Luukku 2: DIY Tupsuseinäkoriste (helppo)

02.12.2019

Joulukalenterin toinen luukku pitää sisällään hauskan tupsuseinäkoristeen, joka me askarreltiin yhdessä meidän kuusivuotiaan kanssa. Tupsujen tekeminen on helppoa ja nopeaa puuhaa, joka onnistuu käden käänteessä kuusivuotiaalta jo itsekin. Tämä tupsukoriste valmistui meiltä kahdelta tunnissa ja sen tekeminen oli tosi hauskaa. Materiaaleina käytettiin kotoa jo valmiiksi löytyneitä jämälankoja, aiemmasta askarteluprojektista ylijääneitä puuhelmiä sekä meidän koululaisen metsästä maasta löytämää keppiä, joka oli tarkoitukseen juuri sopiva.

DIY TUPSUSEINÄKORISTE

Tarvikkeet:

Eri värisiä villalankoja oman mielen mukaan (voit käyttää vain yhtä väriä, tai tehdä vaikka kaikki tupsut eri värillä)

Puuhelmiä tai muita isoja helmiä

Puukeppi (n. 50cm tai leveämpi, mikäli haluat tehdä isomman koristeen ja enemmän tupsuja)

Sakset

Kirja tai joku muu hyvänkokoinen suorakulmion mallinen juttu, jonka ympärille voit kierittää lankaa.

Valmistusohje:

1. Aloita tekemällä tupsut. Kieritä villalankaa esimerkiksi pienen kirjan ympäri muutamankymmentä kierrosta, niin, että se tuntuu sopivan runsaalta. Älä kieritä liian tiukasti, sillä sinun täytyy pystyä pujottamaan lanka kirjan ja lankakerän välistä. 

2. Kun lankaa on kierretty tarpeeksi, solmi erillisellä langanpätkällä lankakerä ylhäältä kiinni tuplasolmulla. Jätä pitkät langanpätkät (n. 50cm, jotta voit myöhemmin solmia tupsut roikkumaan kepistä näillä langanpätkillä). 

3. Leikkaa sitten toisesta päästä kerä puoliksi, jolloin siitä muodostuu tupsun helma. 

4. Solmi erillisellä langanpätkällä tupsun yläpäähän sopiva pallukka.

5. Tasoita langanpätkät yhtä pitkiksi saksilla.

6. Toista vaiheet 1-5 niin monta kertaa kuinka monta tupsua haluat.

7. Pujota haluamiasi helmiä tupsun ripustuslankoihin. 

8. Solmi tupsut haluamassasi järjestyksessä roikkumaan puukepistä. Voit laittaa ne myös eri korkeuksiin roikkumaan, jolloin saat koristeeseen kauniin muodon. Muista siistiä langat lopuksi. 

9. Tee valkoisesta langasta (tai vaikka juuttinarusta) ripustuslenkki seinäkoristeelle.

Valmista tuli!

Me ripustettiin kaunis tupsu-seinäkoriste keittiöön roikkumaan, kun keittiön seinä on aina ollut jotenkin tosi paljas. Ihana tupsukoriste toi lämpöä ja joulun tunnelmaa. Se oli helppo ja nopea tehdä ja onnistuu keneltä vain. Mä voisin hyvin antaa tällaisen tupsukoristeen vaikka lahjaksikin. Tämä on vähän saman tyylinen kuin macrame -koristeet, mutta vain paljon helpompi tehdä (eikä tietty ihan niin näyttävä). Mutta sympaattinen ja lämmin ja ihana tämä kyllä on, ainakin meidän mielestä.

Kiitos hurjasti mun ihanalle pienelle tonttuapulaiselle, jonka kanssa sain tämän valmistaa!


9 Responses to “Luukku 2: DIY Tupsuseinäkoriste (helppo)”

 1. Titta sanoo:

  Kiitos, tää on ihana idea!! Just mietin että pitäis ettiä joku helppo makramee ohje, ja sitte luin tän postauksen nii teenki kyllä ehottomasti tämmösen. Piti heti alkaa väkertään tätä :D

 2. Julia sanoo:

  Moikka! Kiinnostaisi kuulla sun/teidän ajatuksia lasten lahjomisesta jouluna. Suositaanko teillä myös aineettomia lahjoja? Ja miten paljon esimerkiksi isovanhemmat ja kummit lahjovat lapsia? Olisi kivaa kuulla ajatuksia, jos voisit kirjoittaa aiheesta postauksen ja herätellä keskustelua asian tiimoilta :)

 3. Mari sanoo:

  Moi!
  Ei liity itse postaukseen, mutta mietin että olisitko ollut kiinnostunut tekemään jonkinlaista postausta sun/teidän kasvatusfilosofiasta ja -menetelmistä? Teidän lapset vaikuttaa niin hurjan kilteiltä, tottelevaisilta ja ihanilta ni kuulisin mielelläni miten ootte päässyt tähän pisteeseen!
  Teidän lapset vaikuttaa just siltä, et jos kerran sanoo ”ei käy” perään ei tuu hulluja itkupotkuraivareita mitä näkyy tuolla ihan liikaa mun mielestä. Toki voin olla väärässäkin ja teilläkin näitä tulee muttet vaan kirjoita niistä, mutta anyways teidän lapset vaikuttaa niin kilteiltä muutenkin niin haluaisin kuulla sulta vähän just vinkkejä!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon toiveesta <3 Mä oon joskus tehnyt postauksia tähän kasvatusaiheeseen liittyen, mutta niistä tulee usein myös paljon kritiikkiä, koska moni ajattelee että a) valehtelen ja pidän vaan kulissia yllä tai b) otan vaan kaiken jostain kasvatusoppaasta suoraan. :D Pitää miettiä sellaista sopivaa kulmaa aiheeseen, mutta mielellään mä kasvatusfilosofiasta puhun ja kirjoitan. Mutta jos kirjoitat tuohon sivupalkin hakukenttään "kasvatus" niin sieltä tulee paljon tekstejä! :)

   • Mari sanoo:

    No just joo, ihan kun lapset ei muka voisi käyttäytyä hyvinkin vaikka ehkä yleisemmin näkeekin niitä itkupotkuraivareita. Mutta kiitos, pitänee tutustua tuohon!

 4. Roosa sanoo:

  Moi, tää on tosi nätti! Tarkotus on tehdä tää vaikka ei mulla oo tälle paikkaa (ainakaan vielä) :D mistä oot noi puuhelmet hankkinut? :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.