Meidän pääsiäismunajahti & pääsiäinen 2020

12.04.2020

Päästiin kuin päästiinkin tekemään pääsiäismunajahti lapsille meidän uudelle omalle pihalle. Vähän jännitti sään puolesta, mutta ihan hyvin se meni. Munia piilotellessa paistoi aurinko niin lämpimästi ja ihanasti. Lapset kiskaisivat vain takit niskaan ja pipot päähän kun oli niin upean keväinen sää. Siinä ohjeita antaessani ja lapsille itse tekemiäni karttoja jakaessani taivaalta alkoi kuitenkin sataa räntää ja keli vetäisi vähän kalseaksi. Mutta onneksi lapset eivät olleet moksiskaan, eivät tainneet edes huomata koko asiaa, kun olivat niin innoissaan pääsiäismunajahdista.

Piilotettiin jokaiselle kuusi suklaamunaa ympäri pihaa, eli yhteensä 18 munaa. Piirsin ja väritin jokaiselle samanlaisen kartan meidän pihasta, mutta jokaisen karttaan merkittiin omat eri piilot munille. 3-vuotiaalle oli kaikista helpoimmat piilot ja sitten 6- ja 8-vuotiaille laitettiin jo vähän haastetta. Tai siis niin luulimme tekevämme, mutta kaikki kolme kyllä löysivät munansa hyvinkin nopeasti. Ja kukaan ei myöskään ottanut vahingossa toisten munia, vaan kaikki osasivat seurata juuri sitä omaa karttaa, vaikka olisivatkin nähneet jonkun toisen munan. Tästä olin aika fiiliksissä!

Oli niin siistiä tehdä oikeasti pääsiäismunajahti pihalle. On meillä tietty sisältäkin koti täynnä aivan uusia piilopaikkoja, mutta jotenkin siinä oli niin paljon fiilistä kun tehtiin se ulos. Tällä hetkellä on niin siistiä, kun kaikki on ”uusia ekoja kertoja”. Ensimmäinen pääsiäismunajahti omalla pihalla. Ensimmäinen pyörälenkki yhdessä täällä. Ensimmäinen koko perheen leffailta uudessa olkkarissa. Ensimmäinen pääsiäinen tässä kodissa. Ensimmäinen pyykkikoneellinen kodinhoitohuoneessa. Ja en kestä, kun me ihan oikeasti ollaan tällaisia ekojen kertojen fiilistelijöitä koko perhe (ne on ne pienet jutut), niin me oikeasti myös vuorotellen täällä hihkutaan ääneen jostain uudesta ekasta kerrasta. Se on ihanaa.

Pääsiäismunajahdin lisäksi ollaan käyty lenkillä, lasten kanssa ja minä yksin, pompittu trampoliinilla, kokattu paljon hyvää ruokaa ja katsottu pari leffaa, sekä Masked Singer Suomi. Ja tänään maalattiin yhdessä kukkaruukkuja lasten kanssa sadepäivän kunniaksi. Näistä tulee ihanat ruukut meidän terassille. Oton kanssa ollaan katsottu Tiger Kingiä. Se on kyllä kertakaikkiaan niin älytön homma, että ei voi olla katsomatta!

Tämä pääsiäisloma on tehnyt tosi hyvää. Mäkin pidin tietokoneen pari päivää kiinni ja vaan nautin siitä, että me vihdoin ollaan täällä ja vihdoin pystyy rentoutumaankin, eikä vaan koko ajan tekemään jotain. On meillä vieläkin paljon tehtävää, mutta niitä juttuja voi tehdä rauhallisemmassa tahdissa. Ollaan purettu hyvin verkkaiseen tahtiin nyt näitä loppuja tavaroita ja keskitytty enemmän nauttimaan yhteisestä ajasta. Sitä ei jotenkin edes tajunnutkaan, miten tämän loman tarpeessa me oltiin, ennen kuin oikeasti sai lomailla ja olla vaan. Viimeiset pari viikkoa ovat olleet aikamoinen rutistus meiltä, vaikka lopputulos palkitseekin ihan todella. Hyvä puoli on ollut myös se, ettei näiden viikkojen aikana ole ehtinyt suoda ajatustakaan tälle vallitsevalle maailmantilanteelle, kun on ollut niin paljon hommaa kotona. Iltaisin on nukahtanut kolmessa sekunnissa, kun on vihdoin ummistanut silmänsä.

Onneksi meillä on vielä paljon tekemistä tähän loppukevääseen ja voidaan uppoutua täysillä siihen työn ja koulun lisäksi. Tässä ei ole aikaa tylsistymiselle. Ja täytyy toivoa, että sitten kun meillä loppuu tekeminen kesken (voiko meille edes käydä niin, ei me nyt niin tehokkaita olla), niin tämäkin alkaisi jo pikkuhiljaa helpottaa. Alkavalla viikolla suunnitelmissa on maalata vielä loput seinät (nyt meillä on valmiina 2/4) ja sen jälkeen alkaa pikkuhiljaa vihdoin kiinnittämään hyllyjä seinille, jotta saadaan nuo loput kirjalaatikot purettua. Meillä on muuten aivan sikana kirjoja, sen olen tässä huomannut. Mutta kirjathan ovat vain hyvä asia ja meillä ne eivät ole koristeena tai pölyttymässä, vaan niitä luetaan aktiivisesti koko ajan. Halutaan ne kauniisti esille kotiin, jotta niihin on mahdollisimman helppo tarttua.

Sellaisia pääsiäiskuulumisia! Olen niin iloinen siitä, että huominenkin on vielä vapaa. Aion tehdä nyt illalla ja huomenna illalla tiistain työt valmiiksi, nimittäin silloin me vietetään meidän keskimmäisen synttäreitä, joista myös luvassa juttua ensi viikolla!  (Ei siis missään nimessä olla pitämässä mitään juhlia muuten kuin oman perheen kesken nyt).

Ihanaa alkavaa viikkoa ja pääsiäistä vielä kerran kaikille <3 


6 Responses to “Meidän pääsiäismunajahti & pääsiäinen 2020”

 1. Inga sanoo:

  Ihana perinne! Mielenkiinnosta kysyn: Onko teillä koskaan liittynyt munien piilottamiseen jotain juttua pääsiäispupusta tai -kukosta vai onko lapset aina tienneet, että te piilotatte munat? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos <3 Ei oo liittynyt, tää on ollut aina meidän vanhempien juttu! Mut tänä vuonna lapset itseasiassa kysyi siitä, että mikä se juttu on et joillekin pääsiäispupu piilottaa munia 😀

 2. Hauska tuo toinen kuva, jossa pienimmäisen odottava into ihan irtaannuttaa maasta 🙂 Onnea uuteen kotopesään <3

 3. Amanda_ sanoo:

  Hei!

  Ihana tuo pääsiäismunajahti! 🙂
  Mukava seurata teidän asettumista uuteen kotiin. Sitä on itsekin, näin lukijana, aivan innoissaan teidän uudesta kodista! 🙂

  Meinaatteko pitää keskimmäiselle isommat juhlat, kun korona aika on ohitse? Kysyn, koska me täällä pohdimme keskimmäisemme synttäreiden viettoa. Toki nyt pidämme perheen kesken juhlat, kun oikea päivä koittaa. Kakku, onnittelulaulu, lahjat, ja mukavaa tekemistä kotosalla. Mutta mietityttää, pidetäänkö sitten sukulaissynttärit, kun korona-aika on ohi? Mutta kun sitä ei tiedä koska se on. Esimerkiksi kesäkuussa vielä ihan ok juhlia huhtikuisen synttäreitä, mutta entä jos menee syksyyn? Tai sitäkin kauemmin? Kohtahan sitten on jo seuraavat synttärit 😀

  Ja olisiko lapselle kiva että saisi sukulaisten lahjat postilaatikkoon, kuin odottaa mahdollisia juhlia ties kuinka kauan. Tälläistä pohdintoja, jotain päätöksiä täytyisi tehdä, sukulaiset asiaa kyselleet.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjasti ja aivan ihana kuulla, että siellä ollaan innoissaan myös <3 Me aiotaan ehdottomasti pitää hänelle sitten isot juhlat kun se on mahdollista, vaikka se olisi kuukautta ennen 8v-synttäreitä! 🙂 Me ollaan tehty nyt niin, et isovanhemmat just laittoi postitse/toi pihalle pikkulahjat ja sit myöhemmin kun on kunnon synttärit niin hän saa sit ne isommat lahjat. Ja tämä oli isovanhempien aloitteesta. 🙂

   Me keksittiin, että pidetään huomenna 7v päättää -päivä, eli hän saa yksin päättää koko päivän mitä koko perhe tekee ja mitä syödään yms Ja lisäksi sitten on kakkua ja herkkuja ja onnittelulaulut yms! 🙂 On tää kyllä hankalaa kun just osuu synttärit tähän aikaan, mutta minkäs teet. :/ Yritetään tehdä mahdollisimman kivat synttärit siitä huolimatta <3 Ihania synttäreitä teillekin sinne <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.