Terveisiä Turusta

06.08.2020
*Reissu oli osa kaupallista Instagram-yhteistyötä 100 syytä matkustaa Suomessa -sivuston kanssa ja saatiin majoitukset, nähtävyydet ja elämykset ilmaiseksi osana sitä.  

Meillä on ollut aivan huikea alkuviikko ja ollaan nähty ja koettu niin paljon koko perhe! Yövyttiin Turussa kaksi yötä ja päästiin käymään mahtavissa nähtävyyksissä ja elämyskohteissa. Tätä reissua oltiin odotettu jo monta viikkoa, eikä syyttä. Reissu oli juuri niin mahtava kuin etukäteen haaveiltiinkin.

Yövyttiin Turun keskustassa Sokos Hotel Wiklundissa, josta oli kätevästi lyhyt matka joka paikkaan. Se oli aivan Aurajoen rannan lähellä ja siitä pääsi kätevästi eri ravintoloihin ja museokohteisiin. Meillä oli iso huone, johon meidän 5-henkinen perhe mahtui helposti ja olisi vielä mahtunut pari kaveriakin. Hotellilla oli hyvät aamupalat ja aivan huikeilla näköaloilla varustettu Walo Rooftop Terrace. 

Me ehdittiin Turun reissun aikana käydä testaamassa Turun ravintoloista ainakin Tårget sekä ravintola Panini ja molempia voin suositella lämpimästi. Ruokailtiin terassilla kummassakin ja terassit oli tosi viihtyisiä. Lisäksi nautittiin piknik-eväistä, kun käytiin Låna-veneajelulla Aurajoella. Låna oli ihan huippu! Me saatiin kahden tunnin veneajelu osana reissua ja venettä oli niin helppo ohjata, että jopa kaikki lapset ja minä kokeiltiin. Kyyti oli mukavan tasaista ja piknik-eväät ja kahvikupposet pysyivät hyvin pystyssä. Låna-vene olisi tosi hauska joskus vuokrata vaikka kaveriporukalla. 

Turun ravintolatarjonta oli myös vakuuttava ja jotenkin olin tosi vaikuttunut siitä, miten tyylikästä ja laadukasta Turun keskustassa on! Siis koko kaupunki on kuin tehty Instagram-kuvia varten. Joka puolella on kaunista ja kaikkia ihania valoja, kukkia ja kauniita rakennuksia. Aurajoki itsessään oli jo ihan käsittämättömän kaunis, mutta ne kaikki rakennukset siinä ympärillä – ah! 

Päästiin reissun aikana lasten kanssa käymään useissa eri kulttuurikohteissa ja valittiin Turun kulttuuritarjonnasta kokeiltavaksi tällä kertaa Turun linna (obviously), Apteekkimuseo & Qwenselin talo sekä Aboa vetus & Ars Nova. Näistä kaikista ehdoton suosikki oli tietysti Turu linna, koska se on niin mielettömän suuri ja kaikin puolin näyttävä. Siellä sai kulumaan useamman tunnin ja aina kun luultiin, että nyt näyttely loppuu, olikin vielä paljon lisää nähtävää. Mä suosittelen todellakin Turun linnaa. Lapset tutkivat aivan innoissaan eri huoneita ja esineitä ja vankityrmiä. Mutta me tykättiin kovasti myös kahdesta muusta ja jos ei ole montaa tuntia käytettäväksi, erityisesti Apteekkimuseo & Qwenselin talo on sellainen kiva ja helppo kohde lasten kanssa, jossa on riittävästi nähtävää, mutta ei mene koko päivää. 

Tiistaina käytiin testaamassa kauppakeskus Skanssin takana sijaitseva Flowpark -kiipeilypuisto. Meillä oli harmillisesti vain reilut kaksi tuntia aikaa kiipeillä siellä, mutta siellä olisi siis todellakin voinut viettää vaikka kahdeksan tuntia. Me alettiin päästä vauhtiin siinä 1,5h jälkeen ja siellä oli niin hauskaa. Mäkin uskalsin kiipeillä ja Otto ja meidän vanhimmat kiipesivät kaikkia tosi korkeitakin ratoja. Myös meidän 3-vuotias tykkäsi kiipeillä ja siellä oli useampia hänellekin sopivia ratoja. Oltiin mietitty monta kertaa, että olisi hauskaa kokeilla valjailla kiipeilyä, kun tykätään kaikki niin paljon boulderoinnista. Ja se oli kyllä tosi kivaa! Mua vähän etukäteen mietitytti myös se, että onko siellä kuopukselle riittävästi viihdykkeitä tai onko hän vielä liian pieni, mutta ei todellakaan. Välillä otettiin huilia penkillä, mutta hän jaksoi kyllä tosi hienosti ja sisukkaasti kiipeillä monella erilaisella radalla.

Meidän vikana kohteena oli vielä Turun Jukupark, joka oli myös tosi hauska paikka. Meille sattui vähän viileämpi päivä, mikä oli toisaalta aika hyvä, kun paikalla oli tosi vähän ihmisiä. Mihinkään ei ollut tungosta tai jonoa ja esim. lähtiessä meidän kanssa pukuhuoneessa ei ollut yhtään ihmisiä. Siellä oli tosi paljon tekemistä lapsille ja myös monta hurjaa vesiliukumäkeä Otolle. Mä itse tyydyin lähinnä hengailemaan altaassa ja pomppimaan pomppulinnoissa, mutta Otto ja kaksi vanhinta juoksivat kyllä kaikki mahdolliset mäet läpi. 

Kokonaisuudessaan ihan mieletön reissu ja teki jotenkin niin hyvää! Turussa tuntui vähän kuin olisi ollut ulkomailla kun kaikki oli meille ihan uutta ja jännittävää. Koettiin paljon uusia asioita ja tykättiin kyllä hirmuisesti. Paljon kyllä jäi vielä myös nähtävää, että ehkä tällainen miniloma Turkuun pitää ottaa mahdollisimman pian uusiksi! Mä haluan päästä käymään ainakin Forum Marinumissa ja Ruissalossa, sekä Kupittaan puistossa. Ja mulle suositeltiin myös Luostarinmäen käsityöläismuseota, senkin haluan vielä kokea.

Mutta onneksi meillä asuu ystäviä Turussa, niin sinne on muutenkin asiaa kuin vain lomalle. Vietettiin reissun aikana yksi ilta myös ystäviemme Emilian ja Topiaksen kanssa grillaillen ja uiden ja oli niin kivaa! 

Tällaisia kotimaan pikkureissuja pitäisi kyllä todellakin tehdä useammin, eikä näitä tarvitse unohtaa, vaikka arki on jo kohta alkamassa. Syksyllä voisi hyvin tehdä jonkun viikonloppureissun, Turkuun tai mihin tahansa parin tunnin matkan säteellä.

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille! 


3 Responses to “Terveisiä Turusta”

  1. Kristiina sanoo:

    Me oltiin ystävän kanssa just nyt alkuviikosta Turussa, tehtiin sellainen extempore-reissu 🙂 Ne on ihan parhaita, piristää ihan hirveästi eikä edes maksa paljoa kun busseilla kulkee, lähtee aamulla ja palaa illalla 🙂 Me käydään täältä Tampereelta tosi usein Helsingissä niin että käydään jossain syömässä, kuvailemassa ja torilla, nyt mä sainkin idean että mennäänkin Turkuun! 🙂 Oli ihana kesänlopetusreissu.

  2. Emma sanoo:

    Näyttää ihanalta reissulta <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.