10x minä toukokuussa

12.05.2020

Ensimmäinen kerta, kun voin tehdä tällaisen X minä -postauksen  niin, että numerona on kymppi! Ihan käsittämätöntä. Mutta tästä tämä lähtee, kymmenes blogivuosi on alkanut. Tuli mieleen tehdä tämä asukooste nyt, kun selasin viime viikolla vanhoja äitienpäiväpostauksia ja blogisynttäripostauksia. Katsoin samalla, että vastaan tuli monia kivoja asuja, jotka olin unohtanut ihan kokonaan. Tästäpä siis asuinspistä myös itselleni tähän hetkeen, kun tuntuu, että kotona tulee oltua vähän liikaa leggingsseissä tai verkkareissa. On niitä muitakin vaatteita kaapissa Iina, käytä niitä! Ja asuinspiksen lisäksi ehkä myös vähän asuhihittelyä, tai no ainakin kulmakarvahihittelyä on luvassa tässä.

1. Toukokuu 2011

Aloitetaan loogisesti toukokuusta 2011. Odotin meidän esikoista tässä, meneillään oli ehkä 18. tai 19. raskausviikko, eli puoliväli lähestyi. En piilotellut mahaa, vaan halusin korostaa sitä leveällä rusettivyöllä. Tämä on yksi niistä ekan raskauden asuista, joita voin katsella ihan tyytyväisenä vielä yhdeksän vuotta myöhemminkin. Mun mielestä tämä on yllättävän kiva. Vaikka vyö onkin melko näyttävä, niin kun asu on muuten aika simppeli, se ei ole liian överi. Asu on kiva. Mutta toi meikki, siis en pääse yli kulmakarvoista ja luomiväreistä ja erittäin läikikkäästi irtoavasta Doven asteittain päivettävästä kosteusvoiteesta. Huh! Mutta se oli sellaista silloin, ei se ole niin justiinsa. Muistelen, että tässä asussa paita ja leggarit olivat H&M:ltä, vyö Ginasta ja kengät ostettu tai saatu käytettynä ystävältä, joka oli ostanut ne Turkista.

2. Toukokuu 2012

Vitsi, en muistanut, että mun omat hiukset olivat jo noin pitkät toukokuussa 2012! Tämäkin asu on yllättävän kiva. Toki rintsikat näkyy aika selkeästi läpi topista, mutta muuten. Muistaakseni H&M:ltä ostettu toppi on ihanan värikäs ja pirteä, kivat Bershkan peruspillifarkut, jotka olin ostanut Lontoosta 2008  ja nuo Zaran leopardiballerinat olivat ihan mun lempparit. Itseruskettavakin näyttää ainakin aavistuksen tasaisemmalta.

3. Toukokuu 2013

Tässä oltiin jo lähdetty ihan ulos ottamaan asukuvia, wau, kunnon upgrade! Kuvat ovat toukokuulta 2013, jolloin meidän keskimmäinen oli muutaman viikon ikäinen. Tämä on kyllä tosi rento ja kiva asu ja voisin vieläkin pukea päälle, tosin en ehkä iha noin matalavyötäröisiä pillifarkkuja, mutta muuten. Neule on H&M:ltä, farkut ne samat Bershkan farkut jotka aiemmassakin kuvassa ja lisäksi jalassa on H&M:n ballerinat. Laukku on Mangosta ja sain sen Otolta äitienpäivälahjaksi. Yllättävän kiva tuo hunajainen hiusväri ainakin mun mielestä!

4. Toukokuu 2014

Tämä asu on aika todella kesäinen! Silloin taisi olla tosi lämmintä jo toukokuussa. Toppi on H&M:ltä ja shortsit BikBokista. Molemmat olivat mun suuria suosikkeja, mutta olen luopunut niistä jossain vaiheessa, kun shortsit eivät enää mahtuneet päälle ollenkaan. Kengät on ostettu TopShopista Lontoosta myös v. 2008. Ne ovat ihanat. Laukku on Michael Korsin Crossbody, joka on edelleen tallessa ja simppelin tyylikäs. Voisin ainakin shortsit pukea edelleen ja topinkin jonkun vähän simppelimmän alaosan kanssa, jos mulla olisi ne tallessa. Mutta en ehkä tätä yhdistelmää enää.

5. Toukokuu 2015

Valkoinen crop-neule Zarasta, siniset Gina Tricotin korkeavyötäröiset Molly-pillifarkut, Marc by Marc Jacobsin laukku, Tommy Hilfigerin korut ja kello ja Niken Airforce 1 -kengät. Voisin pukea asun kyllä tällaisenaan päälle vaikka heti. Näitä housuja ja neuletta mulla ei enää ole tallessa, koska farkut hajosivat vielä tuotakin pahemmin ja paita kulahti ja värjäytyi. Eivätkä nämä kyllä varmasti enää mahtuisi mun päällekään. Mutta tyylin puolesta voisin pukeutua tällaiseen asuun koska tahansa, näyttää ihan multa.

6. Toukokuu 2016

Toukokuussa 2016 mulla oli kyllä myös ihan kiva tyyli, vaikka itse sanonkin! That h-a-i-r! Ikävöin sitä kyllä välillä niin paljon. Etenkin näin keväällä, kun koko ajan tulee fb- ja ig-muistoja huhti- ja toukokuulta 2016 ja 2018, jolloin mulla oli tällainen tukka. Squad Goals oli silloin mun mielestä tosi khuuli slogan ja ihastuin tähän toppiin heti. Jos topissa ei olisi tuota printtiä, niin voisin pukea tämän asun kyllä vaikka heti päälle. Se on kiva ja rento. H&M Toppi, Zaran mustat kapeat housut, Marc by Marc Jacobsin laukku, H&M Farkkupaita ja muistaakseni Primarkista ostetut mustat  ballerinat. Noita kenkiä en kyllä myöskään enää käyttäisi, ne on jotenkin hassun malliset.

7. Toukokuu 2017

2017 toukokuussa meidän kuopus oli kolmen kuukauden ikäinen. Muistan, että olin ihan fiiliksissä kesävaatteista, vaikka imetys jonkin verran vaikutti pukeutumiseen. Tuo asu löytyy kokonaisuudessaan multa edelleen ja tykkään siitä kyllä vieläkin. BikBokin paperbag-vyötäröiset shortsit, musta tekonahkatakki vuodelta 2014, mustat flatteredin baltsut ja tuo Marc by Marc Jacobsin laukku. Tykkään. Simppeliä ja aika mun näköistä. Korvakorut jäi johonkin kiinni ja toinen niistä purkautui, mutta muuten on kaikki tallessa vieläkin.

8. Toukokuu 2018

Tämä asu toukokuulta 2018 mulla on edelleen tallessa kokonaisuudessaan ja käytössäkin melko usein. Musta Lindexin nahkatakki, Björn Borgin musta toppi, Guccin vyö, Gina Tricotin farkkuhame ja Vansit. Tykkään edelleen. Tosi simppeli ja perustyylikäs asu, ihan sellainen mun näköinen ja mukava. Kengät on nykyisin ”aavistuksen” kuluneemmat, mutta edelleen käytössä lähes päivittäin näin kevät- ja kesäaikaan. Rakastan tuota tukkaa ihan älyttömän paljon.

9. Toukokuu 2019

Vuosi sitten toukokuussa kuvattu asu on ihana ja voisin laittaa vaikka heti päälle! Tosin näistä kengistä tulikin mun juoksukengät, kun huomasin Mallorcalla, että ne jalassa on hiton hyvä juosta. Olen siis juossut kaikki mun lenkit niillä kuluneiden 9kk ajan. Eivät näytä enää ihan näin freesiltä siis, kun niillä on tampattu pururadoilla, mullassa ja loskassa. Ne ovat täydelliset juoksukengät. Ginan lyhyt farkkutakki, musta River Islandin toppi vuodelta 2016, BikBokin käärmekuosinen hame ja Ginan kaulakoru ovat käytössä edelleenkin ja tykkään niistä todella paljon. Ja toki myös Guccin laukku on edelleen päivittäisessä käytössä (tai no aina kun käyn jossain, atm se ei ole päivittäin).

10. Toukokuu 2020

Tämä asu on kuvattu viime viikolla ja rakastan sitä. Se on juuri sellainen yksinkertainen ja rento. Samat Vansit tässäkin jalassa ja kuten huomaatte, hieman ovat kuluneet. Mutta yllättävän hyvin ne ovat kestäneet kovaa käyttöä, tämä on nyt niiden kolmas kevät ja kesä. Tässä asussa ei ole mitään uutta, kaikki on jo useamman vuoden vanhaa. Takki vuodelta 2018, Housut 2017, Kengät 2018, teeppa en edes muista miltä vuodelta ja arskat on ”uusimmat”, ne on viime kesänä ostettu. Uskoisin, että voin katsoa tätä asukuvaa tyytyväisenä myös 10 vuoden kuluttua.

WAU! Tulipa tästä pitkä. Tässä sen tosiaankin huomaa, miten paljon vuosia on alla. Ennen näiden koostepostausten tekeminen oli paljon nopeampaa, kun asuja oli vaikka seitsemän. Nyt jo kymmenen.  Mä en osaa valkata mikä oli mun lemppariasu! Ehkä 2018, mutta vaan koska hiukset. Ja sen kyllä sanon, että tätä tehdessä tuli ihan älytön ikävä pitkiä hiuksia. Mulla on edelleen pidennykset tallessa ja hyväkuntoisena ja laineille kiharrettuna tuolla kylppärin kaapissa. Tällä hetkellä mulla on tosin niin jäätävän pitkä juurikasvu, että tätä tukkatilannetta ei pelkillä pidennyksillä enää pelasteta. Jossain vaiheessa on kyllä uskaltauduttava kampaajalle. Ja en ole ollenkaan varma, että pitäydyn tässä keskipitkässä vaaleassa, sen verran usein haikailen jonkun radikaalin muutoksen perään. Mutta pitää rauhassa miettiä, että mitä mä keksisin.

Minkä vuoden asu on sun lemppari? Entäs kauhistus?


8 Responses to “10x minä toukokuussa”

  1. Nimetön sanoo:

    Musta vanhoissa asupostauksissa on erityisen hauskaa aina seurata sitä, miten nopeat meikki, asuste ja poseeraustrendit pyyhkivät voimalla koko genren yli.
    Joskus piti kaikilla olla kuvissa voimakkaasti sisäänpäin käännetyt varpaat. Tällä hetkellä samaa asiaa taitaa ajaa ”raahaamaan jäänyt jalka”.
    On ollut terävää kulmakarvat ja paksua ”kalapuikkoa”, välillä kaikilla suuret nutturaa tai hiustenpidennykset.
    Eikä siinä mitään, kivoja ajan kuvia kaikki.

    Näiden kuvien arvoaan vielä nousee, kun aikaa kuluu kymmenen, kaksikymmentä ja kolmekymmentä vuotta lisää.
    Miten hienoa olisikaan, jos menneet vuosikymmenet olisi tallennettu yhtä instensiivisesti kuin viimeisimmät edeltäneet.

  2. Nimetön sanoo:

    Mun suosikki on ehdottomasti vuodet 2013 ja 2015. Voi kun tulis äkkiä takaisin muotiin matalampi vyötäröiset ja kapeammat farkut 😄

  3. Riikka sanoo:

    Lähes hypin aina riemusta, kun joku postaa tän tyylisiä muutoskuvia johonkin. Nää on aina hirveen mielenkiintosia!

    2018 asu on mun lemppari. Siinä on kaikki kohillaan ihan vimosen päälle ja näytät tosi hyvältä! Extrapisteitä feikkitatuoinneista, joita rakastin muksuna yli kaiken 😎

    Muutkin asut on toki kivoja eikä mikään niistä mun mielestä oo mitenkään kauhistus, mutta 2011 tuo kyllä mieleen oman silloisen pukeutumistyylin ja ne liian leveät ja muutenkin ihan hullut tissivyöt 😂 harmi kun en oo ikinä ollu asukuvia ottava tyyppi, olis meinaa hauska hihitellä niille nyt

  4. roosa sanoo:

    Tosi kiva tää postaus! Näitä olisi kiva saada joka kuu <3

  5. Rauni sanoo:

    2018 on mun lemppari asu ja 2011 kauhistus ja vaaleat hiukset käy mun mielestä sulle paremmin. 🙂 Kummatkin lyhyet ja pitkät näyttää tosi kivalle.

  6. Jensku sanoo:

    Mun lemppari on 2018! Noj hiukset on vaan niin ihanat ja sopii sulle todella hyvin! Ei vaaleissakaan mitään vikaa, sopii nekin hyvin, mutta tuo lila vaan on täydellinen! Ehkä kamalin on tuo eka, vaikka ei sekään niin paha oo, se vaan on sitä aikaa 🙂

  7. Emma sanoo:

    Näitä postauksia on niin kiva lukee kun on niin hauska nähdä niitä vanhoja asuja 😀

  8. Myy sanoo:

    Lemppari on 2014!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.