Keittiön uusi seinähylly ja seinävalaisin

03.08.2020

Kirjoitinkin viime viikon keittiö-postauksessa, että meille on tulossa keittiöön vielä seinävalaisin, sekä mahdollisesti seinähylly joitakin useimmiten käytettyjä astioita jo söpöjä esineitä varten. Valaisin tulikin perille nopeammin kuin osattiin odottaa ja Otto kiinnitti sen seinälle yhdessä hyllyn kanssa jo torstaina. 

En olisi alunperin osannut itse ajatellakaan juuri seinävalaisinta keittiöön, mutta meidän keittiösuunnittelija oli piirtänyt inspiraatiokuviin nivelillä varustetun mustan seinävalaisimen. Mä ihastuin siihen ihan täysillä ja tässä kevään ja kesän aikana olen googlaillut useampia erilaisia sen tyylisiä seinävalaisimia. Fun fact: mulle on helpompaa ostaa valaisimet netistä, migreenin takia. Yritettiin käydä katsomassa valaisimia ihan IRL, mutta enhän mä pystynyt katsomaan miltä ne valaisimet näyttää, kun kaikissa paistoi kirkkaat valot. Siis ei puhettakaan, että olisi voinut tuijottaa ylöspäin suoraan lamppuihin, kun kaikissa on valo päällä yhtäaikaa. 

Joten netistä ostaminen vaikutti huomattavasti helpommalta vaihtoehdolta mulle. Tutkittiin monia erilaisia vaihtoehtoja, näitä mustia nivelvalaisimia on aika paljon erilaisia saatavilla. Lopulta ihastuttiin by Rydensin mustaan Bazar-valaisimeen, koska siinä oli kauniit pyöreät muodot ja sen saa säädettyä halutessaan jopa 122cm päähän seinästä. Eli se oli monipuolinen ja kaunis ja muunneltava. 

Kiinnitettiin se seinään melko korkealle, koska valon saa silti halutessaan sitten säädettyä tulemaan myös matalalle. Korkealta lamppu yltää hyvin valaisemaan työtason ylle liesitasoon asti, sekä baaritasolle, jossa mä yleensä teen töitä. Se on ollut nyt siis muutaman päivän käytössä, mutta ollaan tykätty siitä tosi paljon.

Meillähän on koko kodissa upoteut valaisimet katossa, eli tähän asti oltiin menty sekä keittiössä että ruokailutilassa täysin ilman muita valaisimia kuin ne. Toki vanhassa keittiössä oli yläkaappien alla ne perus loisteputkivalaisimet. Tämä säädeltävä ihana musta lamppu saa nyt korvata ne työvalona. 

Seinähyllyn suhteen mietittiin myös useampia eri vaihtoehtoja. Pohdittiin puun väristä hyllyä, String pocketia, messinkisiä kiinnikkeitä valkoiseen hyllyyn ja kaikkea mahdollista. Lopulta käytännöllisyys ja pelkistetty ulkonäkö veivät voiton: Ikean Botkyrka-hylly sai meidät ihastumaan. Se on valkoinen, metallinen ja helppo kiinnittää seinään. Lisäksi siinä on kaksi hyllytasoa yhdessä, eli paljon tilaa. Hylly on tosi kevyt ja se sulautuu meidän valkoiseen seinään mielestäni upeasti. Ollaan siihen tosi tyytyväisiä. Haluttiin vähäeleinen hylly, joka itsessään ei ole huomiota herättävä, vaan jättää tilaa kauniille astioille. 

Ajattelin, että rakennan kauniita astia-asetelmia hyllylle, mutta toistaiseksi siinä on kyllä aika käytännöllinen meininki. Juomalaseja (kätevästi heti hanan vieressä), Marimekon sukat makkaralla -vesikannu, pari isoa Marimekon kulhoa, jotka ovat päivittäisessä käytössä, sekä viherkasvi. Varmasti hyllyn päällä olevat astiat tulevat vaihtelemaan paljonkin, mutta nyt alkuun mennään näillä. Kyllä vaan käytännöllisyyskin voi olla kaunista.

Ollaan tosi tyytyväisiä näihin hankintoihin, sillä ne toivat keittiöön kodikkaamman fiiliksen, kun seinä ei ammota vain tyhjyyttään. Paikka vesilaseille oli oikeastaan ainoa juttu, jota me ei oltu vielä keksitty (järkevä paikka siis, oli niillä oma laatikko), joten tämä oli aivan mainio ja looginen paikka niille. Vetolaatikot toimivat hyvin kaikkien muiden astioiden kanssa, mutta ei kyllä vesilasien mun mielestä. Onneksi ei tarvitsekaan.

Uskaltaisiko sitä sanoa, että nyt keittiö on 100% valmis? Ihan mieletön fiilis! Ollaan myös saatu ruokailutilan seinä maalattua, sekä uusi valaisin paikoilleen ruokapöydän ylle, mutta ne esittelen toisessa postauksessa. Ruokailutilan maalatulle seinälle pitää kiinnittää vielä tauluhyllyt ja asetella taulut esille, sekä laittaa verhot paikoilleen, niin sitten sielläkin alkaisi olla valmista. 

Kesän aikana meidän alakerta on kokenut kyllä ihan valtavan muodonmuutoksen ja se tulee vielä jatkumaan, kun jossain vaiheessa vaihdetaan eteiseenkin sama lattia kuin keittiössä. Mutta siitäkin lisää sitten, kun se on ajankohtaista! 

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!


9 Responses to “Keittiön uusi seinähylly ja seinävalaisin”

  1. Nimetön sanoo:

    Tosi kivalta näyttää!

  2. Suis sanoo:

    Ihana lamppu ja hylly! Mun silmää vaan hirveesti häiritsee, että hylly ei ole keskellä tason päällä symmetrisesti puolessa välissä. Toki ei varmaan ois silloin niin käytännöllinen, jos siinä pitää ihan käyttötavaraa, kun pitäisi ehkä vähän kurotella:)

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Kiitos! 🙂 Joo se ei olisi niin käytännöllinen silloin jos olisi suoraan siinä päällä, plus kiinnitys ei onnistunut siihen tismalleen keskelle muutenkaan, koska sähköjohdot ja vesiputket olisi mennyt juuri tismalleen niissä kiinnityskohdissa ylhäältä alas lattiaan asti. Meistä näytti kivalta noin, että on täysin epäsymmetrisesti, kuin niin, että olisi ollut muutaman sentin kauempana jommasta kummasta reunasta kiinnityskohtien takia. 😀

  3. Mami sanoo:

    Ihana valaisin! Mistä tuo valaisin laitetaan päälle? Tällainen voisi sopia itsellenikin, jos ei tarvitse kurotella hankalaan paikkaan sytyttämään.

    Miten teillä on astiasäilytys järjestetty keittiössä? Missä siis muut astiat ovat? Kaappien sisällöstä olisi kiva lukea tarkemmin. 😊

    Laitettiinko teille remontin yhteydessä pistorasioita niemekkeeseen? Suunnittelemme itse sähköpisteiden lisäystä, kun niitä ei ole keittiössä loogisessa paikassa vatkainta, sauvasekoitinta ym. varten.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Voi kiitos hurjasti <3 🙂 Se on tuossa lampun kuvussa se nappi, eli vähän saa kurkottaa. Mutta tuleepahan hyvä venytys aina kun laittaa päälle 😉 Teen kaappien sisällöistä postauksen, kunhan meillä on kuivalaatikot järjestyksessä, niihin tarvitsee vielä muutaman tilanjakajan lisää! 🙂 Mutta pääosin muut lautaset, ruokailuvälineet ja kauhat yms. laatikoissa, aamiaisastiat aamiaiskaapissa ja sitten ruuanlaittoastiat hellan/uunin laatikoissa ja kaapissa. 🙂 Meillä on tuossa niemekkeen reunassa pistorasia, jossa neljä paikkaa. Vatkaan siis joko niemekkeellä siinä, missä on baarijakkarat tai sitten aamiaiskaapin sisällä, missä myös on pistorasiat. Se on kyllä tärkeää, että niitä on oikeissa paikoissa. 🙂

  4. Tuija sanoo:

    Hei. Juomalasit on helppo säilyttää vetolaatikossa, jos laatikon pohjalla on liukuestematto. 🤗

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Meillä on kaikissa laatikoissa, mutta en silti tykännyt, kyllä ne siitä huolimatta kilisivät kun kiskaisi liian kovalla vauhdilla laatikon auki 😀

  5. Kristiina sanoo:

    Ai kun kiva lamppu. Mistä tuo musta puinen (?) säilytyslaatikko on?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.