Helppoa ja nopeaa tuoretta grilliruokaa

20.05.2020

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Hetki & Indieplace kanssa.

Käsi ylös kuka on jo aloittanut grillailun tälle vuodelle? Me ollaan grillattu jo viisi kertaa! Yksi meidän naapureista grillaa lähes joka ikinen päivä ja siitä tulee niin herkullinen tuoksu, että olen ihan satavarma, että se on kannustanut meitäkin grillaamaan useammin. Oikeastaan joka kerta kun on ollut tosi aurinkoinen ja nätti sää, ollaan grillattu. Viimeksi grillattiin maanantaina, kun aurinko paistoi upeasti ja oli kaunista. Meille kävi sillä tavalla, että heti kun oltiin saatu grillattua kaikki loppuun ja siirryttyä katoksen alle syömään, alkoi sataa aivan kaatamalla. 

Ajoitus oli siis aivan täydellinen! Ja hyvästä ajoituksesta menee kyllä iso kiitos uusille Hetki -grillisalaateille ja lisukkeille, koska ne säästivät aikaa tosi paljon. Tiedättekö sen fiiliksen, kun grillaa “yhdessä” ja sitten toinen on yksin grillin luona ja toinen pilkkoo keittiössä? Mä tiedän ja se on aina ihan megatylsää! Kun olisi ihana hengailla yhdessä ulkona ja nuuhkutella grillin tuoksua. Meillä ei ole mitään erillistä kesäkeittiötä ainakaan vielä, joten vihannesten ja lisukkeiden valmistelu on helpointa sisällä keittiössä. Joskus ollaan pilkottu ja valmisteltu kaikki yhdessä etukäteen ennen kuin on menty ulos, mutta silloin koko homma kestää aika kauan. 

Nyt testattiin uusia Hetki- grilli- ja kesätuotteita ja tykästyttiin ihan valtavasti. Täysin valmiit grillattavat lisukkeet ovat esimerkiksi todella oiva vaihtoehto, jos haluaa päästä valmisteluiden suhteen helpolla. Hetki grilliperunasalaatti Tex Mex, Hetki grilliperunasalaatti Yrtti-Juusto ja Hetki Kreikkalainen grillisalaatti pääsivät kaikki meidän grillin lämpöön ja olivat kyllä ihan 6/5. Mun oma suosikki oli Tex Mex -grillisalaatti, joka on ihanan mausteinen, muttei kuitenkaan liian tulinen esim. lapsille. Grillisalaatit voi nostaa sellaisenaan suoraan grilliin, tai sekaan voi lurauttaa hieman esim. oliiviöljyä ja halutessaan lisätä mausteita vaikkapa kreikkalaiseen grillisalaattiin. Mutta herkkuja ovat ihan sellaisenaankin. 10 minuuttia grillissä ja valmista! Lasten suosikki oli tuo grilliperunasalaatti Yrtti-Juusto. 

Grillattavien lisukkeiden lisäksi maisteltiin Hetki BBQ Coleslawta (käyttövalmiit tuoreet lisäaineettomat kotimaiset vihannessuikaleet, joiden mukana tulee herkullinen BBQ-majoneesi, jonka voi sekoittaa joukkoon tai tarjota erikseen). Se oli tosi hyvää ja maistui niin hyvältä hampurilaisen välissä. Otto teki vielä iltapalalle toisen satsin, kun oli niin hyvää. Voisin kuvitella, että tämä valmis helppo vaihtoehto lisää meidän coleslawn syöntiä n. 1000%. 

Me grillattiin tällä kertaa tosiaankin hamppareita, koska ei oltu vielä grillattu niitä tälle keväälle. Hamppareiden kanssa päästiin helpolla, kun käytettiin valmiita kasviproteiini-hampparipihvejä. 

Hampurilaisten väliin laitettiin pihvien, juuston, sinapin, ketsupin ja Coleslawn lisäksi uusia Hetki-lisukkeita. Hetki Chili-paprika-salsa, Hetki marinoitu punasipuli ja Hetki kurkkusalsa veivät kyllä kielen mennessään. Ja niin helppoja tuoreita hampparilisukkeita! Kurkkusalsassa on suomalaista kurkkua ja sitruunavinegrettiä, se on tosi raikas. Marinoitu punasipuli on ihanan makea lisuke ja mun suurin lemppari. Chili-paprikasalsa sopii loistavasti hampparin väliin, mutta myös esim. dippikastikkeeksi, tortillojen kanssa tai minkä vaan grilliruuan kaveriksi. Pienikokoiset tuoresalsat on mun mielestä myös siksi hyviä, ettei tule hävikkiä. Koko salsan saa käytettyä kerralla. 

Meidän super helppo ja nopea grillimenu vaikka maanantaille

Vege-hampurilaiset

Cheddar-juusto

Sinappi & ketsuppi

Hetki BBQ coleslaw

Hetki Marinoitu punasipuli

Hetki Chili-paprikasalsa

Hetki Kurkkusalsa

Lisukkeet:

Hetki Grilliperunasalaatti Texmex

Hetki Grilliperunasalaatti Yrttijuusto

Hetki Kreikkalainen grillisalaatti

Meillä on alkamassa keittiöremontti heti juhannuksen jälkeen, jolloin ollaan n. 1,5-2 viikkoa ilman keittiötä. Ajateltiin silloin hyödyntää mahdollisimman paljon meidän grilliä. Ja lisäksi varmaan näistä tuoreista Hetki -grillisalaateista ja salsoista ja tuoresalaateista on apua, kun ei haluaisi syödä pelkkää grillattua proteiinia, mutta haluaisi kuitenkin päästä helpolla. Haluan syödä tuoreita ja monipuolisia kasviksia myös rempan aikana. Näiden valmistelu onnistuu aivan loistavasti myös ilman keittiötä, eli eiköhän me pärjätä. Hetki-tuotteissa on muutenkin ihan hulluna erilaisia tuoreita Suomessa valmistettuja salaatteja, lounaita ja vaikka mitä, joihin voi hyvin turvautua silloin kun haluaa (tai on pakko) päästä helpolla. Uskon, että ne tulevat olemaan meille suuri apu silloin kun ollaan ilman keittiötä. 

Mun mielestä kaikki tuoreet ja terveelliset (etenkin kotimaiset) ratkaisut ovat tervetulleita helpottamaan lapsiperheen arkea! Hetki tarjoilee ihan valtavasti erilaisia vaihtoehtoja juuri siihen. Välillä on toki ihana tehdä itse ihan alusta asti ja tykätään myös hifistellä grillatessa. Mutta välillä taas on ihanaa tehdä kaikki mahdollisimman helpoksi itselle ja grillata vaikka ihan tavallisena maanantaina hyvät sapuskat koko perheelle alle puolessa tunnissa.

Onko teillä omia Hetki-tuotelemppareita? Joko olette korkanneet grillikauden?


3 Responses to “Helppoa ja nopeaa tuoretta grilliruokaa”

  1. Salome sanoo:

    Mikä tuo ihana tumma lautanen on? ☺️

  2. ida ihana sanoo:

    Ai että mä odotan sitä, että meilläkin on oma grilli parvekkeella!:) Nyt saadaan onneksi lainata vanhempien grilliä! Noi vaikuttaa tosi käteviltä grillattavilta ja varmasti hävikkiäkään ei tule kuten jos itse innostuu kasailemaan kaikenlaista grillattavaa 😉
    Mukavaa vapaapäivää teidän perheelle!le! Toivottavasti sää suosii grillailuja <3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  3. Jules sanoo:

    No NAAAMNAM! Nyt näyttää kyllä niin herkuilta, että pakko kokeilla! Tuo hyllyväli jää tavallisesti kaupassa tutkimatta, kun harvemmin valmiita ostan. Nyt osui kyllä kaupallinen yhteistyö nappiin, kiitos!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.