Meidän joulukuusi 2021

18.11.2021

Ai vitsi miten ihana fiilis tuli, kun sai joulukuusen olohuoneeseen. Päädyttiin koristelemaan kuusi tismalleen samana päivänä kuin viime vuonnakin. Marraskuun puolivälissä. Se tuntui hyvältä hetkeltä. Vaikka marraskuu ei tänä vuonna ole yhtä masentava kuin viime vuonna, se on silti pimeä kuukausi. Marraskuun puolivälissä pimeys tuntuu olevan kaikkein pimeimmillään ja silloin mä kaipaan sitä joulun iloa ja valoa kaikkein eniten. Mua ei haittaa jouluttaa kahta kuukautta – päin vastoin. Mitä pidempään sen ihanampaa. Sitten kun joulu on lähempänä jo, sitä valoa on melkein joka puolella

Tehtiin niin, että laitettiin joulukuusi valmiiksi olohuoneeseen jo muutamaa päivää aiemmin ja sitten viikonloppuna koristeltiin se rauhassa ajan kanssa. Laitoin kaikki joulukoristeet valmiiksi levälleen kuusen edustalle edellisenä iltana valmiiksi ja kun lapset aamulla heräsivät ja näkivät ne, niin tuntui kuin joulu olisi tullut etuajassa, hah. He olivat niin ihanan innoissaan koristeista ja juttelivat siitä mikä koriste on kenenkin minä vuonna valitsema. He itse muistavat ja tunnistavat kaikki omat koristeensa, mulla on vähän haasteita siinä. Mutta onneksi niistä on myös kuvia ja olen kirjoittanut talteen mikä koriste kuuluu kellekin, jos sattuisi joskus unohtumaan heiltäkin.

Osallistuttiin koristeluun koko perhe. En ohjaillut lapsia ollenkaan, vaan he saivat ripustaa koristeita ihan mihin itse halusivat ja itse sitten ripustelin Oton kanssa korkeammalle niin yläosaankin tuli jotain. Meidän kuusessa ei ole lainkaan nauhoja, siinä on vain pelkkiä roikkuvia koristeita, valot ja tähti. Se tekee koristelemisesta helppoa myös lapsille kun ei tarvitse asetella mitään kauniisti.

Ollaan tosi tyytyväisiä edelleen tähän muutaman vuoden vanhaan Etolan lumihuurrekuuseen. Instassa kysyttiin mm. variseeko lumihuurre pois, ja kerroin, että huurre varisee hieman kasatessa ja koristellessa, mutta ei kuusen ollessa vain paikallaan. Eli lumihuurteen puolesta kertaimurointi riittää, ei tarvitse jatkuvasti olla imuroimassa murusia onneksi. Tekokuusen parhaita puolia on sen ihanan helppo ylläpito.

Kuuselle oli tänä vuonna paljon parempi paikka kuin viime vuonna. Viime vuonna ainoa sopiva paikka oli portaiden alla, jolloin kuusi ei oikein ollut edukseen. Se on korkea ja näyttävä ja upea, mutta portaiden alla se oli vähän piilossa. Nyt kuusi pääsi vihdoin keskelle meidän olohuonetta, kun ollaan vaihdettu järjestystä. Ikkunasta tulee ihanasti valoa kuuseen, ja vaikka se on keskellä huonetta, se ei ole ollenkaan tiellä. Pitäisi aina miettiä olkkarin sisustus joulukuuselle parhaimman paikan perusteella, hah. No ei oikeasti. Mutta olen tosi iloinen siitä, että kuusi on nyt meidän joulun kruunu, ihan niinkuin toivoinkin.

Lapset valitsivat muutaman uuden koristeen taas kuuseen tänä vuonna (näytän ne myöhemmin joulukalenterissa ja JEP sellainen on tänäkin vuonna tulossa!), mutta muuten se on aika täynnä kaikista meille jo vuosien varrella kertyneistä koristeista. Rakastan sen runsasta ilmettä. Parhaat joulukoristeet olen itse löytänyt yleensä Stockmannilta, mutta upeita koristeita löytyy myös esimerkiksi  Sostrene Grenestä, My O My:stä Kämp Galleriasta, H&M Homesta, Sokokselta ja Flying Tiger Copenhagenista.

Olen niin iloinen meidän joulukuusesta, etenkin kaikkein pimeimpinä päivinä se piristää niin paljon <3 Ihana joulukuusi, ihana joulun odotus! 


One Response to “Meidän joulukuusi 2021”

  1. […] Oton vanhempainvapaan alku alkoi olla jo niin lähellä, että sen saattoi melkein maistaa. Koristeltiin joulukuusi ja muutenkin laitettiin joulua kotiin. Pysähdyin miettimään sitä, miten valtava muutos tämän […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.