Päivä 3-vuotiaan silmin kuvattuna

08.04.2020

Miltä näyttää tavallinen arkipäivä 3-vuotiaan näkövinkkelistä? Meidän 3-vuotias rakastaa valokuvausta ja eräänä päivänä hän jo valmiiksi otti niin paljon kuvia, että päätin hänen saavan kuvata halutessaan vaikka koko päivän. Ihan aamusta iltaan ei 3-vuotias oletettavasti jaksa keskittyä yhteen asiaan, mutta hän otti kuitenkin yllättävän paljon kuvia päivän aikana ihan omasta aloitteestaan. Tässä näkyy toki vain häviävän pieni osa päivästä, eli tämän postauksen perusteella ei kannata tehdä päätelmiä koko meidän päivän sisällöstä.

Hän kuvaa meillä muutenkin lähes joka päivä jotain. Olen jättänyt mun kakkoskameran niin, että lapsetkin saavat sen halutessaan itse otettua ja 3-vuotias osaa hienosti laittaa itse kameran päälle, tarkentaa ja ottaa kuvan. Asetuksia hän ei tietenkään osaa säätää, niin ne on kakkoskamerassa aina automaatilla. Mutta silti mä joka kerta hämmästyn, miten upeita kuvia hän osaa ottaa niillä automaattiasetuksilla! Sen pidemmittä puheitta, tässä tulee kuvamateriaalia kolmevuotiaan näkökulmasta.

Aloitetaan päivä päivän asu -kuvalla! Asuksi valikoitui isosiskojen vanha Elsa-mekko puettuna yöpaidan päälle.

Äiti tekemässä töitä aikaisin aamulla, sisko katsomassa leivontavideota äidin viekussa.

Sisko kirjautumassa sisään luokan päivittäiseen videochattiin, jossa käydään läpi päivän sisältöä.

Pajunkissat ja itse ripustetut (ja viime vuonna 2-vuotiaana siskojen kanssa maalatut) puukoristeet.

Toinen omakuva vähän lähempää. Taustalla näkyy imuri.

Katto on niin hämmentävän korkealla, että siitä oli pakko ottaa kuva suoraan ylöspäin.

Siinä on isi tulossa vanhalta kodilta. Hänellä on kädessä kahvakuula ja pyykkikori. Vanhalta asunnolta tuli mukaan myös kuopuksen rakas Tripp Trapp -tuoli vihdoinkin. Eteinen on vielä muuttokaaoksen vallassa.

Isosisko ja äidinkielen kirjat. Kuvassa upeasti mukana myös isin energiajuomatölkki.

Eteinen samalla kun isi lastaa autosta tavaraa tavaran perään sisälle. Yksinkertaisesti: kaaos.

Äiti tekemässä töitä varsin ergonomisessa asennossa kuvattuna portaista ylhäältä. Sisko sohvan nurkassa katsomassa sitä samaa leivontavideota.

Piirustustarvikkeet. Piirrettiin porukalla kuvia pääsiäisteemalla.

Äiti ottamassa kenkiä pois, kun oltiin menossa trampoliinille pomppimaan ilta-auringossa.

Salakuva isosiskoista leikkimässä pikkulegoilla.

Isosisko ja pääsiäisnoidan hattu. Naamiaisleikki alkakoon!

Tähän on tallentunut siskon hieno liike. Kenties hän nosti jonkun tavaran ylös, ettei pikkusisko yllä siihen?

Aika ihania ja rehellisiä kuvia meidän yhdestä päivästä. Tältä mä oikeasti näytän 95% ajasta, siis vaatteiden puolesta. 95% ajasta en istu koneella, mutta päivisin mä olen tehnyt aika paljon hommia siinä missä Otto on ollut lasten kanssa ja remppaillut. Otolla on helpompi keskittyä iltaisin ja mulla taas päivisin, niin ollaan tehty tällainen järjestely. Nämä kuvat ovat kyllä arvokkaita ja ihanan arkisia muistoja meille! Pitäisi ehdottomasti muistaa tallentaa hänen ottamat kuvat vaikka omiin kansioihin muutenkin, koska niitä on niin ihana katsella jälkeenpäin sitten ja näyttää myös hänelle itselleen.

Mitäs tykkäsitte vähän erilaisesta postauksesta? Tykkääkö teillä lapset valokuvata?

PS: Huomenna tulee postausta meidän ruokailutilan seinästä ja sävystä, kuten toivottiin! <3 


12 Responses to “Päivä 3-vuotiaan silmin kuvattuna”

  1. Iina sanoo:

    Ihanan aitoja ja rehellisiä kuvia! 🙂

  2. Anna sanoo:

    Tää oli niin hauska postaus! 🙂

  3. Aivan. Ihana postaus Iina!
    Mua kiinnostaa paljon miten lapset näkee maailman, ja kuvathan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, eikö.
    Mun piti toteuttaa tällainen samanlainen postaus ollessamme Espanjassa viime lokakuussa, mutta aika tuli vastaan ja se sitten jäi. Ehkä vielä joku kerta?
    Taitava kuvaaja siellä, terveiset kolme vuotiaalle että hän on tuleva talentti ❤️

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Voi kiitos ihan hurjasti kauniista sanoista <3 Ja joo todellakin, kuvat kertoo paljon! Olisipa ihana nähdä teidänkin minin tekemänä tällainen postaus! <3

  4. Nimetön sanoo:

    Pakko sanoa, että nämä aidot kuvat miellyttävät enemmän kuin tyypilliset postauskuvasi! Yleensä postauksissasi seisot luonnottomassa asennossa ja tilanteesta on tusina kuvaa hieman eri kuvakulmista.

  5. Nimetön sanoo:

    Tämä oli kiva postaus.
    Kuitenkin näen ihan turhaksi selitellä muuttokuormakasoja eteisessä tai energiajuomatölkkiä pöydällä tai imuria lattialla. Ne ovat sitä ihan tavallista elämää mitä se lapsikin näkee. Ja kaikki tietää silottelusta huolimatta, että tuo on ihan normaalia 🙂

  6. Miina sanoo:

    Hei! Ihan mielenkiinnosta kysyn. Etkö kaipaa työhuonetta? Itse jos tekisin kotoa käsin töitä, niin ehdottomasti edes pienen työhuoneen haluaisin 🙂 sitäkin mietin miksi aiemmin olitte todella tarkkoja omista kriteereistä ja esim huoneiden lukumääristä ja tuplasuihkuista. Hylkäsitte monia joista puuttui joku listanne kriteeri. Mutta sitten hankitte talon, jossa on 3 makkaria 5 sijasta. Missä esim vieraat esim äitisi nukkuvat? Tämä siis ihan vain omaa ihmettelyä ei siis millään pahalla ole tarkoitettu 🙂 onnea uuteen kotiin!

  7. Sandra sanoo:

    Todella ihana postaus,❤️ pienet ovat meilläkin innoissaan kuvaamisesta, tosin sen seurauksena, että kameran näyttö meni jo vähän rikki. Onneksi oli vanha ja melko huono kamera 😁

  8. Elina sanoo:

    Just ihana postaus! Hauska ajatella kuinka 3v on keskittynyt ja räpsinyt kuvia. 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.