10x Parasta just nyt

05.06.2020

Perjantain kunniaksi mä jaan tämän hetken parhaita juttuja, jotka ovat viime aikoina ilahduttaneet. 

Paras herkku:

Fetadippi & paistettu leipä. Kuulostaa niin yksinkertaiselta ja sitä se onkin! Mut hitsi tää on kyllä tän hetken lempiherkku. Aivan syntisen hyvää. Ohje tulossa blogiin ensi viikolla, kun teen tämän hetken nopeista ruokasuosikeista taas koosteen. 

Paras arkiruoka:

Uudet perunat & silli! Aivan älyttömän helppoa ja nopeaa ja herkkua. Olin niin fiiliksissä kun huomasin, että meidän lähikaupasta sai jo uutta perunaa. Kotimaisessa varhaisperunassa kilohinnat on vielä vähän korkeat, mutta sieltä ne tulee taas reippaasti alaspäin kun kesä etenee. 

Paras juoma:

Kofeiiniton kahvi! Siis ostettiin ihan kokeilumielessä uutta (olikohan Kulta Katriinan?) kofeiinitonta kahvia, se oli joku relax-niminen. Siinä ei ole yhtään kofeiinia ja me ollaan Oton kanssa ihan mindblown. Mähän en siis ole vuosiin juonut enempää kuin yhden kupin päivässä kahvia, koska liian kofeiinin vuoksi mulla saattaa tulla migreeni (tai on tullutkin muutman kerran). Olen kuitenkin aikamoinen kahvikissa ja kahvi maistuisi vaikka kolme kertaa päivässä.

Kahvikupillinen on myös helppo tapa välttää muuta ylimääräistä turhaa herkuttelua, sillä ainakin itselläni kupillinen kahvia vie spontaanin suklaanhimon aika tehokkaasti. Me ollaan tällä viikolla juotu päiväkahveja ja se on ollut niiiiiin ihanaa. Yhtenä iltana keitettiin myös kahvit kello 22.00 kun haluttiin kokeilla, että onko tämä muka oikeasti totta, että se ei piristä. Ja oli se, klo 00.30 nukuin tuhisten onnellisena sängyssä. Yleensä mulla on mennyt yöunet ihan höpöksi jos olen juonut klo 18 jälkeen vielä kahvia. 

Paras sarja:

Dynasty! Siis ai että. Maailman älyttömin sarja heti Kauniiden ja rohkeiden jälkeen ja siksi niin hyvä. Aivan täydellistä aivotonta höpöhöpöä, joka aina koukuttaa ja juonenkäänteet menee aina just niin, että joko yllättyy aivan täysin, tai sitten toteutuu juuri se, mitä toivoikin. Ihan paras sarja juuri tähän hetkeen. Muita viime aikojen suosikkeja on ainakin ruotsalainen Kalifat, joka oli aivan todella mielenkiintoinen. Meillä on tänään Dynastyn viimeiset kaksi jaksoa edessä ja niiden jälkeen ajateltiin aloittaa HBO:n Breeders. 

Paras kosmetiikkatuote:

Ivy Aian itseruskettavat tipat. Mun seuraaja suositteli näitä mulle Instagramissa keväällä, kun kyselin hajusteettoman itseruskettavan perään. Näitä tippoja siis laitetaan oman kosteusvoiteen sekaan ja niitä voi käyttää niin kasvoille kuin vartalollekin. Tosi riittoisaa, tosi kaunis sävy eikä haise miltään (paitsi toki se perus IR-tuoksu tulee kun rusketus alkaa kehittyä). Mutta siis varsinaisia hajusteita ei ole. Hintakin oli varsin edullinen (muistaakseni n. 10-12€/plo) siihen nähden, että yksi pullo kestää mulla 5-6 viikkoa. 

Paras biisi:

Laleh – Det kommer bli bra. Niin ihana tanssittava ja hymyilyttävä fiilisbiisi. Me aina laitetaan tämä soimaan ja mennään trampoliinille pomppimaan. Ihan parasta. Siinä on ihanan kannustava sanoma. 

Flytta på stenar
Lär mig nåt mera
Barnen dem sjunger
Vi har alla svar
Dom växer som träden
Snart äger ni världen
Ni får mig och tro
Ni kommer klara er bra

Paras tekeminen lasten kanssa:

Pyörälenkit. Ollaan ihan fiiliksissä kun nyt 3/3 osaa pyöräillä ihan itse. Kuopuskin pyöräilee jo niin kovaa, että saa oikeasti juosta perässä. Ollaan käyty viime aikoina joka ikinen päivä pyörälenkillä, kun se on niin kivaa ja kaikki tykätään.  

Paras kirja:

Sophie Kinsella Sitä saa mitä antaa. Luen sitä BookBeatista e-kirjana ja se on just sellainen ihanan kevyt kirja lueskeltavaksi iltaisin sängyssä. Aamuisin mä olen nyt lukenut Frida Ramstedtin Tyylikäs koti -kirjaa samalla kun olen syönyt aamupalaa. 

Paras juttu tässä viikossa:

Se, että lapsilla on kesäloma! Ollaan palattu takaisin meidän ihanan rentoon ja lupsakkaan rytmiin, joka on meille se kaikkein ominaisin. Lapset menevät iltaisin sänkyyn 21.30 ja isot saavat lukea kymmeneen. Aamuisin kaikki kolme heräävät siinä klo 9-10 välissä, eli nautitaan aamuisin pitkään nukkumisesta. Voi kun tätä rytmiä voisi ylläpitää aina. Tuntuu aina, että päivissä ja illoissa on paljon enemmän aikaa, kun ei ole niin kiire laittaa lapsia nukkumaan. 

Paras juttu, joka on vielä edessä:

Tämän viikon jälkeen me luovutetaan vanhan kodin avaimet ja sitten sulkeutuu lopullisesti yksi ovi takana. Ihanaa, kun ei tarvitse enää huolehtia siitä. Haikeaa jossain määrin, loimme siellä paljon ihania ja tärkeitä muistoja. Mutta myös niin ihanaa ja helpottavaa, kun kaikki siellä on viimein valmista ja siistiä ja voidaan keskittyä 100% vain tähän uuteen kotiin. 

Sellaisia parhaita juttuja tähän päivään! Kerro säkin sun parhaita tällä hetkellä, olisi ihanaa lukea esim. mitä te luette, kuuntelette ja katsotte juuri nyt mieluiten!


19 Responses to “10x Parasta just nyt”

 1. Nimetön sanoo:

  Koska se jo ennen joulua lupaamasi kaksikielisyyspostaus on tulossa?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hyvä kun muistutit! Se on ollut viime aikoina mielessä toteuttaa, kun nyt meillä on siinä mielessä ”erilainen” tilanne, kun 3v on ollut niin pitkään kotosalla varhaiskasvatuksesta ja ruotsin opiskelu ollut vain Oton varassa. 🙂

 2. Piia sanoo:

  Miekin olen tykästynyt kofeiinittomaan kahviin! Ihanaa, kun voi juoda iltakahvin ilman unettomuutta ♡ Itsellenikin riittää kahvi, kaipaan harvoin siihen mitään herkkua kylkeen.
  Mulle parasta just nyt on palaaminen normaaliin työhön: ohjattavana lapsiryhmä, kesälomakerho, 2,5kk tauon jälkeen 🙂

 3. Salli sanoo:

  Moi! Kirjoituksiasi lukiessa olen huomannut, että käytät englanninkielisiä sanoja kesken lauseen. Esim tässä tekstissä ”mindblown”, aikaisemmin ”master bedroom” jne. Minusta ne katkaisevat häiritsevästi muuten sujuvan tekstin ja kuulosta vähän hassulta, kun nuo sanat olisi helppo korvata suomenkielisellä vastineella. Oletko itse huomannut asiaa ja eikö se häiritse sinua? 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! Mulla on alusta asti ollut tapana kirjoittaa aika samalla tavalla kuin puhun. Ekoina vuosina täällä vilisivät mm. kirosanat, onneksi ei enää. 😀 Mulle on luontaista käyttää puheessa englanninkielisiä sanoja, koska se on yleistä mun lähipiirissä ja siksi niitä helposti itselläkin tulee lauseiden keskellä. Ja kun on tarpeeksi pitkään käyttänyt englanninkielisiä versioita, niin ei välttämättä kirjoittaessa juuri huomaa tai tule edes suomenkielistä vastinetta mieleen. Toki joku äimistynyt siihen sopisi varmasti, mutta ei käynyt mielessäkään. 🙂 Pitääkin kiinnittää tähän huomiota!

  • Nimetön sanoo:

   Omaan silmään (ja puhekielessä korvaan) kyllä tarttuvat häiritsevänä myös nämä olla ”bestiä” tai ”ihan parhautta” ilmaisut.

   Suomen kielestä löytyy kyllä rikkaita ilmaisuja makuuhuoneelle tai tajunnankin räjäyttävälle.

   Vaikka muuten, rentokin kirjoitustyyli toki sopii. Ehkä tässä on vain myös maantieteellistä ja sukupolvienkin eroa kielen käytössä.

 4. Aivan ihana postaus. Tuli jotenkin tosi hyvä mieli tästä.❤️

 5. Sandra sanoo:

  Ihana hyvämielen teksti, kiitos siitä ❤️ ai että toi tukka sopii sulle hyvin!! Oot mielettömän kaunis!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon, olipa kyllä niin hyvän mielen kommentti <3 Ja mä tykkään kyllä itsekin tästä pituudesta ja väristä tosi paljon, joten kiitos hirveesti kauniista sanoista!! 🙂

 6. Nimetön sanoo:

  Miksi kopioit Sara Parikan postauksia?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   https://butimahumannotasandwich.indiedays.com/2015/03/28/parasta-just-nyt-2/ Tässä on oma vastaava postaukseni vuodelta 2015, jota lueskellessa päätin tehdä 2020 jatko-osan. Ks. blogia en itse lue niin en tiedä mitä siellä on ollut. 🙂 Tämä parhaiden juttujen listaaminen on muutenkin melko suosittua ollut blogimaailmassa jo ainakin kymmenen vuoden ajan ja jokainen listaa niitä omia parhaita juttujaan.

  • P sanoo:

   Vaikka tämä ei olekaan sieltä matkittu, niin eikös se ole aika yleistä ja täysin hyväksyttävää blogimaailmassa, että otetaan toisten blogeista kivoja ideoita omaan blogiin? 😀 Itse olen monessa blogissa törmännyt postauksiin, jotka aloitetaan ”näin ____ blogissa kivan idean….” ja sitten tehdään oma versio. Mielestäni tuo on vain kiva juttu ja itse tykkään esimerkiksi lukea erilaisia haastepostauksia useammalta lempibloggaajalta ja vertailla vastauksia!

   Blogimaailma vaikuttaa melko yhteisölliseltä ja toisia tsemppaavalta, joten en usko, että inspiroitumista toisen blogista katsotaan pahalla.

 7. e sanoo:

  Moi! Olisiko sulla kiinnostusta tehdä inventaario teidän lastenkirjoihin ja katsoa, miten suuressa osassa on muita kuin ”perusvalkoisia” hahmoja? Lisäksi kiinnostaisi tietää, että niissä joissa on esim tummaihoisia, niin miten suuressa osassa kirjan teemana on ”erilaisuus on ok” ja löytyykö jotain kirjaa, jossa tätä ei alleviivattaisi?

  esim. Leikki leikkinä teki tämän! https://leikkileikkina.com/lastenkirjat-yhdenvertaisuus/

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! Hei ihana toive ja arvaa mitä, otin just eilen jo ennen tämän postauksen julkaisua kuvia kirjoista, joita itse suosittelen ja joissa on esillä erilaisia ihmisiä, koska näin Iidan matkassa -blogin IG Storyissa juttua samasta aiheesta ja mulle tuli heti mieleen monta meidän hyvää lempparia, joissa näkyy erilaisia ihmisiä, osassa erilaisuus on ok -teema ja osa on ihan vaan satuja, joissa vaan on erilaisia ihmisiä. Voisin siis ehdottomasti toteuttaa postauksen aiheesta! 🙂 Kiitos paljon toiveesta!

 8. Susanna sanoo:

  Dynasty on ihan parhautta! Odotin malttamattomana koko kevään, että uusin kausi tulisi Netflixiin ja mulla kans vain muutama hassu jakso enää katsomatta, joiden jälkeen se taas loppuu. Toinen mitä oon Netflixistä nyt ahminut, on Netflixin oma Sweet Magnolias. Se on ihanan kevyt ja hömppä, mutta kuitenkin myös välillä tosi vakavia aiheita sivuuttava. Kannattaa testata.

  Mulla muuten myös lukulistalla tuo Sophie Kinsella, tosin ihan oikeana kirjana. Se odottelee yöpöydällä ensi viikkoa, että 2 pienintä lasta ei oo kotona ja mulla on aikaa lukea vaikka kaikki päivät. Luksusta!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Siis joo se on niiiiin hyvä! Me katottiin nyt eilen loppuun, hitsi että oli taas jännä! Tosta Sweet Magnolias en oo kuullutkaan, kiitos paljon suosituksesta. Pitää laittaa katselulistalle!! 🙂 Ja joo se on niin ihana kirja, nautinnollisia lukuhetkiä sinne ja kiitos kun kommentoit <3

 9. Saimi sanoo:

  Mä kuuntelin tuon Kinsellan vikan työviikon työmatkoilla nyt keväällä. Oli aivan best kuunneltava(kin), kun fiilis oli kokolailla nuupahtanut ja uupunut! 🙂

  Toinen kiva uudempi Kinsella on muuten Varsinainen talousihme 🙂 Ja tietty ne ihanat klassiset Himoshoppaajat.

  Parasta just nyt: piiiiiitkä kesäloma, joka on vasta ihan aluillaan!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.