Keittiön remonttipäiväkirja – mitä on tähän mennessä tapahtunut?

02.07.2020

Kaupallinen yhteistyö Keittiömaailman, Nerosteinin & Siemensin kanssa. 

Olen pitänyt keittiöremontin ajan tällaista remppapäiväkirjaa, koska mua itseäni ainakin kiinnosti etukäteen hirveästi aikataulut ja se järjestys, että miten asiat tapahtuvat. Voin ihan rehellisesti kertoa, että viikko sitten maanantaina mulla ei ollut vielä hajuakaan, että miten kaikki asiat käytännössä tapahtuvat keittiöremontin aikana.

 Ei ollut mitään käsitystä, että miten keittiön purku onnistuu ja miten asennus ja mitä kaikkea ylipäätään keittiön asennukseen kuuluu. Puhumattakaan siitä, että kauanko keittiöremontti esimerkiksi todellisuudessa kaikkine vaiheineen kestää. Siksi ajattelin tehdä teille tällaisen remppapäiväkirjan, jos joku muukin on ihan ummikkona liikenteessä, mutta keittiöremontti kuitenkin kiinnostelisi. 

Taustana siis se, että me ollaan Oton kanssa täysin tumpeloita remppahommissa, eli ei tehdä mitään muuta kuin seinien maalaukset itse. Meidän keittiösuunnitelmia voi käydä vilkaisemassa TÄSTÄ postauksesta, jossa kerroin miksi ollaan päädytty mihinkin ratkaisuihin ja materiaaleihin ja näytin havainnekuvan tulevasta keittiöstä. Mutta sen pidemmittä puheitta, aloitetaan rempan ekasta päivästä, jolloin meille toden teolla rysähti tajuntaan se, että tässä ei enää ehdi haihatella, vaan nyt pitää toimia. 

Ma 22.6. 

Meille selvisi, että lattian asennus ei onnistukaan sen firman kanssa, jonka kanssa se oli alunperin sovittu. Samalla selvisi, että keittiön toimitus ja asennus voidaankin tehdä jo aikaisemmin kuin oli arvioitu, sillä koronan aiheuttamat viivästykset kiintokalusteiden tuotannossa olivat jo hellittäneet. Hetkeksi iski paniikki, miten ihmeessä me saadaan kaikki hoidettua? Puheluita joka suuntaan, hikikarpaloita otsalla. Tuloksena seuraavalle päivälle keittiön ostajan kanssa sovittu keittiön purku ja torstaille sovittu lattian asennus sittenkin Keittiömaailman kautta, kuten muut asennustyöt. Maanantaina tyhjennettiin keittiöstä kaikki astiat ja kuivaruuat ja tehtiin kodinhoitohuoneeseen väliaikainen keittiö. Saatiin tekstari, että osa kodinkoneista toimitetaan jo seuraavana päivänä. Purettiin meidän ruokapöytä pois rempan ajaksi, jotta saatiin tilaa kodinkoneille ja kiintokalusteiden paketeille. 

Ti 23.6.

Aamupäivällä vielä siivottiin keittiön kaikki pinnat huolellisesti, jotta keittiö oli purkuvalmiina iltapäiväksi. Myös kodinkoneita saapui, saatiin jääkaappi, liesi, lieden aktiivihiili-liesituuletin sekä astianpesukoneen alle tuleva muovialusta. Loput kodinkoneet jäivät vielä puuttumaan koronasta johtuvien toimitusongelmien vuoksi. Ei osattu yhtään arvioida kauanko keittiön purkaminen kestää, joten olin ajatellut, että se jatkuu vielä keskiviikkonakin. Väärässä olin. Tehokas porukka purki keittiön kahdessa tunnissa täysin.

Purettujen yläkaappien sekä saarekkeen alta paljastui yllätyksiä. Kaappien takana ei ollutkaan valmista seinää, vaan pelkkää kiveä ja koloja ja putkia. Saarekkeen alla ei ollut lattiaa, vaan pelkkä kolo. Lisää hikikarpaloita. Katossakin oli älytön reikä liesituulettimen putken jäljiltä. Mitä ihmettä niille voisi tehdä, kun ei itse osattu mitään? Euronkuvat vilisivät silmissä ja pelotti, että meillä menee paljon enemmän rahaa kun oltiin ajateltu. Tuli sellainen olo, että ei hitto! Mitä me ollaan menty tekemään, meillä oli täysin hyvä keittiö ja nyt meillä on vain ammottava aukko ja raakapinnat! 

Ke 24.6.

Selvitin keittiösuunnittelijamme Katin kanssa seinän ja lattian tilannetta ja olin yhteydessä vielä meidän keittiöasentajan kanssa. Molemmat vakuuttivat, että kaikki kyllä järjestyy ja mäkin uskalsin hengittää. Lisäksi sain tarjouksen lattiasta ja seinästä yhdessä ja ne tulivatkin edullisemmaksi Keittiömaailman kautta kuin alunperin oli sovittu toisen firman kanssa pelkästä lattiasta. Tämä oli positiivinen ylläri ja valtava kivi putosi sydämeltä. Sovittiin keittiöasentajamme kanssa, että hän tulee seuraavana aamuna siinä n. klo kahdeksan. Tässä kohdassa todella arvostin sitä, että meillä oli tukena niin mahtava keittiösuunnittelija kuin Kati on. Hän organisoi hetkessä sen kaaoksen, mikä sai mut vaan panikoimaan. 

To 25.6.

Keittiöasentaja saapui jo hieman etuajassa, mikä oli myös positiivinen ylläri. Hän ei aikaillut lainkaan, vaan alkoi heti hommiin ja irroitti välitilalaatat seinistä. Ne olivat harvinaisen kovasti kiinni, mutta onneksi lähtivät lopulta. Hän tasoitti lattian valtavat kolot  ja koko seinän ja kaikki alkoi näyttää jo paljon paremmalta. Lisäksi hän kertoi, että kiintokalusteet saapuisivat jo aikaisin seuraavana aamuna, jolloin hän pääsisi heti aloittamaan niiden asennuksen. 

Pe 26.6.

Perjantaiaamuna kun me herättiin, olivat kiintokalusteet juuri saapuneet ja asentaja oli ottanut ne vastaan. Ensimmäisenä hän teki meidän lattian valmiiksi, eli asensi meidän ostaman Pergon vinyylilaatan paikoilleen vanhan laatan (ja aukkoihin tehtyjen tasoitusten) päälle. Siinä kesti n. 1h. Oli onni, että vanha laatta oli muutenkin alempana kuin meidän parketti ja vinyylilaatta oli vain 4,5mm ohutta ja joustavaa, niin sen pystyi hyvin asentamaan suoraan siihen päälle. Lattian tekemisessä kesti n. 1h. Onneksi päätimme sittenkin valita vinyylilaatan kivilattian sijaan, siinä olisi ollut paljon suurempi urakka. Aamupäivän aikana keittiö edistyi hurjasti ja alkoi näyttääkin jo vähän enemmän keittiöltä. Lähdettiin päiväksi tuoli-ostoksille ja kun tultiin takaisin, meidän leuat meinasi loksahtaa lattiaan. Meidän keittiöstä tulee niiiiin hieno!

La 27.6.

Keittiöasentaja tuli myös lauantaina ja tasoitteli vieläkin sitä samaa seinää, jotta seinä saatiin maalausvalmiiksi. Siinä oli kyllä valtava homma, kun seinä oli vaan raakapintaa ja putkia, mutta hän teki todella hyvää työtä. Lisäksi hän asensi kalusteiden päätylevyjä, sekä teki valmiiksi meidän aamiaiskaappia.

Su 28.6. 

Otto maalasi keittiön seinän kaksi kertaa Tikkurilan Luja 7 -maalilla ja sävyksi valittiin tuttu Tikkurilan Valkoinen, jota ollaan käytetty aina kun ollaan maalattu jotain valkoiseksi. Luja-maali soveltuu hyvin keittiöön tai esim. vessaan  ja kestää myös kunnon pyyhkimistä ja pesua, joten siksi valitsimme sen. Seinä alkoi näyttää vihdoinkin ihan seinältä, ei todellakaan olisi uskonut vielä alkuviikosta. 

Ma 29.6. 

Aamulla ekaksi asennettiin vetimet paikoilleen ja tehtiin väliaikainen peittolevy kahdesta palasta meidän baaritason alle, jotta kivitaso saadaan mitattua. Alkuperäinen peittolevy oli väärän kokoinen, koska tasoa jouduttiin putkien sijainnin vuoksi siirtämään viisi senttiä kauemmas seinästä. Väliaikainen peittolevy on paikoillaan siihen asti, että uusi tulee tehtaalta (siinä kestää pari viikkoa, koska mitään ei ole valmiina, vaan kaikki tehdään tilauksesta). Meille oli tullut myös väärän kokoiset ovet aamiaiskaappia varten, joten ne tilattiin oikean kokoisina.

Keittiöasentaja valmisteli kaiken minkä valmistella saattoi tässä vaiheessa ilman puuttuvia juttuja, sekä tilasi meille sähkärin tälle ja putkarin ensi viikolle, joiden käyntiä varten hän valmisteli myös kaiken niin pitkälle kuin mahdollista. Lisäksi hän imuroi kaikki paikat ja keräsi tässä vaiheessa kaikki remonttitarvikkeet pois. Saatiin lupa ottaa käyttöön jo osa kaapeista ja laatikoista ja saatiin tieto, että keskiviikkona saadaan jo uuni ja aamiaiskaapin sähköt käyttöön, jolloin elämä keskeneräisellä keittiöllä helpottuu jo huomattavasti. 

Ti 30.6. 

Tiistaina meillä kävivät Nerosteinin kivitason mittaajat mittaamassa ja hakemassa meidän täysin integroitavan altaan mukaansa, jotta se voidaan asentaa suoraan Noble Supreme White -kivitasoon jo tehtaalla. Lisäksi tiedossa oli uunin toimitus, mutta lisäksi meille tulikin yllätyksenä jo Siemensin astianpesukone! Ihan mahtavaa, sillä sen odottaminen olisi ollut kaikkein tylsintä. Tosi hienoa, että sekin tuli jo paljon aiemmin kuin oltiin varauduttu. Nyt jäi siis puuttumaan laitteista enää pakastin, sekä kylmälaitteiden alle tulevat oikean kokoiset suojakaukalot. Pakastin on muutenkin noista vähiten “akuutti”, sillä ilman sitä pärjää tarvittaessa helposti. Meillä alkaa olla hyvin jo viime vuoden sienet ja marjat syötynä kun oltiin varauduttu ja ollaan muutenkin tyhjennetty koko kevät vanhaa pakastinta ahkerasti. Lisäksi tiistaina saatiin meidän loput ruokapöydän tuolit, jotka oltiin tilattu.

Ke 1.7.

Keskiviikkona meillä kävi sähköasentaja, joka asensi meidän uunin paikoilleen ja laittoi kaikki muut sähköt valmiiksi, paitsi aamiaiskaapista hänellä unohtui ottaa mukaan pistorasiat, jotka hän asentaa sitten seuraavalla kerralla kun tulee laittamaan lieden paikoilleen kivitason saavuttua. Saatiin kuitenkin väliaikainen pistorasia aamiaiskaappiin, niin pystytään paahtamaan leipää ja käyttämään mikroa. Illalla ihmeteltiin meidän uutta uunia ja lämmitettiin sitä, jotta saatiin uuden uunin haju pois. Meille tuli siis Siemensin Studioline iQ500 HR478G5B6S -höyryuuni, joka on ihan mieletön! Esittelen meidän kaikki uudet kodinkoneet paremmin sitten, kun esittelen valmiin keittiön. 

To 2.7.

Tänään meille saapuivat meidän tilaamat baarijakkarat, jotka esittelen myöhemmin myös. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että lähes kaikki mitä voi ennen kivitasojen asennusta tehdä on nyt tehty. Eli nyt vaan odotellaan kivitasoja. Kivitason valmistuksessa voi kestää n. 10 arkipäivää. Jos lähdetään siitä, että alunperin luulin vielä 1,5 viikkoa sitten, että meidän keittiön asennus alkaa vasta tämän viikon maanantaina, niin me ollaan paaaaljon edellä aikataulusta. Kivitason asennuksen jälkeen me saadaan sitten paikalleen liesi, integroitu aktiivihiili-liesituuletin, astianpesukone, allas ja hana. Lisäksi kattoon tulee vielä peittolevy, aamiaiskaappiin lopulliset pistorasiat, kivitaso sekä ovet  ja kylmälaitteet asennetaan paikoilleen heti suojakaukaloiden, ritilöiden ja pakastimen saavuttua. 

Mua vähän jännitti etukäteen juuri, että miten koronavirus vaikuttaa kaikkiin toimituksiin, mutta tosi vähällä me ollaan selvitty kun vain pari juttua on viivästynyt, enkä muutenkaan olettanut, että tässä vaiheessa meillä vielä olisi valmista keittiötä. Eli olemme siis aika monen päivän verran edellä alkuperäisestä aikataulusta, mikä on tosi siistiä! 

Nyt vaan odotellaan kivitasoja. Se oli mulle ihan uusi juttu keittiöremontissa (kaikkien muiden miljoonan uuden jutun lisäksi), että kivitaso voidaan mitata ja valmistaa vasta sitten, kun kiintokalusteet ovat paikoillaan. Erittäin loogista kun pysähtyy miettimään, mutta en vain ollut tajunnut etukäteen sit ajatella. Onneksi keittiösuunnittelijamme Kati kertoi tästäkin jo keväällä kun keittiötä suunniteltiin, niin osasin varautua. 

Vaikka vastaan tuli yllätyksiä seinän ja lattian (ja katon) osalta, kaikki on hoitunut parhain päin ja ollaan ihan älyttömän kiitollisia ja tyytyväisiä Keittiömaailman keittiösuunnitteluun sekä asennustyöhön. Ilman ammattitaitoisia tyyppejä me oltaisiin oltu ihan hukassa kaiken kanssa. Mulle on tullut tässä sellainen fiilis, että ihan turhaan jännitin remontointia etukäteen. Vaikka ei itse osaisi remppahommia ollenkaan, on mahdollista toteuttaa isokin remontti, kun vaan tekee sen luotettavan ja osaavan firman kanssa. 

Seuraava keittiöpostaus tulee olemaan sitten valmiista lopputuloksesta, kun ihan kaikki on paikoillaan. Mutta jo nyt voin sanoa, että KANNATTI. Koko asunnon fiilis muuttui jo nyt kertaheitolla vielä tuhat kertaa parempaan ja keittiö tuntuu jo nyt niin meiltä. Se on tilava, kaunis, valoisa, mahtava ja meidän ikioma. Tuntuu niin siistiltä, että näin iso ja näkyvä osa meidän kotia on nyt vihdoin täysin meidän toiveiden mukainen – ensimmäistä kertaa elämässä. En malta odottaa valmista lopputulosta! 

Olen myös tehnyt hieman vertailua vanhan keittiön ja uuden keittiön säilytystilasta ja tasotilasta, kun ne herättivät niin paljon keskustelua edellisessä postauksessa (että vanhassa keittiössä molempia oli kuulemma enemmän). Tämän koko vertailun voi käydä katsomassa IG Stories puolelta (@iinalaura), mutta esim. tasotilan määrä uudessa keittiössä tulee olemaan 2,88m2 (korjattu jälkikäteen oikea luku 😀) (ilman allasta ja liesitasoa tietysti) ja vanhassa se oli 1,98m2 ilman allasta ja liesitasoa.

Me ollaan aika tarkasti omien tarpeiden pohjalta mietitty ne keittiön toiminnallisuudet ja tullaan hyvin saavuttamaan se, että keittiössä on paljon enemmän tasotilaa ja paljon fiksummin käyttöön saatavaa säilytystilaa, kun peruskaapit on suurimmaksi osaksi korvattu (omasta mielestäni) kätevämmillä vetolaatikoilla sekä aamiaiskaapilla. Myös keittiön takaseinän kaapiston sekä niemekkeen väliin jäävä lattiatila on suurempi ja syvempi, kuin vanhassa keittiössä jääkaapin ja saarekkeen sekä toisen seinän kaapistojen ja saarekkeen välinen lattiatila. Myös ruokapöydälle jää ihan sama kolo kuin ennenkin ja ollaan jo todettu, että mahdutaan hyvin, vaikka pöytä on vielä väärällä paikalla ja sen takana on kolme kylmälaitetta väliaikaisesti. Mutta näistä tosiaan enemmän sitten IG Storiesin puolella sekä sitten, kun keittiö on kokonaan valmis, laitan runsaasti ennen-jälkeen -kuvia. 

Onko teillä jotain kysyttävää keittiöremppaan tai asennukseen liittyen?


27 Responses to “Keittiön remonttipäiväkirja – mitä on tähän mennessä tapahtunut?”

 1. Karkkis sanoo:

  Kuvista näkee, että teidän saareke oli alaltaan 2m2, joten tainnut tulla laskuvirhe vanhan keittiön tasojen alaa laskiessa?

 2. Nimetön sanoo:

  tasotilan määrä uudessa keittiössä tulee olemaan 4,62m2 (ilman allasta ja liesitasoa tietysti) ja vanhassa se oli 1,98m2 ilman allasta ja liesitasoa.

  Olisko tästä mahdollista saada laskukaavoja, mitä mittasit ja mistä mihin? Anteeksi kun sanon näin, mutta matemaattiset taitosi eivät ole aiemminkaan vakuuttaneet 😀 Ja silmämääräisestikin näkee, ettei vanhaa pöytätasoa voi mitenkään olla yli puolet vähemmän.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Laskin eri tasojen mitat (pituus x leveys) 😀 Voi olla, että mun matikkapää ei tosiaankaan enää pelaa kunnolla, mutta siis vanhojen tasojen mitat: 90x120cm saareke + 50x120cm + 40x50cm tasot ja uusien tasojen mitat: 280cmx110cm niemeke (josta miinustettu 60x50cm x2 (allas ja liesi)) + 50x80cm tasotilaa aamiaiskaapissa. 😀 olin ainakin itse päivällä ihan varma laskuistani, mutta voi olla, että olen laskenut aivan plörinäksi!

   • Laskujärkestys pielessä? sanoo:

    Moi, sulla on saattanut mennä uuden keittiön tasojen pinta-alan kanssa pieleen laskujärjestyksen kanssa, mä sain 2.88 m2 tuosta, eli se ois n. Neliön verran enempi kuin vanhassa? Laskinkohan ite oikein 😀 eli on tasoa määrällisesti enemmän kyllä, mutta ymmärrän ihmettelyt, koska teillä lähes kaikki toiminnot, vesi/liesi/kokkaus tapahtuu samassa kohdassa, niin monelle se ehkä tuntuu hankalalta yhtälöltä, että miten saa kaiken mahtumaan samaan vieretysten ilman kaaosta, kun ei pääse ollenkaa levittäytymään ympäri keittiötä tiskeistä kauemmas tekemään ruokaa jne 🙂 nätti keittiö tulee ja meillä täysin sama taso! Hyvä valinta! 🙂 ja varmasti ihan pätevä keittiö paljon kokkaaville!

    • Laskujärkestys pielessä? sanoo:

     Vai oliko tuosta uuden saarekkeen mitoista jo valmiiksi vähennetty liesi ja allas? Aloin niitä vähentämään vielä tosta joten ei sitten ole oikein tuo minunkaan 😀 jos oli jo vähennetty noista 2.8×1.1 +0.5×0.8 niin sitten saan 3.48 m2 tulokseksi xD

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Moikka, se voi hyvin olla! 🙂 Mut joo toi taitaa nyt olla se oikea luku, kun toinenkin sanoi saman, korjasin myös tekstiin! Hyvä kun on osaavampia siellä, niin ei haittaa vaikka ei ite aina osaa kaikkea! Kiitos avusta <3 😀 Mä taas en ite tajua sitä, että miten ei voisi levittäytyä ympäri niemekettä esim pilkkomaan yms. 🙂 Ja harvemmin meillä esim. paistetaan/tyhjennetään tiskikonetta yhtäaikaa, kun yleensä laitetaan kaikki tiskit pois että voi rauhassa kokata siistissä keittiössä. Kiitos hurjasti kauniista sanoista <3 Ihana kuulla, että ootte olleet tyytyväisiä tuohon tasoon! Mekin varmasti ollaan <3

 3. Mami sanoo:

  Kyselinkin jo aiemmin, mutta laitan uudestaan, jos et vastaile vanhempiin kommentteihin. Miten tuo päällelaatoitus vaikuttaa latyialämmitykseen, jos teillä siis on sellainen? 😊 Miten putkien siirto toteutettiin, siitä ei ollut postauksessa mainintaa?

  Tuo keittiö näyttää jo nyt tosi kauniille. Siitä tulee varmasti esteettisesti upea. Kuvista tilaa on vähän hankala hahmottaa. Kuinka paljon teille jää tilaa takaseinän kaapistojen ja niemekkeen väliin ja toisaalta niemekkeen ja ikkunaseinän väliin?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Päälle ei siis laatoitettu, vaan laitettiin vinyylilaattaa, joka on käytännössä ohutta ja joustavaa vinyyliä. Eli ei vaikuta mitenkään lattialämmitykseen. Nyt meillä on keittiön lattia samalla tasolla kuin parketti muualla, kun vanha laatta oli alempana 🙂 Putkia ei myöskään tarvinnut ollenkaan sittenkään siirtää, koska allas tulee lähes samaan kohtaan kuin ennenkin (mutta vaan toisinpäin). Takaseinän ja kaapistojen väliin jää n. metri (aiemmin meillä oli 80cm ja 90cm kylmälaitteiden/kaapistojen ja saarekkeen välillä ja hyvin mahduttiin). Ja niemekkeestä ikkunaan jää 230cm. 🙂 Kiitos hurjasti kauniista sanoista <3 Kuvista on tosiaan joskus hankala hahmottaa, varsinkin kun keittiö on vielä täysin kesken! 🙂

   • Maisa sanoo:

    Tuo metri uuden takaseinäkaapiston ja niemekkeen välillä kuulostaa jo ihan järkevälle. Minäkin katselin instakuvasta, että tila näyttää kovin ahtaalle, mutta ehkä kuva hämäsi. Enkä toki tiedä, onko tuo niemeke edes oikealla paikallaan vielä. 🙂

 4. Mami sanoo:

  Jos niemeke on kokonaisuudessaan 2,8m x 1,1m niin siitä tulee pinta-alaksi 3,08m2. Jos tästä vähennetään lieden ja pesualtaan osuus, vähennettävää pinta-alaa on noilla mitoilla 0,6m2. Aamiaiskaapin tasopinta-ala on noilla mitoilla 0,4m2. Eli kaikkiaan olisi 2,88m2.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos tästä! 😀 Katsoin äsken tuota mun laskukaavaa, niin en tiedä mitä ihmettä olen sössinyt, kun kuitenkin laskukaava oli oikea. Ehkä mä lisäsin ne liedet ja altaat mukaan, vaikka piti vähentää, se olis niin perus meitsi! 😀 mut hei, ainakin se meni oikein, että tasotilaa on enemmän ja jos ei muuta niin tästä saa moni hyvät naurut! Onneksi en elätä itseäni mun matikan taidoilla. 😀

 5. Mami sanoo:

  Kiitos vastauksista! Tuo vinyyli onkin minulle materiaalina entuudestaan tuntematon. Täytyy laittaa korvan taakse, kuulostaa näppärältä toteuttaa, kun vanhaa laattaa ei tarvitse piikata pois!

  • Nimetön sanoo:

   Muovimatoksi ennen kutsuttiin?

   • Iina Hyttinen sanoo:

    Vinyylilaatta eroaa siinä muovimatosta, että se on lukkopontilla asennettavaa kuten esim. laminaatti. 🙂 Mutta voisi kutsua muovimaton kehittyneemmäksi serkuksi, kuten bongasin googletellessani eräästä artikkelista. 😀

    • Nimetön sanoo:

     Vinyylilattian voi käsittääkseni edelleen toteuttaa rullatavarasta tai sitten noilla vinyylilankuilla tai vastaavilla pontillisilla.
     Vinyylimatto (muovimatto) liimataan kiinni alustaansa, kun taas nämä paloista kootut ovat kelluvia.

 6. Marjaana sanoo:

  Vautsi, näyttää niin hienolta jo nyt. Varmasti ihana saada juuri omannäköinen ja toimiva keittiö.

 7. Suvi sanoo:

  Mielenkiintoinen postaus ja innolla odotan lopputulosta! Upea keittiö varmasti tulossa😊

  Tekstissäsi pistää silmään tuo meidän sanan viljely suurimmaksi osaksi ihan turhissa kohdissa. Varmasti ymmärretään, että kyseessä on teidän uuni ilman että puhut meidän uunista. Kannattaa ehkä maalata tekstistä niin huomaat kuinka monessa kohdassa sitä käytät. Lukeminen olisi huomattavasti miellyttävämpää, jos viitsisit kiinnittää tähän vastaisuudessa huomiota😊

  • P sanoo:

   Myös mulla pisti mainitsemasi asia silmään tämän postauksen kohdalla! 😀 Tuo meidän-sana on varmasti juuri sellainen, jonka jatkuvaa käyttöä ei edes itse huomaa, jos puhekielessä käyttää sitä paljon. Se on myös helppo korvata omistusliitteellä, kuten meidän lattia -> lattiamme. Tekee tosiaan tekstin lukemisesta hieman sujuvamman oloista 🙂

   Mutta, IHANA keittiö tulossa! Odotan innolla lopputulosta 🙂 Ja itselläni vinyylilaatoista myönteisiä kokemuksia! Näyttää tyylikkäämmältä ja siistimmältä kuin muovimatto, mutta ei naarmuunnu yhtä herkästi kuin laminaatti. Ainakin näin olen itse havainnut asuttuani nyt 1,5 vuotta vinyylilattian (ja ison koiran) kanssa.

 8. Mävaan sanoo:

  Kiva lukea remonttipostausta.
  Olisiko mahdollista saada kuvat tekstin jälkeen tai siis ensin päivän teksti ja sitten siihen liittyvät kuvat. En tiedä, miten muut lukijat katsovat, mutta itse katson tekstin alapuolella olevat kuvat liittyvän yläpuolella olevaan tekstiin ja sitten hetken päästä tajuaa, että kuvat liittyvät jo toiseen asiaan. Sama juttu on toistunut myös resepteissä.
  Pikku juttu, enkä tiedä miten itse koet asian, mutta ajattelin sanoa 🙂

  • Marie sanoo:

   Hassua, mutta itse ajattelen just päinvastoin. Kuvaan liittyvä teksti alapuolella.😉 Keittiöstä tulee valoisa ja ihana. Sen näkee jo noista kuvista.

  • Iitu sanoo:

   Tästä tuli mieleen että ainakin Tamk ja tuni korkeakoulut päättötöissä ohjeistavata aina tekstiin öiittyvät kuvat alapuolelle. Olen huomannut sen olevan miellyttävämpi tapa lukea pitempää tekstiä. Tässä blogissa en kuitenkaan ole asiaan kiinnittånyt huomiota.

  • Salla sanoo:

   Minusta on selkeämpää lukea jos kuvat tulevat ensin ja sitten teksti! 😀 Varmasti ihan makuasia, itseä häiritsee aina jos on laitettu ensin teksti ja sitten vasta kuvat, älä muuta tätä! 😀

 9. Emma sanoo:

  Näyttää todella hienolta <3 Odotan innolla lopputulosta!

 10. Ama sanoo:

  Hyvältä näyttää:) mekin tehtiin keittiöremppa viime vuoden lopussa ja kivitaso teetettiin nerosteinilla, jotka tosin toimittivat ekalla kerralla väärin mitatun tason ja tokalla kerralla kolhivat saarekkeen ja kylmälaitteemme pahasti.

  Kuulimme myös jälkikäteen, että muiden toimittajien kautta myös kivitason saa niin, että sen mitat on laskettu jo etukäteen, jotta ylimääräistä tason odottelua ei tule. Ens kerralla valitaan ehdottomasti toinen toimittaja… Toivottavasti teillä parempi tuuri heidän kanssaan:)

 11. Nanna sanoo:

  Siis anteeksi nyt, mutta en ymmärrä, miten nämä teidän keittiön valinnat, tason pinta-alat ja muut herättää ihmisissä niin paljon (negatiivisia) tunteita. Liekö kateus kuitenkin, mikä siellä saa avautumaan 😀

  Jokainen tekee omanlaisensa keittiön ja teidän keittiöstä tulee varmaan ihan huippuhieno ja just teidän perheelle sopiva keittiö. <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.