Miten järjestellä olohuone järkevästi

11.05.2020

Meidän kodin katseenvangitsija, olohuone, on ollut tähän asti ikkunoita lukuunottamatta meidän kodin tylsin huone. Siis for real. Ja jos ajattelinkin tänne muuttaessa, että ah ihanaa, sille ei tarvitse tehdä mitään kun ikkunat kiinnittävät kaiken huomion, niin olin väärässä. Pitkään on tuntunut, että ikkunat hukkuvat sinne sohvan taakse. Vaikka nurkkaus on täydellisen kokoinen sohvalle, sohva piilottaa ikkunoiden alareunan ja häivyttää korkeutta. Lisäksi valtava tyhjä lattiatila keskellä huonetta tavallaan tekee olkkariin paljon hukkaneliöitä. 

Vaikka lattialla onkin hyvin tilaa tanssia ja tehdä lankkuhaasteita TikTokiin, niin silti ollaan mietitty, voisiko sohvan sijoitella jotenkin toisin. Saimme Otolle hyvän työpisteen portaiden alle (ja hän on oikein tyytyväinen siihen siellä). Mutta kaikki muu olkkarin järjestyksessä on ollut ihan auki. Missä olisi järkevin kohta sohvalle? Entä pianolle? Joku vinkkasi, että jos sohvaa irrottaisi vaikka metrin verran seinästä, se toisi tosi paljon ilmavuutta olohuoneeseen. Itsekin olen sitä mieltä, että se ei ole paras ratkaisu, että kaikki huonekalut ovat vaan ripoteltu seiniä vasten. Mutta onko sohva sitten liian lähellä televisiota? Näyttääkö se oudolta, kun sitä on nostettu metrin verran enemmän keskelle ja ikkunaseinällä on kapea käytävä? 

Vai olisiko sohva kaikkein paras ihan keskellä lattiaa, vastapäätä televisiota? Silloin pianolle olisi luonteva paikka ikkunaseinällä ikkunan ja oven vieressä ja porraskaiteen edessä ei olisi mitään. Mutta pienentääkö se tätä koko tilaa, jos olohuoneen rajaa sohvalla omaksi alueekseen? Siitä huolimatta, että tiedän etteivät ammattilaiset ikinä sijoittele kaikkia huonekaluja seinää vasten, olen tosi huono laittamaan niitä keskelle tilaa itse. Tuntuu aina, että sitten jotenkin halkaisen tilan ja pienennän sitä. Päätettiin siis kokeilla, mitä tapahtuu, jos sohvan paikkaa vaihtaa. Kokeilimme sitä kolmeen eri kohtaan olohuoneessa: vähän irti ikkunaseinästä, keskelle lattiaa kokonaisena, keskelle lattiaa kahden istuttavana ja ikkunan edustalle pelkkää divaania. Tässä alla näette meidän kokeilut.

Kuten huomaatte, meidän sohva on tähän tilaan aivan val-ta-va. Missä tahansa muualla kuin juuri tuossa mihin sen alunperin sijoitimme, se on liian iso. Se on liian leveä ja liian iso ja liikaa. Sen ympärille ei missään muualla jää ollenkaan ”ilmaa” vaan koko olohuone vaikuttaa olevan aivan tukossa. Ei hyvä. Siksi siirsimme sen takaisin alkuperäiselle paikalleen kunnon pyörittelyiden jälkeen. Siinä huonekaluja pyöritellessämme tuli kuitenkin mieleen toinen idea: hei, meidän tv-tason vierekkäiset osathan saa asetettua myös päällekkäin lipastoksi (ja liitettyä toisiinsa kiinni). Ja meidän ruokailutilaan tulisi paljon enemmän tilaa istua, jos Bestå-kaappi sijoitettasiinkin TV:n alle. Ja se näyttisi paljon fiksummalta, koska Bestå on korkeampi. Tällöin telkkari ei näyttäisi olevan niin hassusti ”liian korkealla” kuin se näytti meidän matalan TV-tason kanssa.

Ja niin me sitten tyhjennettiin Bestå-kaappi kokonaan, siirrettiin se olohuoneeseen ja laitettiin TV-tason osat sittenkin päällekkäin lipastoksi. Ruokailutila on nyt hieman kolkko, sillä kaapin hävittyä sieltä hävisivät myös kaikki taulut ja kaapin päällä olleet viherkasvit. Mutta varmasti me keksitään siihen mauven väriselle seinälle tauluhyllyjä tai tauluja suoraan seinään, niin saadaan kodikkuutta. Joka tapauksessa se tila on nyt paljon järkevämpi ja niin on myös olohuone. Yllättävän iso vaikutus oli TV-tason vaihtamisella ja sillä, että siirsimme pianon ruokailutilan ikkunan ääreen.

Edelleenkin haikailen ratkaisua, jossa meidän olohuoneen isot ikkunat saisi kokonaan esiin, eivätkä ne olisi sohvan takana piilossa. Tämän meidän nykyisen sohvan kanssa se jää kuitenkin haikailuksi, sillä se ei yksinkertaisesti vaan ole mahdollista sohvan suuren koon takia. Eikä me olla sohvasta nyt lähiaikoina ainakaan luopumassa, se on edelleenkin maailman mukavin sohva ja tykätään siitä hulluna.

Haluaisin säilyttää sen tilan tunnun olohuoneessa, mutta samalla tehdä siitä vieläkin kodikkaamman ja kutsuvamman. Ei olla vielä päätetty, tuleeko television yläpuolelle korkeaan seinään makramee-työ vai joku valtava maalaus. Kumpi tahansa tehdäänkin, meidän on tarkoitus toteuttaa se itse. Jos se on makramee, Otto tekee ja jos maalaus niin minä. Tai voidaanhan me tehdä molemmat, sillä meillä on tarkoitus laittaa jotain myös televisiota vastapäiselle seinälle, sinne korkealle keittiön ja ruokailutilan katon yläpuolelle. Tuntuu ihanalta ajatukselta, että olkkariin tulee itsetehtyä taidetta, joka ollaan mietitty juuri siihen tilaan. Mutta siinä voi kestää hetki, että saadaan ne tehtyä. Ehkä Otto voisi olla makrameen kanssa aiemmin valmis, kun kesällä hänellä on vähemmän kursseja kuin nyt. 

Mutta joo, olen nyt olohuoneeseen paljon tyytyväisempi kuin aamupäivällä, pelkästään kaappia ja TV-tasoa pyörittelemällä. Olkkari näyttää paljon fiksummalta nyt korkeamman tason kanssa. Mutta se on kyllä silti vielä kesken. Saa nähdä mitä sinne keksitään ja millä aikataululla miten.

Mitä sä laittaisit vielä meidän olkkariin? Mitä sieltä puuttuu? 


57 Responses to “Miten järjestellä olohuone järkevästi”

 1. Avatar Johanna sanoo:

  Telkkarin yläpuolelle voisi sopia joku iso ryijy 😊

 2. Avatar Jenni sanoo:

  Entä jos olisi niin kuin tuossa kuvassa missä on kuopus, mutta rahi-osa olisikin oikealla? En tiedä saako käsinojat vaihdettua. Ja sitten siitä pitkästä osasta voisi jättää käsinojan pois, jolloin sohva olisi avoimempi.

 3. Avatar Roosa sanoo:

  Näkeekö tuolta tv:n viereiseltä sohvan nurkalta edes telkkaria? Mä ostaisin suoraan vaan uuden sohvan :)

 4. Avatar Sonjis sanoo:

  Kivoimmalle näyttää ainakin kuvissa tuo,missä sohva on vastapäätä tv.tä. On kaikista kodikkain ja tasapainoisin vaihtoehto. Saako divaaniosan puolta vaihdettua. Siis niin, että divaani olisi ikkunan puolella,eikä tukkisi silloin koko huonetta. Ihanat isot ikkunat kyllä teillä!

 5. Avatar Perttipää sanoo:

  Apua, aika ahdasta!

 6. Avatar H sanoo:

  Voisiko sohvaa vetää nykyisellä paikallaan vielä hieman ruokailutilaan päin? Näin ikkunanurkkaan voisi saada kivasti esim viherkasveja :)

 7. Avatar Jjj sanoo:

  Hyvältä näyttää tv taso muutos, jos sitä sohvaa edes hitusen vetäis sielä nurkasta pois vaikka seinän vieressä onkin 😏 sit sinne nurkkaan/ tv tason viereen viherkasvi, tuomaan raikkautta.

 8. Avatar Hansu sanoo:

  Hei! Haatava on kyllä kokonaisuus. Kokeilittekko ollenkaan nykyisen paikkaa vastakkain? Jolloin kulman kohta tulisi seinän ja portaiden kulmauksen kanssa linjaan. Jättäisi vain pienen kulun selkänojan taakse työpisteelle. Silloin toki telkkari pitäisi siirtää, mut voisi tuoda tilan tuntua ja avoimuutta. Ja saisi sen sisustaa portaikon kanssa yhteen, leventäisi huonetta.

 9. Avatar Iitu sanoo:

  Hei. Sellainen ajatus tuli, että onko täysin pois suljettu mahdollisuus siirtää telkkaria tuolle seinälle missä on nyt taulu, ison ikkunan viereen. Ilmeisesti pistoke on samalla seinällä nyt mut johtojenkin piilotukseen löytyy fiksuja ja huomaamattomia ratkaisuja. Toki nyt teillä on teline paikallaan, mutta telkkarin siirto vois antaa mahdollisuuden siirtää sohvaakin eri kohtaan jolloi ikkunan edusta vapautuu. Varsinkin jos haluatte laittaa taulun tai maalauksen sille korkealle seinälle ei e välttämättä pääse oikeuksiinsa jos alapuolella on telkkari.

 10. Avatar Lucy sanoo:

  Kun teillä nyt vihdoin on unelmienne täyttymys olkkari, korkeuksineen kaikkineen: niin minä henk. koht. kyllä myisin sohvan (vaikka se mukava onkin) ja ostaisin uuden vähän siromman joka sopisi sijoittaa suoraan vastapäätä telkkaria. Johan siitä tulee niskat kipeäksi kun pitää sivulle katsoa. Sen lisäksi olisi ihanaa jos sohvalla istuskellessa voisi ihailla isoja ikkunoita ja maisemia :) Nykyisellä järjestelmällä koko ikkunakauneus jää selän taakse kun sohvalla istuu. Ihana koti teillä!

 11. Avatar Mirka sanoo:

  Itse tykkäsin ehdottomasti eniten ratkaisusta, jossa sohva on tv:tä vastapäätä! Vaihtaisin vielä divaaniosan toisin päin ja sijoittaisin ikkunan eteen muutaman kasvin. Hankala kuvien perusteella arvioida kuinka ”tukossa” olohuone olisi toiminnallisesti tuolla ratkaisulla, mutta mielestäni olemus on valoisa ja avara siitä huolimatta, että tila on rajattu sohvalla :)

 12. Avatar c sanoo:

  Ehdottomasti näyttää paremmalta kun sohva on telkkaria vastapäätä 😊 Pääsee ikkunat oikeuksiin hyvin niin. Tuonne ikkunanurkkaan voisi sopia jokin korkea kasvi? tai ehkä jopa pieni lukunurkkaus/jokin kevyt tuoli. ☺️

 13. Avatar Ee sanoo:

  Super iso muutos! Paljon parempi nyt! Ja kiva postaus missä kaikista vaihtoehdoista kuvat :) jos ottais seinästä vähän irti niin ottakaa molemmista seinistä saman verran eli kulmasta ruokailutinaankin päin irti, joku 30-40 senttiä antaa heti ilmavamman vaikutuksen jos mahtuu niin :) meillä näin.

 14. Avatar Annika sanoo:

  Omaan silmääni sohva näyttää parhaalta keskellä lattiaa kokonaisena. Ikkunan ja telkkaritason väliin laittaisin esim. jonkin ison ruukkukasvin, säkkituolin tai nojatuolin tuomaan kodikkuutta. Toki voi olla, että luonnossa tuo järjestely tosiaan näyttää ahtaammalta kuin kuvassa, mutta ihan telkkarin katsomisen kannaltakin keskellä lattiaa olisi musta luonteva paikka sohvalle.

 15. Avatar Petra sanoo:

  Nyt tän postauksen kuvista en näe et oliko tossa sohvan ja ruokailutilan välissä joku takapihan ovi ja jos on niin kuinka lähellä… Mut ite vetäisin sohvaa pois nurkasta kohti ruokailutilaa selkä edelleen seinää vasten ja sit ikkunanurkkaan joku kiva semi iso jukkapalmu tms 😍 jos mahdollinen ovi sallii 🤔

 16. Avatar M sanoo:

  Kivalta näyttää ja kuvien perusteella sohva ei blokkaa ikkunoita liikaa! Mun ehdotus on pientä hienosäätöä: jos tila sohvan toisella puolella riittää, voisiko sohvaa siirtää vähän pois nurkasta niin että sen pääty olisi suunnilleen linjassa tv-tason etureunan kanssa niin että sohvan istuinosaa ei jäisi portaiden suunnasta katsottuna tv-tason taakse? Samalla sohvan pitkää sivua voisi siirtää viisi tai 10 cm irti seinästä. Näin kokonaisuus voisi näyttää ilmavammalta. Kuvien perusteella on aina hankala ehdottaa koska livenä tila näyttää aina erilaiselta mutta tällainen tuli mieleen 😊.

 17. Avatar Nor sanoo:

  Pystyisiköhän sohvaa ottamaan vähän irti nurkasta? Pitämään sen siis edelleen seinän vieressä, mutta vetää ikkunan myötäisesti vähän nurkasta ulospäin. Luulen että joku 60cm riittäis jo hyvin. Nyt on jotenkin vähän hassusti nurkkaan ahdetun näköinen. Nurkkaan jäävään koloonhan voisi sitten laittaa vaikka jonkin korkean viherkasvin.

 18. Avatar Nimetön sanoo:

  Kyllä se siitä ajan kanssa muotoutuu. Ettehän te nyt todellisuudessa ole sitä huonetta vielä kovin pitkään katsoneet 😉.

  Korkean tilan sisustushaaste on nimenomaan noissa mittasuhteissa. Vielä kun tila on avoin moneen suuntaan, jäävät ehjät seinät ja kulma myös kalastuksessa puuttumaan.

  Itse miettisin tuota pianoa vielä: olisiko siellä paikkaa jossain muussa huoneessa? Ja onko television paikka ”luettu” juuri tuohon, missä se edellisellä asukkaalla oli, vai voisiko sohva olla tuolla seinällä television paikalla?

 19. Avatar Tiina sanoo:

  Mä vetäisin sohvaa hieman keittiöön päin niin tuonne nurkkaan mahtuisi joku suuri viherkasvi! Vaikka kolibrikukka! Ai että oon kateellinen noista ikkunoista, aivan täydelliset huonekasvien suhteen. En nyt ihan näistä kuvista näe että saako tuota sohvaa edes vedettyä poispäin nurkasta, tuleeko keittiöön liian ahdasta.
  Meillä on myös aivan valtava sohva, kolme metriä leveydeltään ja kauhulla odotan sitä kun joskus tästä asunnosta muutamme.

 20. Avatar Hilde sanoo:

  Mun mielestä sohva on hyvä just tuolla ikkunan edessä. Itse ainakin tykkään tuojotella sohvalta pihalle ja ihan vaan ihmetellä. Korkeampi kaappi on paljon parempi tv:n alle, ei näytä niin kolholta kuin aikaisempi matala taso. Henkilökohtaisesti tykkään, kun olohuoneessa on vapaata lattiatilaa. Lapset saa rauhassa levittää leikkinsä (tai äiti jumpata) ilman, että muiden täytyy kauheasti harrastaa estehyppyä liikkuessaan…

 21. Avatar B sanoo:

  Jos sohvasta ei halua luopua, niin luopuisin televisiosta. Sohvan siirtäminen tv-seinälle toisi ikkunat kauniisti esiin. Kesällä televisiota tarvitsee muutenkin vähän.

 22. Avatar Emminkemmi sanoo:

  Olohuone näyttää kivalta. Mutta toisen lainen sohva minusta sopisi paremmin.

 23. Avatar E sanoo:

  Toi Bestå on kyllä just hyvä juuri tuossa :) Mitä jos ottaisitte sohvasta ainakin käsinojat pois? Tulisi hieman keveämpi ilme. Meillä sama sohva, eikä käsinojia. Eikä olla niitä ikinä kaivattu :)

 24. Avatar Titta sanoo:

  Olisiko sohvaa mahdollista ottaa vielä jonkin verran ruokailuhuoneeseen päin, jolloin tv-tason ja sohvan väliseen nurkkaan jäisi tilaa esimerkiksi jollekin suuremmalle viherkasville? Ratkaisu toisi vähän enemmän avaruutta myös olohuoneeseen :) Kivalta teidän olohuone näyttää kyllä joka tapauksessa!!

 25. Avatar Vilma sanoo:

  Mun mielestä ehdottomasti paras vaihtoehto on se, että sohva on tv:tä vastapäätä. Se tekee huoneesta paljon ryhdikkäämmän ja siistimmän kun isoja ikkunoita ei ole peitetty, eikä kaikki huonekalut mene seiniä pitkin. Ja onhan niitä varmasti muitakin sohvia, joista pidätte jos ette saa tuota mitenkään järkevästi pyöriteltyä. Itse ostin juuri askosta sohvan edullisesti, ja se on ehkä paras sohva millä olen koskaan istunut!

 26. Avatar Ellu sanoo:

  Ehdottomasti sohva pois kauniiden ikkunoiden edestä, vastapäätä telkkaria. Uuteen järjestykseen kestää tottua jopa 2 viikkoa, joten kokeilkaa rauhassa sen aikaa. Itse ainakin huomannut sitten, että hups täähän toimiikin eikä tunnukkaan oudolle :D

 27. Avatar Simonette sanoo:

  Meillä on tuo sama matto ja tykkään siitä tosi paljon, on myös ihanan iso! Mutta jos vaihtaisi maton johonkin värikkäämpään (Vaikka tuollaisia sävyjä mitä teillä sohvatyynyistä) saisi suht helposti erilaista tunnelmaa olohuoneeseen ☺️ Eihän se noiden upeiden ikkunoiden kanssa auta mutta toisi vaihtelua

 28. Avatar Hanna sanoo:

  Entä jos sohvan laittaa vastakkaiseen kohtaan, niin että divaani on telkkarin edessä ja sohva osoittaa isoa ikkunaa kohti? Pianon voisi laittaa Picasso taulun eteen.

 29. Avatar N sanoo:

  Moikka iina,

  Kokeilkaa vielä vaihtoehtoa, jossa sohva onkin portaiden alla ja suuntaa kohti ikkunoita?
  tällöin telkkarin voisi laittaa tuohon mihin kokeilitte pianoa? toki tässä tietokonepöydälle pitäisi löytää uusi paikka, mutta tässä saisitte ihailla näkymää parhaalta paikalta :)

  -Niina

 30. Avatar Enni sanoo:

  Ottaisin tv:n pois kokonaan olkkarista. Vie turhaa huomiota, ja mielestäni vanhanaikaista sisustaa olkkari telkkarin ympärille. Siirtäisin itse sohvan telkkarin paikalle. :-)

 31. Avatar Reijo sanoo:

  Iitun kanssa samaa mieltä. Kaapelikouru telkun johtojen päälle. Antaisi viimeistellyn fiiliksen. Ja tietysti jos rahaa löytyy, niin Sampparin frame tv olisi loppusilaisu. Muuten kaikki ok.

 32. Avatar Tuumailija sanoo:

  Pyhittäisin ikkunat viherkasveille ja ehkäpä sirolle lukunurkkaukselle. Portaat ovat niin kauniit, etten laittaisi niiden eteen mitään eli ottaisin lipaston pois. Sinun asemassasi harkitsisin myös yhteistyötä sisustussuunnittelijan kanssa :)

 33. Avatar Kaakaliini sanoo:

  Itse ostaisin siromman sohvan ja laittaisin sen vastapäätä telkkaria. Sitten joku kiva nojatuoli ikkunan nurkkaan ja joku iso viherkasvi ikkunalle. Näin sitä voisi nojatuolista/sohvalta ihailla maisemia. Nyt olohuoneesta tulee kyllä se vaikutelma, että huonekalut siroteltu vain seinien vierelle. Isossa sohvassa on se huonopuoli, että sen paikkaa on hankala vaihtaa.

 34. Avatar Helmia sanoo:

  Ihana koti teillä ja aivan ihanat nuo isot korkeat ikkunat! Ymmärrän että haluais saada koko tilan potentiaalin käyttöön! Tuli mieleen, että toisko vähän avoimuutta tilaan se että ottais sohvan sivuilta nuo käsinojat pois. Sillon vois onnistua myös se, että kahden istuttava osa ois ilman sivuilla olevia käsinojia telkkarin edessä ja sit divaani osa ikkunan edessä, ilman sitä sivulla olevaa käsinojaa.. :)

 35. Avatar minävain sanoo:

  Mun mielestä toi nykynen järjestys vaan näyttää toimivimmalta! :) ainoa mikä omaa silmää hieman häiritsee on toi lipasto tossa portaitten kaiteen edessä, eikö se kävis myös sinne keittiöön ton ikean kaapiston paikalle jolloin ne siinä ennen olleet kasvit ja taulut myös pääsis esille? Ja olen myös samaa mieltä, kuin joku aikaisempo kommentoija, että esim se teidän entinen pinkki olohuoneen matto sopis myös hyvin ja tois lämpöä sisustukseen :)

 36. Avatar Sandy sanoo:

  Moi! Jos mahdollista, mä siirtäisin telkkarin tuohon portaita vastapäätä, missä on nyt taulu. Mun mielestä se on tällä hetkellä sisustuksen kannalta tosi hankalassa paikassa ja jotenkin liian vallitseva, vie huomiota avaruudelta. Jos tv ois ton taulun tilalla, vois nykyisen tv:n kohdalle laittaa kahden hengen sohvan ja siihen päälle jonkun ison kauniin taulun. Lisäks mä laittaisin portaiden alle vaikka kaks siroa nojatuolia, joista ois myös helppo kattoo tv:tä. Näin myös istuessa näkis ulos ikkunoista. Tää tietty meinais nykyisen sohvan myyntiä, mutta se ei nyt vaikuta oikein sopivalta mallilta uuteen kämppään. Mun mielestä just esim. pienempi sohva plus nojatuolit asettuis isoon olkkariin tasapainoisemmin.
  Ja tietty yks vaihtoehto on ottaa tv kokonaan olkkarista pois, se ainakin tekis huoneen harmoniseksi. Tää ei tietty oo välttämättä teille oikea vaihtoehto.
  Anyway, onnea uuteen kotiin, sun perhe ja blogi on ihania! :)

 37. Avatar Nimetön sanoo:

  Mä kokeilisin laittaa tv:n tohon taulun tilalle seinälle (tai tv-tasolle jos ette halua porailla seiniä lisää), ja sohvan paikkaa vaihtaisin, että se ois nykyisen peilikuva. Sohvan selkänoja siis portaita ja työnurkkausta päin (sillei et sohvan ja portaiden väliin jäis ilmava ”käytävä”.) Sohvan divaaniosa vois olla vähän tilanjakajana olkkarin ja keittiön välissä.
  Mitä mieltä oot? :)

 38. Avatar Pirjo sanoo:

  Hei. Joku jo ehdottikin, sohvaa telkkarin tilalle, seinää vasten, divaaniosa portaiden puolelle, telkkarille uus paikka. Näin olisi ”voima paikassa”, selusta turvattu seinällä. TV hallitsee tilaa, jos sen näkee ensimmäisenä tilaan tultaessa. Missä kohtaa sisäänkäynti ao tilaan? Tutustu fengshui perusteisiin 😃

  • Avatar Sohvis sanoo:

   Samaa mieltä. Sohva on kiva mutta on oudossa paikassa TV:n katsomisenkin suhteen. TV hallitsee liikaa kolkkoa seinää. Taulu tms ja sohva TV tilalle seinää vasten. Lämpöä tila vähän kaipaisi. Isompi lipasto on hyvä. Iso viherkasvi toisi kotoisuutta 😃

 39. Avatar Saara sanoo:

  Omaan silmään toi nykynen ratkasu näyttää pahimmalta noista kolmesta, ja paras oli tuo missä sohva oli television edessä, varmaan paranee katselumukavuuskin ja pysyy lastenkin niskat kunnossa kun ei kokoajan tarvii kattoa sivulle :-)

 40. Avatar Lili sanoo:

  Täällä on todella hyviä kommentteja ja ideoita, mistä monia teinä testaisin. Jotenkin tuntuu, että nuo upeat, valoa tuovat ja huomiotaherättävät kauniit ikkunat on nyt vain peitetty sohvan taakse. Ne tavallaan menevät hukkaan siellä. Varsinkin tähän tartun siksi, että olen postauksistasi huomannut, kuinka rakastat niitä :)

  Mielestäni sohva tuossa televisiota vastapäätä näytti näistä vaihtoehdoista parhaimmalta. Toki monelta tulikin loistavia ideoita muunlaisiin ratkaisuihin ja esimerkiksi divaaniosan puolen vaihtamiseen. Lisäksi mietin muiden tavoin myös sitä, onko pianon välttämätöntä olla olohuoneessa. Siirtäisin myös television aivan toisaalle tuolta seinältä, se on tosiaan turhan korkealla ja jotenkin liian hallitsevalla paikalla.

  Kaiken kaikkiaan kotinne on upea ja ratkaisu varmasti löytyy. Eikä tuokaan paha ole, ollenkaan! :) Kuten sanottua, täältä kommenttikentästä löytyy mitä monipuolisempia ideoita, mahtavaa.

 41. Avatar Nimetön sanoo:

  Aika hurja määrä kommentteja ja yllättävän monta ’pitäisi’ ja ’ehdottomasti’ sanaa.
  Ei sitä yksittäistä kommenttia kirjoittaessaan tietysti niin huomaa, mutta kun lukee monta kommenttia perä jälkeen, jää aika tyly fiilis.

  Siis tosi nettiä teillä on nytkin! Olemassa olevat huonekalut ja matot ovat varmasti toimivia myös uudessa kodissa. Aikansa etsivät paikkaa, niin kyllä se vana siitä hahmottuu. Käytäntö opettaa ja selkeyttää ajatuksia.

 42. Avatar Hanna sanoo:

  Ehdottomasti tuo tv-taso! Mutta minun mielestä sohva on hassu tuossa, eikä kaunis iso ikkuna pääse oikeuksiinsa. Sohvan pitäisi ehkä olla pienempi ja suoraan tvtä vastapäätä, terassin oven kohdilla/olohuoneen puolella niin että kulku onnistuu jouhevasti. Sitten tuohon ikkunan viereen joku nojatuoli. Mahdollisesti myös toiselle puolelle samanlainen. Nämä muutokset voisi sitten huomioida keittiöremontissa.

 43. Avatar Henna sanoo:

  Tuo tv-tason vaihtaminen oli kyllä hyvä ratkasu. Heti paljon parempi ja minun silmään tosi kivan näköinen nyt juuri noin! Millaiset verhot teillä on tulossa olohuoneeseen vai onko tulossa ollenkaan? Mietin että jotku ihanat kevyet ohkaset verhot toisivat kans tilaan ilmettä ihan erillä tavalla ja niidenkin hommaaminen voisi riittää.
  Mutta, ihana tuo sohva!

 44. Avatar Ella sanoo:

  Olohuone on mielestäni todella epäkäytännöllinen, ja sohva on nykyisellään liian iso tähän kokoonpanoon. Television laittaisin osittain ikkunan eteen matalalle tv-tasolle ja vaihtaisin sohvan pienempään. Lisäksi voisi hankkia nojatuolin toiselle seinälle.

 45. Avatar Jap sanoo:

  Eniten häiritaee toi tietokone nurkka. Rumentaa koko tilan. Sohva liian massiivinen. Tv:n johdot seinän sisään

 46. Avatar Jenna sanoo:

  Tv-tason vaihto auttoi paljon! En lukenut aiempia kommenteja, enkä tiiä onko tätä ehdotettu, mut tuli mieleen jos muokkaisi sohvaa vähän pienemmäksi kun se kuitenkin tuossa sohvassa on mahdollista, niin sitten sen voisi saada kivasti tv-tasoa vastapäätä. Siis ihan kokonaan pois käytöstä osa sohvasta. Silloin pääsis noi upeat ikkunat esille! Ihana koti teillä kyllä on, oli niin tai näin 😍

 47. Avatar Taija sanoo:

  Moikka
  Parhaimmalta näyttää sohva telkkaria vastapäätä, huone on näin tasapainossa. Sohvalta on silloin myös mukavampi kaikkien katsoa yhdessä telkkaria. Vaihtakaa vain divaani ikkunoiden puolelle. Moduulisohvassa sen luulisi onnistuvan. Tuo huone on kaunis ja ikkunat tulisivat esille.
  Samaa mietin kuin toisen kommentoijan kanssa, että siirtäkää työpisteen vieressä oleva lipasto ruokailutilaan ja piano kuopuksen huoneeseen :)

 48. Avatar Nimetön sanoo:

  Minä lähtisin ratkomaan ongelmaa siirtämällä televisiota. Sohva tulisi nykyisen television ja tason paikalle, divaaniosa oikealle ja käsinojat jokapuolelta pois. Television siirtäisi taulun tilalle joko seinälle tai sirolle tasolle. Beståt takaisin keittiöön ja Eketit esim. makkariin ja television alle joko hyvin kapea taso tai mielellään ei tasoa ollenkaan.

  Nykyinen television paikka on liian hallitseva ja pienentää huonetta.

 49. Avatar Päivi sanoo:

  Minä lähtisin ratkomaan ongelmaa siirtämällä televisiota. Sohva tulisi nykyisen television ja tason paikalle, divaaniosa oikealle ja käsinojat jokapuolelta pois. Television siirtäisi taulun tilalle joko seinälle tai sirolle tasolle. Beståt takaisin keittiöön ja Eketit esim. makkariin ja television alle joko hyvin kapea taso tai mielellään ei tasoa ollenkaan.

  Nykyinen television paikka on liian hallitseva ja pienentää huonetta.

  Netti pätkäisi kriittisellä hetkellä, en tiedä tuleeko nyt kahteen kertaan. :D

 50. Avatar ruusa sanoo:

  Ehdottomasti siirtäisin sohvaa nurkasta pois päin! Selkänoja saisi siis olla seinässä kiinni silti. Siten saisi hyvin pienellä muutoksella paljon tasapainoisemman näköistä ja ikkunan esiin! Ja kukaan ei istuisi ”tv:n takana”. Ja jos sohvaa saa paljonkin vasemmalle (sohvalla istujan näkökulmasta), niin minäkin kannatan viherkasvia ikkunakulmaukseen.
  Kaunis koti teillä ja näppärä tuo työnurkkaus!

 51. Avatar Nimetön sanoo:

  Jouduin avioeron jälkeen asuntokaupoille. Aikataulu oli tiukka, rahaa ja tuloja vähän (ja uudessa tilanteessa tietysti myös pelottavan vaikeaa hahmottaa ylipäätään, millaiseksi talous yhden aikuisen perheessä asettuu). Piti ottaa sitä, mihin oli varaa, mikä oli vapaana ja mihin mahduttaisiin lasten kanssa sisälle. Sijainti määritteli myös paljon. Se ei ehkä ollut omien toiveiden mukainen unelma, vaan järkiratkaisu, jotta lapset saivat jatkaa vanhassa koulussa ja heidän toinen kotinsa olisi helposti lähellä.

  Uuden kodin löytäminen näillä kriteereillä ei ollut ihan helppoa. Kaikki kotia joskus etsineet tai rakentaneetkin varmasti tietävät sen, että niitä kompromisseja on matkalla pakko tehdä, jotta maaliin joskus päästäisiin. Realiteetti kun kuitenkin on suurimmalla osalla se, ettei sitä unelmien palatsia voi vaan piirtää paperille ja tilata kustannuksista piittaamatta.
  Muutto uuteen kotiin oli tietysti myös henkisesti kovin raskas, kun se ei ollut mikään ”iloisissa tunnelmissa tehtä vapaaehtoinen päätös”.

  Löysin mielestäni meille kuitenkin hyvän kodin. Se vastasi kriteereihini ja mahtui budjettiini niin hankintahinnaltaan kuin asumiskustannuksiltaankin. Siihen vaan en osannut varautua, kuinka -herkänkin aiheen äärellä – ulkopuoliset ihmiset kriittisesti kommentoivat meidän uutta kotia. Jo periatteessa melko neutraaleiksi tai jopa kehuiksi tarkoitetut ”ihan hyvä tästä tulee” -kommentit satuttivat kovasti.

  Oma koti on todella henkilökohtainen asia ja hankinta. Siksi tuntuu Iinankin puolesta pahalta, kuinka karuin sanakääntein heidän huonekalujaan ja ”ahtaita neliöitään” täällä ruoditaan. Hitto! Jostain päin suomea saa varmasti koko tontin siihen hintaan kuin pääkaupunkiseudulta yhden asuinneliön. Eikä sellaisia ”linnoja” vaan kasva puun joka oksalla, jossa olisi lastenhuoneet kolmelle ja työhuone, ja mielellään kirjastohuone myös…

  Ollaan iloisia, myös toisen puolesta, siitä, mitä on! Aina voisi olla jotain enemmän ja parempaa. Mutta mitä sitten! Jos tämä onkin just parasta, just nyt.

 52. […] kysyin neuvoa sohvan sijoitteluun täällä blogissa, kun tuntui, että ei itse keksitty mikä olisi sille kaikkein paras paikka […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.