Meidän uusi valmis keittiö esittelyssä

27.07.2020

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Keittiömaailman, Siemensin ja Nerosteinin kanssa.

Tätä päivää ja hetkeä mä olen odottanut niin paljon! Nyt saan sanoa, että meidän keittiö on valmis (ainakin rempan osalta) ja saan näyttää valmiin lopputuloksen. Me tultiin eilen kotiin reissusta ja voin kertoa, että ulko-ovea avatessa oli jännittävät paikat! Meitä jännitti niin paljon, että millainen valmis keittiö meitä kotona odottaakaan. Ja se oli aivan mieletön! Juuri sellainen kuin alunperin villeimmissä haaveissani toivoin ja vielä tuhat kertaa parempi.

Alkuperäisissä moodboard-kuvissani oli mattaharmaat kaapistot, kultaiset vetimet, kultainen hana, aamiaiskaappi, vaalea mahdollisimman suuri kivitaso, vaalea lattia ja baarijakkarat. Ja ne kaikki myös saimme. Tiesin tasan mitä toimintoja keittiöltä halusin: mahdollisimman paljon laskutilaa, mahdollisimman paljon säilytystilaa vetolaatikoissa, integroidut kodinkoneet. Meidän keittiösuunnittelija Kati ei paljoa aikaillut, hän mittasi meidän vanhan keittiön, tsekkasi mun moodboardin ja hänelle rakentui saman tien päässä kuva tästä keittiöstä, jonka en edes tiennyt olevan mahdollinen. Meinasin pomppia innostuksesta, kun näin ensimmäiset havainnekuvat. 

En olisi ikinä osannut itse sijoittaa tätä niemekettä näin päin meidän keittiöön. Nyt kun se on siinä ja se on ollut käytössä jo viikon ennen reissua ja pari päivää sen jälkeen, niin se tuntuu kaikkein järkevimmältä mahdolliselta ratkaisulta tänne. Siinä on aivan valtavasti tilaa. Mä mahdun samaan aikaan tekemään baarijakkaralle töitä kun meidän esikoinen leipoo kakkua, Otto tekee ruokaa ja keskimmäinen tyhjentää tiskikonetta. Ja esikoinen mahtuu tiskikoneen ohi hakemaan vettä hanasta tai viemään likaisen taikinakulhon lavuaariin, vaikka tiskikone on auki (jotain, mitä meidän vanhassa keittiössä ei pystynyt tekemään). 

Rakastan sitä, että kokkaillessa näkee koko olohuoneen ja ruokailutilan. Enää keittiössä ei tarvitse kokata selkä muihin päin, tai olla täysin eristyksissä muista, niin kuin meidän vanhassa kodissa. Mulla on takana niin monta kotia ja niin monta keittiötä, että olen testannut jo, mitkä jutut ei toimi meidän perheellä. Mulle ei toiminut kulmakaapit, tai kaapit ylipäätään. Ei toiminut se, että ruokapöytä oli L-muotoisen keittiön edessä. Ei toiminut se, että roskakaappia ei saanut auki jos tiskikone oli auki (vanhan kodin keittiö). 

Täällä sen sijaan on tähän asti toiminut ihan kaikki. Tietenkin toimii, kun meidän kaikki tarpeet on huomioitu suunnitellessa. Keittiössä pystyy tekemään montaa asiaa yhtä aikaa, kokkaamaan mahtuu koko perhe ja säilytystilaa on riittävästi meidän tarpeisiin. Purettiin kaikki pahvilaatikot takaisin keittiöön ja meille jäi vielä kaksi tyhjää vetolaatikkoa, joissa ei ole sisällä yhtään mitään. Muutkin laatikot ja kaapit on täytetty väljästi, on siis tilaa kerryttää Marimekon söpöjen astioiden kokoelmaa tai hairahtua ostamaan muutama vaasi lisää. 

Rakastan sitä, että kaikki meidän kuivaruuat on aamiaiskaapin alla olevissa leveissä vetolaatikoissa. Kaikki on ensinnäkin käden ulottuvilla aamiaista tehdessä (ja silti piilossa) ja toiseksi, kaikki on käden ulottuvilla myös liedestä katsottuna. Yllän nappaamaan nopeasti riisipaketin samalla kun paistan härkistä pannulla. Vetolaatikoiden koko sisällön näkee kerralla, toisin kuin vanhoista kuivaruokakaapeista, joiden perälle unohtui aina kaikkea.

Aamiaiskaappi on osoittautunut käytössä aivan nerokkaaksi. Niemekkeen tasot saa pidettyä aina tyhjänä, kun kaikki pienet kodinkoneet on kaapissa piilossa. Kukaan ei jätä enää leipäpusseja lojumaan minnekään, kun aamiainen tehdään siellä kaapin sisällä olevalla kivitasolla. Lapset yltävät helposti ottamaan itselleen kulhon jugurttia ja granolaa varten (ja myös ne granolat laatikosta). Ennen heidän piti joko kiivetä johonkin yltääkseen ottamaan ne kaapista, tai sitten jättää muropaketit pöydälle lojumaan. Aamiaiskaappi on toiminut juuri kuten toivoinkin sen toimivan, enkä enää haluaisi olla ilman sitä.

Ollaan ehditty testata juuri ja juuri myös meidän kaikki uudet Siemensin kodinkoneet ja ollaan erittäin tyytyväisiä meidän valintoihin. Meille tuli Siemensin iQ500 -liesitaso integroidulla liesituulettimella, jossa on aktiivihiilisuodatin. Liesi on ihan huippu ja se keventää keittiön tunnelmaa vielä entisestään, kun missään ei ole isoa liesituuletin-pömpeliä. Liesitasolla on combizone-keittoalue, jossa voi käyttää ongelmitta valtavia kattiloita ja pannujakin ja se onkin mun lemppari, kun tykkään kokata isoja satseja kerralla.

Siemensin iQ500 Höyryuuni on myös ollut loistava. Siinä on jopa Wi-fi, jonka ansiosta uunin voi laittaa päälle puhelinsovelluksella jo vaikka kaupassa ollessaan, jos on hirveä nälkä. Ollaan kyllä todettu sekin, että uuni lämpeää niin älyttömän nopeasti, ettei esilämmitykselle wi-fin avulla juurikaan ole tarvetta. Uunissa on vaikka ja mitä toimintoja, mitä ei vielä kaikkia olla ehditty edes testaamaan käytännössä. Höyryominaisuudesta olen erityisen kiitollinen, sillä nyt uunissa voi höyryttää dumplingseja, tehdä täydellistä hotelli-munakokkelia tai mitä tahansa ikinä keksiikään. Olen kiitollinen myös pyrolyysipuhdistuksesta, jonka ansiosta uunin puhdistaminen on vaivatonta. 

Liesitason ja uunin lisäksi meille tuli Siemensin integroidut jääkaappi ja pakastin, sekä astianpesukone. Kaikkiin koneisiin ollaan oltu todella tyytyväisiä. Tiskikone tekee oikein puhdasta jälkeä ja sinne mahtuu ihan valtavasti astioita. Jääkaapissa ja pakastimessa on kaikkia käteviä ominaisuuksia, joihin vasta tutustutaan, kun eilen illalla saatiin ne ekaa kertaa käyttöön.  

Mä olen koko elämäni kokannut ihan perus kodinkoneilla, sellaisilla joita meidän vanhoissa asunnoissa on ollut valmiina. Olen tottunut odottamaan välillä 15 minuuttia, että pastavesi alkaa kiehumaan, jos on iso kattila. Mulla on siis vieläkin hieman totuttelua siinä, että vesi kiehuu suunnilleen sillä sekunnilla kun isken kattilan liedelle (kun aina luulen, että ehdin tehdä jotain muuta siinä kiehumista odotellessa). Mutta enköhän mä totu pikkuhiljaa, kun luen käyttöohjeet kunnolla ja tietenkin käytän kaikkia laitteita ahkerasti. 

Nerosteinin kvartsikomposiitista valmistettu Noble Supreme White -kivitaso on juuri niin kaunis kuin toivoinkin. Me arvottiin jonkin verran runsaammin kuvioidun marmoritason ja tämän tason välillä ja olen kyllä tosi tyytyväinen tähän valintaan. Todella hillitty kuviointi on ajaton. Vaikka marmori-trendi joskus päättyisi, tämä näyttää silloinkin ajankohtaiselta ja kauniilta. Kivitason asennus kävi asentajilta aivan käden käänteessä ja se teki kyllä todellakin hurjasti keittiön ulkonäölle! En oikeasti edes käsittänyt etukäteen, miten valtava merkitys pelkällä tasolla on. Tämä on niin kaunis ja raikas viimeinen loppusilaus keittiölle. 

Me ollaan aivan älyttömän kiitollisia Keittiömaailman Katille sekä meidän keittiöasentajalle ja muille asentajille, jotka tekivät meidän keittiön. Keittiöremontti on ollut tosi positiivinen kokemus ja ihan turhaan etukäteen jännitettiin. Kyllähän se otti aikaa jonkin verran, mutta eteen ei tullut mitään isoja yllätyksiä. Se, että meillä oli jatkuvasti asiantuntevan keittiösuunnittelijan apu ja tuki oli korvaamatonta. Pystyttiin luottamaan koko prosessin ajan siihen, että kaikkeen löytyy ratkaisu ja valmista tulee. Meidän keittiöasentaja oli myös ihan huippu tyyppi, joka teki aivan priimaa jälkeä. Hänelle uskallettiin hyvin jättää meidän avaimet oman reissun ajaksi ja siksi saatiin tulla kotiin, jossa meitä odotti tämä valmis keittiö. 

 

En muuttaisi mitään tässä keittiössä, vaan olen aivan täydellisen tyytyväinen. Ensimmäistä kertaa elämässä mulla on keittiö, jonka kaikki toiminnot on suunniteltu meidän toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Se tuntuu juuri niin hyvältä kuin toivoinkin.  Keittiömaailman osalta keittiöremontti on nyt täysin valmis. Meidän osalta on vielä pientä puuhaa. Otto laittoi tänään illalla baaritason alle vielä pienen pätkän lattialistaa (joka ei vielä näy näissä kuvissa)  ja huomenna asennetaan kattolista, joka käytiin tänään ostamassa. 

Lisäksi maalataan vielä ruokailutilan malvan värinen seinä, koska keittiö siirtyi n. 10cm ja siinä on nyt sellainen valkoinen kaistale maalin ja kaappien välissä. Ensi viikolla pitäisi saapua mun tilaamat valaisimet, joista toinen tulee ruokapöydän ylle ja toinen tulee niemekkeen ylle. Luultavasti jollain aikataululla kiinnitetään vielä pieni ja kevyt avohylly tuohon keittiön päätyseinälle niemekkeen ylle, niin siihen saa jotain söpöjä astia-asetelmia tehtyä. 

Loppuun vielä vähän ennen-jälkeen -kuvia havainnollistamaan muutosta. Instassa on ennen-jälkeen -videot storyssa, niin sieltä näkee vielä vähän lisää. 

ENNEN:

JÄLKEEN:

ENNEN:

JÄLKEEN:

ENNEN:

JÄLKEEN:

ENNEN:

JÄLKEEN:

Saako vielä sanoa, että olen superhyperextramegatyytyväinen? Sanon vaikka ei saisikaan. Mä rakastan meidän keittiötä! 

Aiemmat keittiöremonttipostaukset:

Tulevan keittiön suunnitelmat + keittiösuunnittelija vastaa keittiöremppakysymyksiin

Keittiön remppapäiväkirja


54 Responses to “Meidän uusi valmis keittiö esittelyssä”

 1. Teresa sanoo:

  Hyvä jos olette tyytyväisiä lopputulokseen 🙂 Rakastan myös harmaata mutta jotenkin mielestäni persoonallisuus puuttui tästä keittiöstä. Kultaiset vetimet, hana ja aamiaiskaappi on nyt nimenomaan niitä trendijuttuja. Omaan silmään tämä keittiö siis ”hukkuu massaan” mutta makuasioitahan nämä vain on.

 2. Mami sanoo:

  Todella kaunis tämä teidän keittiö! Ja tuo olohuoneeseen päin kokkaaminen on kyllä mahtavaa, voi helposti seurustella vieraiden kanssa ruokaa laittaessa.

  Omiin tarpeisiini tämä keittiö ei kuitenkaan olisi käytännöllinen. Takaseinän ja niemekkeen väliin näyttää videoiden perusteella jäävän tosi vähän tilaa (varmaankin vähän alle metri). Kuin tässä tilassa tapahtuu jääkaapin, uunin ja tiskikoneen avaaminen ja kaikki kokkailu ym. voi tilassa toimimisesta tulla pidemmän päälle epäkäytännöllistä. Hienoa, jos se teille on kuitenkin tuntunut käytännölliselle, teidän keittiöstähän tässä on kyse. 😊

  Videoissa näytti myös, että ruokapöytä on sijoitettu tosi lähellä ikkuna- ja talaseiniä. Tuolien siirtelyyn ja kulkuun ei jää tällöin oikein tilaa ja maaliin tulee äkkiä ikäviä kulumia. Vääristääkö tuo video vai mahtuuko tuosta oikeasti esim.takaseinän päädyssä ja ikkunaseinällä keskipaikalla istuva poistumaan väljästi pöydästä?

  Postaustoiveena kuulisin mieluusti, miten jätteiden lajittelu on teillä järjestetty. Meillä on nelipaikkainen roskis, mutta siinä lokerikot ovat kyllä varsin pieniä, enkä itse jaksa viedä jätteitä kovin usein, niin pienet lokerikot tuntuvat täysin riittämättömiltä. Plus lajiteltavaa on muutoinkin neljää enemmän. Ottaisin siis mieluusti vinkkejä tähän vastaan!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon <3 Se on kyllä ihan parasta! 🙂 Onneksi tämä keittiö on suunniteltu meidän tarpeisiin, niin tuntuu meistä juuri hyvältä. Jokaisella keittiörempan tekijällä on onneksi mahdollisuus huomioida juuri ne omat tarpeet. 🙂

   Pöytä on sellaisessa kohdassa, että lapset mahtuvat hyvin istumaan ikkunan puolelle ja poistumaan sieltä ja aikuiset istuvat toisella puolella, missä on enemmän tilaa. Ruokailutila on kompakti, mutta toiveena on pystyä illastamaan täällä useinkin 10hlö porukalla ja näin se onnistuu kätevästi. Vanhassa kodissa meillä oli Bestå-kaapit ruokapöydän takana ja tuoleilla ihan yhtä vähän tilaa kuin täällä. Ei tullut naarmuja kun lapset istui sillä puolella :).

   Meillä on myös nelipaikkainen roskis, mutta osa lajittelusta tapahtuu eteisessä. Meillä on eteisessä astiat pahviroskien, paperin ja pullojen keräykseen ja keittiössä taas metallit, muovit, sekajäte ja biojäte. Lasipurkkeja tulee onneksi melko harvoin, niille ei oikein ole mitään erillistä paikkaa. Meillä on Ikean sellaisia muovisia kannellisia astioita just ne, mitä on lisänä eteisessä. 🙂

   • Johanna sanoo:

    Teidän ei siis ole tarkoitus kovin montaa vuotta asua tuossa asunnossa? Pianhan lapset kasvavat isommiksi eivätkä enää mahdukaan pujottelemaan ikkunan ja pöydän välistä tuoleilleen? Pöytää taas ei kuvien perusteella voi siirtää kauemmas seinästä, koska silloin tukkisi ainoan kulkuväylän keittiöön.

 3. Henrietta sanoo:

  Ihana uusi keittiö teillä! Samaistun niin tuohon, että veden kiehumista on välillä saanut odottaa vartinkin. Meidän keittiöremontti valmistui kans pari viikkoa sitten ja nykyään uuden induktiolieden kanssa tulee kiire ruokaa tehdessä, kun on tottunut oottamaan aina levyjen lämpeämistä vanhan lieden kanssa. Vitsailtiinki miehen kanssa, että montakohan ruokaa saadaan pilalle ennen kun opitaan uusien kodinkoneiden tehokkuuteen. Toistaiseksi mennyt vielä hyvin! Ihania kokkailuhetkiä teille uuden keittiön parissa. Uskon, että teillä on siellä yhtä onnellinen fiilis uudesta keittiöstä, kuin täällä päässäkin! 😊

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjasti <3 Haha ihana kun samaistut mun liesiongelmiin :DD Onnea uudesta keittiöstä myös sinne ja kyllä, täällä on todellakin onnellinen fiilis <3

 4. Sonja sanoo:

  Ihana keittiö! Meilläkin valmistui keittiö juuri viime viikolla. Minkä merkkiset baarijakkaranne ovat? Meiltä sellaiset vielä uupuvat… Olisi hauska nähdä kuva laatikoiden sisuksista.

  • Hanna sanoo:

   Kaunis keittiö! Aamiaiskaappia jäin miettimään, kun teillä ei ovet taida mennä tuonne rungon sisään? Niin mahtuuko tuosta ohi kulkemaan ja hakemaan tavaraa esim jääkaapista jos aamiaiskaapin ovet ovat auki vai joutuuko ne aina sulkemaan pois tieltä? 🙂 Aamiaiskaappia mietin omaan kotiin, mutta olen miettinyt lähinnä onko se sittenkään kauhean käytännöllinen.

   • Iina Hyttinen sanoo:

    Kiitos hurjasti! 🙂 Ovissa on yliaukeavat saranat, eli aukeavat litteäksi kokonaan pois tieltä tarvittaessa. Mutta ne on muutenkin tyyliin 35 tai 40cm syvät ne ovet auki ollessaan, eli vaikka olisivat 90 asteen kulmassa niin ohi mahtuu kyllä helposti. 🙂 Ne sisään menevät mekanismit ei olisi mahtuneet tähän tilaan, kun olisi tullut niin paljon leveämpi tuosta kaapista sitten 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjasti <3 Nämä on Hay About a Stool -baarijakkarat (ne matalammat). 🙂 Voisin kyllä tehdä laatikoiden sisuksista postauksen, kunhan ollaan saatu muutama sellainen sisuksia jakava säilytyslaatikko vielä haettua, sekä maustepurkit järjestykseen! Ostin jo tyhjät purkit, mutta mausteet on vielä sikin sokin pusseissa 😀

 5. Sonja sanoo:

  Onnea uudesta keittiöstä! Hyvältä näyttää =)

 6. Mallu sanoo:

  Siis wau! Aivan kertakaikkisen upea lopputulos. Siinä vaiheessa kun mainitsit keittiöremontista, olin hieman ihmeissäni, olihan vanha keittiö periaatteessa ihan toimiva ja hyväkuntoinen. Mutta kyllä kannatti. Ei tunnistaisi enää edes samaksi tilaksi. Ei vähennä yhtään omaa kuumeilua keittiörempasta.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjasti <3 Joo, olihan se ihan hyväkuntoinen ja ei siinä mitään perustavanlaatuista vikaa ollut todellakaan, mutta samaa meiltä että kyllä tää todellakin kannatti! <3 Tsemppiä remppakuumeiluun, tiedän tunteen! 😀

 7. Tanja sanoo:

  Jotenkin kamalan symppistä miten tekstistä paistaa läpi kuinka innoissasi olet! 😀 Tulee hyvä mieli teidän perheen puolesta, saitte just sellasen keittiön kun halusitte! 🙂 Väriratkaisut oli sellaset että ite ei olis käynyt mielessäkään, mutta ai että kun lopputulos on tyylikäs! Ihan teidän näköinen. 🙂 Onnea uudesta keittiöstä! 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Haha ihana kuulla, kiitos <3 Kyllä mä todellakin olen ihan kutkuttavan innoissani! Joka kerta kun saan kokkailla meidän keittiössä tai syödä aamupalaa baarijakkaralla mä vaan hykertelen onnesta 😀

 8. kip sanoo:

  Mahtavaa että remppa onnistui hyvin! Minusta tuollainen neutraali/ajaton istuu kivasti olkkariin avoimeen tilaan. Kiitos kivoista teksteistä!

 9. Jepis sanoo:

  Onko teidän ainoat työtasot tuossa niemekkeessä?

 10. Ee sanoo:

  Vähänkö ootin tätä postausta!:D Tyylikäs tuli, ihanat väriyhdistelmät ja tosi harmoninen kokonaisuus, ehdottomasti kannatti muutos!
  Ois myös kiva nähä laatikoiden sisään, mulla vähän pohdinnassa miten sais paremmin kuiva-aineet järjestykseen, vinkit kelpais…
  Vähän ärsyttää muuten ne kommentit mitä kaikkialla on aina kaikkien sisustusjuttujen perässä; taas sitä samaa tylsää, persoonatonta, vain trendien perässä, kaikki valkoista jne. Aina on trendit jonka mukaan valtaosa kulkee, niihin liittyviä juttuja helposti saatavilla ja, jotkavä väkisin alkaa miellyttää silmää, kun niitä näkee kaikkialla. Niin se vaan menee, mitä sitten! Mietitääs taaksepäin, aina on näin ollut, harvassa on täysin ajattomat keittiöt vuosien takaa jotka näyttäis edelleen ajankohta silta ja nekin on sitten näiden valittajien mielestä tylsiä, liian valkoisia, persoonatonta jne 😀 millainenhan se persoonallinen ja ajaton sitten edes olisi?
  Ja toki teitte keittiönne tuon tilan mukaan ja hyvä kun saitte siihen kaikki toiveenne, varmasti olisi tullut erilainen isomman tilan kanssa tai erimuotoisen tilan kanssa, tietenkin! Ei sitä lattiapintaa lisää tuosta noin vaan taiota, sitten on vain kompromisseja… Onnea hienosta ja toimivasta kokonaisuudesta! kerro ihmeessä sitten joskus lisää käyttökokemuksia kun ootte saanu enempi! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten ihana kuulla, että odotit!! <3 Kiitos hurjasti kauniista sanoista <3 Ja hei voisin todellakin tehdä kuiva-aineiden säilytyksestä postauksen, meillä on nyt muutama sellainen laatikko, joilla jaetaan laatikoiden sisällä tilaa, mut ehdottomasti haluan muutaman vielä lisää, kun ne on niin käteviä! 🙂

   Ja siis joo, makuja on niin monta kuin ihmisiäkin 😀 Kaikilla on ne omat mieltymykset ja itse en henkkoht. ymmärrä sitä, miksi pitää kritisoida muiden valintoja, jotka ei itseä koske millään tavalla. 😀

   Toi on ihan totta, että jos olisi isompi tai eri muotoinen tila, niin olisi voinut myös suunnitella erimuotoisen tai tilavamman keittiön. Nyt koen, että otettiin todellakin kaikki irti juuri tästä tilasta, mikä meillä on. Kiitos ihan hurjasti vielä ja käyttökokemuksia on luvassa tulevaisuudessa lisää! Ihanaa kesän jatkoa <3

 11. Nimetön sanoo:

  Meidän keittiöremppa valmistui myös muutama viikko sitten.
  Hetken mietin myös harmaata kaapinovea, oli poikani suosikki, sekä kultaisen tai messingin värisiä vetimiä, mutta lopulta jänistin.
  Vaikka remonttimme oli budejtiltaan hyvin vaatimaton (200-500 euroa), halusin mahdollisimman ajattoman vaihtoehdon. Lopputulos ei siis meillä näytä trendikkäältä, mutta toiveissa samalla, että tällainen ”ei miltään näyttävä” myös vanhenisi yhtä huomaamattomasti.
  Joskus olisi kyllä kiva toteuttaa myös trendikäs keittiö ja vaikka ihan rahan kanssa. Vaikka on pienen budjetin kanssa väsätessäkin ollut oma ilonsa.

 12. kielo sanoo:

  Uusi on kauniimpi, mutta vanha paljon käytännöllisemmän oloinen. Itseäni häiritsisi liikaa tuo yksi ainoa kulkuaukko noin ison perheen kanssa. Samaten en oikein ymmärrä miten tuo lavuaarin taakse jäävä tila käy työtilaksi kun varmasti roiskeita tulee. Ja aamiaiskaapin toimivuudesta olisi kiva kuulla. Jos kahvinkeitintä pitää aina siirtää tai pitää pysyvästi pois hyllyn alta niin miten siinä on tilaa touhuta? Jos yksi kerrallaan tekee aamupalaa, pääseekö kukaan kiireisenä aamuna ohi keittiöön?

  Olisin varmaankin itse tehnyt niin, että vanhan keittiön kodinkoneista kaikki magneetit yms. pois. Se olisi jo rauhoittanut näkymää paljon. Ja ehkä vaihtanut tasot vaaleampiin. Omaan silmään keittiö oli toimivampi ennen ja lapsiperhearjessa valitettavasti se nousee ohi ulkonäköseikkojen. Isossa perheessä näen vähän toiveajatteluna sen, että kaikki laittaisivat aina tavarat laatikoihin, suoraan tiskikoneeseen jne. jolloin kauniit tasot ja minimalistinen vaikutelma pääsisivät oikeuksiinsa. Jos vanhassakin keittiössä tasoilla pyöri tavaraa laatikoista huolimatta, miksi nyt yhtäkkiä ne etsiytyisivät kaappeihin?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon mielipiteestäsi! Onneksi tämä on meidän keittiö, eikä sinun, niin tämän ei tarvitse sinulle tuntuakaan käytännölliseltä. Jokainen lapsiperhe on varmasti erilainen ja se, että joku ei toimisi sinulla, ei tarkoita etteikö se voi toimia jollain muulla. Kuvista voi olla haastavaa nähdä mittasuhteita oikein (toiminnallisuuksista puhumattakaan). Olen tehnyt töitä tässä baaritasolla siitä lähtien kun se saatiin käyttöön ja ei ole kyllä yksikään roiske osunut mun Macbookiin. 😀 Ihanaa kesän jatkoa! 🙂

 13. Leea sanoo:

  ” Mä mahdun samaan aikaan tekemään baarijakkaralle töitä kun meidän esikoinen leipoo kakkua, Otto tekee ruokaa ja keskimmäinen tyhjentää tiskikonetta. Ja esikoinen mahtuu tiskikoneen ohi hakemaan vettä hanasta tai viemään likaisen taikinakulhon lavuaariin, vaikka tiskikone on auki (jotain, mitä meidän vanhassa keittiössä ei pystynyt tekemään). ”

  Olisiko tällaisesta tilanteesta mahdollista saada kuva tai video? 🙂 Koska tyhmempikin näkee, että keittiö on oikeasti tosi ahdas. Tason ja kaappien välillä on se metri tilaa ja jos esim astianpesukone tai uunin luukku on auki, eipä siihen paljoa voi jäädä tilaa kokkailla tai ohitella. Tuntuu kurjalta, kun valehtelet jatkuvasti lukijoille keittiön valtavuudesta. 🙁

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Sori mutta nyt on kyllä pakko sanoa, että ei hyvää päivää tää kommentti 😀 ”Tuntuu kurjalta, kun valehtelet jatkuvasti lukijoille keittiön valtavuudesta. :(”. En kertaakaan ole sanonut, että keittiö on valtava. Olen sanonut, että kivitaso on valtava, koska mulle se on. Keittiö sen sijaan on kompakti, kuten oli vanhakin. Tässä kodissa ei ”valtavalle” keittiölle ole tilaa, jos haluaa säilyttää kaikki ne muut kodin toiminnot joita meillä nyt on. Tuntuu aivan uskomattomalta, että on pokkaa vielä vaatia jotain ”todisteita”. Siis herranjumala, nyt on kyse KEITTIÖSTÄ. Mulla ei ole mitään tarvetta todistella kenellekään, että miten me mahdutaan meidän keittiöön, mutta eiköhän sellaista materiaalia (missä kaikki tapahtuu yhtäaikaa) tule luontevasti muun sisällön ohessa tänne muutenkin joskus. Meidän vanhassa keittiössä kylmäkaappien ja saarekkeen välillä oli 83cm ja siitäkin mahtui kävelemään (ahtaasti) ohi vaikka ovi oli auki, niin en käsitä miten ei muka voisi mahtua jos on metri tilaa. 😀

 14. Anna sanoo:

  Hieno keittiö, huippu verrattuna vanhaan! Sopii upeasti uuteen kotiinne!

  Haluaisitko kertoa, miksi päädyitte aamiaiskaapissa juuri tuollaisiin oviin? Itseä nuo avonaiset ovet jotenkin häiritsevät, itse laitan ovet heti lapsienkin jäljiltä kiinni jos joku niitä jättää auki 😀 Teillä on myös pieni tuo keittiö kaikkiaan, luulisi että sisääntaittuvat ovet olisivat olleet järkevämpi, mutta varmaan hyvä syy, miksi noihin päädyitte?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon! 🙂 Ovet ovat auki vain silloin kun kaapissa tehdään jotain, muuten ne on kiinni. Eli ei häiritse auki olevat ovet. Sisään taittuvat ovet eivät olisi mahtuneet tuohon, kun ne vievät sen verran paljon enemmän tilaa (ne oli siis meillä ensisijainen vaihtoehto mitkä haluttiin). Mutta sen sijaan saatiin näihin oviin yliaukeavat saranat, niin ovet saa avattua ihan kokonaan auki, eivätkä vie tilaa kulkureitiltä. 🙂

 15. 1234 sanoo:

  Tärkeintä tietenkin, että teidän mielestä keittiö on onnistunut ja ihana! Omaan silmään kuitenkin vanha keittiö oli toimivampi, avarampi, kodikkaampi ja tilavampi. Nyt tuntuu jotenkin että keittiöstä lähti neliöitä pois, vaikka monesti koen, että rempan jälkeen ”neliöt lisääntyy”.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Niinpä, se on todellakin tärkeintä, että se on meidän mielestä onnistunut ja ihana <3 Kuvista on varmaan hieman hankala arvioida sitä keittiön tilavuutta ja toimintoja. Käytössä se keittiö vanha ei kovin avaralta tuntunut, käytävät kaappien ja saarekkeen välillä olivat kapeammat kuin nyt ja laskutilaa oli paljon vähemmän. 🙂

 16. Kaunis keittiö! Meillä on juuri sama remppa edessä. Lisämausteena koko keittiön paikan siirto. Luovuttiin yläkaapeista viimein kokonaan ja tehdään aamiaissyvennys. Mikä tuo hana on malliltaan? Tosi tyylikäs. Tuollaista olen juuri etsinyt:)

 17. Lotta sanoo:

  Upouudessa keittiössä kokkaaminen on kyllä ihanaa, tiedän kokemuksesta tunteen! Indukstioliesi on paras keksintö ikinä!
  Meillä on kohta 6 v vanha keittiömaailman keittiö, jonk ovet on nyt jo epäsiistin näköiset koska niihin on tullut kolhuja ja jälkiä. Itteä kyllä ärsyttää että näinkin uusi keittiö on jo kuluneen näköinen. Olisi kiva jos vaikka puolen vuoden, vuoden, kahden vuoden päästä päivittelisit miltä teidän keittiössä näyttää, josko keittiömaailman laatu ois parantunut.
  Entinen keittiö oli enemmän mun makuun, mutta tyylikäs on tämä uusikin! Ja onhan se ihan eri fiilis kokkailla keittiössä jonka on ite saanu valita!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se on ihan parasta <3 Ikävää jos teillä jälki ei ole kestänyt, oletteko olleet tästä yhteydessä Keittiömaailmaan? Keittiömaalman keittiöillähän on koko käyttöiän kestävä takuu, eli jos koet, ettei tuotteet enää vastaa sitä mitä piti, niin kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä! Ja mielellään päivittelen myöhemminkin käyttökokemuksia meidän keittiöstä! 🙂

 18. Nimetön sanoo:

  Näitä kommentteja lukiessa ei voi kuin ihmetellä, miten hienosti ne kaikki muut mahtavat asua?!? Jos heillä kaikilla on vielä paremmat ja vielä suuremmat ja toimivammat keittiöt kuin teillä 😳

  Ei meillä ainakaan ole kuin pienen kerrostalo kolmion pieni keittiö jaettavana neljälle. Mitäköhän ihmiset siitäkin ajattelisivat, kun ei ole erikseen edes ruokailutilaa, eikä aina todellakaan mahduta ohittamaan tai tekemään keittiössä yhtä aikaa juttuja porukalla…On varmaan saman kokoinen meidän koko keittiö, kuin näiden muiden aamiaiskaapit

  Mutta siis meille ihan riittävä ja toimiva. Osataan siellä kyllä luovia ja panostetaan sitten siellä vaikka hyvään ja kotoisaan tunnelmaa, jos ei neliöillä päästäkään kilpailemaan 😉. Ollaan tosi iloisia, kun meillä on nyt tiskikone, eikä tarvitse käsin enää tiskata.

 19. Persikka sanoo:

  Mitä nuo sinivihertävät marmorointikuvioiset jutut ovat tuossa tummassa puulaatikossa?:) Kuvista en osaa tulkita, mutta kiinnostaisi tietää!

  Olisi kiinnostavaa lukea postaus keittiön käyttökokemuksista esim joidenkin kuukausien tai vuoden päästä, jolloin arjesta keittiön käytössä on pidempi kokemus. Tuntuuko kaikki toimivalta edelleen, tuliko tehtyä jokin huono valinta, mikä on ollut erityisen hyvä ratkaisu jne.

 20. Lotta sanoo:

  Tuskin kolot mdf-levyssä menee takuuseen, vaan kuittaavat sen normaalina kulumisena.. Toivottavasti teillä kestää paremmin! 🙂

 21. Riikka sanoo:

  Tosi kaunis keittiö, ihan teidän näköinen ja ”sulautuu” varmasti kotiinne hienosti. Meillä myös ihan vastikään valmistunut keittiöremppa (vanha keittiö oli 80-luvulta, kodinkoneita joskus kyllä uusittu), hyvin saman väriset kaapit kuin teillä ja vetiminä mustat nuppivetimet sekä musta hana ja allas. Kaappeja varmaan kyllä tuplamäärä teidän keittiöön verrattuna mutta koska keittiö laajeni remontissa niin oli vähän niinkuin pakko laittaa niitä kaappeja lisää ettei ihan tyhjältä ois näyttänyt. Osa vielä kyllä tyhjänä 🤭 Meillä on vain vähän yläkaappeja mutta yhdellä seinällä on valkoinen kalanruotolaatoitus! Meidän keittiössä on varmasti montakin tällaista trendijuttua, mutta jos ne omaa silmää miellyttää niin mitä sitten.

  Tuntuu ikävälle, kun moni kokee oikeudekseen arvostella teidän valintoja. Kukaan tuskin tulisi kasvotusten sanomaan samalla tavalla niin miksi täällä.

  Onnea uuteen keittiöön, se on ihan huippua kokkailla uudessa itse valitussa!

 22. Tiia sanoo:

  Hei, itseäni kiinnostaa tuo uunin ja jääkaapin vierekkäin olo. Tiedän, että nykyään niissä on hyvät eristeet ja voivat usein olla vierekkäin, mutta mites pyrolyysitoiminnon aikana? Lämpeneekö jääkaappi? Pyrolyysitoiminnossa uuni ja sen ympärys kuumenee tosi paljon. Meillä on vastaava uuni itsellä uudessa keittiössä.

  Minua kiinnostaisi myös jätteiden lajitteluratkaisut. Niistä oli joku muukin kysellyt tuossa yllä, mutta kuvallinen esittely kiinnostaisi.

 23. Mimmi sanoo:

  Teidän uusi keittiö on aivan ihana ja teidän näköinen. 😍 Toivon itsekin, että saan jossain vaiheessa keittiöön aamiaiskaapin ja kvartsitason. Vaatii vielä hieman suunnittelua… Antoisia kokkaushetkiä ja mukavaa loppukesää!

 24. Maija sanoo:

  Ihana keittiö!
  Tuleeko tuohon seinälle vielä jokin työskentelyvalaisin tai onko katossa spotit tmv? 🙂

 25. MD sanoo:

  Mun mielestä teidän uusi keittiö on niin paljon vanhaa tyylikkäämpi. Ja sopii niin paljon paremmin teidän oleskelutilojen avoimeen pohjaan – varmasti tekee tilasta paljon rauhallisemman oloisen. Uskoisin myös, että tuossa hoituu kokkailu oikein hyvin normaalin perheen tarpeisiin (ihan yleisestikin teidän perheen lisäksi), itselleni ainakin kelpaisi. 🙂

 26. MietinpäVaan sanoo:

  Mitä tapahtuu sillä hetkellä, kun lukija on läppärillä tai puhelimellaan, katsoo kuvat keittiöstä ja alkaa impulsiivisesti naputella kommenttia toisen omasta KODISTA kielteisten tunteiden vallassa? On aina vaan ällistyttävämpää, miten nää reaktiot syttyy ja elää. Missä on harkintakyky, kun tulee yllyke ivata/ vähätellä/ kyseenalaistaa toisen ihmisen tärkeää asiaa/ tapahtumaa/ tilaa? Jos ei voi hillitä ulosantiaan, niin ei kannata tulla koko blogiin. Lukijalla on vastuu omasta käytöksestä, kun hän valitsee olla sisällön havainnoijan lisäksi kommentoija.
  Mä en millään usko, että noi ikävät kommentit olisi lauottu in real life. Kuvitellaanpa tilanne: Menen työpaikan taukotilaan ja juttelen keittiöistä parin henkilön kanssa. Toisella kertaa näytän jopa pari kuvaa. Yksikään täydessä ymmäryksessä oleva henkilö ei lauo mun keittiöstä ”hirveen epäkäytännöllinen, kyllä se aikasempi oli parempi!” Ihmiseen on sisäänrakennettu sosiaalinen koodi; tarve liittyä joukkoon, tulla hyväksytyksi, tuntea kyvykkyyttä ja arvoa toisten ja yhteisön silmissä. Itseilmaisu sovitetaan koodiin.
  Missä siis kunnioitus ja sosiaaliset perustaidot? Netti ja blogit eivät voi toimia tunteiden kaatopaikkana.

 27. Nanna sanoo:

  Onnea uudesta keittiöstä! Teidän sisustuspostauksia on ilo seurata. Ja keittiöstä tuli tosi selkeä ja kaunis. 🙂

  Edelleenkin ihmettelen, miten joitakin jaksaa niin paljon kaivella teidän keittiön materiaalit ja muut valinnat. 😮 Jokainen tehköön omanlaisensa keittiön.

  Me muutimme samaan aikaan kun te, tosin hyvin erilaiseen kotiin. Lapset on samaa ikäluokkaa (kuopuksen täsmälleen saman ikäiset) ja siksi blogiasi ja instaasi on mukava seurata. Vaikutatte onnellisilta uudessa kodissanne, ja muutenkin. 🙂

 28. Ee sanoo:

  Upealta näyttää keittiö! On muuten muistettava, että on asukkaiden koostakin kiinni, että miten tilat toimivat käytännössä, ja mikä tuntuu tarpeeksi tilavalta kenestäkin. Isokokoiset ihmiset tarvitsevat enemmän tilaa kuin pienikokoiset. Te kuitenkin taidatte olla koko perhe pienikokoisia, ja vaikka tytöt toki vielä kasvaakin niin ei heistäkään välttämättä ihan eri mallisia tule. Että jos Iina sanoo, että hyvin mahtuvat toisensa ohittamaan niin sitten he mahtuvat vaikkei se kaikilta muilta onnistusikaan samoissa mitoissa olevassa keittiössä:)

 29. Niina sanoo:

  Hei, kaunis keittiö. Kertoisitko vähän noista tasojen ominaisuuksista ja missä tasot on valmistettu?

 30. Marja sanoo:

  Todella kaunis keittiö. Ajaton ja tyylikäs monilla toiminnoilla. Onnistunut remontti!

 31. […] palattiin reissusta kotiin, meidän keittiö oli valmis ja se oli UPEA. Vaihdettiin takaisin vaaleanpunaiset sohvanpäälliset, jotka saimme kuin ihmeen […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.