jos et ole vielä käynyt! Weecos on siis suomalainen kestävän ja eettisen muodin verkkokauppa, josta löytyy esimerkiksi paljon eri suomalaisten pienten firmojen tuotteita. Siellä on mm. noiden Marita Huurinainen – pipojen lisäksi paljon muitakin ihanan lämpöisen näköisiä pipoja, esim. Miia Halmesmaan Muhku-pipo sekä Vuonuen karitsanvillaiset pipot 🙂

 9. A sanoo:

  Tää postaus oli just ihanaa iltalukemista, ei liian vakavaa tai vaatinut suurta keskittymistä. Vaikka normaalisti tykkään just sun huolellisesti mietityistä teksteistä. Mielellään lukee toistekin ajatusten virtaa. Tuo teidän kuopuksen pipo on tosi söpö. 🙂

 10. Grover sanoo:

  Ihana postaus, tällaisia lisää. En osaa pipon taikka kodin hankinnan suhteen auttaa, mutta ainakin mulle tuli tosi hyvä mieli tästä postauksesta. Ihanaa joulun odotusta teille! ❤

 11. kp sanoo:

  Mä kans koitan metsästää sitä täydellistä pipoa. Ootteko aatellut kokeilla ostotoimeksiantoa asunnon metsästykseen? Ei ole omakohtaista kokemusta mutta joillekin kai se on ollut hyvä vaihtoehto.

 12. A sanoo:

  Mäkin suosittelen ihan kivoihin kämppiin tutustumista. Meidän nykyinen asunto oli ollut myynnissä jo pitkään (liian korkea hintapyyntö, surkeat kuvat) ja mentiin katsomaan sitä että tulisi edes jossain näytössä käytyä, kun kämppä oli paperilla ihan ok. Heti kun astuttiin sisään, niin tiedettiin että tämä me halutaan, Oikotien ilmoitus ja kuvat ei mitenkään tuoneet ilmi asunnon ”luonnetta” ja hyviä puolia. Niin ja jossei muuta, niin ”turhilta” näytöiltä ainakin saa vertailupohjaa siihen, että kun ”se oikea” tulee jonain päivänä vastaan, niin osaa tarttua siihen 🙂

 13. Nimetön sanoo:

  Makialta hankin oman muhkean, lämpimän ja kutittamattoman merinovillapipon 🙂

 14. Jenn sanoo:

  Mulla oli kanssa samantyyppinen pipo-ongelma kun sulla! Vihdoin ja viimein kuitenkin löytyi Balmuirilta ihana kašmirvillapipo. Sattumalta väri sopi yhteen mun balmuirin huivin kanssa, jonka sain viime vuonna joululahjaksi! Balmuir on Suomesta peräisin oleva yritys, tuotteet tosin tehdään ulkomailla.

 15. Nanna sanoo:

  Tsekkaa Myssyfarmin villapipot. Pöytyäläisten mummojen käsityötä <3

 16. Noora sanoo:

  Oletteko laittaneet asunnosta ostoilmoituksia mihinkään? Me etsittiin erittäin aktiivisesti omakotitaloa yli kolme vuotta, kunnes viimein tärppäsi meidän ostoilmoituksen ansiosta 🙂 Jotlut haluavat myydä itse talonsa ilman välittäjiä, etekin jos ovat varmoja että se menee helposti kaupaksi.

 17. Minna sanoo:

  Niin kuin tuossa jo muutama muu oli sanonu, niin itsekin suosittelen, että käy katsomassa niitä kuvien perusteella ihan kivoja asuntoja. Meillä kävi juurikin niin, että kuvien perusteella oli ihan kiva ja paperilla perustiedot hyvät, mutta kun päästiin sisään niin se tuntui heti niin kodilta! Sama oli käynyt ystäväpariskunnalla, jotka olivat vain menneet katsomaan yhtä ihan kivaa, ajatuksena silti rakentaa oma ja saada vain ideoita, mutta siihen kotiin rakastuivat ja siellä asuvat nyt. Eli kuvat ja ilmoitus eivät aina kerro koko totuutta! Se on myös se tunne, joka kertoo paljon ja, jonka tietää vasta kun asunnossa käy

 18. Helii. sanoo:

  Tsekkaappa täysin kotimainen pienyritys Beea.fi. Heidän merinovillatuotteensa ovat mahtavia!

 19. […] pähkäilin todella pitkään, että minkä pipon ostaisin itselleni. Olen siis lainannut meidän esikoisen vanhaa pipoa koko syksyn, jota hän ei itse enää käytä. […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.