Lapsiperheen aamu- ja iltapalatarvikkeet

10.03.2020

Multa toivottiin postausta meidän aamu- ja iltapaloista ja tässä tulee! Tämä onkin hauska aihe, koska harvemmin tulee niistä kirjoiteltua, kun yleensä sitä aina jakaa ns. pääruoka-reseptejä tai sitten jotain makeita. Mutta nyt tosiaan ajattelin käydä vähän läpi, että mitä meillä syödään aamuisin ja iltaisin. Ajattelin tähän alkuun tehdä pienen listauksen niistä jutuista, joita meillä on yleensä aamu- ilta ja välipaloja varten jääkaapissa/kuivakaapissa/hedelmäkorissa:

Meidän perheen lempparit aamu- ja iltapalatarvikkeet:

– Granolaa, jossa ei ole lisättyä sokeria, esim. Pauluns Kaneli, Manteli & Omena, Pauluns mansikka, mulperimarja & kardemumma, Fazer Alku Omena-kaneli-granola

– Mahdollisimman vähäsokerisia muroja, esim. Myllärin Muumi-murot, Two Dads -murot

– Jogurttia, jossa ei ole lisättyä sokeria, esim. Juustoportti Hyvin-jogurtit, Valio A+ Kreikkalainen luonnonjogurtti tai Valio Luonnonjogurtti +

– Hedelmäsosetta (100% hedelmää) esim. Bonne isot purkit.

– Ruis- ja kauraleipää, esim. Fazer Pehmeämpi Kaurapuikulat, Fazer Ruispuikulat,  Kurkelan tilan kaurarieskaset (ja lapsille herkkuleipänä joskus myös Pågen Oivallus!)

– Siemennäkkäriä, esim. Leipomo Rosten

– Kauramaitoa, Esim. Kaslink Aito luomu kaurajuoma, (kahviin Juustoportti Barista tai Kaslink Aito Barista, josta ostetaan aina pieni 2dl purkki, joka kestää kahvimaitona mulla ja Otolla yhdessä just sen 5vrk minkä säilyy avattuna)

– Maapähkinävoita esim. Green Choice luomu maapähkinävoi

– Margariinia

– Juustoa

– (Joskus vähärasvaista leikkelettä esim. kalkkunaa)

– Vapaiden ulkokanojen kananmunia

– Viime kesänä itse pakastettuja kotimaisia mansikoita / tuoreita marjoja kuten pensasmustikoita/ kesällä kaikkia mahdollisia tuoreita marjoja

– Tuoreita vihanneksia esim. kurkku, tomaatti, paprika, avokado

– Tuoreita hedelmiä esim. omena, päärynä, mandariini, banaani, viinirypäleet

– Kahvia

– Pikakaurahiutaleita

– Pähkinöitä

Aamupalat

Aamupalan pitää olla riittävän runsas, että jaksaa. Paitsi Otolle, joka ei edelleenkään syö aamuisin mitään. Näin on ollut aina. Mutta minä ja lapset syödään aina aamupalaa ja yleensä syödään se yhdessä. Jokainen tekee aamupalaa arkisin yleensä itse, paitsi viikonloppuisin tykätään kokkailla yhdessä runsaammin. Ja 3-vuotiaalle aamupalan teen toki yleensä minä tai sitten Otto tekee. Joskus isommatkin tekevät iltapalaa toisilleen.

Arkiaamuisin aamupalan pitää olla helppoa, joten usein se on lapsilla muroja tai granolaa kauramaidon tai jogurtin kanssa, sekä hedelmä tai marjoja pakkasesta ja joskus esim. naturel cashew-pähkinöitä, manteleita tai maapähkinöitä. Jos on maustamatonta jugua, niin sitten meillä on usein myös hedelmäsosetta, jota he kaatavat jugurtin joukkoon mausteeksi. Toinen vaihtoehto jogurtille on sitten tehdä leipää tai näkkäriä. Joko perinteistä suolaista leipää tai sitten esim. maapähkinävoi-banaanileipää. Meillä lapset syövät useimmiten kauraleipää ja me taas Oton kanssa syödään enemmän ruisleipää, mutta joskus kauraakin. Koska pilkon yleensä aina iltapalalle vihanneksia, niitä on usein aamuisin valmiiksi pilkottuna jääkaapissa edelliseltä illalta, jolloin leivän päälle saa helposti kurkkua, paprikaa ja/tai tomaattia oman maun mukaan. Joskus lapsia kyllästyttää kaikki muut vaihtoehdot ja he pyytävät puuroa banaanilla, ceylonin kanelilla ja maapähkinävoilla.

Mä itse syön aamuisin eniten juuri leipää. Syön yleensä kaksi leipää ja juon kupin kahvia ja lasin vettä. Pyrin syömään aamullakin vihanneksia ja hedelmiä, mutta tässä kyllä laiskuus usein vie voiton. Eli jos edelliseltä illalta on vihanneksia (eikä lapset ole syöneet kaikkia), syön niitä leivän päällä, mutta jos ei, niin en ala itselleni erikseen pilkkomaan muuta kuin korkeintaan kurkkua. Mulla on myös se hankala, että olen monelle hedelmälle raakana allerginen, niin en voi vaan napata banskua tai omppua kuten lapset. Mandariineja syön silloin kun ne ovat parhaimmillaan, koska ne ovat helppoja.

Viikonloppuaamuisin tehdään joskus esim. banaanilettuja banaanista ja kananmunasta tai joskus herkutellaan croissanteilla, smoothieilla tai kunnon brunssilla.

Iltapalat

Iltapalat on meillä tosi samaa settiä siis kuin aamupalatkin, lapsilla varsinkin. Erona on se, että Oton kanssa me panostetaan meidän kahdenkeskisiin iltapaloihin. Iltaisin ei ole yleensä hoppu minnekään ja jaksaa pilkkoa leivän paahtumista odotellessa avokadot, paprikat, tomaatit ja kurkut, jotta leivästä saa tehtyä kunnon vihanneskeon. Mua naurattaa se, että siis iltapalaleipien tekeminen kestää ehkä 1-2 minuuttia pidempään niiden vihannesten pilkkomisen kanssa, mutta silti se tuntuu aamuisin liian vaivalloiselta alkaa alusta asti pilkkomaan koko settiä. Mutta koitan siis aina illalla syödä ekstrapaljon värikkäitä vihanneksia, jos aamulla en ole syönyt. Joskus illalla Otto paistaa leivän päälle meille kananmunia, mutta yritän olla syömättä niitä liikaa. Meillä on suvussa korkeaa kolesterolia, jota en halua riesaksi itselleni.

Mä syön tosiaan itse 99% ajasta sekä aamulla että illalla leipää. Olen sillä tavalla tylsä, että en vaan jaksa vaihdella. Tiedän suunnilleen kuinka pitkään jaksan aamuisin kahdella leivällä ja tiedän, että iltaisin kaksi leipää on sopivasti eikä tule ähky. Ihailen aina kaikkien värikkäitä smoothie bowleja ja koitan aina tammikuussa tehdä ekat kaksi viikkoa raikkaita hedelmäsmoothieita ja meal preppausta, mutta totuus on se, että palaan aina niihin leipiin.

Perjantaisin lapset saavat ”herkkuiltapalan” eli esim. jugurtin, vanukkaan, rahkan tai risifruttin tms. oman valinnan mukaan, silloin saa ottaa halutessaan myös sellaisen, jossa on lisättyä sokeria. Tämä toimii meillä tosi hyvin, kun lapset ei arkisin edes pyydä mitään sokeriöverijuttuja, kun tietävät, että perjantaina sitten saa valita sellaisen jos tekee mieli.

Me ei olla näissä tuotteissa mitenkään ehdottomia, vaan tämä lista muuttaa muotoaan aina aika ajoin. Mutta siinä olen ehdoton, että meillä ei arkipäivinä syödä sokerijuguja, eikä mitään sokeriöverimuroja. Aina kun tulee uusia vaihtoehtoja, jotka kuulostaa siltä, että sopii meille niin ostan riemusta kiljuen kaupasta ja testaan. Sellainen kysymys mulla olisikin, että mikä on parhaimman makuinen kasvipohjainen jugu teidän mielestä, jossa ei ole lisättyä sokeria? Maito on ollut helppo vaihtaa, mutta ei olla vielä löydetty juguhyllystä sitä kasvipohjaista superlempparia, joka maistuisi lapsille yhtä hyvin kuin nämä. Itse taas en jugurttia syö muutenkaan kuin aniharvoin, ehkä kerran-pari kuussa. Eli vinkkejä otetaan mieluusti vastaan!

Sellaisia aamupala- ja iltapalajuttuja meillä! Olisi tosi hauska kuulla teiltä, että millaisia aamupaloja tai iltapaloja te tykkäätte syödä? Ehkä mä saisin inspiraatiota teiltä! Ja olis tosi hauska kuulla muilta, joilla on siitepölyn kanssa paljon hedelmä- ja vihannesallergioita ristikkäisallergiana (kuten mulla), että mitä hedelmiä ja vihanneksia syötte ja missä muodossa?


48 Responses to “Lapsiperheen aamu- ja iltapalatarvikkeet”

 1. Käpytin sanoo:

  Kasvipohjaista jogurttia suosittelen alpron soyaa! Jos haluaa rahkamaista niin go on versio on tosi hyvää, juurikin vaikka bonnen ja pähkinöiden kanssa. Go onista on myös herkullinen vanilla maku, mutta siinä on pikkuisen sokeria.

 2. Emilia sanoo:

  Kaslinkilla on sokeroimattomia maustettuja kaurajugurtteja, jotka on tosi hyviä! Niitä on pienissä purkeissa, Angry Birds sekä musta purkki. Alprolla on 400ml purkeissa maustettuja sokeroimattomia soijajugurtteja. Makuja tais olla ainakin vadelma, mango ja kiivi. Tosi hyviä, erityisesti se vadelma. Itse tykkään myös ihan maustamattomasta soijajugurtista kunhan laittaa tarpeeksi hedelmäsosetta joukkoon. Kannattaa kokeilla! Maustamattomat kaurajugut ei taas omaan makuun ole.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Noita Angry Birdsejä meillä on ollut testissä, mutta ainakaan ekalla testikerralla eivät oikein uponneet. Mäkin jo innostuin niistä, että nyt löytyi hyvä vaihtoehto. Mut ehkä pitää koklata vielä uudelleen, kun mä just haluaisin suosia enemmän niitä. 🙂 Ja toi on totta, et maustamaton vois toimia hyvin hedelmäsoseen kans, kiitos paljon vinkeistä! 🙂

 3. Äiti sanoo:

  Minkä takia pelkästään ”vähäsokerista”, hyppiikö teidän lapset seinille jos saavat sokeria 😅?

  • Minä sanoo:

   Tiesitkö, että sokerilliset murot ja myslit sisältävät yleensä jopa 30% pelkkää sokeria! Joten ei ole yhtään terveellistä syödä tällaisia tuotteita päivittäin. Varsinkin kun kyseessä on vielä kasvavia lapsia.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ei meillä lapset hypi sokerista seinille, mutta liian sokerin syöminen ei ole kenellekään terveellistä. En näe mitään syytä suosia sokerivaihtoehtoja kun on niin paljon hyviä vähäsokerisia juttuja 🙂

   • Suvu sanoo:

    Moi! Ihanaa että teit tämän postauksen, tästä sai hyviä ideoita itsekin. Mielestäni näytät todella hienoa esimerkkiä miten helposti aamupalasta voi tehdä terveellisemmän just vaihtamalla jogurtit sokeroimattomiin ja puhumalla vanukkaista, risifruteista yms perjantaiherkkuina, koska sitähän ne on. Itseä harmittaa kun tuntuu kaupan työntekijänä että ne sokerijugut, murot ja vanukkaat on perusruokaa valtaväestölle, lapsesta asti jos tottuu sokerin makuun lähes usealla aterialla päivässä niin voi olla vaikeaa myöhemmin vaihtaa ne muuhun. Vaikka hyvän ravitsemuksen kannalta puhtaan sokerin syönnille ei ole ihmisellä mitään tarvetta… Lisätyn sokerin ainoa hyöty on makeus, nälkää ei sokerilla karkoteta pitkäksi aikaa.

    • Suvi sanoo:

     Ja ainiin! Oma suosikkiaamupalani on mikrossa keitetty kaurapuuro johon ei mene liikaa aikaa kiireisinä aamuina. Eli 1 dl kaurahiutaleita, 1 dl paksumpaa kaurajuomaa ja 1dl vettä, 2 minuutiksi mikroon ja sekoita, päälle vähän marjoja. Kaurajuoma tekee puurosta super herkullisen, eikä suolaa tarvitse kun on niin herkkua 😍itse käytän ikaffea tähän puuroonkin kun pelkästään kahvimaitona se ei viikossa kulu. Normaali vesikaurapuuro ei itselle maistu ilman suolaa ja marjoja.

 4. Inga sanoo:

  Meillä ehdoton iltapalalemppari on kaurapuuroa, ja sen päälle luonnonjogurttia (joskus myös banaania tai marjoja jos sellaisia sattuu kaapista/pakkasesta löytymään). Mua suorastaan ällöttää sokeriset murot, mutta onneks on niitä terveellisempiäkin vaihtoehtoja saatavilla! Esim. Fazerin Kaurasydän -murot on erinomaisia!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kaurapuuro on kyllä hyvää <3 Meillä lapset ei tykännyt niistä kaurasydämistä, mut sit taas niitä two dads -kauramuroja syövät. Mun mielestä molemmat maistui melkein samalle 😀 Ehkä pakkaus vaikuttaa??

 5. Ida sanoo:

  Oletteko koittaneet alpron sokerittomia jukurtteja? Toki aavistuksen hintavempia kun eivät oo litran tetroissa, oisko pakkauskoko 500ml?, oma lemppari on se mango. Vadelma ja joku kolmaskin maku löytyy, ja on tosiaan sokerittomia!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ei olla ainakaan kaikkia, ollaan ostettu jotain sellaisia pikkupurkkeja joskus, mutta noita puolen litran purkkeja ei. Pakko ottaa testiin asap! Kiitos vinkeistä <3 Loistavaa!

 6. Marru sanoo:

  Kasvipohjaisena jogurttina voin suositella Alpron mangojogurttia, sairaan hyvää!! Myydään sellasissa 400g purkeissa ja ei siis oo tosiaan lisätty sokeria. Uskon, että olis lasten makuun myös 🙂

 7. Emma sanoo:

  Marjarahkaa(marjoja ja rahkaa ilman kermaa siis) ja leipää 😋 Yleensä tuota pehmeää kauraleipää tai Real-ruisleipää, lapset tykkää rieskasta ja riisipiirakoista. Joskus teen iltapalalle pinaattipannukakkua niin lapset haluaa syödä sitä aamuisin.
  Tai teen illalla kannuun valmiiksi Smoothietarvikkeet ja jääkaappiin ja aamulla sit vaan tehosekoittimeen ne. Smoothiet on helppoja ja ravitsevia ja laitan esim kaurahiutaleita niin tulee ravitsevia.
  Iltapalalla on monesti riisipuuroa tai puolukkavispipuuroa mutta ihana kun teidänkin perhe ei oo kaurapuuroa aamuisin ja iltaisin kun.välillä tuntuu että me ollaan kaveripiiristä ainoita leivän mussuttajia 🤭🙈

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Oi vitsi miten ihania aamu- ja iltapaloja teillä, tuli oikein nälkä kun luin tätä! 🙂 NAM! Pinaattipannukakku kuulosti ihanalta ja puolukkavispipuuro on kyllä meidänkin suosikki, jota syödään ihan liian harvoin! 🙂 Ja joo ei, me kyllä mussutetaan leipää 😀

 8. https://valurautapadasta.blogspot.com sanoo:

  Meilläkin aamu- ja iltapalat ovat muovautuneet pitkälti leivän ympärille. Paljon pyrin leipomaan sitä itse, ainakin muutaman kerran viikossa, mutta hyödyntämään myös esimerkiksi leipomoiden myymälöitä.

  Aika on tehnyt musta ”ruokanostalgikon” ja tykkään näin kattaa lapsille Suomalaisia klassikoita, kuten mansikkakiisseliä tai paistettua puuroa. Hedelmäsalaatti on myös ihan lemppari meillä.

  Puuroja meillä syödään paljon myös päivällisellä (esim. ohrapuuroa), mutta iltapalalla maistuvat sellaiset klassikot kuin mannapuuro, vispipuuro ja helmivelli.

  https://valurautapadasta.blogspot.com

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Oi ihanaa, itse leivottu leipä kuulostaa niin hyvältä <3 Pitäis itsekin useammin! 🙂 Ja aivan ihanan kuuloisia ja nostalgisia ruokia teillä, nami!! 🙂 Kiitos paljon kun jaoit teidän lemppareita!

 9. Pauliina sanoo:

  Ootteko kokeillut Alppro Mango soijajogurttia?

 10. Pauliina sanoo:

  Ootteko kokeillut Alppro mango soijajogurttia? (Saattaa tulla 2 kommenttenttia, mutta en nää äsken laittamaani, mihin lie meni😄)

 11. mm sanoo:

  Oatly havregurt!<3

 12. Jenni sanoo:

  Soijajogurtti on kohtalaisen mietoa, ja sitä saa sekä maustamattomana että maustamaton ei lisättyä sokeria. Toimii hyvin Bonnen kanssa. Vaatii toki ehkä vähän tottumista, mutta mielestäni soijajogun maku ei ole niin hallitseva kuin kaura.

 13. Milla sanoo:

  Nyt täytyy mielenkiinnosta kysyä että miksi otto ei syö aamupalaa? Eikö se ole kuitenkin päivän tärkein ateria. Syökö sitten ennen ruokailua jotain vai on ilman. Juo vain kahvia? Itse tein monta vuotta aikoinaan niin että skippasin aamupalan, join kahvia vaan ja maha alkoi oirehtimaan ja eipä sitä ollutkaan enää niin innokas töissäkään kun ei jaksanut. Nykyään kahvin kanssa aina jotain, muuten alkaa närästämään jossain vaiheessa.
  Itse en kyllä pysty lähtemään aamulla töihin jos en ole syönyt mitään aamulla.
  Meillä isommat syö kotona mitä nyt ehtivät laittaa ennen kouluun lähtöä, esim leipää ja maitoa. Murrosikäinen syö kuulemma proteiini vanukkaan ja hedelmän. Aina ei sitäkään 🙁 en pysty oikein töistä katsomaan mitä syövät, siksi välillä tuntuukin että vanhin käy kaupan kautta kun menee kouluun.
  Itse syön kotona arkisin vaikka töissäkin olisi se puolen tunnin aamutauko.
  Joten yleensä kaurapuuroa, mehukeittoa ja pari kuppia kahvia. Joku hedelmä, esim appelsiini on lemppari. Omena muuten mutta saan suun kutisemaan omenasta jotenkin joten epäilen olevani allerginen omenalle.
  Välillä vaihtelen leipään, esim tämän hetken lemppari leipä on jälkiuuni täysjyväruis leipä. Siihen päälle oivariinia, reilusti suolattua, meetvurstia ja juustoa. Välillä creme bonjour valkosipuli levitettä.
  Joskus kurkkua, paprikaa yms tomaattia.
  Nuorin syö arkisin aina eskarissa aamupalan. Lemppari taitaa olla siellä kaakao aamut.
  Viikonloppuna mennään yleensä samalla kaavalla.
  Välillä kanamunia keitän aamupalan kanssa. Joskus puuroa. Vaihtelee usein. Välillä muroja, nyt oli kauramuroja vasta. Yritän välttää niitä suklaa muroja sun muita sokeri juttuja.
  Paahtoleipä on meidän tyttöjen suosikki leipä mutta ei sitäkään älyttömästi koko ajan syödä.
  Iltapala on suht samalla linjalla, paitsi että en juo enää kahvia iltaisin.
  Vähän ehkä tylsältä näyttää mutta oon niin laiska muutoksiin, toisaalta toi granola kuulostaa mielenkiintoiselta joten sitä voisin ostaa ja kokeilla. Oon nähnyt sitä kyllä prismassa hyllyssä 🙂
  Vähän vaihtelua arkeen ja viikonloppuun.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, kiitos tosi paljon kun kerroit teidän aamu- ja iltapalatottumuksista! Näitä on tosi mielenkiintoista lukea ja hyvältä kuulosti! 🙂 Otto ei ole koskaan syönyt aamupalaa, mäkin yritän sitä aina saada syömään mutta ei se vaan syö. 😀

   Mulla myös omena saa suun kutisemaan ja mulla se tulee just siitä, kun on olen omenalle allerginen (ristikkäisallergia siitepölyallergialle). Se on tosi harmi, koska omena on niin hyvää! 😀

   Kiva jos sait tästä uusia aamupalavinkkejä! Toivottavasti granola maistuu <3 Ihanaa viikkoa! 🙂

 14. Milla sanoo:

  Kuulostaa hyvältä, tosi samalta kun meilläkin! Musta paras kasvipohjainen jugurtti on Alpron kookos. Se ei ole täysin sokeriton, mutta kuitenkin vaan 2,2 g sokeria/100 g, niin mielestäni ihan kohtuullinen määrä. Ei ainakaan itsellä tule syötyä kerralla kuin ehkä 150 g, eli 3,3 g sokeria. Vs. normi jugurtissa on helposti 10 grammaa sokeria/100 g.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! Hei kiitos paljon vinkistä! 🙂 Mä ite en tykkää yhtään kookoksesta, mutta lapset saattaisivat hyvin tykätä! 🙂 Ja toi 2,2g ei oo paha määrä, munkin mielestä varsin kohtuullinen! 🙂 Nuo normijugujen sokerimäärät on kyllä ihan jäätäviä, juuri siksi me niitä vältelläänkin.

 15. Saana sanoo:

  Meillä syödään lähes joka ilta smoothieta:
  1 banaani
  Jäisiä marjoja (mustikka, puolukka, aronia, mansikka tms)
  Maustamatonta (kaura)jugurttia

  Noi blenderiin ja mössöksi, hyvin maistuu illasta toiseen. Aikaa tekemiseen kuluu ehkä 3min 🙂

  Lisäksi leipää eri täytteillä

 16. Ellu sanoo:

  Sokerittomia maidottomia jogurtteja on monia vaihtoehtoja ja ollaan testattu niistä varmaan kaikki – molemmat lapset tykänneet jokaisesta ! Eniten ostetaan Plantin kaurajogua, tai soija versiota.

  Alprolla on myös vaihtoehtoja !

  Granaattiomena on kiva naposteltava aamu ja iltapalalle, kun vain näkee vaivan niin saa monena päivänä siitä!

  Meillä on myös välillä kuivattuja hedelmiä ja marjoja 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon tosi hyvistä vinkeistä! 🙂 Kuivatut hedelmät ja marjat on kyllä hyviä, kunhan löytää ne, joissa ei ole lisättyä sokeria. Ainakin vielä muutama vuosi sitten niitä sai etsiä ihan kissojen ja koirien kanssa. 🙂

 17. Ilona sanoo:

  Oatlyn maustamaton jota saa litran pönikässä! Toinen on Yosan Greek Style, mutta sitä myydään ainakin meidän peruskaupassa vain annospikareissa.

  Mutta toi Oatly maistuu meillä kaikille:)

 18. L sanoo:

  Yosat on parhaita, ja ainoita jogurtteja mitä meidän (ex-)maitoallerginen suostuu syömään. Muut kaurajogurtit ovat omituisen makuisia ja soija puolestaan maistuu aina läpi, en ihmettele yhtään etteivät ne maistu lapselle (vaikka olisi lisättyä sokeriakin).

  Itse syön oikeastaan aina leipää aamupalaksi. Se täyttää sopivasti ja on helppoa ja hyvää. Päällisinä yleensä hummusta ja vihanneksia.

  Lapsi (7v) syö riisikakkuja, yhtiä tiettyjä sämpylöitä tai paahtoleipää voilla ja kurkulla. Jotkut tietyt murot menee myös, ja hedelmät. Iski ihan kateus tästä postauksesta. Ei puhettakaan, että oma lapsi söisi noin monipuolisesti eri juttuja aamupalaksi. Nyt monen vuoden jälkeen löytyi vasta tuo yksi sämpylämerkki mitä suostuu syömään… Juustot ei maistu eikä leikkeleet (mikä nyt ei ole vain huono asia, mutta rajoittaa silti).

  Sitä jäin miettimään, että teille sokerin rajoittaminen on näköjään tärkeää. Instan perusteella syötte varsin usein rasvaisia ruokia, kuten pitsaa, hamppareita ym. Miten rajoitatte niitä, nehän ovat aika epäterveellisiä kuitenkin myös?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon hyvistä vinkeistä ja kiva kun kerroit teidän lempparijutuista! 🙂 Toivottavasti teilläkin löytyy lisää kivoja juttuja, jotka maistuvat lapselle! 🙂

   Me ei mun mielestä syödä koko perhe kovin usein rasvaisia ruokia kuten pizzaa tai hamppareita. Max kerran viikkoon, mutta yleensä ennemminkin 1-2 kertaa kuussa. Toki jos ollaan jossain reissussa, niinkuin helmikuussa paljon oltiin ja viime viikonloppuna, niin silloin tilanne voi olla hyvin toisenlainen. Etenkin kun oltiin Oton kanssa kahdestaan New Yorkissa, niin silloin kyllä lähti herkuttelut ihan käsistä.

   Normaalissa arjessa meillä hyvin usein menee kaksi tai kolmekin viikkoa, ettei käydä missään hampparilla tai pizzalla, mutta lomalla tosiaan voidaan syödä enemmänkin niitä, koska lomalla ei ole niin justiinsa. Mun mielestä kuitenkin satunnaiset herkuttelut rasvaisella ruualla on tosi ok, kun pohja on kunnossa. Kotiruoka meillä on yleensä mahd. terveellistä ja syödään paljon kalaa, kasvisruokaa ja jonkin verran vaaleaa lihaa. 🙂

 19. Lotta sanoo:

  Oatlyn maustamaton jogurtti on parasta, sellainen litran tölkki! Kaikista neutraalein maku ja kaura ei maistu liikaa 🙂

 20. Emma sanoo:

  Itse en ole yhtään ”aamupalaihminen”, ensimmäiseen 1-2 tuntiin ei vaan mikään uppoa (samaistun siis Ottoon! :D). Tiedän että se pitäisi syödä, mutta kun jos vaan yökkäillen saa kaksi haukkua leivästä alas tai lusikallisen skyriä niin eipä viitsi väkisin muutamaa murua syödä. Siksi juon vain kahvin. Vapaapäivinä/iltavuoroon mennessä saatan aamulenkin jälkeen syödä aamupalan kunhan olen ollut sen 1-2h hereillä. Usein vedän suoraan lounaan aamupalan tilalla. Iltapalat taas on ihan mun juttu, meillä syödään useimmiten salaattia jollain proteiinilla höystettynä iltapalaksi. Joskus wingsejä, ”herkkuleipiä” (hyvää leipää, salaattia, leikkelettä, vihanneksia), marjarahkaa (rasvaton maitorahka ja marjoja)…

 21. J sanoo:

  Nykyään itseasiassa on todettu että kananmunia voi hyvin nauttia vaikka yhden päivässä, ei kohota kolesterolia 🙂

 22. Minä sanoo:

  Minkä takia teillä juodaan kauramaitoa? Miksei halvempaa kevytmaitoa?

 23. Iitu sanoo:

  Alpron kookosjugurtti on aivan sairaan hyvää! Meillä ne mangot ym on liian makeita ja kukaan ei tykkää, ja toisaalta maustamaton on aika tylsä, mut kookos uppoo kaikille! 🙂

 24. Sanni sanoo:

  Moi, ei nyt liity aiheeseen, mutta olen kiinnittänyt huomiota lähiaikoina, että et vastaa enää läheskään kaikkien postauksien kommentteihin tai jossain postauksessa vastaat vain pariin kommenttiin. Olisi kiva jos vastaisit kaikkiin kommentteihin, varsinkin niihin joissa sinulta kysytään jotain. Myös negatiivisiin kommentteihin voisit kommentoida paremmin.

 25. Tepa sanoo:

  Alpro soyan mustikkajogurtti joko isompana purkkina tai neljän purkin pakkauksina on parempaa kuin maidosta tehty mustikkajogurtti.

 26. Suvi K sanoo:

  Moi! Minä olen alkanut tekemään aina iltapalan laiton yhteydessä aamuksi smoothiet jääkaappiin valmiiksi. Ihan SUPER ihanaa, kun ei tarvi aamulla tehdä aamupalaa mutta saa silti terveellisen ja ihanan aamupalan. Sen teko menee siinä iltapalan laiton yhteydessä ihan huomaamatta, mutta aamulla en jaksaisi sitä värkätä. Kannattaa kokeilla 😊

  Näin siis arkiaamuisin, kun on kiire töihin ja päiväkotiin 😀

 27. Anna sanoo:

  Ihana postaus! Kuinka omenaan saa tehtyä kuvion ja tekstiä, kuten kuvassa?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.