Äänikirjavinkit joulun aikaan & ilmainen kokeilujakso

08.12.2020

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä WSOY & Tammi kanssa.

Jouluun on enää reilut kaksi viikkoa ja jouluvalmistelut ovat ainakin meillä jo täydessä tohinassa. On paketoitavaa, siivottavaa ja läpikäytävää. Lähetellään joulukortteja ja suunnitellaan joulun menua. Jos kaipaa omaa rauhaa joulun aikaan, ovat äänikirjat yksi hyvä vaihtoehto saada lapset (tai itsensä) viihtymään tovin ajaksi. Meillä äänikirjat viihdyttävät koko perhettä ja pidän kovasti siitä, että BookBeatista löytyy kuunneltavaa taaperoikäisistä aikuisiin.

Tähän postaukseen olen koonnut meidän viimeaikaisia suosikkeja, joista kaikkia ollaan joko luettu printtikirjoina tai kuunneltu äänikirjoina. Jos äänikirjat eivät ole sinun juttu, niin nämä kaikki toimivat toki loistavasti myös printtinä ja sopivat hyvin myös joululahjaksi. Mahtava aineeton joululahjaidea on muuten BookBeatin lahjakortti, jolla pääsee lukemaan ja kuuntelemaan viimeisimmät uutuudet ja vanhat klassikot, sekä kaiken siltä väliltä.

Äänikirjat pikkulapsille

Tiina Nopola & Mervi Lindman: Siiri-sarja (esimerkiksi uutuus Siiri ja nolo nalle)

Siiri-kirjat ovat ihan meidän lemppareita ja koko laaja sarja löytyy BookBeatista. Tiina Nopolan kirjoittamat ja Mervi Lindmanin kuvittamat Siiri-kirjat naurattavat ja viihdyttävät aikuistakin. Meidän lapsia kirjoissa naurattavat erityisesti Siirin Otto-nimiset kaverit (joita on kolme), tietysti koska  heidän isänsä nimi on Otto. Uusimmassa osassa nimeltä Siiri ja nolo nalle Konmarista innostunut Siirin äiti raivaa kotoa pois kaikki sellaiset tavarat, jotka eivät tuota enää iloa. Siiri taas ei haluaisi antaa mitään pois.  Lopulta pikku-Otto löytää Siirin lelulaatikosta vanhan ja nuhruisen nallen, jonka korva on lähdössä irti. Siirin ja Oton mielestä nallen voi hyvin laittaa kirppiskassiin. Sitten paljastuukin, että se nuhruinen nalle on ainoa esine, josta Siirin äiti EI olisi halunnut luopua! Siiri ja Otot perustavat etsintäpartion nallen pelastamiseksi. Löytyykö kadonnut nalle lopulta?

Disney: Frozen II

Frozen ei tietenkään sen kummempia esittelyitä kaipaa. Frozen-kirjat ja muut Disneyn klassikot löytyvät myös BookBeatista kuunneltaviksi kaikille pienille prinsessafaneille. Frozen II on mielestäni tosi hyvä elokuva ja juoneltaan jopa mielenkiintoisempi kuin ensimmäinen osa. Se toimii loistavasti myös mukaansatempaavana äänikirjana.

Äänikirjat koululaisille

Thomas Taylor: Gargantis

Thomas Taylorin supersuositun Malamanterin jatko-osa Gargantis oli meillä yksi syksyn odotetuimmista kirjoista. Jaana Kapari-Jatan suomentama sarja vie yhtä syvälle seikkailuihin kuin Harry Potter omassa lapsuudessani, mutta on kuitenkin ihan oma erilainen tarinansa. Gargantis palaa Malamanterin maailmaan ja pitää jännityksessään äänikirjana. Kirjan päähenkilöt Herbie Sitrus ja Orvokki Parma jatkavat hullun rohkeita, mutta tehokkaita tutkimuksiaan mystisessä merenrantakaupungissa. Aaverantaa riepottelevat toinen toistaan hurjemmat myrskyt ja on syytä epäillä, ettei niiden alkuperä ole tästä maailmasta. Onko legendaarinen Gargantis tulossa etsimään aarrettaan ja sitä raukkaa, joka sen alun perin vei? Sekä Malamanteri että Gargantis löytyvät BookBeatista. 

Erin Hunter: Soturikissat-sarja

Huippusuositun Soturikissat-sarjan sarjan osia löytyy BookBeatista valtava määrä kuunneltavaksi. Vaikka lapsi olisi maailman kovin äänikirjafani, näissä riittää kuunneltavaa vaikka koko joululoman ajaksi. BookBeatiin on juuri ilmestynyt Soturikissojen uusin Erikoisseikkailu nimeltä Tulitähden tehtävä. Myrskyklaanin päällikkö Tulitähti näkee näkyjä epätoivoisesti pakenevasta kissaklaanista ja saa erikoisen tehtävän: hän lähtee kumppaninsa Hiekkamyrskyn kanssa vaaralliselle matkalle etsimään totuutta ja jälleenrakentamaan muinaista klaania. Tulitähden tehtävä jatkaa Soturikissat-saagan tarinaa ja on ensimmäinen itsenäinen erikoisseikkailukirja, joita on tulossa lisää ensi vuoden aikana.

Erin Hunter: Uljasmaa-sarja

Soturikissojen tekijöiden tuore sarja Uljasmaa jatkui tänä syksynä toisella osalla. Ensimmäinen osa oli meillä ihan hitti ja olenkin kirjoittanut siitä jo aiemmin. Uljasmaa: Savannin laki -kirjassa eläinpäähenkilöt Oka, Taivas ja Peloton saavat yhdistää voimat taistellakseen oikeuden puolesta – ennen kuin Uljasmaan eläinlajien herkkä tasapaino särkyy ikiajoiksi. 

Uljasmaa-sarja on sellainen, että se vie täysin mukanaan ja juoni on aina tosi jännittävä ja tapahtumarikas. Kirjat ovat jo melko pitkiä, mutta äänikirjana niitäkin on helppo lähestyä. Kirjoissa käsitellään vähän synkempiäkin teemoja ja eläinmaailman lainalaisuuksia, joten ihan pikkukoululaisille en välttämättä suosittele, ellei ole aiempaa kokemusta vastaavasta kirjallisuudesta. Meillä kuitenkin esikoinen on lukenut ekan osan 2. luokalla ja toisen osan nyt 3. luokalla. Varmasti tosi lapsikohtaista, että miten käsittelee tällaisia teemoja. Sekä 1. että 2. osa löytyvät jo BookBeatista ja kolmas osa ilmestyy ensi vuonna.

Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja: Syvässä päässä

Sarja uusimmassa osassa Heffleyn perhe lähtee lomalle matkailuautolla ja kaikki ei tietenkään mene ihan niinkuin pitäisi, kun heistä on kyse.  Heffleyt päätyvät leirintäalueelle, joka ei olekaan niin paratiisimainen paikka kuin ensisilmäyksellä vaikutti. Tilanne näyttää perheen kannalta huolestuttavalta, kun alkaa sataa kuin saavista kaatamalla ja vedenpinta nousee. Herää kysymys, voivatko Heffleyt enää pelastaa lomaansa – vai onko pohjakosketus jo lähellä. Neropatin päiväkirjan 15. osa ja kaikki aiemmat 14 osaa löytyvät BookBeatista. Neropatin Päiväkirjat ovat maailman suosituinta nuorten kirjallisuutta, eikä syyttä. Ne naurattavat kaikkia pikkukoululaisista teini-ikään saakka. 

Barbara Cantini: Mortina-sarja

Mortina-sarjan kolme kirjaa ovat sellaisia, jotka meillä on luettu tai kuunneltu aivan heti niiden ilmestyttyä ja jo moneen kertaan. Mortina ei ole tavallinen tyttö vaan zombi, joka miettii menisikö hän halloween-diskoon omana itsenään, vai pukeutuisiko noidaksi. Mortina asuu Tuoni-tädin ja koiransa Kaihon kanssa aavemaisessa Villa Tuonelassa. Hän haaveilee ikäisistään leikkikavereista, mutta Tuoni-täti on kieltänyt kaverit, etteivät he pelästy zombi-tyttöä. Täti pelkää, että zombit voitaisiin häätää kodistaan, jossa kyläläiset eivät tiedä heidän asuvan, vaan luulevat sitä autiotaloksi. Uusin osa Mortina ja aavepoikaystävä on aivan ihana! Kirjassa Villa Tuonelan ikkunaan koputtaa yhtäkkiä aavepoika, joka ei muista enää nimeään. Jos nimeä ei löydy, hän saattaa haihtua kokonaan näkyvistä! Onneksi Mortina haluaa auttaa ja ryhtyy selvittämään aavepojan arvoitusta. Mortinat ovat oivaltavia, hauskoja ja sopivat hyvin kuunneltavaksi ja luettavaksi nuoremmillekin kirjafaneille. 

Äänikirjat aikuisille

Elly Griffiths: Siniviittainen nainen

Elly Griffithsin rakastetun brittiläisen Ruth Galloway -sarjan kahdeksas osa ilmestyi tänä syksynä. Elly Griffithsin kirjasarja löytyy kokonaisuudessaan Bookbeatista ja siinä riittää kuunneltavaa vaikka koko joululomalle. Uskonnollisessa kylässä nähdään siniviittaisen Neitsyt Marian ilmestys, ja seuraavana päivänä hautausmaan kupeesta löytyy sinisiin pukeutunut, surmattu nainen. Arkeologi Ruth Gallowayn yliopistoaikainen ystävä kutsuu hänet paikalle ja kertoo saaneensa naispappeja uhkailevia kirjeitä. Ruth alkaa epäillä kirjeiden ja surmatun naisen tapauksen liittyvän jollain tapaa toisiinsa. Ruth Galloway alkaa selvittää tapausta komisario Harry Nelsonin kanssa. Ehtivätkö he ratkaista mysteerin ennen kuin seuraava nainen kuolee? 

Elena Ferrante: Aikuisten valheellinen elämä

Meidän viimeisin lukupiirikirja, Aikuisten valheellinen elämä, joka on vienyt mukanaan Napolin kaduille ja kujille. Kirjan päähenkilön, 12-vuotiaan Giovannan, lapsuus on ohi, kun hän kuulee isänsä sanovan häntä rumaksi. Kirjan raastava alku herätti monenlaisia tunteita. Giovanna haluaa täydellisyyttä tavoittelevien vanhempiensa sijaan tutustua enemmän tätiinsä ja tämän elämään Napolin köyhemmällä alueella. Kirja on taattua Elena Ferrantea ja kuvailevaan tyyliinsä hän johdattaa kirjan kuuntelijan Napoliin niin vahvasti, että tuntuu kuin itse olisi siellä. 

Marja Kihlström: Oikeilla nimillä

Ystäväni, Erityistason (NACS) Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström julkaisee huomenna upouuden kirjansa nimeltä Oikeilla nimillä. Se on seksuaalikasvatuskirja koko perheelle ja se tarjoaa tervettä seksuaalikasvatusta ja auttaa suunnistamaan valtavan tietomäärän keskellä. On aika lopettaa tiedon pimittäminen ja antaa seuraavan sukupolven nauttia seksuaalisuuden moninaisista mahdollisuuksista tasa-arvoisesti yksilöä kunnioittaen. Marja puhuu aina lempeästi, ymmärrettävästi ja avoimesti ja odotan tältä kirjalta paljon. Tämä on jokaisen vanhemman tärkeä opus, johon kannattaa syventyä ajatuksella. Löytyy huomenna 9.12. BookBeatista luettavaksi ja kuunneltavaksi. 

ILMAINEN KOKEILUJAKSO BOOKBEATIIN:

Koodilla bihns uudet käyttäjät saavat nyt kuukauden ilmaisen kokeilujakson BookBeatiin. Mä rakastan BookBeatia, se on pitänyt kirjat kiinni mun arjessa jo monta vuotta.


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.