18x Viimeisin (lapsiperhe-edition)

09.03.2020

Bongasin hauskan 18x viimeisin -postausidean Sara Tickle -blogista ja halusin tehdä vähän samantyylisen, mutta omilla ”viimeisimmillä” jutuilla. Täältä tulee siis lapsiperheversio 18x viimeisin -postausideasta.

18x Viimeisin:

1. Whatsapp-viesti lapselta: Lapsen ottama selfie itsestään, johon hän on piirtänyt hienoja kuvioita ja laittanut emojeja ja päälle tekstin ”rakastan sua äiti” sinisellä <3

2. Ratkaistu kinastelu: Kun 2/3 halusi käyttää mun pinkkiä joogamattoa joogaamiseen. Ratkaisuna tehtiin ”joogamatto” myös sinisestä lasten viltistä ja kaikki olivat tyytyväisiä.

3. Katsomani lasten ohjelma: Muumilaakso. Meidän lapset eivät ole koskaan olleet ihan hirveän isoja muumifaneja, paitsi kuopus oli 1-vuotiaana. Yhtenä iltana kuitenkin telkkarin avatessa Yleltä tuli Muumilaakson uusia jaksoja ja he istahtivat telkkarin eteen kuin tatit ja katsoivat innoissaan. Mäkin jämähdin hetkeksi muumien eteen. Ehkä Muumilaakso saa muumifaniuden syttymään?

4. Katsottu perhe-elokuva: Räyhä Ralf valloittaa Internetin. Se oli ihan hauska ja viihdyttävä myös vanhemmalle!

5. Wilma-viesti: Viikkokirje koulusta.

6. Ostettu lastenvaate: Kiukkuinen koala -kuvioiset Mainion leggingssit, jotka 3-vuotias valitsi itselleen.

7. Arkiruoka, joka maistui koko perheelle: Härkis-tortillat. Klassikko, joka toimii A I N A.

8. Naurattanut lasten suusta -juttu: Kun 3-vuotias ilmoitti kotimatkalla autossa, että meidän pitäisi nyt ajaa suoraan koirakauppaan, koska hän haluaa ihan oman karvaisen koiran, jota voi silittää.

9. Tauti, josta on lappu hoitopakan ovessa: Yskä. Mun suosikki. Kun vaihtoehtona on kihomadot, vatsatauti tai vaikka se corona-virus niin ai että tuo tuttu ja turvallinen yskä tuntui helpottavalta.

10. Yhteinen lempipuuha koko perheelle: Party Alias. Nyt kun 3-vuotias on oppinut näyttelemisen lisäksi selittämään korttien kuvia, on pelaaminen edennyt vielä aivan uudelle tasolle! Viimeksi 3-vuotias voitti koko pelin! Se on nerokkaasti suunniteltu, kun 3-vuotiaskin voi aidosti pärjätä omille vanhemmilleen ja pelaaminen on mielenkiintoista kaiken ikäisille.

11.  Lasten appi, joka on ollut hitti: Moka Mera Lingua. Ilmainen kielten opettelu-appi androidille ja iPhonelle, johon törmäsin jonkun jakaman blogipostauksen kautta Facebookissa. Sen on tehnyt suomalaiset varhaiskasvatuksen ammattilaiset, se on täysin ilmainen eikä siinä ole ollenkaan mainoksia tai tekstiä. Appilla voi opetella Suomea, Ruotsia, Englantia, Arabiaa, Espanjaa, Venäjää ja muita kieliä ja meidän lapset ovat tosi tykästyneet siihen. Se on tosi helppokäyttöinen, mutta silti kiinnostava jopa isommille lapsille.

12. Biisi, jota lapset haluavat kuunnella: Miss Li – Komplicerad

13. Iltasatukirja, jota ollaan luettu: Little People, Big Dreams: Coco Chanel. New Yorkista ostamani maailman ihanin satukirja, joka kertoo Coco Chanelin tarinan. Se on englanninkielinen, mutta meidän lapset ymmärtää sen hyvin, siinä on melko helppoa englannin kieltä. Visuaalisesti super kaunis kirja ja lapset haluavat kuulla tarinan uudelleen ja uudelleen. Pakko tilata sarjan muut osat!

14. Ylpeyttä herättävä äitihetki: Kun heräsin eräänä aamuna siihen, kun kuulin, miten keskimmäinen opasti meidän 3-vuotiasta kädestä pitäen alas portaita varovasti. Kun nousin ja tulin alakertaan, hän oli keittiössä tekemässä pikkusiskolle aamupalaksi leipää. Meinasin haljeta rakkaudesta.

15. Siivottu lasten sotku: Se kasa portailla, joka ilmestyy siihen joka päivä, vaikka ollaan miljoona kertaa päätetty, että ei enää tehdä kasoja portaille. En ole siis yhtään sen parempi itse, minäkin kasaan siihen asioita, vaikka suurin osa onkin lasten jäljiltä.

16. Piirustus, joka on ripustettu jääkaapin oveen: Lapsen tekemä muotipiirros baskeripäisestä ja pitkäsäärisestä tyypistä, jolla on mielettömän upea ruutuhame, liehuvan pitkä tukka ja näyttävät korvakorut.

17. Asia, jonka lapsi itse osti: Pieni limu ja sipsipussi koulun diskossa muutama viikko sitten.

18. Kerta kun sanoin lapsille, että rakastan: Tänä aamuna, kun isot lähtivät eskariin ja kouluun. Halittiin myös ja lähetettiin lentosuukkoja.

Olipas hauskaa listata näitä juttuja, tuli hyvä mieli! Olis hauska kuulla teidänkin viimeisimpiä, ei tarvitse kaikkia listata jos ei jaksa, mutta olisi hauska kuulla vaikka mitä teillä luetaan, puetaan, katsotaan tai kuunnellaan juuri nyt lasten kanssa? 

 


13 Responses to “18x Viimeisin (lapsiperhe-edition)”

 1. Susanne sanoo:

  Meillä pieni ihminen on ollut jo pari tuntia unten mailla, mutta tämä postaus oli niin hauska että tässä meidän viimeiset.

  Luettu: Kaninen gillar -kuvakirja
  Puettu: Yöpuku ja unipussi
  Kuunneltu: Lastenmusiikkiorkesteri Ammuulta kappaleet Unitukka ja Silkkitukka

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten ihana kun vastasit näihin <3 Ja hei onkohan toi kirja meilläkin, meillä siis on suomenkielinen kirja nimeltä "Pupu tykkää", sellainen vihreäkantinen? <3 Se on niin suloinen!

   • Susanne sanoo:

    Joo se on sellanen vihreäkantinen, hauska että löytyy myös suomeksi. Mä olen lukenut sitä nyt sujuvasti kahdella kielellä kun suomentanut aina osan asioista joista eläimet tykkäävät. 😀 Kirja on meidän pojan ihan lemppari, luetaan sitä joka päivä monta kertaa.

 2. Pinsku sanoo:

  Oho, mä en ole koskaan törmännyt että minkää päiväkodin ovessa lukis että yskää liikenteessä??😲 miks sellasesta pitää infota. T. 3 lapsen äiti ja lähihoitaja opiskelija (eli aika monet päiväkodit kiertäny , enkä oo vastaavaa törmänny🙊😊)

 3. Lamminmäen Anna sanoo:

  1. Whatsapp-viesti lapselta (ei lapsella ole whatsappia, toki gmail) : Lapsi laittoi hymiöt kun hän oli isänsä luona 🤒🦄. Tajusin hänen olevan kuumeessa. Nyt on parantunut 🥰

  2. Ratkaistu kinastelu: En muista mitään kinastelua 😅

  3. Katsomani lasten ohjelma: Labyrinten? En muista nimeä. Svt barn kanavalta.

  4. Katsottu perhe-elokuva: Detective Pikachu

  5. Wilma-viesti: Täällä Länsi Ruotsin kaupungissa on It’s Learning. Siellä lapset kertoivat viikon puuhista, leikeistä, uimakoulusta sekä uudesta kirjaimesta mitä he oppivat viime viikolla. Opettajatkin sanoivat pari sanaa.

  6. Ostettu lastenvaate: Poro huppari sekä unicorn legginsit esikoiselle. Mickey mouse paita ja sortit sekä koirapaita housuineen pienelle joka kesällä syntyy 😍❤️

  7. Arkiruoka, joka maistui koko perheelle: Spagetti ja jauhenlihakastike.

  8. Naurattanut lasten suusta -juttu: ”Jos mä nuolen tätä kumihanskaa niin mun sormi ei kastu”

  9. Tauti, josta on lappu hoitopakan ovessa: Korona viruksesta infoa ja käsienpesu ohjeita yms. Ei vielä koulussa oo mutta haluavat että ajattelemme hygieniaa. Lapsi muuten opetti mua pesemään kädet kunnolla yksi ilta.

  10. Yhteinen lempipuuha koko perheelle: Villi eläinten katselu. Täällä maalla näkee peuroja sun muuta.

  11. Lasten appi, joka on ollut hitti: Ei tuu mieleen muuta kuin ABC lek och lär jota lapsi esitteli koulussa meille kehityskeskustelun aikana.

  12. Biisi, jota lapset haluavat kuunnella: Lilla hösten Plopp. Kehtolauluksi Hyvin hiljaa tai sitten JVC – sommar sommar sol.

  13. Iltasatukirja, jota ollaan luettu: Castor bakar ja Castor odlar tänä iltana.

  14. Ylpeyttä herättävä äitihetki: Ei tuu mitään erikoista mieleen juuri nyt. Aina toki olen ylpeä tyttärestäni. Viisas ja rakastava tyyppi hän on. Joka päivä tekee ylpeäksi jollain tavoin.

  15. Siivottu lasten sotku: Ei toki sotku. Hän sivoaa itse omat sotkunsa, mutta korjasin hänen sukat lattialta ettei koira niitä ala pureskelemaan. Niin ja myös laitoin juoma jugurtin jääkaappiin joka oli eteisen pöydälle jäänyt.

  16. Piirustus, joka on ripustettu jääkaapin oveen: Lapsen tekemä unicorn, porkkana, talo ym. Piirros. Sellainen ihana sekainen piirros, missä on kaikenlaista ❤️

  17. Asia, jonka lapsi itse osti: Oranssin ponnarin.

  18. Kerta kun sanoin lapsille, että rakastan: Tänä iltana iltasadun jälkeen.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei kiitos hirveesti kun vastasit, oli aivan ihana lukea näitä! <3 Meilläkin lapset on lukenut Castor -kirjoja! 🙂 Ja oli niin kivoja vastauksia, ihania juttuja! 🙂 Mielenkiintoista myös kuulla noista Ruotsin käytännöistä ja koulumaailmasta, ne kiinnostaa tosi paljon! 🙂

 4. K sanoo:

  6. Vaatepaketti fb-kirppikseltä, josta tyttö oli niin innoissaan kun oli mieluisia vaatteita 🙂
  7. Riisihiutalepuuro
  8. Varmaan kun vajaa 2v puhu ”puhelimessa” ja selitti ”tuu meille” ja kerto lopetettuaan selittämisen että siellä oli isi 😅
  10. Legoleikit
  14. Kun lapsi niin luontevasti kiittää saadessaan jotain.
  15. Ne legoleikit yhdessä lapsen kanssa.
  18. Illalla nukkumaan mennessä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjasti kun vastasit, näitä oli tosi kiva lukea <3 Niin ihania juttuja nämäkin <3 🙂 Toi on kyllä ihanaa kun lapsi hienosti kiittää automaattisesti! 🙂

 5. Nimetön sanoo:

  Meillä oli ihan sama ongelma noiden portaiden tavarakasojen kanssa, portaisiin oli vaan jotenkin tosi helppo jättää etenkin yläkertaan kuuluvia tavaroita hengaamaan. Hommasin siihen sellaisen kopan, johon voi heitellä rompetta mielensä kyllyydestä, eikä ole niin pahasti levällään. Helpottaa myös tavaroiden kuskaamista paikoilleen, kun voi napata kopan ja kuljettaa siinä 😀 Tietty se koppa pitää aina muistaa palauttaa paikalleen, se vielä välillä kiireessä unohtuu…

 6. Piia sanoo:

  ”Äiti, millon me hankitaan meille taas saunapiiska?”, kysyi neiti 6v. Ai kamala, vastonko minä lapsia liian lujaa 😅

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.