Petteri punakuono -joulukeksit & no bake -maapähkinävoipallot

08.12.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Green Choicen kanssa.

Me käytetään aika ahkerasti maapähkinävoita kotona, niin leivonnassa kuin ruuanlaitossakin. Satay-kastikkeessa, leivän päällä, banaanileivässä, granolan kanssa, puurossa ja monessa muussa. Maapähkinävoi on terveellistä, herkullista ja sopii hyvin moneen ruokaan, siksi me ollaan siihen ihastuttu. Maapähkinävoi sopii todella hyvin myös joululeivontaan, varsinkin sellaisiin amerikkalaistyyppisiin jouluherkkuihin, joita Pinterestistä löytää pilvin pimein. Jos etsitte helppoja ruokalahja-ideoita jouluun, niin tässä postauksessa olisi kaksi. Näitä ruokalahjoja voi hyvin viedä mukanaan joulun viettoon tai antaa vaikka naapurille. Meillä nämä ekat satsit kyllä meni ihan omaan suuhun (koska pitihän meidän testimaistaa), mutta voi olla, että leivotaan näitä toinen satsi ja annetaan ystäville.

Mä otin inspiraatiota Pinterestistä ja vapaasti yhdistelin muutamaa reseptiä, sekä tein niistä omat suomennetut versiot. Molemmissa resepteissä olen käyttänyt Green Choice luomulaatuisia maapähkinävoita ja molemmat reseptit ovat niin helppoja, että onnistuu esimerkiksi kouluikäiseltä leipoa itsenäisesti (testattu on). Nämä tämän postauksen keksit ja pallot olen kuitenkin leiponut ja kuvannut minä. Rakastan leipoa pieniä ja söpöjä joululeivonnaisia, joten tämän postauksen tekeminen oli mulle erityisen nautinnollista työaikaa.

Green Choice -luomu maapähkinävoit valmistetaan paahdetuista luomu maapähkinöistä (99,3% maapähkinävoista on maapähkinää) sekä pienestä ripauksesta suolaa. Green Choice luomu maapähkinävoista on saatavilla sekä sileä ja pehmeä creamy versio että maapähkinän palasia sisältävä, ihanan rouskuva crunchy versio. Molemmat maapähkinävoit sopivat hyvin näihin resepteihin, mutta käyttäisin itse ehkä kekseihin crunchya ja maapähkinävoipalloihin taas creamya. Jos sinulta löytyy vain toista tai haluat ostaa vain yhden, suosittelen sitten creamya, koska se sopii paremmin molempiin. Keksiresepti on mahdollista toteuttaa täysin vegaanisesti (tuotteet mainittu ohjeessa), mutta en keksinyt millä tuon ei-vegaanisen vaahtokarkkilevitteen voisi korvata maapähkinävoipallojen reseptissä, onko teillä ideoita siihen? 

Petteri Punakuono -joulukeksit

150g  Green Choice luomu Crunchy -maapähkinävoita

15og voita tai vegaanista leivontamargariinia

1,5dl sokeria

1,5dl ruokokidesokeria

2tl vaniljasokeria tai vanilja-aromia

2 munaa tai 1 pieni muussattu banaani ja 3rkl omenaviinietikkaa

3,5dl vehnäjauhoja

1,5tl ruokasoodaa

3/4tl suolaa

60kpl punaisia M&M’s-karkkeja tai punaisia Skittlesejä (vegaanisia)

120kpl pieniä suklaanappeja tai vegaanisia tummasuklaanappeja

Mini pretzeleitä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita yhteen maapähkinävoi, sulatettu voi, sokeri ja ruokokidesokeri, kunnes ovat hyvin sekaisin. Sekoita vatkaimella joukkoon munat ja vaniljasokeri. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda ja suola. Lisää hitaasti kuivat aineet muiden joukkoon samalla vatkaten. Pyörittele palloiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle tarpeeksi kauas toisistaan. Paina pieni lovi nenää varten jokaisen keksin keskustan lähelle. Paista uunissa 12-14 minuuttia. Heti kun keksit tulee uunista (ja on vielä kuumia ja vähän pehmeitä) laita punainen karkki nenäksi siihen loveen, lisää suklaanpait silmiksi ja paina puolikkaat pretzelit poron sarviksi.

No bake -maapähkinävoipallot

100g Green Choice luomu Creamy -maapähkinävoita

100g vaahtokarkkilevitettä (löytyy maapähkinävoihyllystä yleensä)

100g voita tai leivontamargariinia

2,5dl tomusokeria

2tl vanilja-aromia

0,5tl suolaa

130g tummaa suklaata

130g valkosuklaata

strösseleitä

Anna voin pehmentyä hetki huoneenlämmössä. Yhdistä voi, maapähkinävoi, vaahtokarkkimassa, tomusokeri, vanilja-aromi sekä suola ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Jäähdytä massaa pakkasessa n. 10 minuuttia. Muotoile pieniksi palloiksi ja laita pallot leivinpaperin päälle lautaselle hetkeksi pakkaseen jähmettymään. Sulata suklaat eri kulhoihin. Pienen coktail-tikun avulla kasta maapähkinävoipallot suklaassa kauttaaltaan ja laita lautaselle leivinpaperin päälle (tärkeää, etteivät tartu kiinni lautaseen). Ripottele päälle haluamiasi strösseleitä. Jäähdytä jääkaapissa n. 30min. Säilytä kylmässä. Tein tuollaisia ”marmoroituja” palloja vielä valko- ja tummasuklaan jämistä, eli sekoittelin molempia lusikalla vikojen pallojen päälle, kun ei riittänyt enää pyöräytettäväksi koko pallolle.

LUKIJAKILPAILU: VOITA GREEN CHOICE –TUOTEPAKETTI!

Mihin jouluiseen reseptiin sä käyttäisit Green Choicen luomu  maapähkinävoita? Kommentoi postauksen kommenttiboksiin ja voita Green Choice -tuotepaketti! Tuotepaketteja arvotaan yhteensä 3 kappaletta, eli kolme voittajaa. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, jotta sinulle voidaan ilmoittaa voitosta henkilökohtaisesti. Arvonta-aikaa on 15.12. klo 23.59 asti ja arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ. Onnea arvontaan kaikille!


33 Responses to “Petteri punakuono -joulukeksit & no bake -maapähkinävoipallot”

 1. Hanna sanoo:

  Kuulostaa herkullisilta noi teidän reseptit! 🙂 maapähkinävoi sopis hyvin tuoreiden taateleiden sisälle ja ne vois herkutella juustojen kanssa!

 2. Marika sanoo:

  Todellakin noihin palleroihin, näyttää ja kuulostaa ihan super hyviltä!! Ja siis on olemassa vaahtokarkkilevitettä???????? <3

 3. Jenna sanoo:

  Maapähkinävoi-suklaakonvehteihin

 4. Johanna sanoo:

  Tyttönii tulee lomailemaan ulkomailta kotiin kohta pariksi viikoksi ja saisi taikoa meille näistä jotain vegaanista herkkua, hän on siis vegaani ja aina kotiin tullessaan tekee meille herkkuja jotka sitten onnistuu itseltäkin myöhemmin😊

 5. Vaulaa sanoo:

  Käyttäisin tuotteita joulupöydän juustokakkuihin!

 6. Nekku sanoo:

  No ainaki testaisin noita palleroita, nams!!

 7. katja sanoo:

  Puuro ei oo mitään ilman pähkinävoita!

 8. Rose sanoo:

  Tuunaisin perinteisen piparitaikinan maapähkinävoilla!

 9. Anuliini sanoo:

  Ihana palkinto, osallistun!

 10. Milli sanoo:

  Tekisin taaperolle apinaevästä 🙂

 11. Nette sanoo:

  Olisi kiva testata tuota joulukeksi -reseptiä 🙂

 12. Bambi sanoo:

  Kekseihin, muffinsseihin ja juustokakkuun

 13. Neea sanoo:

  Haluisin kokeilla tehdä jotain keksejä jouluviemiseksi 🙂

 14. Johanna sanoo:

  Varmaan aloittaisin ihan tämän blogin resepteillä, tuotteet kun eivät ole tuttuja aiemmin.

 15. Aada H. sanoo:

  Käyttäisin maapähkinävoita jouluiseen versioon bataattisosekeitosta. <3

 16. Minna sanoo:

  Tekisin noita palloja, nam kuulosti hyvältä! 🙂 Ja mullekin tuli ihan yllätyksenä vaahtokarkkilevite?! kuulostaa hyvältä ja syntiseltä…

 17. SariS sanoo:

  Aion kokeilla ainakin noita maapähkinäpalloja. Ympäri vuoden käytän just samaa maapähkinälevitettä sekä sileänä että crunchynä ruuanlaitossa ja leivonnassa. Se antaa esim kanakastikkeeseen kivan maun.

 18. Alina sanoo:

  Näin joulun alla tekisin jotain makeaa, ehkäpä juuri keksejä, mut maapähkinävoi käy myös nuudeliwokkiin kookosmaidon kera arkena!

 19. Maikki sanoo:

  Nuo pallerot näyttää tosi ihanille. Jonkunlaisia palleroita voisi kokeilla kyllä😊

 20. Nora sanoo:

  Laittaisin varmasti riisikakun päälle, sopii tosi hyvin! Ja myös suklaakekseihin😊.

 21. Päivi sanoo:

  Ooh! Nuo pallerot pitää ottaa testiin!

  Meillä maapähkinävoita on useassa ruoassa, leivonta avaisi tosiaan aivan uusia mahdollisuuksia!

 22. Annakkk sanoo:

  Mä haluisin kokeilla tehdä jouluisia brownieita noiden avulla 🙂

 23. Rete sanoo:

  Oi, ihanan näköisiä herkkuja. Itse tekisin hieman samantyylisiä suklaamakeisia, ja maustekakkuunkin voisi maapähkinävoita lisätä. 😊

 24. Kukka sanoo:

  Molemmat reseptit näyttää ihanilta, mutta ekana kokeilisin tuota ”No bake -maapähkinävoipallot” – reseptiä!

  Tuunaisin pikarkakkuja myös tuolla maapähkinävoilla, tois pientä twistiä!

 25. Maiju sanoo:

  Tekisin vegaanisia tuplasuklaakeksejä, joita tuli testattua pari viikkoa sitten. Harmi vaan että menivät parempiin suihin ennen kuin ehdin itse maistaa! 😁

 26. Nanna sanoo:

  Palleroihin, todella herkullisen kuuloinen resepti!

 27. Jensku sanoo:

  Maapähkinävoipallot kuulostaa ja näyttää sen verran hyviltä, että menisi kokeiluun.

 28. Nelliina sanoo:

  Noita palleroita voisin kokeilla 🙂 Maapähkinävoista ei kokemusta. Mukaan kivaan arvontaan.

 29. Henna73 sanoo:

  Maapähkinäjoulutoffeisiin

 30. Elinaaa sanoo:

  Laittaisin maapähkinävoita taateleiden sisälle, ja lisäksi haluaisin kokeilla tehdä noita maapähkinävoipalloja.

 31. Essi sanoo:

  Maapähkinävoita menee kyllä monta purkkia kuussa! Ehdottomasti haluaisin kokeilla noita palleroita ja taateleitten kanssa. Taatelit jos vielä pyörittelisi raakalakritsijauheessa niin vois tulla aika hyvää!

 32. Emilia sanoo:

  Ehdottomasti tekisin Pettereitä 😍

 33. Salla sanoo:

  Tekisin nuudelisalaattia. Siihen saa maapähkinävoista ihanan kastikkeen!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.