Kuinka lopulta löysin hyvän pipon

15.11.2019

Mä pähkäilin todella pitkään, että minkä pipon ostaisin itselleni. Olen siis lainannut meidän esikoisen vanhaa pipoa koko syksyn, jota hän ei itse enää käytä. Se on löystynyt käytössä hänelle liian isoksi, joten se on mulle sopiva. Voin kertoa, että se ei kuitenkaan ole ollut se pipo, jota haluaisin käyttää. Onhan se ihan kiva, mutta ”käytössä löystynyt lasten pipo” ei ehkä ole kuitenkaan se, jonka itse ekana kaupasta kotiuttaisin. Kaupungilla olen katsonut kaikkia muita ihmisiä tyylikkäissä pipoissaan ja huiveissaan ja itse näyttänyt pöntöltä pelkässä takissa. Koska kyllähän nyt pipo ja huivi pitää olla tähän aikaan vuodesta!

Olen katsellut vaikka ja mitä pipoja, käynyt sovittamassakin montaa ja aina kuitenkin jättänyt ostamatta. En ole halunnut tehdä hutiostosta, vaan halusin ostaa pipon ja huivin, jotka kestävät käyttöä vuodesta toiseen ja näyttävät ajattoman tyylikkäältä. Mä halusin muhkean pipon joka lämmittää, joka ei kiristä yhtään mun päätä (koska en voi kestää jos pipo on liian tiukka) ja joka sopisi useimpien mun takkien kanssa, eli olisi suht neutraalin värinen, eli vaikka harmaa tai beige tai vaaleanpunainen tai luonnonvalkoinen.

Päätin lähteä keskiviikkona pipo-ostoksille ja olin ihan avoimin mielin. Tutkailin Myssyfarmin ihania myssyjä Stockmannilla (Pöytyäläisten mummojen kutomia) ja ne oli oikeasti niin mageita! Ainoa ongelma oli, että just se muhkea pipomalli josta tykkäsin ei vaan sopinut just mun pään muotoon. Se tuntui puristavalta ja siksi mä jätin sen kauppaan. Sitten suuntasin ylempiin kerroksiin, Acne Studiosin osastolle, koska halusin kokeilla sitä Pansya, jota olen jo muutaman vuoden kuolannut muilla ihmisillä.

No, siellä ei Pansya ollut eikä muitakaan merkin pipoja. Päätin lähteä Kämp Galleriaan katsomaan Marita Huurinaisen pipoja ja tsekkaamaan My O My -liikkeen, koska tiesin, että siellä on ainakin joskus myyty Acne Studiosin vaatteita. Kävelin kaatosateessa Oton kanssa (tietenkin ilman sateenvarjoa) sinne. Avulias myyjä My O Myssa kertoi, että heillä ei enää ole myynnissä Acne Studiosia, mutta hän tietää, että Beamissa on niitä Pansy-pipoja myynnissä. Arvostin kovasti sitä, että myyjä neuvoi mut eri kauppaan ostoksille, eikä alkanut esimerkiksi suosittelemaan jotain omia eri merkin pipoja. Todella hyvää asiakaspalvelua ja tuli just sellainen fiilis, että sinne pitää mennä ostoksille toisella kertaa. Jatkettiin siis matkaa kaatosateessa Kämp Galleriasta Erottajankadulle Beamiin. Beamin myyjää nauratti, kun me näytettiin varmaan jo aivan uitetuilta koirilta kun asteltiin vettä valuvina sinne sisään.

Kysyin heti ekana, että onko heillä myynnissä Acne Studiosin Pansy-pipoja ja myyjä pahoitellen totesi, että heille ei vielä ole tullut kuorma, ja että siihen tulevaan kuormaankin on varauslista, jos haluaa varata oman pipon. Niitä oli käyty kuulemma kyselemässä monta kertaa joka päivä jo pidemmän aikaa. Hän kuitenkin lisäsi heti perään, että Beamin sisarliike Beamhilliin tuli juuri edellisenä päivänä kevään mallien toimitus, joista ei otettu varauksia, vaan ne olivat jo myynnissä. Tästähän mä innostuin ja kysäisin, että missä se Beamhillin liike olikaan, ja myyjä kertoi, että se sijaitsee Yliopistonkadulla (eli ihan Kämp Gardenin lähellä, missä oltiin just oltu). Ja ei kun takaisin vesisateeseen, takaisin kohti Yliopistonkatua.

Kun me vihdoin päästiin sinne liikkeeseen ja näin siinä pöydällä heti ihanan tosi vaaleanharmaan Pansyn, mä tiesin, että siinä se on! Siis kun niin paljon näin vaivaa, että pääsin edes sovittamaan sitä (ja raahasin vielä Otto-ressukkaa mukana kaatosateessa koko sen ajan), niin olisi ollut aika turhauttavaa jos se pipo ei olisi sopinutkaan. Ottokin sanoi mulle, että nyt kans sitten ostat sen pipon kun ollaan metsästetty sitä näin kauan. Pyörittiin liikkeessä sen aikaa, että mun läpimärät hiukset kuivuivat sen verran, että kehtasin sovittaa pipoa. Onneksi polkkatukka kuivuu nopsaa!

Pansy oli päässä just niin ihana kuin toivoinkin ja niin mä vihdoin löysin itselleni ihanan pipon. Mikä tuuri mulla kävi, että kuormallinen kevään pipoja oli juuri tullut Beamhilliin!  Ei todellakaan ollut mikään itsestäänselvyys, että sain tämän, jos ne on kerta näin kiven alla. Toki netistä löytyy varmasti jostain. Mä kuitenkin rakastan ostaa kivijalkaliikkeistä, koska haluan sovittaa aina ensin ja varsinkin just pipon kohdalla on tärkeää se, että se ei purista. Ja musta se on parasta, kun ostoksen saa heti mukaan ja sitä voi fiilistellä, eikä tarvitse odotella.

Pipo Acne Studios | Takki ZARA | Huppari R-Collection | Farkut Gina Tricot | Kengät Puma| Laukku Gucci

Nyt multa puuttuu enää huivi. Yritän löytää mahdollisimman hyvin mun pipon sävyyn sopivan huivin mahdollisimman pian. Yksi vaihtoehto on tietty Acne Studiosin huivi, mutta en ainakaan nähnyt pipon kanssa ihan samanvärisiä huiveja missään näistä liikkeistä. Toki joku muukin harmaan sävy voisi sopia hyvin. Siihen asti käytän tarvittaessa mun omaa (mutta Otolle luovuttamaani) Makian mustaa merinovillahuivia. Sekin on kyllä tosi ihana, mutta sopii ehkä kuitenkin paremmin Otolle.

Kiitos hurjasti ihanista pipovinkeistä kaikille ja ihanaa viikonloppua <3


15 Responses to “Kuinka lopulta löysin hyvän pipon”

 1. Ulla sanoo:

  Ihan kiva pipo 🙂 Mun on vaan pakko ihmetellä. Viime vuonna tajusin että tarvitsen erittäin lämpimän pipon talveksi, koska joudun työni puolesta olemaan paljon pakkasessa. Kävelin lähimpään naistenvaateliikkeeseen, löysin kauniin harmaanturkoosin pipon ja ostin sen. Löytyi samaa sarjaa olevat lapaset ja lämpimänä huivina toimii edelleen loistavasti 4 vuotta sitten äitini neuloma siniharmaa paksu huivi eikä ole tarvinnut palella edes kovimmilla pakkasilla.
  Ennen tuota pipoa käytin ja välillä käytän edelleenkin teini-ikäisen poikani mustaa paksua pipoa 😀 joka on jo ilmeisesti ihan out… Mutta mulle kelpaa!
  Mua välillä naurattaa miten tärkeinä jotkut ihmiset pitävät vaatteita… Ok rintaliivien ja istuvien farkkujen ostossa ymmärrän nirsouden…mutta pipo 😀
  Kun tuo sinun piposi ei omaan silmääni näytä muulta, kuin peruspipolta…

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos! 🙂 Niin me ihmiset ollaan erilaisia. Mulle vaatteet on aina olleet tärkeitä ja etenkin nykyään, kun yritän tosissani välttää hutiostoksia ja tulla samoilla kamppeilla toimeen mahdollisimman pitkään, niin käytän kyllä harkintaa ostoksissa tosi paljon ja yritän miettiä tarkasti. Heräteostoksia ei juurikaan tule tehtyä. 🙂

 2. emzi sanoo:

  Ihanaa että löysit oikean pipon 🙂

 3. Miia sanoo:

  Tosi kiva, että löysit lopulta sopivan pipon etsinnän jälkeen! Sopii sulle tosi hyvin! Muutenkin mukavan näköinen asu ja uusi tukka sopii niin hyvin piponkin kanssa!

 4. Nimetön sanoo:

  Toivon, ettet ole tosissasi. Että metsästit pipoa sieltä sun täältä, ja lopulta maksoit siitä – paljonko? 200e?!
  Äläkä vaan yritä väittää, että todella olisit valinnut sen ominaisuuksien takia, eiköhän brändi ja suosio paina enemmän vaakakupissa. Se juuri on kuvottavaa nykymaailmassa, pitää olla suosittua brändiä ja maksaa mahdollisimman paljon – miksi?!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No ei se kyllä 200€ maksanut lähellekään. Arvokas pipo se toki on, mutta se on myös laadukkaasti ja eettisesti valmistettu ja 100% villaa. Miksi se on kuvottavaa, että ostaa laadukkaan pipon, josta itse tykkää? Olisiko parempi, jos ostaisin jonkun pipon koska se on halpa, sitten en kuitenkaan tykkäisi niin paljoa, koska akryylipipot nyt ei vaan ole kovin kestäviä eikä mukavia, käyttäisin pari kertaa, heittäisin pois ja ostaisin heti uuden samanlaisen?

   • Riina sanoo:

    Olipa onnistunut provo, sait Nimetön ensikertalaisen kommentoimaan.
    Jos jokin on kuvottavaa, niin halpavaatehysteria vailla mitään järkeä ja vastuullisuutta. On täysin mahdollista ja varsin toivottavaa, että joku tekee vaateostoksensa harkiten ja asiaan panostamalla. Laadusta pitää myös yleensä olla valmis maksamaan hieman enemmän, eikä muiden maksukykyisyyden pitäisi olla mikään someraivoamisen syy.

  • Äiti sanoo:

   Piti ihan katsoa paljon tälläinen pipo sitten maksaa no ei ihan 200e, mutta 90-120e 😮 hui!!!

 5. Ida sanoo:

  Näyttää hyvältä koko asu! Mä arvostan sitä, että mietit tarkkaan valintojasi vaateostoksilla ja maksat vähän enemmän kestävästä valinnasta. Oon samanlainen silleen, että vaatteet on mun lempi juttu ja siihen haluu panostaa aikaa ja rahaa 🙂 Mua tää tarina siis hymyilytti 🙂 Kaikki sun asu- ja vaatepostaukset on mun lemppareita!

 6. Maija sanoo:

  Ihan kivaltahan tuo pipo näyttää. Itse olen vuosia jo käyttänyt itse tehtyä pipoa. Materiaalin ja mallin voi valita itse ja pipot on kyllä kestäneet vuosia (monelle takille omansa). Itse en tykkää käyttää pipoja, joihin jää tuolla tavalla ilmaa päälaelle, kun jostain syystä ne pipot nousee sitten kokonaan pois päästä. Täytyy siis saada päänmukainen pipo ja kun on pienehkö pää, niin semmoisen löytäminen kaupasta ei vaan onnistu (tämä on iso ongelma mm. lippisten kanssa, kun niistä ei käytännössä mikään sovi). Onneksi osaa tehdä itsekin, niin saa aivoille rentouttavaa toimintaa, onnistumisen iloa ja juuri sellaisen kuin haluaa.

 7. Nk sanoo:

  Moikka.minäkin kannatan laadukkaan pipon ostoa.lapsille 3v ja 9v olen ostanut vain merinovilla talvipipoja.ei muovipipo lämmitä kenenkään päätä on sähköinen ja menee rumaksi äkkiä.pojalle ostin nyt uuden aikuisten koon pipon niin menee vuosia päähän.merinovillan voi tuulettaa pakkasessa kun taas akryyliin jää kaikki hajut ja pesu on ainut joka auttaa.

 8. Sofia sanoo:

  Moikka

  Luen sun postauksia vähän jälkijunassa ja tuli mieleen, että eikö se viime vuonna (olikohan viime vuonna?) ostamasi Metsolan merinovillapipo ole enää hyvä? Ostin samanlaisen sun suosituksesta silloin, niin siksi tämä on jäänyt mieleen.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! Se Metsolan pipo oli aivan ihana ja loistava, mutta mä en oo tänä talvena löytänyt sitä mistään :((( Ja pakko myöntää, että koska en oo koko syksynä nähnyt sitä missään, vaikka oon käynyt läpi meidän kaikki asusteet inventaariota tehdessäni, niin en edes muistanut sitä ennen tätä sun kommenttia. Missäköhän se on?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.