9x arkiset päivän asut puhelimen kätköistä

23.04.2020

Jos ei työn puolesta tarvitsisi ottaa mitään kuvia tai videoita, olisin varmaan ollut kuluneet viikot aika tiiviisti pelkissä verkkareissa ja pyjamahousuissa. Olen nauttinut suuresti siitä, että ei tarvitse niin usein laittautua, kun ei käy juuri missään. Tai no “tarvitse”, eihän sitä muutenkaan tarvitse laittautua kun menee jonnekin, ellei itse halua. Mä yleensä tykkään laittautua, mutta toisaalta tykkään kyllä hirveästi olla ihan naturellinakin. 

Usein laittautuminen menee mulla tosi huomaamatta, koska jos menen esim. autolla Oton kyydillä jonnekin, niin pystyn meikkaamaan siinä matkalla. Näin mulla ei kulu ylimääräistä aikaa laittautumiseen.  Nyt kun en käy edes kaupassa, niin ei ole juuri automatkoja, joilla laittautua. Mulla on paljon isompi kynnys jaksaa laittautua, jos se aika on pois jostain muusta.  

Toisaalta paradoksaalisesti olen kuitenkin huomannut, että kotonakin mulla on paljon tehokkaampi olo niinä päivinä, kun laitan hiukset edes jotenkin kivasti, puen jotain muuta kuin pingviinipyjamahousut ja laitan vaikka kulmakarvageeliä ja aurinkopuuteria. Saatan jopa saada vähän enemmän aikaiseksi niinä päivinä, vaikka “tuhlaisinkin” viisi tai kymmenen minuuttia laittautumiseen. Mutta joka tapauksessa laittaudun tosi fiilispohjalta. Jos normaaliarjessa meikkaan ehkä 6/7 päivänä viikossa, nyt olen meikannut ehkä 2-3/7 päivänä. 

 

Toinen juttu, mitä olen huomannut on se, että mulla tulee otettua paljon enemmän spontaanisti “asukuvia” kun meillä on taas kunnon peili! Vanhassa kodissa meillä oli vain yksi tosi pieni peili alle metrin päässä sohvan käsinojasta, joten sellaisia peili-asukuvia oli tosi haastavaa saada otettua. Täällä meillä on eteisessä kunnon isot peilikaapit, joiden edessä mulla tulee ihan muuten vaan nappailtua asukuvia muistoksi itselleni. Ei nyt joka päivä, mutta aika usein. 

En ollut ajatellut niitä ottaessani julkaista niitä mihinkään, mutta tajusin tällä viikolla, että en ole tehnyt mun arkiasukollaaseja sitten koronavirusrajoitusten alkamisen. Sitten muistin nämä mun puhelinkuvat ja ajattelin, että tämän autenttisempaa arkiasupostausta en kyllä edes pysty tarjoamaan! Päätin siis kokeilla vähän uudenlaista, entistäkin rennomman otteen arkiasukollaasia tällä kertaa. Kertokaa ihmeessä, mitä pidätte tästä ideasta.

1. Pingviinipyjamahousut ja vihreä paita

Aloitetaan niistä pingviinipyjamahousuista tietenkin. Tässähän on sentään jo yritystä, olen laittanut pyjamahousujen kaveriksi kuitenkin ei-pyjama-paidan. Nämä on mukavimmat housut, jotka multa löytyy, koska niissä on löysä ja leveä kuminauhavyötärö ja ne ovat ihanaa vohvelikangasta. Ja siis nämähän on vielä joulu-yökkäreistä, tosi ajankohtaiset näin huhtikuussa.

2. Musta neule ja mustat pillifarkut

Tämä on tosi kiva perus-asu! Musta paljon käyttämäni ribbineule Zarasta ja kolmisen vuotta vanhat mustat Dr. Denimin Lexyt. All black everything toimii aina.

3. Pallokuvioinen toppi ja mustat pillifarkut

Ostin tämän pallokuvioisen topin Zarasta viime kesänä ja se on aivan ihanan hempeä! Siitä kuitenkin katkesi toinen super ohut olkain kun riisuin sitä viime vuonna ja mulla kesti näin kauan korjata se. Tai siis Otto korjasi sen samalla kun hän ompeli itselleen kankaisia kasvomaskeja viime viikolla. Samat mustat Dr. Denimit kuin edellisessäkin asussa.

4. Nahkatakki, musta toppi ja vaaleat mom jeansit

Tämä asu piti ikuistaa, kun vihdoinkin tuli nahkatakkikelit! Vitsi miten ihanalta tuntui vetää nahkatakki viimeinkin päälle kaikkien talvitakkien jälkeen. Pari vuotta vanha Lindexin biker-nahkatakki on kyllä ihan mun luottovaate ja käytän sitä taas sinne asti, että lämpömittari näyttää alle viisi astetta. Toivottavasti niin käy vasta syksyn jälkeen! Farkut ovat vanhat Gina Tricotin kivipestyt farkut, jotka ovat jääneet mulle vähän isoiksi, mutta ovat niin mukavat edelleen. T-paita on H&M:ltä ja kaulakoru on Gina Tricotista myös. 

5. Jumppatrikoot & musta toppi

Nämä Cubuksen pari vuotta vanhat jumppapökät on yhdet mun lemppareista. Cubuksen jumppahousut on maailman mukavimpia, kun niissä on myös juuri täydellinen leveä vyötärökaistale, jonka ansiosta pöksyt on ihanat jalassa. Niitä ei edes tunne päällä, kun on niin mukavat ja siksi mulla on niitä kolmet erilaiset. Näiden lahkeissa myös riittää hyvin pituus mun jaloille. Jumppatrikoot ja toppi on ehkä mun toisiksi käytetyin asu atm heti pingviini-yöhousujen jälkeen.

6. Beige toppi & mustat pillifarkut

Ne samat rennot mustat pillit, kuin kahdessa aiemmassakin kuvassa ja lisäksi Gina Tricotin beige ribbitoppi. Rento ja mukava päivän asu, joka menisi hyvin myös nahkatakin ja tennareiden kanssa. Okei, nyt kun katson näitä samoja farkkuja jo kolmannessa kuvassa, niin kyllähän noi polvet alkaa olla melko kuluneet näin kolmen vuoden jälkeen (vissiin muutaman kerran tullut leikittyä ja kontattua lasten kanssa lattialla). Auttaisikohan jos nämä värjäisi vielä pesukoneessa mustalla värinapilla? 

7. Farkut ja musta toppi

Nämä Leviksen 501 Skinnyt on myös jo kolmisen vuotta vanhat. Ne olivat pitkään pois käytöstä, kun ne olivat vähän tiukat jo valmiiksi ja sitten ne vielä jäivät mulle pieneksi. Nyt ne on kuitenkin mulle vihdoinkin mukavat ja olen super onnellinen, etten esim. myynyt niitä eteenpäin silloin, kun ne olivat pienet. Nyt ne on ihan täydelliset ja yhdet mun lempparifarkuista!

8. Nahkatakki, Kenzon college, minihame ja tennarit

Tämä oli yksi mun viime vuoden käytetyimmistä asuista ja toimii mun mielestä edelleenkin. Lindexin nahkatakki, Kenzon college (synttärilahja Otolta v. 2017), käärmekuvioinen minihame viime keväältä sekä Vansin Old Skoolit. Ja tietty sukat ja arskat Monkista! Tämä asu oli mulla päällä tällä viikolla, kun yhtenä päivänä oli jo 18 astetta lämmintä muutaman tunnin ajan. Tuli kuuma!

9. Vaaleankeltainen college ja farkut

Tämä on myös yksi viime kevään lemppariasuista! Rakastan tämän Gina Tricotin collegen kaunista keltaista sävyä ja se tulee varmasti olemaan myös yksi tämän kevään ja kesän lempivaatteista. Siinä on niin ihanaa kesäfiilistä! 

Mä en ole itse asiassa ostanut yhtäkään vaatetta tai meikkiä tai asustetta itselleni helmikuun jälkeen. On kyllä osunut silmään hyvin kohdennetuissa Fb- ja instamainoksissa kaikenlaisia ihania kesävaatteita, mutta toistaiseksi ei ole tullut ostettua kuitenkaan yhtään mitään. Olen kyllä miettinyt, että haluaisin tilata joltain kotimaiselta yritykseltä jonkun yhden ihanan kesävaatteen tai asusteen itselleni, mutta en ole vielä onnistunut päättämään, että minkä. Katselen rauhassa. 

Mikä oli teidän lemppariasu? Kumpi mieluummin, pingviinihousut vai nahkatakki?


15 Responses to “9x arkiset päivän asut puhelimen kätköistä”

 1. Moi sanoo:

  Kiva postaus, pidän tämmöisistä samaistuttavista asukuvista!

 2. Emma sanoo:

  Ihanan rentoja postauksia tullut viime päivinä! Samaistuttavia, hyvänmielen juttuja ja mukavaa vaihtelua blogimaailman ”siloitelluille” jutuille tällaiset oikeasti arkiset postaukset. Iso peukku viimeaikaiselle sisällölle! Tuntuu että lukijana on päässyt ”lähemmäksi” sua. Kivaa viikonloppua!

 3. Oletko laihduttanut tai laihtunut juoksulenkkiesi avulla vai oletko käyttänyt jotain tiettyä dieettiä? Olisitko kiinnostunut kertomaan, miten olet päässyt takaisin omiin mittoihisi? Olet maininnut usein vanhojen vaatteittesi mahtuvan yllesi taas, joten olisi mukava saada sinulta fiksuja vinkkejä painonpudottamiseen. Kiitos, jos ehdit vastata:)!

 4. Nimetön sanoo:

  Mustat farkut voi hyvin värjätä uudelleen.
  ”Vanhaan hyvää aikaan” farkut olivat puuvillaan, joten tämä onnistui aina hyvin. Nykyään kankaaseen kudotaan usein myös elastaania, mikä voi tuoda värjäystulokseen pienen jännitysmomentin.
  Värjäystä on kuitenkin hyvä kokeilla, jos housut muuten uhkaavat joutua ”pois” tai ”kiertoon”.

  Itse pidän tärkeänä vaatteiden loppuun käyttämistä. Vältän uusien vaatteiden ostamista aktiivisesti ja panostan siihen, että tiedän, mitä kaappini sisältää. Rikki menneen pyrin korjaamaan ja korjauskelvottomat käyttämään hyödyksi jotenkin muuten.

  Liian suuret/pienet tai huonosti istuvat vaatteet on melkein aina muokattavissa paremmin istuviksi. Jos ei itse osaa, niin hyvä luotto-ompelija on tässä hyvä apu. Siinä korostuu jo alunperin laadukkaan vaatteet hankinta, sillä harva raaskii maksaa korjaustöistä enempää kuin alkuperäisen vaatteen hinta. Mikä tietysti vain kertoo vaatteiden liian kalliista hinnoista.

  Noilla mustille farkuille voisi sopia myös tuunaus suihkepullolla ja kloritella

 5. Satu sanoo:

  Nahkatakki 😊 ja kuva 7 noi farkut on ihanat.

 6. Emma sanoo:

  Mä tykkään ihan hirveesti sun blogista ja oon seurannut sua alusta asti. Toivonkin että osaan esittää tän asian niin, etten loukkaa sinua tai tule väärin ymmärretyksi. Nimittäin näissä parissa viimeisessä asupostauksessa mun korvaan on särähtänyt, kun olet kertonut laihtumisestasi useampaan kertaan. Ymmärrän että se on ihana fiilis, kun aiemmin kireät vaatteet vain sujahtaa päälle ja on mukava olla niissä ennen liian tiukoissa farkuissa! Mutta olet kuitenkin jo muutenkin hyvin hoikka, niin jotenkin ajattelen että ei ole etenkin nuoria lukijoita ajatellen hyvä korostaa laihtumista. En tiedä saatko tästä ajatuksesta kiinni?

 7. ewwe sanoo:

  Jos kokeilet värjätä nuo Denimit värinapilla niin jaathan täällä tulokset? Muakin harmittaa kun mustat farkut menee mattamustasta niin nopeesti kulahtaneeks eikä raaskis useempaa kertaa vuodessa laittaa ees sitä 50€ farkkuihin :(

 8. Annika sanoo:

  Sun viimeisimmät postaukset on mun mielestä olleet jotenkin ihan poikkeuksellisen kivoja. :) Sisustus- ja puutarhajutut kiinnostaa ja samoin tykkään esim. näistä monen asun postauksista. Tämä oli mun mielestä hauska ja rento postaus, kiinnostavaa miten ihmiset pukeutuu näin poikkeusaikana. Mun suosikkiasu noista oli varmaankin pingviinihousut, hahah :D Toinen lemppari on nahkatakki + mom jeansit, ihana ja aurinkoinen kuva muutenkin :)

 9. Nimetön sanoo:

  Lauseet ”jo kolme vuotta vanhat” ja ”yhdet mun lempifarkuista” herättivät mun oikein miettimään, kuinka pitkälle olenkin päässyt omissa vaateajatuksissani.

  Olen lopettanut vaatteiden ostamisen lähes kokonaan ja tarkoitus onkin käyttää loppuun jo olemassa olevat. Olen tietysti siitä ”onnellisessa” asemassa, etten tarvitse näyttävää vaatekaappia esimerkiksi työni puolesta. Ihan tavallinen, ”kiva”, oikean kokoinen, sään mukainen ja käytännöllinen kelpaavat hyvin. Olen oppinut arvostamaan hyviä materiaaleja halpaa hintaa tai muodikkuutta enemmän. Samoin sellainen ”siksi mulla on niitä kolmet” ajattelu on omalta kohdaltani jäänyt.
  Vaikka pesisin pyykkiä vain kerran viikossa, en ehtisi urheilla hikisiksi kolmea paria urheiluhousuja siinä ajassa.

  Havahduttavaa on ollut myös huomata, että yhdet ”kotihousut” kyllä riittävät. Samoin yhdet farkut. Kun pesen ne, ovat korkeintaan vuorokauden pois pelistä. Kuivaavalla pesukoneella pelatessa tosin riittää, että laitan vaatekerran illalla koneeseen ja nostan aamulla sieltä taas päälleni.

  En ole minimalisti, olen vain löytänyt itselleni uuden kulman tutkia asiaa. Emme oikeasti esimerkiksi tarvitsisi kuin yhden pyyhkeen ja lakanat / henki. Lakanat tai pyyhkeet ovat neljässä tunnissa pestyt ja kuivatut. Kaapissa odottavat tosin toiset pyyhkeet uimahallia, uimarantaa tai koulun liikuntatuntia varten.

  Kun on vain yhdet hansikkaat, ne pysyvät todennäköisemmin tallessa läpi talven. Kuin puhelin tai avaimet opit aina tietämään, missä hansikkaasi ovat.

  Kun vaatteita on tarkoitus käyttää todella pitkään, ”alusta loppuun asti”, tulee hyvin materiaalien lisäksi valittua myös ajattomia värejä ja tyyliä. Persoonallistakin toki, muttei sellaista, jonka jo ostaessaan tietää näyttävän vuoden päästä vain vanhan sesongin vermeeltä.

 10. Sanna sanoo:

  7. on ihana! Tosi freessi ja simppeli.

 11. A sanoo:

  1 tai 5. En osaa päättää :)

 12. Riina sanoo:

  Kivoja asuja, ja mukava ettei aina tarvitse ostaa uutta. Kuten muutama muukin kommentoi, kiinnittää huomiota kun niin monessa sivulauseessa erilaisin sanankääntein tuot esiin laihtumisesi… Se tuntuu vähän tarpeettomalta.

 13. Vilma sanoo:

  Hei ihania kuvia! Rentoja hyvänmielen kuvia ja asuja! Tähän hetkeen ihanan lämmintä ja kotoisaa tunnelmaa ja toisaalta osaat aina kyllä olla asian ytimessä, positiivinen ja uskottava, pienellä hassuttelulla mukana, tulee aina hyvä mieli sun tekstejä lukiessa, kiitos!

 14. Myy sanoo:

  Beige toppi ja mustat pillifarkut on ehottomasti paras!

 15. Hirvonen sanoo:

  Itse olen myös kaivannut laittautumista tänä aikana. Puhelimissa eri sovelluksissa tulee tosiaan koko ajan mainoksia kevätvaatteista, mikä ei auta asiaa. Ehkä voisi laittautua ja ottaa muutaman kuvan itseä piristääkseen.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.