Meidän ruokapöydän uudet tuolit – Ton Chair no. 14 & Ton Chair no. 30

30.06.2020

Kolme kuukautta me pähkäiltiin, ylikin. Mitkä ihmeen ruokatuolit me ostetaan. Kysyttiin neuvoa ja saatiin satoja vinkkejä ja kommentteja puolesta ja vastaan. Haluttiin laatua, tyylikkyyttä, ajattomuutta. Selattiin Toria, FB:n marketplacea, eri nettikauppoja ja käytiin koeistumassa kymmeniä tuoleja kesäkuun aikana kivijalkaliikkeissä. 

Mittailtiin montako tuolia mahtuu rinnakkain ja oltiin jo ostamassa yhdet ihan eri tuolit, entisöidyt käytetyt koulutuolit. Meille varatuiksi luvatut tuolit ehdittiin kuitenkin kuulemma vahingossa myydä toiselle ostajalle, mistä jäi vähän ikävä maku suuhun ja tähän liittyi vähän muutakin outoa, minkä takia todettiin, että parempi asioida jossain muualla. 

Niiden jälkeen oltiin hetken aikaa ihan sormi suussa, että mitä me nyt keksitään. Käytiin katsomassa uusia koulutuoleja Iskussa ja käytiin kokeilemassa niitä Gubin beetlejäkin uudelleen, jotka oltiin jo kertaalleen haudattu liian leveinä. Viime viikolla mä kuitenkin sanoin, että nyt mennään Sturenkadulle Formeen ja koe-istutaan vielä ne TON-tuolit, joista oli paljon mielipiteitä niin puolesta kuin vastaankin. Forme on Suomen ainoa kivijalkaliike, joka myy alkuperäisiä TON-tuoleja ja lisäksi ne olivat siellä myös edullisempia kuin nettikaupoissa. 

Istuttiin liikkeessä eri malleja ja lopulta saatiin päätös tehtyä. Yllättäen se olikin juuri se, mitä ihan ekana pohdittiin. Sivuille mustat Ton chair no. 14 -tuolit puuistuimella ja pöydän päätyihin mustat käsinojalliset Ton Chair no. 30 -tuolit rottinki-istuimella. Me ollaan istuttu nyt kolme kuukautta Ikean viiden euron jakkaroilla (+ yhdellä hyvin kuluneella pinnatuolilla) ja todettu, että kyllä, pystytään istumaan näinkin, eli tuskin ne chair no. 14 -tuolit on ihan liian epämukavat ainakaan, kuten moni sanoi. Lisäksi otettiin ne leveämmät ja hieman joustavat chair no. 30 -tuolit kaveriksi, jotta pidemmillä illallisilla enemmän mukavuutta tarvitseville on sitä tarjolla. 

Rakastan näiden tuolien ajatonta muotokieltä, tyylikästä mustaa väriä ja oikeastaan kaikkea niissä! Ne kehystävät meidän pöytää ihanasti ja ovat mielestäni oikein hyvä pari vaalealle pöydälle ja vaalealle keittiölle. Keittiöön on tulossa pientarvikkeisiin myös mustaa väriä ja vaaleanpunaista, joka yhdistää ruokailutilaa ja keittiötä. Vastaavasti taas ruokailutilaan tulee sitten koriste-esineiden ja valaistuksen muodossa samaa messinkiä ja harmaata kuin keittiössä on, jotta ne menevät hyvin yhteen. Uskon, että tästä tulee ihan mahtava kokonaisuus, enkä malta odottaa, että kaikki on viimein valmista. 

Ollaan nyt ehditty istua näillä tuoleilla parin ruokailun verran ja todettu, että on nämä ainakin 74646839393 kertaa mukavammat kuin ne meidän jakkarat, tai viime päivien lattiapiknikit, kun ulkona oli liian tuulista ja sisällä ei ollut ruokapöytää, kun se oli kasattu kiintokalusteiden ja kodinkoneiden tieltä pois. Uskon, että me selvitään näillä oikein hyvin. 

Ruokapöytä siirtyy vielä 1,2 metriä lähemmäs takaseinää, kunhan vanhat jääkaappi ja pakastin lähtevät uuteen kotiin ja uusi jääkaappi saadaan paikoilleen. Nämä kalusteet eivät siis tule olemaan ikuisesti tässä terassin oven edessä ja toivottavasti ruokapöydän takanakin näkymä tulee olemaan hieman kauniimpi kuin kolme kylmälaitetta.

Nyt otettiin alkuun siis kaksi käsinojallista tuolia ja neljä pienempää tuolia, koska meillä on edelleen ruokapöydässä myös 3-vuotiaan Tripp Trapp. Kuusi tuolia riittää meidän perheelle ja se on myös kuusi tuolia lisää tähän täysin tuolittomaan tilanteeseen, eli parantaa istumapaikkojen määrää huomattavasti. Sitten kun Tripp Trapp siirtyy yläkertaan 3-vuotiaan työtuoliksi joskus hamassa tulevaisuudessa, voidaan ostaa vielä kaksi tuolia lisää, kun ne mahtuvat sitten hyvin tuohon vielä. Mutta toistaiseksi näillä mennään. 

Seuraavaksi ryhdytään sitten toden teolla pohtimaan, mitä tuohon takaseinälle tulee (se pitää myös vielä korjausmaalata, sillä keittiö siirtyi muutaman sentin kauemmas seinästä ja valkoista seinää tuli esiin kymmenen sentin levyiseltä alueelta). Tauluja ja ehkä joku peili. Lisäksi pitää pohtia niin keittiön kuin ruokailutilankin valaistus kuntoon. Ruokailutilaan tulee joku näyttävä kattovalaisin ja keittiöön taas joko sellainen iso liikuteltava seinävalaisin tai sitten joku kaunis kattovalaisin. Joitakin ideoita mulla jo onkin, mutta katsotaan mihin päädytään. Tästä on hyvä jatkaa.

Ihanaa iltaa kaikille <3


4 Responses to “Meidän ruokapöydän uudet tuolit – Ton Chair no. 14 & Ton Chair no. 30”

 1. Mami sanoo:

  Todella kauniit tuolit ja musta väri sopii hyvin pöytään ja muutoinkin tuohon sisustukseen. Tykkään! Näiden käyttömukavuus kiinnostaa, kun olette ehtinyt istua niillä hieman kauemmin. Itse olen aikaa sitten koeistunut nämä ja istumamukavuus oli silloin todella huono. Ei niinkään tuoliosan osalta, vaan selän osalta. Onkohan tältä osin tapahtunut mitään tuotekehitystä.

 2. Päivi sanoo:

  Just täydelliset tuolit!

  Ei liity tähän, mutta pakko vinkata sulle kolmen tytön äitinä Kirsi Hiilamon & Heli Pruukin kirjaa ”Aina tytär, aina äiti”. Saattaa toki olla jo sulle tuttu 🙂

 3. Emma sanoo:

  On kyllä kivan näköiset <3

 4. Pauliina sanoo:

  Hei!
  Kauniit tuolit, mummillani on ollut ainakin 90-luvulta asti ton-tuolit. En tiedä, onko ne aidot, mutta kestävät. Niissä on tuollainen isomman tuolin verkko-istuin ja sen rikkouduttua joku on korjannut vanerilla ja niissä on istuinpehmusteet. Edelleen hyvä tuoli. Kotiinkin tavallaan haluaisin, kun ne tuovat mieleeni lämpimän kodin. Mutta meillä on vauhdikkaita lapsia, että en tiedä pärjääkö ne meillä.

  Tuolien istuminen on jännä juttu. Kuinka moni istuu ruokapöydässä suurimman osan ajasta nojaten selkänojaan? Meillä on ns hyvät nojat, mutta kukaan ei nojaa niihin. Joskus todella harvoin, että sen puolesta ei tarvitse nojan olla tärkein kriteeri. Monesti tuoleissa voi olla hyvännäköinen noja, mutta silti se ei käytännössä oikeen toimi. Voisin kuvitella, että ns koulutuolimaisissa noja toimisi paremmin. Tai ehkä meillä on juuri huonot nojat ja siksi emme nojaa, vaikka olivat ennen paremmassa kunnossa.. Olen haaveillut artekin nojallisista Domus-tuoleista, vaan ne ovat aika kalliita ja leveän näköisiä…vanhat tuolimme heiluu vietävästi, niin toivoisin uusiksi helpommin kunnostettavia😃

  Oma ruokapöydän tuoli-ihastukseni muuten valui myös viemäriin, kun kävin istumassa sen liikkeessä ohimennen. Kyseessä oli tanskalainen Hansen&Sonin tuoli ja siinä oli mielestäni inhottava istua😄 mutta kaunis se on, tanskalalaisissa sarjoissa on ollut silmälle miellyttäviä sisustuksia.

  Tsemppiä kirjaprojektiin, sinulla on silmää omalle tyylille vaatteissa ja kodin sisustuksessa. Blogisi on pitkään menestynyt, joten kyllä se on ammattitaitoa. Bloggaajia monesti vähätellään, koska monella on se yksi tuttu, joka saa korkeintaan krääsää bloggauksella ja se on kuulemma niin helppoa. Mutta oikeasti kunnollinen ns päivätyöbloggaus onnistuu harvalta.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.