Pääsiäisen perinteitä sekä pääsiäismenu kalasta

07.04.2020

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarketin & Indieplacen kanssa.

Tänä vuonna me vietetään pääsiäistä ihan vaan täällä uudessa kodissa oman perheen kesken. Normaalisti meidän pääsiäiseen kuuluu kotona lomailun lisäksi pääsiäisen lammaspäivällinen Oton isän luona, mutta tänä vuonna tyydytään sitten vain etäyhteyteen. Onneksi meidän muut pääsiäisperinteet ovat aika mukautuvaisia ja sopivat hyvin tähänkin vuoteen. Aika ihanaa päästä viettämään pääsiäistä täällä uudessa kodissa, sillä yksi meidän pääsiäisen rakkaimmista perinteistä tulee olemaan niin jännittävää ja hauskaa toteuttaa juuri täällä, kun kaikki paikat ovat vielä kaikille uusia. Sen perinteen nimi on pääsiäismunajahti.

Yleensä me tehdään lapsille kartta ja piilotetaan pääsiäismunia ympäri kotia, mutta kieltämättä vanhassa kodissa pääsiäismunapiilot alkoivat olla lapsille jo vähän liiankin tuttuja ja helppoja. Tai sitten me vanhemmat ei oltu tarpeeksi kekseliäitä. Täällä uudessa kodissa on ihan uudet piilot ja tästä tulee niin hauskaa!

Ei olla vielä tehty karttaa tässä muuttotohinassa, mutta loppuviikosta varmasti joku ilta askarrellaan sellainen Oton kanssa, kunhan lapset on menneet nukkumaan. Vähän pitää vilkuilla myös säätilaa. Jos sää näyttää pääsiäiseksi lämpimältä ja kauniilta, taidetaan tehdä pääsiäismunajahti meidän omalle pihalle jenkkityyliin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun siinä oikeasti olisi jotain järkeäkin. Nyt meillä on iso piha, missä on paljon mahtavia piilopaikkoja pääsiäismunille. Niin siistiä! Ihanaa saada jotain hauskaa ja spesiaalia tekemistä tähän kotoiluun, vaikka toki meillä on sitä riittänyt myös muuton puolesta.

Yksi ihana asia, mistä saamme nauttia tänäkin vuonna pääsiäisenä, on hyvä ruoka. Yhdessä kokkailu ja leipominen on yksi meidän perheen suurimmista nautinnoista ja onneksi siitä voi nauttia hyvin myös kotioloissa. Meidän lähi- K-Supermarket lisäsi kotiinkuljetusten määrää radikaalisti ja sieltä on nyt saatavilla tosi hyvin kotiinkuljetusaikoja jopa heti seuraaville päiville. Ruoan tilaaminen on todella helppoa K-Ruoan verkkokaupasta. Ihanaa, että mahdollisimman monille halukkaille on mahdollista tilata ruokaa kotiin turvallisesti. Olen ilahtunut myös siitä, miten meidän K-Supermarketin kauppias on pyrkinyt kaikilla mahdollisilla tavoilla helpottamaan ihmisten elämää tänä poikkeuksellisena aikana. Sieltä saa tilattua mm. monia herkullisia ravintola-annoksia suoraan kotiin ja riskiryhmille on omat ostosajat.

Me testattiin viime sunnuntaina vähän etukäteen K-Supermarketin pääsiäismenun herkkuja. Kokattiin nieriää salaattikuorrutuksella, tofu-parsa-salaattia sekä pääsiäisen klassikkoa eli aivan totaalisen överiä kinderkakkua. Me tosin laitettiin nyt nieriän tilalta suomalaista kirjolohta, joka sopi loistavasti reseptiin myös ja onkin mainittu siinä vaihtoehtoisena kalana. Ruoka oli aivan älyttömän hyvää ja raikasta! Ja voin kertoa, että etenkin viikon ”mahdollisimman helppojen muuttoruokien” jälkeen raikas salaatti ja kala maistui aivan tajuttoman taivaalliselta. Kala- ja salaattieseptit olivat myös tosi helppoja toteuttaa ja valmistuivat käden käänteessä.

Mua vähän jännitti, kun testattiin ekaa kertaa meidän uutta kiertoilmauunia, että miten saan kalan tehtyä sillä niin, ettei se mene ylikypsäksi. Kala onnistui kuitenkin todella hyvin ja jäi keskeltä juuri sopivan meheväksi. Meillä on myös nyt induktioliesi ja nähtävästi vain yksi valtava siihen sopiva kattila, mikä hieman mutkisti kokkailuita, mutta saatiin ne silti onnistumaan! Nauratti vaan, kun lämmitin neljän litran kattilassa kinderkakkua varten _kolme ruokalusikallista_ sitruunamehua, johon liuotin liivatelehdet. Täytyy tilata muutama uusi kattila, ettei jatkossa tarvitse keittää kaikkea siinä jättikattilassa.

Kinderkakusta tuli todella herkullinen, vaikkakin jälleen ganachen valmistus ja kauniin valuman tekeminen paljastui hieman liian haasteelliseksi mulle. Onneksi kinderkakku näyttää silti upealta, kun asettelee vaan tarpeeksi paljon kindersuklaata siihen päälle koristeeksi. Ja maku ratkaisee muutenkin.

Rakastan kokeilla uutta ja monena muunakin vuonna me ollaan testattu pääsiäisen reseptejä K-Ruoka-sivuilta. Meillä ei ole omia pääsiäisen ruokaperinteitä, vaan perinne on se, että kokeillaan aina uusia ruokia, mutta sellaisia, jotka istuvat pääsiäisteemaan. K-Ruoka pääsiäis-sivuilta löytyy kuusi erilaista pääsiäismenua kokeiltavaksi ja mä ajattelin kokeilla sieltä vielä vaikka mitä! Yksi menuista on esimerkiksi rento peltipääsiäinen, joka kuulostaa ihanan helpolta. Sivuilta löytyy niin vegaaninen menu kuin kalamenukin. Jälkkäriksi mä aion testata ehkäpä pashakakkua tai sitten mämmicookieita. Tai miltä kuulostaisi mämmi-pizza? Rohkeuden puutteesta ei ainakaan voi syyttää K-koekeittiön kokkeja, heillä on aina ihan mielettömiä ideoita!

Joko olette suunnitelleet pääsiäisen menua? Onko teillä perinneruokia pääsiäisenä tai muita pääsiäiseen liittyviä perinteitä?


13 Responses to “Pääsiäisen perinteitä sekä pääsiäismenu kalasta”

 1. Pihvi sanoo:

  Voi ei, eikö teillä ole mikroa jossa sitruunan olisi voinut lämmittää? 😅

 2. Anna sanoo:

  Siis tuo teidän ruokailutilan seinä! Niin täydellisen värinen! Teetkö erikseen postauksen näistä seinän maalaus operaatioista? Mikä sävy tässä on?

 3. Iida T sanoo:

  Vau, mikä seinä! Odotan jo sisustuspostauksia 😍

 4. Nimetön sanoo:

  Vaihtuuko tyttöjen koulu- ja hoitopaikat kun Marjaniemestä taitaa olla aika pitkä matka nykyisiin?

 5. Susanna sanoo:

  Näytät niin onnelliselta siellä omassa uudessa keittiössäsi. Onneksi olkoon uudesta unelmien kodista:)

 6. Sara sanoo:

  Ihanan näkösiä herkkuja! Itse oon kuumentanu liivatteiden nesteen myös mikrossa, vinkkinä vaan jos ei satu ens kerralla vielä olemaan pienempää kattilaa:D Onnea uuden kodin johdosta sekä hyvää pääsiäistä teille!

 7. Jestas, miten upealta tuo punainen seinä näyttää. 😍 Ihan täydellinen sävy. 👌🏻

 8. Elisa sanoo:

  Onpa kyllä nätin värinen seinä ja kodikkaan näköinen ruokailutila uusine pöytineen ja pääsiäiskoristeluineen. Ihania herkkuja olette tehneet. ps. minäkään en saa koskaan tuota ganachea onnistumaan niin, että se valuisi nätisti. Mukavaa pääsiäistä 🙂

 9. Emminkemmi sanoo:

  Ollaan käyty aina mieheni äidillä pääsiäis ruokailemassa, mutta tänä vuonna se jää välistä. Ajattelin tehä kinder kakun tai kinder kääretortun ja ruuaksi jotain kala tai broileri ruokaa, lisukkeineen ja ehkä myös pashaa. Ei kumpikaan miehen kanssa olla mämmin ystäviä. Tykkäätkö teidän perhe mämmistä? Voisitko laittaa pihasta kuvia? Ja kertoa, mitä pihalle tulee? Ihanaa ja rauhallista pääsiäistä teidän perheelle🐥Ja voikaa hyvin🥰

 10. Lucy sanoo:

  Ihanalta näyttää! Minkälaisia vadelmia käytitte salaattiin? kotimaisia? reseptissä lukee pirkka vadelmia mutta mietityttääkun eivät ole kotimaisa. Hyvää Pääsiäistä!

 11. Nimetön sanoo:

  Kuinka iso piha teillä on? Onko rajanaapureita?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.