Värikkäät kevätvaatteet lapsille

24.03.2020

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Polarn O. Pyretin kanssa.

Meidän lapset tuntuvat kaikki perineen mun pitkät jalat, sillä heillä jää jatkuvasti housut lahkeista lyhyeksi. Jotenkin viimeisen vuoden aikana tuntuu, että meidän vanhimmat ovat kasvaneet ainakin kilometrin jaloista ja esimerkiksi ne housut, joita esikoinen käytti vielä viime keväänä, ovat nyt jo lyhyitä jopa meidän keskimmäiselle. Yläosat toki menevät onneksi pidempään molemmilla. 

Lapset saivat valita itselleen uusia kevätvaatteita Polarn O. Pyretin kevään ihanista ja värikkäistä uutuuksista. Mua on aina viehättänyt PO.Pin iloinen ja omintakeinen tyyli ja meidän lapsetkin tykkäävät siitä. Mun mielestä Polarn O. Pyret on myös hienosti uudistanut tyyliä ja pysynyt mukana siinä, mitä lapset ja perheet vaatteilta toivovat.

Meidän kolmella lapsella vaatteet siirtyvät melko paljon käyttäjältä toiselle ja vielä kolmannelle. Siksi mä arvostan vaatteissa erityisesti kestävyyttä ja ajattomuutta, sekä säädeltävyyttä. Me pidetään vaatteista hyvää huolta ja esimerkiksi pestään niitä mahdollisimman harvoin ja mahdollisimman hellävaraisesti. 

Olen iloinen siitä, että niin monet jo esikoisella käytössä olleet vaatteet ovat nyt meidän kuopuksen kaapissa. Vaikka vaatteista monet ovat meillä käytettyjä, jokainen lapsista saa silloin tällöin vaatteita myös uutena. Jokainen saa ilmaista itseään vaatteilla parhaaksi katsomallaan tavalla ja valita sellaisia vaatteita, joista itse tykkää, niin siskojen vanhoista kuin uutena kaupastakin. Mitään lastenvaatteita ei meillä laiteta roskiin, vaan ne siirtyvät sitten vielä sukulaislapsille, kirppikselle ja loput lahjoitettavaksi esim. Hopelle, jonne ollaan aktiivisesti lahjoitettu. 

Meidän esikoinen valitsi itselleen koululaisten mallistosta ihanan pirteän vaaleankeltaisen GOTS-sertifioitua puuvillaa olevan ribbi t-paidan, sekä iloisen pinkit Slim-malliset luomupuuvillaiset farkut. Tämä asu oikein hehkuu kevättä, niin ihania värejä. Farkuissa on säädettävä vyötärö, mikä on super hyvä. 

Tällä hetkellä esikoinen tykkää kääntää farkkujen lahkeita, koska se näyttää hänen mielestä kivalta. Sen ansiosta voi myös ostaa vähän pidempi-lahkeiset housut, jotka sitten kestävät käytössä vieläkin pidempään, kun lahkeet voi olla ostettaessa reilut. Se on tosi hyvä, sillä ihan oikeasti meillä muuten ostettaisiin uusia farkkuja varmaan kolmen kuukauden välein. Tämä antaa edes hieman lisää käyttöaikaa per lapsi.

Eskarilainen on siirtynyt myös vaatekoossa koululaisten malliston puolelle ja hän valitsi itselleen GOTS-sertifioidusta puuvillasta valmistetut ihanat kirkkaan siniset klassikkoleggarit säädettävällä vyötäröllä, sekä suloisen kukkakuvioisen lyhythihaisen mekon, sekin GOTS-sertifioitua puuvillaa. 

3-vuotias rakastui vaaleanpunaisiin luomupuuvillaisiin dinosaurus-kuvioisiin leggingsseihin ja niin tein kyllä minäkin! Dinosaurus-kuvioisia vaatteita harvemmin löytää muussa värissä kuin tummansinisenä, mustana tai vihreänä, mikä on harmi, sillä meillä asuu pieni dinosaurus-lover, joka rakastaa vaaleanpunaista. Onneksi PO.Pilla on pelisilmää enemmän kuin monella muulla ja tämän kevään mallistossa vaaleanpunaisella pohjalla olevia dinoja löytyy leggareiden lisäksi myös mekoista ja paidoista ja collegeista! Ne ovat aivan hurmaavia.

Hän yhdisti dino-leggareihin keltaisen GOTS-sertifioidun puuvillaisen röyhelöpaidan ja ihanan pastellivärisen luomupuuvillaisen bomberin. Asu on niin suloinen ja hänen näköinen! Siitä asti kun dinosaurukset tulivat kotiin, hän on valinnut ne aina päälle jos vain ovat puhtaana kaapissa. Ne päällä onnistuvat niin spiraalit kuin takaperin kuperkeikat ja muutkin sirkustemput. 

Nyt keväällä 2020 jo 100% Polarn O. Pyretin vaatteissa käytetystä puuvillasta on luomua ja vähintään puolet siitä on vieläpä GOTS-sertifioitua. PO.Pin kunnianhimoisena tavoitteena on, että vuoteen 2025 jokainen heidän tuottama vaate on vastuullista tuotantoa, myös ne tuotteet, jotka eivät ole puuvillaa. 

Polarn O. Pyret on toiminut ketjuliikkeiden vastuullisuudessa edelläkävijänä jo vuosikaudet. Jo vuodesta 1976 lähtien PO.P on halunnut valmistaa erittäin laadukkaita vaatteita, joilla on pitkä elinkaari ja sen aikana mahdollisimman monta käyttäjää. Jo yli 30 vuotta sitten, vuonna 1987 PO.P otti ensiaskeleet kohti vastuullisempaa tuotantoa, kun he lanseerasivat ensimmäiset luomupuuvillaiset tuotteet. 

PO.Pin tavoitteena on puolittaa kausialennusmyyntiin menevien tuotteiden määrä syksyllä 2020. Se tapahtuu vähentämällä valmistettavien vaatteiden määrää ja pitämällä uutuudet mallistossa pidempään. Vuoden 2020 aikana Polarn O. Pyret on myös lopettanut lentorahdit kokonaan, eli kaikki vaatteet kuljetetaan laivarahdilla tai junalla. PO.P on myös vähentänyt tänä vuonna lentokoneella tehtyjä työmatkoja 50%. 

Nämä ovat todella isoja juttuja! Arvostan näitä hienoja tavoitteita tosi paljon ja olen kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä PO.Pin kanssa yhteistyötä jo vuosien ajan. Lisää Polarn O. Pyretin ilmastotavoitteista ja -teoista voi lukea heidän sivuiltaan, mistä tietoa löytyy todella kattavasti.

 

Tämänhetkisessä maailmantilanteessa on erityisen tärkeää tukea niitä yrityksiä, joiden arvojen takana voi seisoa. Polarn O. Pyret on ehdottomasti mulle yksi niistä yrityksistä, joiden tarinaa haluaisin seurata vielä vuosikymmenten kuluttua. Jos teillä on tarvetta laadukkaille ja kauniille sisävaatteille tai välikausivaatteille, nyt kannattaa suunnata ostoksille Polarn O. Pyretin verkkosivuille. Siellä on kevään tarjonta laajimmillaan ja niin ihania juttuja kaikissa mahdollisissa väreissä!

Tehtiin muuten Polarn O. Pyretin kanssa kaupallisessa yhteistyössä myös meidän Yhdessä-podcastiin jakso, jossa meidän 8-vuotias pääsi studioon vastaamaan kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Jakso on kuunneltavissa tuttuun tapaan Spotifyssa, Soundcloudissa ja Apple Podcasteista. Käykää ihmeessä kuuntelemassa jos kiinnostaa hänen ajatukset esimerkiksi mun työstä, meidän perheestä tai vaikkapa tämän postauksen aiheista.


16 Responses to “Värikkäät kevätvaatteet lapsille”

 1. Nimetön sanoo:

  Huomaan, että kuluttamista käsittelevät postaukset herättävät itsessäni närää. Vastuullisuuteen verhottu kuluttaminen saa ärsyyntymään, sillä todellinen vaihtoehtohan olisi olla kuluttamatta. Siis ostamatta uutta laisinkaan. Tai hankkimatta ”varmuuden vuoksi” tai koska ”oli niin ihana, etten voinut jättää” edes kirpputoreilta. Huomaan, kuinka kuluttaminen on vain käynyt kuvottamaan minua.

  Olen tänä keväänä sen käytännössä kokeillut: aikuinen ja koululainen tulevat toimeen kaksilla housuilla (farkut ja verkkarit) ja kahdella pitkähihaisella paidalla kukin. Sukkia on jokaiselle kolme paria, alushousuissa riittäisi tuo sama määrä, mutta niitä on toistaiseksi vielä enemmän. T-paitoja pitkähihaisten alle on 3-5 kpl / henki.
  Pienelläkin vaatemäärällä voi toki ”ilmaista itseään”, kun valitsee vain juuri ne, jotka ovat itselleen parhaita. Lisäksi olemme kai sitten keksineet itseilmaisulle myös muita
  kanavia.

  Kukin tyylillään. Meillä mennään nyt näin. Kukaan ei ole enempää kysellyt tai kaivannut, sillä useinhan sitä tulee laajemmastakim valikoimasta vain pidettyä kiitä jotain lemppareita. Pesukone pesee ja kuivaa hätätapauksessa jopa tunnissa sen tärkeimmän vaatteet takaisin käyttöön.

  • Nimetön sanoo:

   Olen osaksi samaa mieltä asiasta, että vastuullistenkin vaatteiden hankkiminen ei tarkoita sitä, että se olisi hyvä asia.

   Toisaalta taas en voisi itsekään kuvitella pärjääväni kahdilla housuilla, tai että lapseni pärjäisi. Kahdet olisi liian vähän, mutta kymmenet housut ehkä jo liikaa. Eli jotain siltä väliltä on meillä se paras.

  • Nimetön sanoo:

   Kuulostaa ihan järkyttävän ankealta elämältä. Ymmärrän vastuullisen ajattelun ja turhan ostamisen välttämisen, mutta jo ihan talouden kannalta tuollainen elämäntapa ei loppupeleissä auta ketään. Mielestäni on ok ostaa uusia, varsinkin vastuullisesti tuotettuja vaatteita ja iloita niistä, ja sitten laittaa ne eteenpäin. Sääliksi käy lasta, joka pallottelee kolmen sukkaparin ja kaksien housujen kanssa.

   • Nimetön sanoo:

    Älä suotta sääli!
    Teinit ovat kokemukseni mukaan kovin urautuvaista sorttia, joten yksillä mustilla farkuilla kulkevat kuitenkin.
    Samoin itse, kun ei ”työn puolesta tarvitse pukeutua” , tulee vedettyä ne samat farkut jalkaan kuitenkin.

    Tarpeeseen olen valmis hankkimaan lisääkin. On vain se todellinen tarve jo täytetty, eikä hetken mielijohteille aktiivisesti anneta tilaa. Mielummin sitten vähemmän ja mieluista/hyvää, kuin sieltä täältä halpaa ja ”ihan kivaa”.

  • neito sanoo:

   Osittain samaa mieltä ja osittain eri mieltä. Meillä ainakin paras alushousujen ja sukkien määrä on hieman yli 7 kpl. Reissaamme jonkin verran paikkoihin joissa ei ole pesukonetta käytössä ja olen sen verran laiska etten jaksa pestä käsin (pakon edessä vain).

   Mut joka tapauksessa vaatteiden määrää TULEE kiinnittää huomiota. Useimmilla meillä kuitenkin ihan liikaa. Mut mikä sitten on oikea määrä vaatteita? Se on varmaan aika vaikea määrittää. Riippuu paljon myös harrastuksista ja sottaisuus asteesta. Mut hyvä mittari varmaan se, että kuinka paljon tulee käytettyä niitä vaatteita, jotka omistaa. Tuleeko niitä käytettyä yhden käden sormien määrä vai tuleeko käyttö kertoja satoja? Jos omistamiaan vaatteita käytää tasaisesti, niin luultavasti niitä on oikea määrä.

 2. Sari Koo sanoo:

  Voi miten suloisia tyttöjä ja tuon pikkuisen hykerryttäviä ilmeitä! Niin se on, kyllä nuorempien sisarusten pitää joskus saada uusia vaatteita. Hyvää ja tervettä kevättä koko teidän ihanalle perheelle ja terkkuja Oulusta! Onnea myös uuden kodin johdosta!

  • Nimetön sanoo:

   Nuorempien sisarusten kuuluukin saada joskus uutta, mutta yhtä lailla esikoisen käytettyä. Joskun esikoinenkin voi olla sen polkupyörän viimeinen ajaja ja kuopus taas omansa ensimmäinen.

 3. Eveliina sanoo:

  Ei vitsi Tiara on fiksu tyttö! Ihan älyttömän hyviä vastauksia ja hyviä pohdintoja Tuli kyllä hyvä mieli tästä podi jaksosta. Ootte ihania <3

 4. S sanoo:

  Ois huippua saada tänne joskus alekoodi! Kun pitää ostaa monelle lapselle kuorivaatteet. Pop on kyllä paras että mielellään siitä laadusta maksaa 🙂

 5. Jenni sanoo:

  Kuuntelin eilen ton podijakson, missä Tiara oli vieraana. Ihan suu loksahti auki siitä miten 8-vuotias voi olla noin fiksu ja ajatteleva. Usein lapsien kanssa keskustellessa syyllistytään aliarvioimaan lapsen ymmärryksen tasoa ja keskusellaan kevyistä aiheista helpoilla termeillä. Huomaa, että Tiara on lukenut paljon kirjoja ja olette varmaan paljon keskustelleet yhteiskunnallisista aiheista. Edes moni aikuinen ei osaisi vastata noin fiksusti esim päästöjen vähentämiseen liittyen. Tiarahan voisi tulla ihan vakkariksi teidän podiin. 😀

 6. Nimetön sanoo:

  Ei näytä korona vielä olevan päällä teillä päin kun täällä rupatellaan vaatteista noista ei niin tärkeistä, meillä päin pelätään joka hetki kuka sairastuu ja voin sanoa, että pikkasen pissikin tuoksuu leggareista eikä se kaada mutta tuo taudin pelko on jotain aivan muuta, suurta ja pelottavaa.

 7. Emma sanoo:

  Vähän noi dinosaurusleggarit on ihanat <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.