Ilmastofiksua tex mex -ruokaa & vegaaniset tortillatäytteet

24.10.2021

Kaupallinen yhteistyö: Frankful®

Yksi suurimmista ruokaintohimoistani on Tex  Mex -ruoka. Kun mietitään viikonlopun mättöjä tai mitä tarjottaisiin ystäville, tulee yleensä ekana mieleen joku Tex Mex -ateria. Miksi? Koska Tex Mex on siitä helppo ruoka-kategoria, että sieltä löytyy yleensä jokaiselle jotain. Ruokia on helppo varioida ruokailijoiden ruokavalion mukaan, ja kun ainesosat tarjoillaan erikseen, niin jokainen voi ottaa juuri sitä, mistä itse tykkää (tai kaikkea, niinkuin minä). Toimii siis mahtavasti myös lasten kanssa. Me syödään Tex Mexiä jossain muodossa tosi usein, yleensä kerran 1-2 viikossa ja monesti useamminkin. Ja täytyypä sanoa myös se, minkä moni blogia pitkään seuranneista tietääkin, että Tex Mex -ateriat on olleet varmasti ensimmäisiä vegaanisia aterioita meidän perheelle, koska vegeprotskuja oli niin helppo lähestyä nimenomaan mausteisen ruuan kautta.

Sanomattakin on varmaan selvää, että kun syödään näin usein Tex Mexiä, niin ollaan eroteltu jyvät akanoista ja ollaan todella tarkkoja mitä sieltä kaupasta kannetaan kotiin. Kaikki on testattu. Maku on tietysti kaiken A ja O, mutta tärkeää on myös ilmastofiksuus. Tämän vuoden aikana meidän suosikiksi on nopeasti noussut Frankful®-tuotteet niin ylivertaisen maun ja koostumuksen sekä ilmastofiksuuden vuoksi. Mitä se ilmastofiksuus sitten meinaa nimenomaan Frankful®-tuotteissa?

– Kaikki Frankful®-tuotteet ovat 100% kasviperäisiä.
– Frankful®-tuotteissa on pienemmät pakkauskoot ja pakkaukset on valmistettu monomateriaalista, eli vain yhdestä materiaalista, jolloin ne on helpompi kierrättää. Tortillapakkaus on myös uudelleen suljettava, jolloin jäljelle mahdollisesti jääneet tortillat voi edelleen säilyttää siellä.
– Ylimääräiset tai myyntiin kelpaamattomat tortillat käytetään Frankful®-tortillasipseihin, jotka on meidän THE tortillasipsit. Niistä lisää myöhemmin.
– Ilmastolle fiksut raaka-aineet. Esimeriksi Tangy Apple Salsa on tex mexille tyypillinen makeampi salsa, mutta perinteisen ananaksen sijaan siinä on käytetty läheltä Ruotsista tulevaa omenaa.
– Kaikista näistä tekijöistä syntyy pienempi ilmastojalanjälki, joka tekee Frankful®-tuotteista fiksun valinnan.

Joko saan hehkuttaa Frankful®-tortillasipsejä? No olen niitä toki jo hehkuttanut aiemmin tänä vuonna ainakin Instassa, kun ostettiin niitä kaupasta ekan kerran. Ne on nimittäin ainoat kaupoista löytämäni tortillalastut, jotka maistuvat samalta kuin ravintoloiden itse valmistamat lastut. Niissä on täydellinen rapsakka koostumus ja maku, juuri sellainen autenttinen maku joka sopii täydellisesti erilaisten salsojen pariksi. Ja kun vieläpä tietää, että niiden tekemiseen on käytetty pelastettuja epätasalaatuisia tortilloja ja täten vähennetty ruokahävikkiä, niin tulee vieläkin parempi mieli niillä herkuttelusta. Sipsejä löytyy sekä suolattuna, että juuston makuisena (mutta vegaanisena) versiona.

Kaikissa Frankful®-tomaattipohjaisissa salsoissa on käytetty hävikkitomaatteja. Tomaatit ostetaan etelä-eurooppalaisilta viljelijöiltä ja tomaattikastike syntyy tuotannossa luonnollisesti syntyneestä hävikistä. Tuotantoerien välillä hävikki jäähdytetään ja käytetään seuraavan erän tuotannossa, mikä mahdollistaa nollahävikin tehtaalla. Ihan mahtavaa! Salsoja löytyy kolme erilaista: jo aiemmin mainittu Tangy Apple Salsa, jonka makeus tulee omenasta, eikä se sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Lisäksi on kaksi perinteistä Taco Saucea, sekä Hot että Medium. Itse rakastan tulista ruokaa, joten Frankful® Taco Sauce Hot on makeamman Tangy Apple Salsan lisäksi mun lemppari.

Sarjasta löytyy tietysti myös perinteiset pehmeät tortillat uudelleensuljettavissa pakkauksissa, Original Taco Spice Mixit yksittäispakkauksessa sekä monipakkauksessa (kehitetty toimimaan erityisen hyvin kasvipohjaisten jauhisten kanssa), sekä täydellisen juuston makuinen, mutta vegaaninen Vegan Ch**se Dip. Siinä on kermainen ja juustoinen koostumus, mutta täysin vegaanisista raaka-aineista.

Meidän helppo vegaaninen tex mex -menu

Frankful® Original Taco Spice Mix maustettu kasvisjauhis

– Pirteän tulinen punakaali-slaw

– Miniluumutomaattia, punasipulia ja korianteria

– Ituja

– Frankful® Soft Tortillat

– Frankful® Tangy Apple Salsa

– Frankful® Taco Sauce Hot

– Kaurapohjainen fraiche

– Lime-lohkoja

– Frankful® Tortilla Crisps

Helppo punakaali-slaw:

1/2 punakaali

1/2 ruukkua korianteria

1 punainen medium chili

1 limen mehu

Suolaa & pippuria

Huuhdo ja pilko punakaali ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo ja silppua puoli ruukkua korianteria. Pilko chili ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit raastaa joukkoon pari porkkanaa tai omenaa (itse olen molemmille raakana allerginen, joten siksi meillä vähän simppelimpi versio).

Tämä menu valmistuu ihanan nopeasti ja helposti. Vinkki! Tortillat kannattaa lämmittää yksitellen nopeasti pannulla jos vain jaksaa, niistä tulee kaikista herkuimpia niin. Tutustu Frankful®-tuotteisiin lisää heidän sivuilla ja käy ihmeessä Instagramissa mun @iinalaura-tilillä osallistumassa runsaan Frankful®-tuotepaketin arvontaan! Tuotteet löytyvät kauppojen Tex Mex -hyllyistä ja olen nähnyt niitä ainakin kaikissa meidän lähikaupoissa, isoissa ja pienissä.


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.