Ilotulituksia kansalaistorilla ja leffan katselua villakalsareissa

02.01.2020

Sellainen oli meidän uusi vuosi pähkinänkuoressa. Käytiin ensin kansalaistorilla katsomassa lasten ilotulitus alkuillasta ja tultiin sitten loppuillaksi kotiin. Kansalaistorilla oli ihan valtavasti lapsiperheitä, hienot esitykset lavalla ja lapsille sopivan näyttävä ilotulitus. Oli kivaa käydä katsomassa sitä ja lapset tykkäsivät tosi paljon. Me ei olla enää muutamaan vuoteen ostettu omia raketteja, eikä tulevaisuudessakaan tulla ostamaan. Siksi musta on tosi kiva, että perheille järjestetään tällainen tapahtuma, jossa kaikki voivat käydä ihmettelemässä ilotulituksia yhdessä, eikä kaikkien tarvitse ostaa omia raketteja. 

Kotona tehtiin perinteinen hodaribuffet ja sen jälkeen suunnitelmissa oli tehdä ulkona tähtisadetikkukuvioita ja käydä katselemassa muiden ilotulituksia vielä, mutta me jämähdettiin lasten kanssa sohvalle katsomaan yhdessä leffoja ja meillä oli niin mukavaa siinä. Ei tehnyt yhtään mieli alkaa pukemaan ja lähteä ulos märkään, pimeään ja tuuliseen ilmaan. Pidettiin juustoiltaa koko porukalla ja nautittiin. Lapset saivat valvoa siihen asti että vuosi vaihtui ja laskettiin yhdessä kympistä alaspäin viimeiset sekunnit. Sitten he menivät kiireen vilkkaa nukkumaan ja vuoden ensimmäisenä aamuna herättiin kaikki vasta kymmeneltä. 

Uuden vuoden aatto oli ihanan rauhallinen ja samalla meiningillä jatkettiin vuoden ensimmäisenä päivänä. Aamupäivällä mä kävin juoksulenkillä upeassa auringonpaisteessa, sitten syötiin vähän lounasta ja lähdettiin koko perhe leikkipuistoon. Puistoilun jälkeen käytiin kotona vaihtamassa vaatteet ja lähdettiin loppuillaksi ystäväperheen luokse syömään ja kyläilemään. Meillä oli niin kivaa ja rentoa.

En ole koskaan ajatellut, että vuoden ensimmäinen päivä jotenkin määrittelisi tulevan vuoden suuntaa. Onneksi näin ei ole, muuten mun koko viime vuosi olisi kulunut hirveässä migreenissä, kuten vuosi sitten 1.1.2019 kului. Mutta toivon, että tehdään mahdollisimman paljon näitä samoja merkityksellisiä asioita kuluvana vuonna ja kuluvalla vuosikymmenellä, mitä tehtiin tämän vuoden ekana päivänä:

Vietetään aikaa perheen kesken, ulkoillaan, urheillaan, nähdään ystäviä ja keskitytään olennaiseen, eli olemaan läsnä rakkaille ihmisille. Sitä ollaan tehty koko joululoman ajan muutenkin. Tänään vietettiin lapset päättää -päivää ja se oli ihan mahtavaa. Yksi kivoimmista lomajutuista, mitä voi tehdä! Siitä tulee myöhemmin videota, sillä kuvattiin päivä myös videolle. Mun insta storysta voi kuitenkin käydä katsomassa Oton tunnelmat päivän päätteeksi, hahhah! 

Vaikka blogi ja somekanavat eivät ole viettäneet täyttä hiljaiseloa, olen kuitenkin ottanut lasten joululoman ajan todella rennosti niiden suhteen. Tämän loppuviikon ajan menen vielä melko rennolla meiningillä, koska lapset ovat lomalla, mutta ensi viikolla lapset palaavat kouluun ja hoitoon ja mä palaan vihdoin normaaliin työrytmiin. Musta tuntuu, että mulla on niin paljon ideoita ja kerrottavaa, etten edes tiedä mistä aloittaisin! 

Tämä ihan kunnon chillailu ilman minkäänlaista stressiä tai paineita on selkeästi tehnyt mulle todella hyvää, koska mä oikein pulppuan ideoita. Se tunne on ihana ja niin helpottava. Ei ole epäilystäkään etteikö mulla riittäisi paljon asiaa tällä(kin) vuosikymmenellä. Vaikka nautin hirveästi rennosta meiningistä, niin nyt on jo sellainen kutkuttavan odottava tunne, että on ihana päästä tekemään työjuttuja pian kunnolla taas.

PS: Kirjoitin muuten ig storyyn, että oli meidän yhdeksäs uuden vuoden pusu Oton kanssa. Kuten tavallista, laskin väärin. Onneksi kukaan ei ainakaan kertonut huomanneensa. Mutta hitto vie, se oli kymmenes uusi vuosi yhdessä, kymmenes kerta kun pussattiin keskiyöllä vuoden vaihtuessa. Tästä lähti meidän kymmenes yhteinen vuosi ja vuoden päästä juhlitaan sitä, että me ollaan oltu kymmenen vuotta yhdessä.

Mielettömän upeaa uutta vuotta vielä teille kaikille ja kiitos, kun olette täällä tänäkin vuonna <3 


8 Responses to “Ilotulituksia kansalaistorilla ja leffan katselua villakalsareissa”

 1. Avatar Siiri sanoo:

  Miten Nova voi jaksaa valvoa 24 asti?! :DD Meillä ei edes 5v jaksa valvoa yli 22 :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No ollaan joululomalla muutenkin nukuttu joka aamu n. 9-10 asti, näin myös uuden vuoden aattona (ja ovat muina iltoina menneet 21-22 aikaan nukkumaan). Lisäksi hän nukkui hyvät päikkärit kans uuden vuoden aattona! :D Nyt ollaan alettu jo kääntämään rytmiä niin, että saadaan taas lapset aamuisin heräämään kouluun/dagikseen sopivaan aikaan ja iltaisin ollaan aikaistettu nukkumaanmenoa sinne normi 20.30 paikkeille. :)

 2. Avatar Miia sanoo:

  Kiitos Iina viime vuodesta ja upeaa uutta vuotta 2020! Ihana kuulla, että olet ottanut rennosti ja nauttinut näistä pyhistä! Olisi tosi kiva kuulla taas jossakin vaiheessa sun suosikkeja hajusteettomista tuotteista tai vaikka viime vuoden parhaat. Oon saanut niistä postauksista hurjasti hyviä vinkkejä!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi vitsi, siis tää kommentti niin sai mut hymyilemään <3 Kiitos kun sanoit noin, ihana kuulla, että sielläkin ajatellaan, että se on hyvä asia et oon ottanut rennosti! <3 Ja mä teen hei ehdottomasti hajusteettomat lempparit -postauksen tässä lähiaikoina, kiitos paljon toiveesta! Upeaa uutta vuotta sinne ja iso kiitos <3

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Meillä oli myös nakkisämpyläbuffet. Leivottiin sämpylät täysjyväjauhoista tänäkin vuonna tähän malliin https://valurautapadasta.blogspot.com/2019/10/kuuma-koira-eli-nakkisampyla-omasta.html?m=1

 4. Avatar Emma sanoo:

  Ihanaa uutta vuotta teille kaikille!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.