Ystävänpäiväkortteja heille, jotka niitä eniten kaipaavat

28.01.2020

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Postin & Indieplacen kanssa.

Kun mut haluttiin mukaan Postin kaupalliseen yhteistyöhön, jossa ideana oli askarrella ja lähettää ystävänpäiväkortteja yksinäisille sekä kertoa tästä mahdollisuudesta teille, mulla meinasi tulla itku ilosta. Niin ihana ja kaunis idea, niin helppo tapa tehdä hyvää ja ilahduttaa. Mä lähdin suurella riemulla mukaan ja meidän lapset innostuivat heti ja lupasivat auttaa mua korttipajalla. Me rakastetaan askarrella yhdessä ja mikä olisikaan helpompi tapa auttaa kuin viettää yhteinen ihana askarteluhetki ja lähettää kortteja heille, jotka eivät sellaista välttämättä muuten saisi.

Postin ystävänpäiväkampanjassa kerätään postikortteja (kaupasta valmiina ostettuja tai itsetehtyjä) lähetettäväksi yksinäisille ihmisille ja tällä tavalla ilahdutetaan heitä ystävänpäivänä. Posti jakelee ihmisten lähettämät kortit paikkoihin, joissa on yksinäisyyttä ja jonne ystävänpäiväkortteja harvemmin vastaanotetaan. Kortteja toimitetaan kolmeen kohteeseen, jotka ovat Rinnekoti, Sos-lapsikylä sekä HelsinkiMissio.

Mä valitsin meidän korttien kohteeksi HelsinkiMission, koska vanhusten yksinäisyys raastaa mun sydäntä. Tiedän itsekin omakohtaisesta kokemuksesta, miten yksinäiseksi läheinen voi vanhana tuntea itsensä esimerkiksi puolison poismenon jälkeen. Jos vaan mitenkään voin ilahduttaa ja piristää näitä yksinäisiä vanhuksia, niin sen kyllä teen. Viime keväänä valittiin HelsinkiMissio meidän hääpäiväjuhlien hyväntekeväisyyskohteeksi ja vielä joku päivä mä aion alkaa myös vapaaehtoiseksi ystäväksi vanhukselle, se on mulle tärkeä asia.

Mä toivon, että kortin saajasta tuntuu ihanalta, että joku on ajatellut häntä ja halunnut ilahduttaa häntä kortilla. Kortteja askarrellessa mä mietin, millaisille ihanille ihmisille kortit matkaavat eteenpäin.

Lapset tekivät kortteja keskittyen ja suurella innolla mun kanssa ja pohtivat yhdessä, miten hauskaa olisi toimia postinkantajana ja käydä viemässä kortteja vanhainkotiin. Mä toivon että meidän tekemät kortit tuovat iloa saajiensa päiviin tai edes pienen hymyn kasvoille. Ne on askarreltu suurella rakkaudella ja kieli keskellä suuta. Me saatiin tehtyä lopulta 18 korttia, eikä mennyt edes kauan kun yhdessä puuhasteltiin. Askartelutarvikkeetkin löytyi valmiiksi jo kotoa aiempien askarteluiden pohjalta, joten tästä ei todellakaan ollut vaivaa, päin vastoin. Kiikutin kortit isossa kirjekuoressa tänään meidän lähimpään postiin ja sieltä ne lähtevät matkaan ilahduttamaan ihmisiä. Ystävänpäivä on jo ihan pian, vain parin viikon päästä!

Jos sinäkin haluat osallistua Postin ystävänpäiväkampanjaan, toimi näin: 

1. Askartele tai osta haluamasi määrä kortteja (yksikin on jo iso juttu!)

2.Kirjoita korttiin tervehdyksesi ja osoita se joko HelsinkiMission, SOS Lapsikylän tai Rinnekodin kautta korttia odottavalle.

3. Lähetä kortit viimeistään 29.1. (eli huomenna!) alla olevaan osoitteeseen, ja Posti jakelee ne eteenpäin. Voit lähettää yhdessä kirjekuoressa useamman kortin, ja sinun ei tarvitse lisätä postimerkkejä tai osoitetietoja kuoren sisällä oleviin kortteihin erikseen.

Osoite: 

Posti Oy
Ystävänpäivä
PL 7230
00002 HELSINKI

Mä toivon hurjasti, että mahdollisimman moni osallistuisi tähän ihanaan kampanjaan ja toivotan kaikille ihanaa päivää <3 


19 Responses to “Ystävänpäiväkortteja heille, jotka niitä eniten kaipaavat”

 1. Emma sanoo:

  Oi tämä olisi ollut aivan ihana, mutta näin lyhyellä varoitusajalla en ehdi osallistua.. 🙁

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No voi harmi, eikö ehtisi ostaa vaikka kaupasta yhtä korttia ja kirjoittaa ja pudottaa postilaatikkoon vielä tänään? Aikataulu oli valitettavasti minusta riippumattomista syistä tämä, munkin mielestä olisi ollut hienoa tehdä aiemmin jo! :/

 2. Mari sanoo:

  Hei, kirjoititteko noihin kortteihin keneltä ne ovat? Vai vain terveiset

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Me kirjoitettiin vain terveiset, mutta varmasti niihin voi laittaa vaikka etunimen tai mitä ikinä haluaakaan 🙂

   • Mari sanoo:

    Okei, halusin osallistua tähän ja pohdin aika pitkään laitanko nimen vai en, päädyin sit nimmariin, se oli hyvä valinta!
    Lähetin kymmenen korttia, tuli kyllä hyvä mieli ja oli hauskaa kirjotella niitä. Tosi helppoa hyväntekeväisyyttä!

 3. Noora sanoo:

  Ihana idea, en ollut tästä aijemmin kuullutkaan. Mutta harmittavan lyhyellä varoitusajalla ilmestyi tämä postaus, huominen jo täynnä eikä askartelemaan ehdi 🙁

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten harmillista! Mäkin sain tämän tietooni vasta aivan viime tipassa, enkä mitenkään voinut aiemmin julkaista postausta itsestäni riippumattomista syistä. :/

 4. Ellu sanoo:

  Ihana että Posti toteuttaa tälläisen! Harmi kun ei tiedetty tästä aikaisemmin, lapset olisivat varmasti olleet innoissaan tekemässä kortteja!

 5. Nimetön sanoo:

  Nyt täytyy kyllä ihmetellä ja suuresti – miksi ihmeessä tämä postaus ja instan storyt tuli näin myöhään?! Esim. viikko etukäteen olisi ollut sopiva, päivän varoitusaika on suoraan sanoen naurettava.
  Itse olisin osallistunut, jos olisi tästä aiemmin tiennyt.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Valitettavasti aikataulu oli tämä itsestäni riippumattomista syistä. Julkaisin postauksen normaalista julkaisuaikataulustani poiketen jo aamulla, jolloin aikaa oli eilinen ja on vielä tämä päivä, mutta ymmärrän, että se voi monelle olla liian tiukka.

 6. Mimosa sanoo:

  Kivahan se olis ollu osallistua. Miks ihmeessä näin myöhäinen julkasuaika? Olis voinu vaikka viikkoa aikasemmin postata tän.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tämä johtui itsestäni riippumattomista syistä, viikko sitten en edes itsekään vielä tiennyt tästä, joten en voinut silloin julkaista valitettavasti.. Ymmärrän ettei ehdi välttämättä enää askarrella, mutta ehkä kauppareissulla tai työmatkalla ehtisi napata pari korttia mukaan ja lähettää?

 7. Nimetön sanoo:

  Kauppareissulla tai työmatkalla.. Mahdatko ymmärtää, että moni asuu esim. kunnassa, jossa ei palvelut ole auki ilta-aikaan? Tai aikataulut on lyöty lukkoon eikä niistä voi joustaa?
  Tämä yhteistyö olisi suoraan sanottuna kannattaa kokonaan jättää tekemättä, tästä ei varmaan ollut kenellekään hyötyä – paitsi ehkä itsellesi jos sait rahallisen tai aineellisen korvauksen.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Olipa ikävän tuntuinen kommentti, aina jaksaa hämmästyttää miten näinkin ihanasta ideasta saa väännettyä näin ikäviä ajatuksia. Tästä on varmasti iloa kaikille heille, jotka tämän ansiosta saavat kortin, sekä kortin tekijöille, joita onneksi esim. instagramin puolella ilmoittautui monta aikataulusta huolimatta <3 Mun mielestä tämä olisi ollut kannattava vaikka mukaan olisi saatu vain yksi kortti lisää, mutta niitä onneksi tuli monta!

 8. Piia sanoo:

  Muitakin väyliä ilahduttamiseen on. Esim oman seurakunnan diakoniatyöstä voi tiedustella, olisiko korteille tarve. Työpaikallani tehdään juuri em. asiakkaille kortteja ystävänpäiväksi.

 9. Maya sanoo:

  Aivan ihana idea <3 ...Mutta naurettavan lyhyellä varoitusajalla. Olisimme mielellään lasten kanssa askarrelleet myös, mutta tähän kampanjaan ei ehditä edes kaupoille valmiita kortteja noutamaan saatika postittaan. Harmi.

 10. Tuumailija sanoo:

  Iina toi monta kertaa esille, ettei aikataulu johtunut hänestä. Posti varmaan seuraa palautetta (vai seuraako), niin suunnittelevat seuraavat tempaukset paremmin 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.