Tekemistä Oulussa

24.07.2020

Niin vaan meilläkin on vierähtänyt jo viikko täällä Oulussa! Mukavaa, kun on ollut aikaa rauhassa nähdä ihmisiä ja tehdä kaikkea mitä on halunnut, eikä ole tarvinnut tunkea päiviä liian täyteen. Ajattelin vinkata muutamia kivoja paikkoja, joissa käydä tai mitä tehdä täällä Oulussa, jos teillä on tänne päin asiaa tänä kesänä.

Parhaat kirppikset Oulussa:

Järkikirppis: Raksilassa vanhan Euromarketin tiloissa on iso kirppis, jossa on paljon kaikkea. Jos etsit astioita tai retroesineitä keittiöön, tämä on THE place to be. Sieltä voi löytää satunnaisesti myös kivoja vaatteita, kenkiä tai asusteita. Joitakin huonekaluja on myös myynnissä.

Saaga  Second Hand: Kuulin tästä Oton serkun vaimolta, muuten olisi jäänyt pieni ja kaunis liike Albertinkadulla täysin huomaamatta. Myynnissä naisten vaatteita, asusteita ja kenkiä sekä paikallisten käsityöläisten uusia töitä pieniä eriä. Todella siisti ja myös tyylikäs valikoima. Bongasin esim useammat hyväkuntoiset Conversen tennarit (olivat väärää kokoa), paljon kivoja mekkoja ja hameita yms. Valikoima oli harkittu ja kauniisti esillä.

Vadelmatarha: Oulun paras (ehkä myös ainoa?) lastenvaatekirppis. Vadelmatarhalta voi tehdä lähes aina hyviä lastenvaatelöytöjä. Itse löysin viimeksi Vimman mekon kuopukselle ja tarjolla oli paljon muitakin ihanuuksia, joita olisin voinut ostaa jos olisivat olleet oikeaa kokoa. Merkkivaatteiden ostajalle hyvät apajat, mutta tarjolla myös paljon merkitöntä. Löytyy myös leluja, lastentarvikkeita ja äitiysvaatteita.

Kaupat:

Noomi Store: Valkeassa sijaitseva lastenvaateliike, jossa paljon suomalaisia lastenvaatemerkkejä myynnissä. Noomissa on aina tosi hyvä valikoima ja rakastan liikkeen asiantuntevia ja mukavia myyjiä. Noomista tarttuu mukaan jotain lähes aina.

Hippu Kids: Zeppelinin kauppakeskuksessa Kempeleessä sijaitseva lastenvaateliike, jossa myös paljon lasten merkkivaatetta myynnissä. Siellä myydään myös omaa suosikkiani Bobo Chosesia, jota ei Helsingissä löydy kivijalasta enää ollenkaan. Hipussa myös sisustustuotteita ja vauvan tarvikkeita pienesti esillä. Aivan ihana henkilökunta!

Ravintolat:

Tuba Food & Lounge: Rento ravintola aivan Ainolan puiston ja Oulun taidemuseon lähellä. Tubassa on tarjolla niin burgereita, pizzaa kuin muutakin ruokaa. Viikonloppuisin brunsseja ja arkisin vaihtuvat lounaat (aina pizzaa ja burgeria, mutta myös esim lohikeittoa tai salaattia). Paljon myös vaihtuvaa ohjelmaa, elävää musiikkia ja Tubavisa keskiviikkoisin klo 18. Oltiin kerran treffeillä juuri tietovisan aikaan ja sitä oli hauska seurata. Ollaan käyty Tubassa myös lasten kanssa lounaalla ja lapsille sieltä löytyy Skidiburger 6€ hintaan.

Viinibaari Vox: Tunnelmallinen viinibaari ihan keskustassa, joka tarjoilee myös herkullisia tapaksia. Voxilla on kiva terassi ja todella hyvä valikoima niin viineissä kuin niissä tapaksissakin. Ystävällinen henkilökunta.

Kauppuri 5: Burgeripaikka, josta löytyy burgerit kyllä jokaiseen makuun. Mun suosikki on vuohijuusto-burgeri, jossa on pihvin sijaan reilu siivu vuohenjuustoa välissä.

Museot:

Kaikki Oulun kaupungin museot on koottu Museo- ja tiedekeskus Luupin alle. Tiedekeskus Tietomaa, Oulun taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo ovat ainakin olleet itselleni mahtavia elämyksiä joka kerta. Oulun taidemuseossa on juuri meneillään Ellen Thesleffin näyttely ja Tietomaassa pääsee tutustumaan esimerkiksi Tulevaisuus Lautasella- ja Parasta aikaa -näyttelyihin, pelaamaan ja kisaamaan eri lajeissa, katsomaan jättielokuvaa tai ajamaan vaijeripyörällä.

Ilmaista tekemistä:

Nallikari: Maailman ihanin uimaranta. Nallikarissa on tosi matalaa, joten se on ihanan stressitön uimaranta pienten lasten kanssa. Siellä saa kävellä kilometrin ennen kuin vesi yltää polvea ylemmäs. Nallikarissa on tosi kaunista ja siellä on lapsille myös kiipeilytelinettä ja kaikkea muuta hauskaa, sekä lyhyen kävelymatkan päässä myös kiva leikkipuisto. Nallikarista löytyy myös jätskikiskat, sekä bistro & bakery.

Ainolan puisto ja Hupisaaret: Mun lemppari leikkipuisto koko Suomessa. Ainolan puistossa on ihan hurjasti erilaisia leikkitelineitä, keinuja ja karuselleja. Siellä viihtyy vaikka koko päivän. Paikalla myös ihana kasvihuone, kahvila ja paljon hyviä piknik-spotteja. Ihania kukkaistutuksia. Ainolan puisto on myös kauniilla miljööllään valokuvaajan unelmalokaatio ja sieltä voikin monesti kauniilla säällä bongailla ihmisiä hääkuvauksissa tai ylioppilaskuvauksissa.

Kiviniemen Muumi-puisto: Ihana Muumi-teemainen leikkipuisto Kellon Kiviniemessä. Siellä on keinut, liukumäki ja muuta tekemistä, erityisesti minikokoisten muumifanien mieleen. Lue aiempi postaus Muumi-puistosta tästä.

Maksullista tekemistä:

Potnapekka: Oulun mahtava pieni maisemajuna, jonka kyydissä näkee monet lempparipaikat Oulussa. Potnapekka on elämys,  jota itse rakastin lapsena. Ei olla vielä viety meidän lapsia Potnapekka-ajelulle, mutta suunnitelmissa on tehdä se vielä joku kesä. Potnapekan rinnalle on tullut myös Vauhtipuiston oma vastaava juna, Kompiainen, joka vie perille Vauhtipuistoon.

Vauhtipuisto: Ihana huvipuisto, jossa on erityisesti pienille lapsille paljon puuhaa. Toki isommatkin siellä viihtyvät hyvin, mutta Vauhtipuistossa on mielestäni huomioitu minikokoiset kävijät todella hyvin. Siellä on kaikkien laitteiden lisäksi pomppulinnoja, pomppulinnaliukumäkiä, super sympaattinen ja kaunis kioski, mikroautorata ja vaikka mitä. Lue mun aiempi postaus Vauhtipuistosta tästä.

Jotain uutta Oulussa, mitä mäkään en vielä ole kokeillut:

Seikkailupuisto Huikia: Muutama kaveri on suositellut jo Seikkailupuisto Huikiaa, jossa pääsee kiipeilemään ulkona erilaisia ratoja pitkin. Tällä reissulla loppuu aika kesken, mutta joku kerta pakko päästä vielä testaamaan, varsinkin kun kiipeily on muutenkin lähellä meidän perheen sydäntä.

Vesipuisto: Leijakoulu Lappis avaa huomenna Ouluun samantyylisen vesipuiston, kuin Espoon Keilalahdessa sijaitseva laguuni, jossa me käytiin Oton kanssa kesäkuussa. Vesipuisto ninjaratoineen näyttää ihan huipulta, kun ajettiin siitä ohi tällä viikolla.

Oulussa on oikeasti niin paljon kivaa tekemistä, mä todellakin suosittelen Oulua. Tässä listassa on ihan pintaraapaisu siihen, mitä kaikkea täällä voi tehdä, nähdä ja kokea. Mua kiinnostaisi hirveästi kuulla muilta Oulun kävijöiltä tai asukkailta, että mikä on teidän lempipaikka Oulussa?


13 Responses to “Tekemistä Oulussa”

 1. N sanoo:

  Pakko lisätä listaan Liikennepuisto. Tänä kesänä vielä ilmainen! Ja liikennepuiston vieressä kiva, isohko leikkipuisto 👍

 2. Miia sanoo:

  Kävittekö nyt Oulun reissulla Muumi-puistossa? Googlemapsillä kun katsoo, niin näyttää että joku on käynyt sprayaamassa 🙁 Kerkesin jo innostua, kun en aiemmin ollut kuullutkaan että Oulun seudulla tällainenkin löytyy.

 3. Mari sanoo:

  Saaga on Saaristonkadulla, ei Albertinkadulla.

  Ja pakko olla vähän eri mieltä Järkikirppiksestä: enemmän sieltä vaatteita ja asusteita löytää kuin retroastioita. Vähän niukka tuo sinun arvio 🙂

 4. Klaarastiina sanoo:

  Hollihaassa on kiva remontoitu puistoalue. Sieltä löytyy skeittipuisto, ulkokuntosali,lasten leikkipuisto ja liikennepuisto. Alueella on myös venesatama. Sieltä pääsee näppärästi kävellen torille. Suosittelen!

  Koitelinkosket on mukava retkikohde, samoin Limingassa sijaitseva kukka – ja eläinpuisto Escurial. Haukiputaalla on kotieläintila ja kahvila.

  Oulun alueen saaret ovat myös kokemisen arvoisia: esim. hyvin tunnettu Hailuoto tai tuntemattomampi helmi Varjakansaari. Ulkomuseo Turkansaari on kiva paikka myös!

 5. Iina sanoo:

  Oulusta! 😍 kohta seitsemän vuotta ollaan asuttu Espoossa. Villa Hannalassa käytiin viime viikolla lohikeitolla ja suosittelen ❤️ Oulu on ihana, haaveillaan mökistä Oulun seudulta.

 6. Maria sanoo:

  Ihanasti listattu asioita mun kotikaupungista! 🙂 Itsestä tosin on tuntunut, ettei siellä ole enää juuri mitään ja siks muutinkin sieltä pääkaupunkiseudulle 😀 Mutta loppujen lopuksi onhan siellä vaikka mitä ja kirppikset on mun lempparit, löydän niistä aina vaikka mitä, varsinkin lapsille 😀 Oulu on mulle rakas vaikka en siellä enää haluakaan asua (ainakaan nyt 🙂

 7. Henna sanoo:

  Saaga sijaitsee Saaristonkadulla.

 8. A sanoo:

  Itse vein Vadelmatarhalle paljon merkittömiä lasten vaatteita, eivät menneet kaupaksi ja myyjäkin sanoi että ihmiset tulevat merkkivaatteiden perässä sinne, ja että harvoin merkittömät menevät kaupaksi. Siis kirpparilla! Käsittämätöntä minusta..

 9. Sahrami sanoo:

  Museolistalle kannattaa lisätä myös Turkansaari! Ja käydä tutustumassa, jos et ole sitä vielä tehnyt. Se on meidän lempipaikka erityisesti syysmarkkinoiden tai perinnepäivien aikaan. Vähän kauempana (tai ympäristökunnissa) hyviä vinkkejä on ainakin kotieläinpihat (esim. Lepola, Hanhenkammi, Lännentila), luontokohteet (Koitelin koski, Liminganlahden lintutorni ja -keskus) ja tietysti Hailuoto lauttamatkan päässä. Nämä oululaisen vinkkejä muille 🙂

 10. Oona sanoo:

  Saaga lienee Saaristonkadulla eikä Albertinkadulla 🙂

 11. äiti84 sanoo:

  Eikö tuo Saaga ole Saaristonkadulla? Vai onko se muuttanut?

 12. Allekirjoitan kyllä näin oululaisena nämä kaikki listaamasi paikat 🙂
  Meidän perheen lempparipaikkoja Oulussa on Koitelin koskialue Kiimingissä. Oulusta paikalle on matkaa reilu 20 km Kuusamoon päin.
  Koitelissa on ihana viettää päivää ja välillä käydä nauttimassa paikalla olevalla tunnelmatuvalla pannarikahvit 👍🏻😊
  Me pakataan usein kesäisin iltapalat kassiin mukaan ja mennään nautiskelemaan koko perheellä koskialueen kalliolle.

 13. R sanoo:

  Ootteko käyneet Hailuodossa Oulunreissulla? Sitä suosittelen kun ei kovin kaukana ole ja söpö paikka

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.