Arvatkaa minne me lähdetään

04.01.2020

Me tajuttiin tuossa joulun alla Oton kanssa, että vuonna 2019 ei annettu toisillemme synttärilahjoja, ei äitienpäivä- eikä isänpäivälahjoja, ei hääpäivälahjoja eikä meillä oikein ollut mitään joululahjatoiveitakaan. Ei vaan keksitty mitään kumpikaan, ei saajan roolissa omia toiveita, eikä antajan roolissa omia ideoita. Ollaanko vähän tylsiä? Jep. Ollaan me, mutta turha sitä on väkisinkään mitään alkaa keksimään, vai mitä. 

Mietittiin yhdessä, että mistä “hemmottelusta” me molemmat ollaan nautittu viime vuosina kaikkein eniten? Yhteisestä ajasta ja uusista kokemuksista. Olivat ne sitten rauhallista rentoilua lähellä tai uusien paikkojen valloittamista kauempana. 

Heitin oikeasti ihan vitsillä Otolle, että “no mennään sinne New Yorkiin, kun munhan piti käydä siellä ennen kuin täytän 30”. Ajattelin, että Oton mielestä se olisi too much, eikä mun kolmekymppiset nyt vielä niin lähellä ole, mutta mun yllätykseksi Otto sanoikin, että “no mennään!” Ja hitto, siitä se ajatus sitten lähti. Ostettiin samalta istumalta New Yorkin matka tälle keväälle meille kahdelle. Se on meidän kaikki viime vuoden lahjat ja tämän vuoden seurustelun 9. vuosipäivän lahja ja hääpäivälahja. 

Se on myös meidän ensimmäinen kahdenkeskinen ulkomaanreissu sitten vuoden 2015, jolloin käytiin Lontoossa kahdestaan. Se on myös mun ensimmäinen reissu mihinkään Euroopan ulkopuolelle koskaan. Ja mä olen niin innoissani! 

Se on ollut pikkutytöstä asti yksi mun suurimpia haaveita, että pääsen joskus käymään New Yorkissa.  Ja nyt mun unelma toteutuu, mä en kestä! Yksi mulle rakkaimmista biiseistä on Empire state of mind. Rakastan kaikkia leffoja ja sarjoja, joiden miljöönä toimii New York. Rakastan kirjoja, jotka kertovat New Yorkista. Rakastan Humans of New Yorkia. Joskus lapsena en olisi ikinä uskonut, että joskus oikeasti lähden vielä New Yorkiin. Mulle matkustelu ei ole koskaan ollut itsestäänselvyys, vaan etenkin lapsena vain kaukainen haave. Mutta nyt mun suuri unelma toteutuu ja en voisi olla enemmän innoissani. Parasta on se, että saan kokea sen yhdessä Oton kanssa. 

Siitä asti kun me ostettiin reissu, mä olen kiljaissut  aina meidän katsoessa Gossip Girliä iltaisin, että “IIIK TONNE ME MENNÄÄN!”. En tajua miten Otto kestää vielä reissuun asti, koska Gossip Girliä riittää katseltavaksi vielä viikkojen ajan. Aina kun näkyy New Yorkin siluetti jossain, mä voisin vaan kiljua innosta. 

Me ollaan reissussa neljä yötä, mikä on myös meidän pisin kahdenkeskinen reissu ikinä. Siitä tulee varmasti ihan kreisiä, intensiivistä, maailman siisteintä ja niin hauskaa. Lapset ovat sen aikaa mun äidin kanssa, mikä menee varmasti oikein hyvin. Mun äiti on heille rakas, tuttu ja turvallinen aikuinen ja onneksi on Armas-koirakin vielä seurana. Jotenkin naurattaa, että olin itse jo kolmevuotiaana mummolassa kesällä parikin viikkoa ilman äitiä, mutta meidän lapsille pisin aika tähän mennessä on ollut (isommille) kolme yötä ja pienimmälle kaksi. Mä rakastin mun mummola-kesiä pienenä, ne oli ihan best. 

Mutta nyt tulee sitten uusi kokemus meille kaikille. Tiedän jo valmiiksi, että meille aikuisille tulee ihan jäätävä ikävä ja lapset eivät luultavasti ehdi ikävöidä, kun on niin paljon kaikkea kivaa tekemistä. Ainakin aiemmin se on mennyt juuri niin. Onneksi melko pian reissun jälkeen on hiihtoloma, niin ehditään tankata läheisyyttä sitten ekstra paljon heidänkin kanssa. Ja me todellakin tullaan tekemään reissu joskus New Yorkiin myös lasten kanssa, mutta vasta sitten, kun he ovat niin isoja, että reissusta jää heille (kaikille) oikeasti paljon muistoja ja he saavat siitä kaiken irti. 

Mutta nyt! Nyt mä haluaisin kuulla teiltä muilta, jotka olette käyneet New Yorkissa, että mitä siellä kannattaa tehdä? Mitä ehdottomasti EI kannata tehdä? Olen ainakin kuullut, että moni sanoo että Empire State Buildingin sijaan kannattaisi käydä Top of The Rockissa? Ja olen kuullut, että Times Squaren ravintoloissa on ylikallista ja ei-niin-hyvää ruokaa, mutta muutaman korttelin päässä sieltä olisi tosi kivoja ravintoloita? Neljä päivää on niin valtavan kaupungin kokemiseen tosi lyhyt aika ja siksi haluttaisiin kokea vain ne kaikkein siisteimmät jutut, joita siinä ajassa ehtii kokea. Me rakastetaan kokea paikkoja kävellen, joten tiedän jo valmiiksi sen, että tullaan kävelemään siellä ihan liikaa. Varmasti liikutaan myös metrolla, mutta mahdollisimman paljon kävellään. 

Mitä tehdä New Yorkissa neljässä päivässä? Paras rento ravintola? Paras fine dining -ravintola? Paras aamiainen? Paras näköala? Kannattaako käydä katsomassa Vapauden patsasta? Paras vinkki New Yorkiin?


53 Responses to “Arvatkaa minne me lähdetään”

 1. Nita sanoo:

  Ihanaa nauttikaa!! Mihellän ja minulla i on haavena mennä jonain päivänä Japaniin. Toivon hartaasti sen jonain päivänä onnistuvan.

 2. Moiiina sanoo:

  Kannattaa katsoa youtubesta lila xenian videoita joissa on hyviä NYC vinkkejä

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos tosi paljon vinkistä, pitää ehdottomasti tsekata! <3

   • Anna sanoo:

    Oi ihanaa! Itsekin haaveilimme siitä pitkään ja viime vuonna kävimme NYC:ssä, ja haluaisin jo päästä uudelleenkin! Olette ilmeisesti menossa talvi/kevätaikaan, eli voi olla aika viileää? Hyvällä säällä Battery Parkissa oli mahtava katsella maisemia ja juoda terassilla viiniä. High Line on kiva kävelyreitti vanhojen junakiskojen päällä. Broadway-musikaali oli paljon odotettua parempi kokemus, aivan mykistävän hyvä! Metrolla ajelu on myös kokemus sekin, ja usein ajeltiin Manhattanilla toiseen päähän metrolla ja käveltiin sieltä sitten takaisin päin. Wtc-tornien muistomerkit oli kans aika pysäyttävät ja hienot. Ravintoloista ei jäänyt nyt mieleen mitään minkä nimeä muistaisin. Shoppailuun Century 21 oli hyvä paikka, sen jälkeen ei tarvinnut paljon enää muuten kauppoja kiertää muuten kun ihmetellen (eikä paljon ostettu, kun oltiin koko reissu pelkillä käsimatkatavaroilla ja hyvin pärjäsi!)

    Empire state building oli kyllä mun mielestä hyvä, tosin ei käyty Top of The Rockissa, niin en osaa vertailla. Ylipäätään parasta oli ympäriinsä haahuilu ja tuttujen paikkojen ja nimien bongailu. 🙂

    Mukavaa reissun suunnittelua ja matkaa!

 3. Justus sanoo:

  Hei. Katso Isyyspakkauksen Tommin blogista kattavat vinkit ruokapaikoista ja nähtävyyksistä.

 4. Oi vitsi vähä huippua :)! miun kaveri on käyny siellä pari lertaa ja on ihan rakastunut nykkiin. Ainakin kannattaa käydä siellä central parkissa,kuulemma ihan huikea paikka kun on niin iso puisto.

  Me puhuttiin just miehen kanssa,että jos kaikki menee hyvin niin kuha 10-vuotta tulee meillä täyteen voitaisiin käydä nykissä tai jossain 🙂

 5. Katri sanoo:

  Ihan ehdottomasti ostakaa opastettu kävelykierros! Me oltiin kesällä 2016 just kolme tai neljä päivää Nykissä ja se oli niin sen arvoista. Meitä oli noin kymmenen hengen porukka ja käveltiin muistaakseni kuusi tuntia. Käytiin katsomassa Brooklyn Bridge, ajettiin metrolla, wtc, syötiin kaupungin parasta pizzaa…kuultiin tarinoita kaupungissa asuvan kertomana! Se oli leppoisaa ja ehdottomasti sai enemmän irti kuin olisi kävellyt itse kartan kanssa.
  Olikohan se Big Apple walking tours tms. yritys. Googlella varmasti löytyy.

 6. Vv sanoo:

  Kaks kertaa oon käynyt New Yorkissa ja nähtävää kyllä riittää. Se Times Square on hetkessä nähty ja niin hirveä turistirysä että kannattaa kyllä mennä metrolla kauemmas ja jatkaa siellä kävellen 🙂 Ruokapaikkoja suosittelen kyllä vähän miettimään etukäteen, yleensä paikan päällä menee hermot ja päätyy lopulta huonoon paikkaan tai johonki ketjuravintolaan. Mun lempiravintola siellä on ollu Spaghetti Incident, maailman parasta pastaa! Ja tosiaan top of the rockista näkyy empire state building, siksi se on ehkä siistimpi! Ja ajoittaisin sen ehkä siihen aikaan kun aurinko laskee, niin ehtii nähdä valoisalla sekä pimeällä.

 7. Julia sanoo:

  Oi new york! Mä olen sattumoisin valinnut mieheni niin hyvin, että hänellä asuu sukulaisia siellä.. Kahdesti siis itsekin jo päässyt käymään siellä ❤️

  -Top of the rock tosiaan mein mielestä kivempi kuin empire state building, kivat näkymät central parkiin ja empire staten suuntaan 😊
  -Hop on-hop off on todella näppärä tapa saada laajempi näkemys kaupungista ja nähtävyyksistä nopeasti, toki en osaa sanoa miten tämä toimii kylmään aikaan, mut vinkkinä ainakin ehkä tulevaisuuteen tai jollekkin muulle joka menee lämpimämmällä säällä 😅
  -Paras, helpoin ja halvin tapa nähdä vapaudenpatsas on ottaa ilmainen lauttakyyti Staten island ferry, Manhattanin eteläkärjestä..
  -Parhaimmat ostokset tekee new jerseyn puolelta outlet ostoskeskuksissa, mutta teidän reissun pituus ei riitä luultavasti tähän.
  -Central Parkissa sais kulutettua ikuisuuden, ihana paikka keskellä suurkaupunkia 😍
  -Rockefeller centerissä kuuluisa luistinjää, tää on omalla must to do listalla talviseen nyciin
  – Shake shackista super hyvät hampparit ja pirtelöt

 8. Kaisa sanoo:

  Oi että ihanaa! <3 New Yorkissa kaksi kertaa käyneenä voin sanoa, että nähtävää riittää vielä monelle kerralle, joten aikanaan kun menette lasten kanssa käymään, niin jo teille tuttujen paikkojen lisäksi tuutte kokemaan paljon uutta! Molemmilla reissuilla perheen kanssa ollaan vietetty aikaa vähän reilu viikko ja oon erittäin onnellinen, että vaikka pienenä osasin jo toivoa matkaa sinne, lähdettiin matkaan "vasta" mun ollessa 18-vuotias ja näin ollen muistankin matkasta paljon. Hyvä suunnitelma siis ottaa lapset vanhemmalla iällä mukaan! Sulle saattaa tulla sama tunne kuin mulle, että paikka tuntuukin todella tutulta ja varmaan just sen takia, kun kaupunki on ollut esillä niin monessa eri paikassa, sarjoissa, elokuvissa ja kirjoissa. Julkisena kulkuvälineenä ehdottomasti metro on paras, nopea ja suht. edullinen, pysäkkejä on hyvillä etäisyyksillä ja metro toimi ainakin omasta mielestäni jotenkin selkeämmin ja loogisemmin, kuin esimerkiksi Lontoossa. Kävellä kannattaa ja paljon, sillä siinä samassa näkee ihanasti maisemia! Vapaudenpatsaalle ei ehkä kannata mennä käymään, me koettiin itselle hyväksi pieni risteily, joka kiersi Manhattanin kärkeen ja patsaan edustalle, siitä näki kauniisti Manhattanin silhuetin ja patsaan oikein läheltä! Risteily kesti noin tunnin. Top of the Rock on ehdottomasti parempi näköalatasanne, kuin Empire State Building, enemmän tilaa ja omasta mielestäni paremmat maisemat esimerkiksi Central Parkiin. Top of the Rockista näkee myös Empire State Buildingin ja se näyttääkin kivalta ylhäältä katsoen! Jos haluaa syödä lounasta paikallisten tyyliin, Rockefeller Centerin luona on ihania pieniä kärryjä, joista saa edullisesti mukavan lounasannoksen. Myös Bill's Bar and Burger on tosi kuva ruokapaikka ja sinne kannattaa varata pöytä! Tosi tyypillinen amerikkalainen rento ravintola. Nähtävyyksistä näköalan katsomisen ja risteilyn lisäksi suosittelen WTC-tornien Memorial-altaita ja itse One World Trade Centeriä ainakin ulkoa päin. Sielläkin on näköalatasanne, mutta siellä en ole käynyt. MET-museo ja American Museum Of Natural History ovat tosi hienoja, mutta aikaa vieviä, niistä siis ehkä kannattaa valita vain toinen, jos museo kiinnostaa. Hintataso yleisesti on aika kallis, joten siihen kannattaa varautua, mutta edullisestikin pystyy elämään. Me ei kertaakaan olla syöty niin sanotussa fine dining- ravintolassa, ollaan kierrelty ja kaarreltu niin paljon, että nopeat ruuat on olleet meille hyvä vaihtoehto, esim. Shake Shack on aika kiva! Ollaan molemmilla kerroilla tultu JFK:n kentältä taksilla Manhattanille ja hinta on ollut noin 80$, matka on sujunut aina luotettavasti ja aika ripeästi, tietysti riippuen ruuhkista. Paluumatkoille ollaan saatu hotellilta kyyti. Mikäli tekee mieli kuulla lisää kokemuksia New Yorkista tai kaipaat lisää jotain vinkkejä niin laita ihmeessä vaikka Instassa (@kaisandrea, siellä on myös lomakuvia) viestiä, vinkkejä nimittäin riittää kyllä 😀 Muutoin toivotan jo ihanaa lomaa teille, tuutte kyllä varmasti nauttimaan ja tykkäämään matkasta! 🙂 <3

 9. Pihvi sanoo:

  Koska ootte reissussa noin vähän aikaa, kannattaa jo kotona koittaa päästä paikalliseen aikaan kiinni ettei ensimmäinen reissupäivä mene hukkaan jet lagissa koomatessa!

 10. SK sanoo:

  I❤️New York!
  Toteutettiin oma unelmamatka 2015 ja lentoa lukuunottamatta lähtisin uudelleen koska vaan! Oltiin ite 7 yötä perillä ja vielä jäi koettavaa. Näköalojen kanssa tehtiin niin, että Top on the rockissa käytiin pimeällä ja empire state buildingissa valoisalla; molemmat upeita kokemuksia mut kannattaa just miettiä mikä itelle kiva ja sää myös huomioida. Central Park oli kaunis. Ja yks must see meillä oli se wtc tornien muistopaikka ja museo; vetivät kyllä hiljaiseksi. Nythän siellä on jo uusi wtc ja mun mielestä sinnekin ylös pääsee katsomaan näköaloja.
  Ravintoloista parhaiten muistan 5napkins:in jossa oli palkittuja superhyviä hampurilaisia ja sit se palkittu pizzeria John’s Pizza: elämämme parhaat pizzat. Oli muitakin tosi hyviä mut niiden nimet ei oo jääneet kirkkaina mieleen 🙈. Time Squaren tunnelma oli myös kokemus 😅
  Hitsi, oispa ihana päästä uudelleen! Ihanaa matkaa teille!

 11. Sani sanoo:

  Öö siis keväällä.. Mut hiihtoloma reissun jälkee. Eli meette nyt talvella reissuu?

 12. Nimetön sanoo:

  New york on aivan ihana kaupunki, ei sitä voi edes verrata muihin paikkoihin missä on käynyt. Ehdottomasti kannattaa liikkua metrolla kaikki vähänkään pidemmät matkat, koska kävelyä tulee _ihan älyttömästi_ eli tässä tapauksessa kannattaa ihan oikeasti ”säästää jalkoja”. Centry 21 kannattaa ehdottomasti käydä, siellä on merkkituotteita laidasta laitaan outlet tyyliin. Metrolipuissa kannattaa valita suosiolla esim viiden päivän lippu (vaikka sen yhden päivän menettäisikin) koska tulee joka tapauksessa halvemmaksi. Metrolla pääsee tosi helposti myös Manhattanin ulkopuolelle, esim queens, harlem, yms. Nycissä on myös niin hyvät metrolinjat että itse ei jouduttu koko reissun aikana käyttään taksia muutoin kuin lentokenttämatkoilla. Oottehan tietoisia esta- hakemuksesta joka pitää täyttää ja olla hyväksyttynä ennen reissua? Ja chinatownissa kannattaa piipahtaa, vapaudenpatsaalle pääsee lautalla, omasta mielestäni empire state building on kyllä myös käymisen arvoinen, koska edustaa niin vahvasti new yorkia. Amerikassa verot tulee aina ostosten päälle eli esim ruokia tilatessa tai vaatteita ostaessa saattaa kassalla ihmetellä että hinta onkin kovempi kuin hintalapussa. Kodittomia ja tosi huonossa jamassa olevia ihmisiä on PALJON mikä voi aluksi järkyttää. Hanavettä ei kannata juoda ja pullovesi on tosi erihintaista eri paikoissa eli kannattaa vähän vertailla hintoja. Central parkissa kannattaa ehdottomasti käydä ja vuokrata vaikka pyörät että pääsee näkemään puistoa kunnolla. Tulipas nyt paljon asiaa mutta tiivistettynä new york on vaan ihan uskomaton paikka, semmoinen johon lähtisi milloin tahansa uudestaan.

 13. Mau sanoo:

  Miksi vain neljäksi päiväksi? Mielenkiinnosta kysyn. Kun on niin pitkä matkakin Nykiin.

  • Nimetön sanoo:

   Ai, miksi neljänsi päiväksi? Ihan yleiseltä pohjalta keksin montakin syytä. Jokainen lisävuorokausi maksaa enemmän. Lapsille pitää löytyä hoitaja jokaiselle päivälle ja yölle, eikä kaikki vanhemmat halua edes olla lapsistaan erossa kovin pitkään.
   Kaupunki on iso, eikä kaikkea ehdi nähdä kuitenkaan. Vaikka olisi viikon tai kaksi. Kyllä neljästä päivästä on hyvä aloittaa.

 14. Oi vitsi miten siistiä, mahtavaa reissua! Sen voin ensinnäkin sanoa, että tuohon vuodenaikaan Nykissä on KYLMÄ! Ei tietenkään Suomi-kylmä, mutta viime vuonna oltiin maaliskuun ekalla viikolla, ja lämpötilat olivat ehkä 0-5 astetta lähes koko reissun. Nykissä on kuitenkin tosi kylmä tuuli, ja kylmä tuntuu ihan erilaiselta kuin kotona.

  Top of the Rock oli mahtava, ja sieltä näkee tosi hyvin koko kaupungin. Käytiin myös One World Trade Centerissä, joka on läntisen pallonpuoliskon korkein rakennus. Sieltä näki superhyvin kun oltiin korkealta, mutta se taas oli kauempana keskustasta jolloin monet nähtävyydet oli aika kaukana. Suosittelen kuitenkin molempia, me tehtiin niin että käytiin jälkimmäisessä päivällä ja ensimmäisessä illalla niin, että oli ihan pimeetä, oli tosi tunnelmallista ja meidän mielestä kiva kokea just nää molemmat.

  Lisäksi voin suositella kävelyä Brooklyn Bridgen yli – myös mahtavat maisemat kaupunkiin, varsinkin auringonlaskun aikaan! Myös jos yhtään tykkää Forrest Gumpista, on Bubba Gump Shrimp -ravintola ihanin paikka ikinä (löytyy myös Lontoosta), siellä tulee heti niin hyvä mieli 😍 ja Broadway-esityksistä, me oltii nähty Mamma Mia ja Leijonakuningas jo Lontoossa, niin mentiin Nykissä katsomaan Aladdin – ehkä paras esitys mitä olen koskaan nähnyt (sen Mamma Mian lisäksi), kaikista suurin suositus sille!

  Okei ehkä tässä oli tarpeeksi vinkkejä yhteen kommenttiin. Linkkaan vielä mun pari New York -aiheista postausta jos kiinnostaa lukaista, sieltä saattaa vielä saada uusia vinkkejä tai inspistä!

  Ihanaa reissua teille, innolla ootan teidän matkakuulumisia ❤

  https://www.pancakepalace.fi/2019/06/new-york-paiva-kerrallaan.html

  https://www.pancakepalace.fi/2019/03/new-york-kymmenella-lauseella-ja.html

 15. Elina sanoo:

  Suosittelen ehottomasti jotain musikaalia Broadwaylla! Melkein järjestäen kaikki niistä on ihan uskomattomia ja vaikkei olis musikaali-ihminen ollenkaan niin on siltikin upee elämys. Parvilla olevat paikat ei oo yleensä mitenkään kohtuuttoman hintasiakaan, riippuu tottakai vähän showsta ja myös päivästä, iltapäivänäytökset saattaa olla vähän halvempia 🙂

 16. Hanna sanoo:

  Me oltiin lähellä 9/11 -muistopaikkaa hotellissa ja ainakin siellä oli tosi kalliit aamupalapaikat. Meidän aamupalat (joku rasvaklönttipiirakka, jugurtit, mehut ja kahvi) maksoi n.40-50 dollaria. 😀 en tiedä eikö vaan löydetty hyviä paikkoja mutta suosittelen ottamaan hotellista aamiaisen jos mahdollista… Ja 4 päivää on kyllä tosi lyhyt aika jo aikaeronkin takia mutta jos menee kokoajan niin ehtiihän siinä tutustua 🙂

 17. D sanoo:

  Olettehan ottaneet paikallisen lutikkaongelman huomioon majoitusta valitessanne?

 18. Meri sanoo:

  NYC on ihana!
  Vinkkejä: Brooklyn Bridgelle aikaisin aamulla, Top of Rockiin, mm. koska sieltä näkyy Empire State Building, valosassa mutta kannattaa olla yli auringonlaskun, WTC-museo ja muistomerkit, Sohon alue (mm. kaupat ja ravintolat), Shake Shack ja toki kandee tsekata myös Times Square ja Central Park.
  Jos Vapauden patsaan näkeminen kauempaa riittää, suosittelen ilmaista lauttamatkaa tai eteläkärjen kiertävää risteilyä (jos on tuolloin). Niistä molemmista näkee myös Manhattanin eteläkärjen.
  Ja sit ehdottomasti NHL- tai NBA-matsit, jos urheilu yhtään kiinnostaa.
  Ja metroja kannattaa käyttää, käveltyä tulee silti älyttömän paljon.

 19. Suvi sanoo:

  Ehdottomasti kannattaa käydä Top of the rockissa, jos haluaa nähdä Empire State buildingin. Ei ole niin ruuhkainen ja GetYourGuide – sovelluksen kautta saa liput haluamalleen päivälle 🙂 suosittelen myös Ellen’s Stardust – ravintolaa. Ruoka on perus diner ja burgereita, mutta siellä on laulavat tarjoilija ja Broadway rekrytoi sieltä tarjoilijoilta esiintyjikseen. Tulee kaikkea tuttuja biisejä ja Disney-biisejä. Ehdottomasti jonotuksen arvoinen ja oli illan hauskin ilta. Esiintyjät ovat niin taitavia, vaikka ruoka ei mitään hirveän erityistä olekaan. Lisäksi herättiin aamulla aikaisen ja käveltiin Brooklyn Bridgen läpi Brooklyniin ja syötiin siellä aamupala. Oli ihanat 3 päivää pari vuotta sitten 🙂

 20. Ella sanoo:

  Oi ihanaa, NYC on mun kaikkien aikojen lemppari matkakohde!
  Oon käynyt sekä top of the Rockissa että Empire state buildingissä, ja suosittelen Rockia, on näkymät myös central parkiin lower manhattanin lisäksi.
  Kannattaa käydä veneellä Ellis islandilla, mutta en kokenut itse ainakaan tarpeelliseksi käydä vapaudenpatsaalla.
  Näkemisen arvoisia paikkoja ovat central park, washington square park, brooklyn bridge ja the Met. Times square oli mun mielestä pieni pettymys, hirveästi turisteja ja niin kuin mainitsit, ylihinnoiteltuja ravintoloita. Nycissä on kyllä niin paljon näkemisen arvoista, kävelemällä ympäri kaupunkia löytää sattumaltakin kaikkea ihanaa! Askeleita kertyy reippaasti, päivän aikana tuli helposti 30 000 täyteen kun liikkui siellä pääsääntöisesti kävellen ja välillä metrolla.
  Frendien, gossip girlin ja himymin fanina googlailin etukäteen paikkoja missä on kuvattu kyseisiä sarjoja. Muutamassa kävin, ja oli mahtavia kokemuksia!
  Sen lisäksi jos yhtään pitää musikaaleista, kannattaa ehdottomasti käydä Broadwayllä!
  Hyviä ravintoloita löytyy lähes joka nurkalta, ja amerikkalainen spesialiteetti pancakes for breakfast on must! Meidän vakioaamupalapaikka löytyi muistaakseni lexington avenuen ja 52nd streetin nurkalta.
  Tässä muistellessahan nousee itsellekin kunnon matkakuume, ihanaa reissua teille!

 21. Essi sanoo:

  Olen kysynyt asiaa jo aiemmassa postauksessa, mistä nuo kivat kynttilänjalat ovat?

 22. Nimetön sanoo:

  New York on ihana ihan sellaisenaan. Se on kuin ne kaikki elokuvien ja tv-sarjojen lavasteet siinä ympärillä, ja joka nurkassa tapahtuu varmasti aina jotain. Joka päivälle voit toki miettiä yhden kohteen, jonka haluat nähdä. Kaikkea et ehdi kuitenkaan, ei kukaan ehdi, ja toisaalta paljon näet, koet ja tunnet, vaikka vain istuisit kadun kulmassa.

  Isompia miinuksia minusta kaupungissa on kaksi. Tai no, ehkä ne molemmat nivoutuvat vähän tuohon yhteen ja samaan: aikaero on tosi raaka. Sitä menee sekaisin tönua päivä, eikä lyhyemmällä vierailulla koskaan oikein ehdi sitä tasata, Kun siihen lisää vilkkaan kaupungin sykkeen, muistan ktse väsymykseni
  – kaikesta ihanasta huolimatta.
  Mutta hieno kaupunki ja ehdottomasti kokemisen arvoinen valinta 👍🏻

 23. Tuulis sanoo:

  Ihanaa reissua, me oltiin viime keväänä kun ostin matkan 15v synttärilahjaksi tytölleni (ja myös itselleni ;D) me oltiin viikko, joten ihan niin hoppu ei ollut mut jäi kateltavaa seuraavallekin kerralle 😅 överi-jenkki aamupala ehdottomasti ihop-mestoista, nam. Top of the rock just ennemmin ja central Parkissa käppäilyä, että mä rakastuin tohon puistoon.. Jos ehditte niin leijonakuningas musikaali ois katsomisen arvoinen ❤️ edullisia laatuostoksia löytyy century 21:stä, ihan hullu paikka, mut parhaat löydöt tehtiin sieltä. Siinä nurkilla on myös wtc:n muistomerkit ym. Käytiin myös tsekkaamassa baseball-peliä missä oli kyllä huikea tunnelma 30000 ihmisen joukossa. Teillä tulee kyllä ihana reissu, nauttikaa.

 24. Vilma sanoo:

  Nykissä kannattaa ehdottomasti nähdä ihan perus central park, brooklyn bridge ja rockefeller centerin top of the rock!! Staten island ferry on myös kiva ja ilmanen (ja siel satamas on paljon outlet-kauppoja), se myös kulkee aika läheltä Statue of Liberty :a! Suosittelen myös kavelemään high line-reitin, minkä varrelta löytyy ampiaspesäjuttu. Siellä lähellä on myös Whitney Museum ja hudson river. Jos museot ja taide kiinnostaa enemmän niin MOMA on myös todella kiva paikka! Mun lemppari aamupalapaikka on le pain quotidien ja siellä otan aina dragonfruit smoothie bowl:in! Times square on kans hyvä nähä mut siel en viettäis turhaa aikaa, just kalliiden hintojen ja tungoksen takia. 9/11 memorial on myös näkemisen arvoinen ja sen vieressä on 6 kerroksinen kauppa, century21, mistä saa kaikkia merkkivaatteita tosi halvalla!!

 25. Reissaaja sanoo:

  Ihana reissu! Muistakaa sit huomioida aikaeroon tottuminen, ettei reissu mee väsymyksen vuoksi pilalle. Suomeen päin palaaminen oli itselle rankempi Amerikasta päin. Silloin palautumiseen meni 3-4päivää. Amerikassa kans meni päivä pari et oli kehossa normaali olo 😊

 26. Hääääh sanoo:

  Siis matkustatte yhteensä noin 20tuntia neljän päivän takia? 😮 vai olette sielä kaksi päivää, ja olet jo laskenut matkustuspäivät tuohon neljään päivään? Yksi päivä menee aikaerosta toipuessa joten jäljelle jää kaksi päivää kierrellä… hmm.

 27. Sara sanoo:

  Ehdottomasti suosittelen Top of the Rockia, koska sieltä näkee Empiren ja saa uskomattomia maisemakuvia! Itse en käynyt Vapaudenpatsaalla ollenkaan, vaan myös vain ajoin sellaisella ”maisema”lautalla sen ohi, joka myös kierteli muitakin nähtävyyksiä Hudsonilla. Piknik Central Parkissa on myös huippu, samoin edes pikavisiitti Natural history museumissa. Myös Brooklynin puolella kannattaa käväistä, tai ainakin sillalla käydä ihmettelemässä. Ravintoloista en muista, kun käynnistä on jo useampi vuosi. Jos aikaa (ja rahaa) jää niin Broadway-musikaali on tietty kohokohta. Ihanaa matkaa teille!

 28. Emminkemmi sanoo:

  Ovatko lapset koulusta, eskarista ja päiväkodista pois?Lomanne ajan? Minun haave on päästä Japaniin, mutta katsotaan koska pääsen. Hyvää reissua teille.

 29. Sanni sanoo:

  Vapaudenpatsaan näkee ihan hyvin esimerkiksi ilmaiselta Staten Island Ferrylta, joka lähtee Manhattanin eteläkärjestä ja saapuu Staten Islandille (jossa heti lauttaterminaalin vieressä outlet-ostoskeskus!), suosittelen!
  Kävelyä tulee väkisinkin harrastettua todella paljon, ja riippuu tietty ihan siitä, missä teidän majoitus on, mutta metrokortti maksaa aika nopeasti itsensä takaisin, ja metrolla kulkeminen ja suunnistaminen on selkeää (metrolinjat kulkee pohjois-etelä-suunnassa). Saa siinä samalla hetken lepuuttaa jalkojaan 🙂
  Me päädyttiin pitkän pohdinnan jälkeen Empire State Buildingiin, sieltä toki ei näe sitä ikonista itse rakennusta, mutta matkalla ylös voi tutustua esimerkiksi sen rakentamisvaiheisiin. Vinkkinä jos tähän rakennukseen päädytte, kannattaa valita päivä, jolloin on oikeasti hyvä ja selkeä sää, jotta maisemista saa kaiken irti. Lisäksi sinne kannattaa mennä heti aamusta (me oltiin muistaakseni noin 10 jälkeen aamupäivällä arkipäivänä), niin välttää ruuhkat, me ei jouduttu jonottamaan missään vaiheessa, kun liputkin oli jo ostettu etukäteen netistä.
  Ja Central Park kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa!! Se on todella valtava, eikä mitenkään koko puistoa ehdi käydä läpi, mutta varsinkin puiston eteläosassa löytyy (leffoista ja sarjoista) tunnettuja kohteita, esim Central Park Zoo jne.

  Mahtavaa reissua teille, New Yorkissa riittäis nähtävää ja koettavaa vaikka moneksi viikoksi, joten koittakaa etukäteen miettiä just teitä kiinnostavat kohteet tälle reissulle!

 30. E sanoo:

  Vau, tulee varmasti ihana reissu! Mun unelma olis päästä viettämään joskus joulu ja uusi vuosi Nykissä, mutta ajattelin laittaa toteutukseen vasta sitten kun on sellanen tilanne että voisin olla ainakin sen viikon, ehkä kakskin. Oon ajatellut että koska kyseessä on mun unelmareissu, niin haluun tuhlata siihen enemmän ku pidennetyn viikonlopun, harmi vaan et nyt sitä reissua saakin sit odotella 😀 Neljässäkin päivässä kyllä ehtii, ja jos jotain jää näkemättä niin seuraavalla reissulla sit!

  Meettekö nyt siis alkuvuodesta vai keväällä, tekstissä lukee keväällä mutta myös että hiihtoloma on teidän reissun jälkeen? Jokatapauksessa, hyvää matkaa teille ja toivottavasti tulee kuvia ja vinkkejä blogiin! 🙂

 31. M sanoo:

  Ou nou, ois kannattanu ehdottomasti olla edes viikko!
  T. Ekalla kerralla 11yötä ja toisella 7. Silti jäi näkemättä ja kokematta!

  No mutta, pääseehän sinne uudestaan. Ei vaan hirveen ekologista 😂
  Kentälle kun pääsette niin siellä saattaa vierähtää tunteja että pääsette ulos. Siellä otetaan kasvokuvat ja sormenjäljet, lisäksi virkailija kysyy muutamia lisätietoja, esim. Missä työskentelet, miksi oot täällä, kuinka kauan oot, paljonko sulla on rahaa jne.
  Kentältä pääsee helpoiten lentokenttäjunalla manhattanille. Jos taksilla haluatte mennä, Nykissä on paljon laittomia takseja ja ne saattaa hyvinkin aggressiivisesti tulla hakemaan sut kentän ovilta autoon, jos näytät etsivän taksia. Eli vain keltaisiin taksiin on ok mennä, eti tästä vielä enemmän infoa googlesta kun en nyt ite muista mitä kaikkea piti olla näkyvillä että on turvallista.
  Brooklyn kannattaa jättää seuraavalle reissulle ja keskittyä manhattaniin. Suosittelen New York City Passia jos haluaa käydä perus turistikohteissa, kaikkiin saa valmiiksi liput ja jononohitukset.
  Vapaudenpatsasta käytiin katsomassa ekalla reissulla, lähinnä se venereissu oli hauska ja sai kuvat Manhattanin siluetista. Muuten ko. patsaan näkee kyl tarpeeksi hyvin ihan vaan sieltä Manhattanin etelä-päästä. 9/11 museo oli vaikuttava, suosittelen!!
  The Grey Dog West Willagessa IHANA kahvila, paras aamupala sieltä. Suht lähellä Frendien taloa ja Carrien portaita. (Sinkkuelämää bussikierros oli muuten ihan huippu!)
  Lisäksi, Broadway kannattaa!! Liput on kalliita mutta ehdottomasti reissun kohokohta. Lämmintä mukaan sinne, oli erittäin hyvä ilmastointi!
  Tässä nyt vähän kaikkea, IHANAA REISSUA ja nyt ootan reissu postauksia niin paljon!

 32. Brooklyn sanoo:

  Kannattaa käydä Brooklynissä Williamsburgissa. Siellä ravintola Marlow& Sons oli paras löytö meidän reissulla. Oikeesti hyviä ostereita (en oo ennen syönyt ja epäilytti kyllä), ihana miljöö ja niin tyylikkäät tarjoilijat! Tää on enemmän sellainen rento paikka, mutta ihan siisti kyllä. Tässä linkki: http://marlowandsons.com/

 33. Ek sanoo:

  Käykää ihmeessä katsomassa joku broadway musikaali. 😊

 34. Jappe sanoo:

  Me oltiin häämatkalla New Yorkissa just tuo neljä yötä, jonka jälkeen jatkettiin muualle Jenkkeihin. Nykyään kun katsotaan Nyciin sijoittuvia sarjoja tai leffoja niin hihkutaan joka kerta ”me ollaan oltu tuolla!”. Mekin rakastetaan tutustua kaupunkeihin kävellen, ja paras olikin heti eka päivä: aikaeron takia herättiin tosi aikaisin, kasin maissa lähdettiin jo meidän kämpiltä East Villagesta käppäilemään Brooklyn Bridgelle, napattiin Dunkin Donatsista take away -kaffet mukaan matkaeväiksi. Koko kaupunki oli yllättävän hiljainen niin aikaisin aamulla, saatiin rauhassa ihastella ja turreilla ottamalla kuvia. Lisäksi Brooklyn Bridgellä ei ollut ihan mahdotonta tungosta. Sieltä näki kivasti kaupungin siluettia ja jopa sen vapauden patsaan :D. Käytiin reissun aikana MoMassa ja Natural History Museumissa, molemmat tosi kivoja (ja isoja!). Central parkissa ja Time Squarella pyörittiin (jälkimmäinen niin täyteen ahdettu että vähän kyllä hirvitti), käytiin boadwaylla katsomassa leijona kuningas (ihan yksi upeimmista elämyksistä, suosittelen! Itkin läpi näytöksen!). Soho oli myös kivaa aluetta shoppailla ja muutenkin ihastella paikallista elämää. Myös Wall Street, 9/11-muistomerkki ja Chinatown löydettiin palloillessa pitkin Manhattania. Ja pikaruokaloista Shake Shack kannattaa ehdottomasti testata! Meillä on harkinnassa Nycin reissu keväälle, mutta katsotaan nyt rohjetaanko meidän yksivuotiaan kanssa vielä lähteä noin pitkälle lennolle, vaikka reissukonkari jo onkin. Ihanaa matkaa teille, tulee varmasti kiva reissu!

 35. ida ihana sanoo:

  Ihan mahtavaa!:) Oon niin onnellinen teidän puolesta! <3 NYC on ollut meidänkin haaveena jo pitkään poikaystäväni kanssa, viime kesältä se valitettavasti peruuntui, mutta ehkä ensi vuonna sitten! Olen kerran käynyt siellä teininä, ja ainakin keskuspuisto on tosi kiva paikka kävellä ja ulkoilla etenkin keväällä 🙂
  Se on niin ihana tunne, kun on joitain kivaa mitä odottaa ja suunnitella, etenkin yhdessä!:)
  Ihanaa matkan odotusta teille ja hyvää alkuvuotta koko ihanalle perheelle <3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupngissa

 36. Rebekka sanoo:

  En ole koskaan itse käynyt New Yorkissa, mutta voin suositella Tripsterin matkaopasta kohteesta. Olen käyttänyt Tripsterin muita oppaita ja pitänyt niistä todella. Oppaiden kirjoittajat usein asuvat, tai ainakin ovat asuneet, maassa tai kaupungissa josta kirjoittavat ja osaavat todella kertoa kohteesta omakohtaisesta kokemuksesta.

 37. Riina sanoo:

  Ihanaaa! Sama haave kävi toteen vuosi sitten kun pääsin New Yorkiin. Se oli ihan Best! Oltiin viikko ja silti jäi paljon näkemättä. Hotelli oli Time Squaren lähellä ja sijainti oli täys 10. Iltaisin käytiin siellä kävelemässä ja pyörittiin kaupoilla. Käytettiin paljon metroa joka oli Super helppo ja nopea.
  Shake shakin hampparit kannattaa ehdottomasti testata!
  Me käytiin top of the rockissa ja suosittelen. Lippuja saa ostettua kohteesta koneilta ja voi varata itselleen sopivan kellonajan. Suosittelen ennen auringonlaskua.
  Jos ei halua tuhlata liikaa aikaa (retki ko. Saarelle) ja vapaudenpatsas houkuttelee niin sen ohi kulkee ilmainen lautta josta nähtiin se ihan kivan läheltä.
  Jos musikaalit kiinnostaa niin time squarelta saa ostettua lippuja. Iltaisin myydään ”edullisesti” ns. Ylijäämälippuja joita kannattaa käydä kyselemässä. Jonon kyllä huomaa😉

  NYC oli kyllä kallis, varsinkin ruokaan sai menemään tosi ison siivun. Aamupalaan kahdelta meni helposti 50e kin. Riippuu varmasti paikastakin.
  Kohteet kannattaa katsoa etukäteen ja suunnitella mitkä on lähellä toisiaan. Siirtymiseen saa menemään aikaa. Ja kävellen näkee ihanasti sitä suurkaupungin fiilistä.
  Ihanaa reissua!

 38. Riina sanoo:

  Ja piti vielä sanoa että kannattaa pukea lämmintä päälle. Maaliskuussa oli todella kylmää ja tuuli oli kova.

  Ensi reissu jos nyciin koittaa niin aiotaan keväällä tai syksyllä kun central Park herää henkiin 😍 se oli niiiin iso että sen kiertämiseen kannattaa vuokrata pyörät.

 39. Miisa sanoo:

  Oon ollut New Yorkissa neljä kertaa työmatkoilla, ja en siksi ole juurikaan ehtinyt tekemään mitään perus turistijuttuja. En esim ole edelleenkään nähnyt vapauden patsasta, vaikka viime kerralla vannoin meneväni sillä lautalla. No eipä tullut käytyä 😀

  Tässä mun ”vihdoin tunti vapautta, mitä teen” vinkit:

  Chelsea-market on super kiva ja iso kauppahalli lähellä High Lineä.

  Whole Foods -ruokakauppa vastapäätä Bryant Parkkia (jos menisitte kesällä, suosittelisin puiston ulkoilmaelokuvia). Rakastan käydä ulkomailla ruokakaupoissa ja tää nyt vaan on niin spessu tapaus jo itsessään. Ostan aina mestan valmisruokatiskiltä ainakin yhden take away annoksen.

  Central Station on ikoninen ja sieltä löytyy sekä yks semmoi super fancy kalaravintola, salakapakkamainen drinkkibaari ja se shake shack (en tietty enää muista noiden kahden ekan nimiä, mutta uskon että ne on edelleen pystyssä, koska molemmat on olleet siellä pienen ikuisuuden).

  Sitten se paikka, jossa olen henk koht viettänyt näillä reissuilla yleensä n. 10-13h päivästä eli YK:n päämaja. Siltoja ja puistoja on maailma täynnä, mutta YK:n päämajoja on vaan yksi. Suosittelen opastettua kierrosta, jonka aikana pääsee ainakin näkemään yleiskokoukssalin ja ehkä turvallisuusneuvoston pääsalin, jos ei oo menossa mitään. Usein istuessani loputtomissa kokouksissa katselin ylätasanteen turisteja, ja pohdin että pitäskö itsekin joskus mennä sille kierrokselle, niin saisi vähän eri perspektiiviä taloon. Talo on täynnä korvaamattoman arvokasta taidetta (mm. Mini Sibelius-monumentti ja se kuuluisa solmussa oleva ase löytyy julkisen sisäänkäynnin edustalta). Samalla voi ihmetellä maailman nykytilaa, sillä yksi Trump Towereista on heti tien toisella puolella.

 40. Nimetön sanoo:

  Se lapsettomuudessa on parasta, että voi lomailla sillon kun haluaa ja niin kauan kuin haluaa!

 41. Nimetön sanoo:

  Olis kiva kuulla sun ajatuksia vapaaehtoisesta lapsettomuudesta. Ymmärrän ettei se teille tuntuisi omalta elämäntavalta, mutta pystytkö ymmärtämään että joillekin se on?
  Itseäni häiritsee sana lapseton, ihan kuin heiltä puuttuisi jotakin. Mitä ajattelet aiheesta?

 42. Voijuku sanoo:

  Siis lennätte miltei vuorokauden mennäksenne neljäksi päiväksi Nyciin? Eihän siellä edes viikko riitä!

 43. Suvi sanoo:

  Huippua! Teille tulee varmasti ikimuistoinen reissu. Kävisin kävelemässä Brooklyn Bridgellä ja katsomassa vapauden patsaan lautalta käsin, pääsette tosiaan ilmaisella ferryllä siitä ohi. Lisäksi kävisin Central Parkissa. Välttämättä en hirveästi haalisi tekemistä, parasta on se tunnelma siellä! Meille tarjoutui jokin aika sitten miehen kanssa vapaa ilta Nykissä (olimme siellä siis koko perhe, myös lapset, mutta saatiin yhdeksi illaksi lapsen vahti) ja mietittiin mitä nähtävyyttä mentäisiin katsomaan. Lopulta päädyttiin siihen ettei mennä mihinkään nähtävyyteen vaan mentiin oluelle läheiseen puistoon, jossa oli livemusiikkia. Ja se oli siis ihan paras ilta! Oltiin vaan ja nautittiin tunnelmasta. Nykissä on huippua vaan olla, joten älä ota paineita että ehtisit nähdä mahdollisimman monta nähtävyyttä 🙂 Ihanaa matkaa teille!

 44. Cami sanoo:

  Oi miten ihanaa <3 Mulla on myös haaveissa päästä joskus New Yorkiin ja haaveilenkin yhdistelmäreissusta, missä käytäisiin samalla Floridassa, Los Angelesissa ja Vancouverissa Kanadan puolella. Prinsessa on kuitenkin vielä sen verran pieni, että tuo matka saa hetken vielä odottaa. Toiveissa olisi myös pieni reissu kaksin miehen kanssa ja Praha voisi olla meille sopiva kohde ainakin alkuun!

 45. J sanoo:

  Ihanaa kun täällä on muutama pakollinen v*ttuilu kommentti ihan vaan siksi että ei vain voi olla onnellinen toisen puolesta. 4 päivää on ihan kiva pituus varsinkin jos ei ole ennen ollut edes niin pitkään lapsista erossa. Muuthan voi olla vaikka 100 päivää jos haluaa miksi pitää ihmtetellä toisten valintoja.

 46. Johanna sanoo:

  Me on käyty 2kertaa tommoinen 4päivän reissu miehen kanssa kahdestaan😊Kannattaa miettiä etukäteen pari ”pakko” nähdä kohdetta ja käydä vaan ne, sen päälle pari ravintolavarausta kannattaa tehdä jo Suomessa etukäteen(me on käyty Gordon Ramseyn ravintoloissa, ollaan hänen fanejaan), kaupoissa ja Central parkissa, kattobaarin drinkit niin aika kuluu äkkiä😊 ite ei oo haluttu tehdä liian tiukkaa aikataulua..aamiaisravintoloita on miljoona ja me kömmitty johonkin niistä aamulla ja syöty suht edullisesti ja sitten ravintolassa kalliimmin ja paremmin😊Metrokortti ehdottomasti, koska kävelyä tulee väkisin ja siellä rakennuksetkin on niin et vaikka aattelee et ei tohon oo kun pari korttelia niin joutuu kiertelemään ja kaartelemaan ja jalat on rikki😂Nauttikaa, kyllä on aikomus taas lähteä uudestaan kunhan kuopus vähän kasvaa ja raaskitaan jättää hänet hoitoon😊 Monesti Iina sun puolesta harmittaa kun joudut selittelemään ja selvästi varomaan mitä kirjoittelet kun tiedät, että täältä tulee ihmisiltä niin paljon sitä negatiivistä kommenttia, te ootte matkan ansainnu ja jos jonkun mielestä 4päivää on vähän yms niin sitten on..jokaisella on se yx elämä jonka parhaakseen elää❤️

 47. N sanoo:

  Ääni One World Trade Centerille. Ylhäällä kiva ja rauhallinen drinkkibaari, sille suositus.
  Vieressä myös uusi ostoskeskus Westfield World Trade Center, siellä kannattaa tehdä shoppailut.
  Manhattanin ympärillä menevät lautat on pääasiassa ilmaisia.
  Ruokapaikat kannattaa miettiä ennen lomaa tai ainakin joku 10 paikkaa valmiiksi missä halua käydä. Muuten päätyy nälkäisenä Burger Kingiin.
  Pyörien vuokraus Hyde Parkissa on kiva idea.
  Hyde Parkin Delacorte Teater on ilmainen, sitäkin voi miettiä. Broadway musikaali on yleensä perinteinen klassikko 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.