Ruokailutilan seinän maalausprojekti

09.04.2020

Ensimmäinen meidän kodin valmis seinä oli ruokailutilan seinä. Ensin pohdittiin tapetin tilalle uutta tapettia, mutta tapetinpoiston jälkeen päädyttiin sittenkin maalaamaan seinä. Me mietittiin aika pitkään, että minkä värinen seinä me halutaan. Palloteltiin erilaisia sävyjä beigestä harmaaseen ja tummanvihreästä ruskeaan. Lopulta sävy, joka vei meidän sydämen oli kuitenkin jotain ihan muuta. Se ei ollut rauhallinen eikä hillitty. Se oli pinkki. Maalisävy on nimeltään Piruetti ja se löytyi Tikkurilan valikoimasta. Maalattiin seinä himmeällä Joker-sisämaalilla, koska himmeä look oli juuri se, mitä haluttiin.

Mä olen aina rakastanut tuota tiettyä vaaleanpunaisen sävyä, jonka olen useimmin nähnyt kulkevan nimellä mauve – malva. Kun vuonna 2017 Gugguulla oli valikoimassaan mauve-sävy, mä hamstrasin sitä vauvalle niin hupparissa, pipossa kuin huivissakin. Mulla on Mauve-sävyinen college ja löytyypä sitä meidän sisustustyynyistä ja torkkupeitostakin. Se on ehkä mun lempiväri, jos joku lempiväri pitäisi osata nimetä. Tykkään vaan siitä ihan älyttömän paljon! Me haluttiin seinään jotain meidän näköistä, iloista, lämmintä ja kotoisaa ja mun mielestä tuo sävy on kaikkea sitä.

Onneksi Ottokin oli heti ihan messissä ja vaikka mä vähän säikähdin sävyn voimakkuutta jopa sitten kun näin isolla pinnalla, Otto oli heti ihan että WAU! Ja mäkin kyllä ensijärkytyksestä toivuttuani olen siihen ihan rakastunut.

Ainoa ongelma tuon sävyn kanssa on se, että se on tosi vaikea ikuistaa oikeanlaisena kuviin! Se vetää helposti joko liian oranssiksi tai liian sinertäväksi, liian tummaksi ja liian kirkkaaksi ja kaikeksi. Näissä kuvissa olen saanut sävyn aika lähelle sitä, miltä se näyttää luonnossa, mutta vielä täytyy harjoitella, että saan tehtyä itselleni ruokailutilan kuvia varten Lightroomiin presetin, jossa tuo seinän sävy olisi aina juuri oikea. Se oikea sävy on ihan hurjan kaunis.

Ruokailutilahan on muuten meillä vielä aivan kesken. Seinän lisäksi ainoastaan ruokapöytä on valmiina. Me ostimme Ikean  Ypperlig-lankkupöydän, jota oltiin katseltu pidemmän aikaa. Se on niin kaunis sävyltään ja vaikka massiivipuinen pöytä on meidän haave joskus tulevaisuudessa, lapsiperhearjessa me koetaan tämä ei-massiivipuinen versio vaan helpompana. Tätä ei tarvitse huoltaa ja se pysyy puhtaana ihan vaan pyyhkimällä. Pinta on myös mahtavan likaa hylkivä, sillä siihen on jo kaatunut vesivärit, tullut paperin reunan yli tussinjäljet ja muut, mutta tähän asti kaikki on lähtenyt ihan vaan pyyhkimällä. Ollaan oikein tyytyväisiä siihen.

Kuten kuvista näkyy, meidän tuolitilanne on vähän mitä on. Ei olla vielä osattu päättää täysin, että mitkä tuolit me halutaan. Toisaalta kiinnostelisi mustat tuolit, jotka toisivat ilmettä ja toisaalta kiinnostelee rottinkiset tuolit luonnonvärissä. Siis mun ultimate-haave olisi sellaiset samettiset harmaat nojatuoli-malliset ruokatuolit, mutta nehän on ihan lapsiperhekauhistus. Me vähän makustellaan tätä tuoliasiaa vielä ja toistaiseksi mennään näillä vanhoilla jakkaroilla, tripptrappilla ja tällä yhdellä vaaleanpunaiseksi maalatulla pinnatuolilla. Ei haluta ostaa mitään väliaikaratkaisuja, vaan sellaiset tuolit, joiden kanssa viihdytään mahdollisesti vaikka loppuelämä. Loput pinnatuolit me jätettiin vanhalle kodille, kun niille on jo ostaja löytynyt.

Ruokailutilan seinälle on tulossa tauluja, sillä tilasin meidän itse otetuista kuvista uusia isoja kuvajulisteita. Kehykset niille onkin jo valmiina. Lisäksi pöydän alle on tulossa joku tosi helppohoitoinen matto jossain suht vaaleassa värissä. Ja verhotankoon kenties verhot, niitä meiltä löytyy jo entuudestaan, mutta ei olla vielä päätetty, mitkä laitetaan. Tuohon valkoisen Bestå-kaapin päälle (tai jonkun muun tason päälle seinää vasten) mä haluan sellaisen viherkasvirivistön ainakin, mutta vielä ei löydy kuin muutama kasvi. Bestå-kaappien lopullinen sijainti ei ole vielä päätetty tuossa ne nimittäin vievät aavistuksen liikaa tilaa ruokailutilasta ison pöydän kanssa. Voi olla, että ne siirtyvät esim. meidän makkariin jossain vaiheessa. Mutta johonkin oli pakko saada purettua piirustustarvikkeet ja lautapelit, joita pelataan koko perhe, niin toistaiseksi tuo kaappi on nyt tuossa.

TÄSSÄ VIELÄ ENNEN-JÄLKEEN-KUVAT:

Tämä seinä tuntuu nykyisen keittiön kanssa ainakin sopivan tosi kivasti yhteen ja me ollaan tosi tyytyväisiä. Uskon, että tullaan olemaan tuohon sävyyn tyytyväisiä tosi pitkään! Se on vaan jotenkin niin herkku! Alimmassa kuvassa sävy on mun mielestä ehkä kaikkein eniten lähellä sitä oikeaa sävyä.

Ihanaa pääsiäistä kaikille! <3


20 Responses to “Ruokailutilan seinän maalausprojekti”

 1. Jenni sanoo:

  Aivan upea!!! <3 <3 <3

 2. Nora sanoo:

  I h a n a toi seinä! Hyvä muutos ehdottomasti.
  Teidän uuden pöydän kanssa sopisi hyvin pitkät lankkupenkit, ainakin toiselle puolelle! Tyylikkäät ja on muuten super kätevät mm. lasten kaverisynttäreillä, kun pöydän ympärille menee helposti yli kymmenen pientä peppua!

 3. Emilia sanoo:

  Jännä miten noin pienellä muutoksella voi huoneen ilme muuttua aivan täysin! En olisi ikinä uskaltanut itse valita tuollaista sävyä, mutta se näyttää kyllä upealta ja sopii huoneeseen todella hyvin 🙂

 4. santtu sanoo:

  Siis katselin kuvia ja ajattelin vaan että ompa kaunis keittiö. Ennenkuin mainitsit tuoleista niin en edes huomannut että ne oli eriparisia 😀 Eli kyllä täytyy taas todeta että kokonaisuus ratkaisee! Seinä ja muu sisustus oli niin kaunis ettei tuollainen pieni ”puute” siellä haitannut mitään 🙂
  Onnea uuteen kotiin ja uuteen elämänvaiheeseen! 🙂 <3

 5. Alina sanoo:

  Todella kaunis sävy, vaikka ei näissä kuvissa mielestäsi ihan oikealta näyttänytkään! Aloin pohtimaan voisiko itsekin valita tulevan makkarin pintojen uusiksi laiton suhteen jotain rohkeampaa väriä kuin, noh, harmaan…

  Lisää näitä sitten kun saatte huoneita valmiiksi tai valmiimmaksi! Sisustusjutut ovat inspiroivia etenkin keväällä!

 6. Aivan ihana seinä (ja pöytä!) ja ehdottomasti sopii tuo uusi väri paremmin, kuin vanha tapetti.

 7. Johanna sanoo:

  Kylläpä tila avartui tuon muutoksen myötä! Oikein kaunis. 🙂

 8. Jenny sanoo:

  Aivan täydellinen tuo seinän sävy!😍 Ihanan murrettu ja pehmeä mutta silti pirteä. Mun lemppareita on nyt just kans tuollaiset malvan ja terrakotan sävyt.

 9. Essi sanoo:

  Voi että tuo seinä on kiva! Mistä nuo kivat kynttilänjalat on hankittu? 🙂

 10. Toi seinän väri on ihan mielettömän ihana ja niin teitä.
  Tuoli vinkki. Oon kuullut valtavasti hyvää Eamesin tuoleista. Ne kuulemma kestää ja voisi sopia tyylillisesti teille. Mutta toivottavasti löydätte just teille sopivat tuolit. 💕

 11. Sofia sanoo:

  Täydellinen väri!😍

 12. SIsi sanoo:

  Ihana väri, yhtä aikaa tosi raikas ja lämpimän kodikas! Tekisi oikestaan heti mieli päräyttää omassakin kodissa yksi seinä samalla sävyllä 😅 Ei kyllä tule tapahtumaan oikeasti, meillä kun ei ole teidän perheen aikaansaavuutta. Onnea uuteen kotiin!

 13. Hallie sanoo:

  Todella kaunis seinämaali. Pisteet uskalluksesta, aivan huikea! 🙂

 14. Julpsu sanoo:

  Upea seinä! Ihanaa kun kaiken ei tarvitse olla valkoista 😀 näitä kotipostauksia on kiva lukea! 🙂

 15. Sofia sanoo:

  Meillä on tuon saman sävyn näytelappu ollut jääkaapin ovessa nyt muutaman viikon mietiskeltävänä ja kyllä, sillä maalataan meidän olohuone 🙂 rohkeat valinnat kannattaa!

 16. Sandra sanoo:

  Todella upea ja kaunis väri, muutenkin pidän teidän sisustuksesta! Hienoa työtä olette tehneet ja ihanaa, kun teillä on intoa ja taitoa tehdä itse ☺️

 17. Elk sanoo:

  Aika mielentoinen ratkaisu tuo, että ruokailutilan laminaatti on eri sävyä kuin olkkarin. Miksiköhän? Meinaatteko tehdä asialle jotain?

 18. Kaisa sanoo:

  Aivan ihana sävy ja piristää kyllä tuommoinen tehosteseinä! Ei liity aiheeseen mutta tuli mieleen kysyä, miten päädyitte ratkaisuun, että isommat ovat yhteisessä huoneessa ja nuorin saa oman huoneen? 🙂

 19. Marika sanoo:

  Seinän väri on ihana! Jos nyt kuvasta tulkitsen värin oikein niin tuota sävyä on meillä olkkarissa mm. verhoissa. En oo keksiny värille pysyvää nimeä, siihen asti se on mulle rosé 🤭 Jotenki ajattelen mauven hieman kylmempänä ja harmaahtavana ja tämä rosé on aavistuksen lämpöisempi, hitusen ruskealla taitettu 😊

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.