Arkimeikki

12.02.2013

Multa pyydettiin postausta mun perus arkimeikistä silloin kun te saitte postauksia toivoa ja tässäpä tämä nyt olisi! Sen jälkeen kun otin ripsipidennykset on arkimeikkaaminen helpottunut huomattavasti koska ripset on aina ollut se mun ongelma meikkauksessa. Mun omat ripset kun on harvat, lyhyet, vaaleat ja tikkusuorat. Ripsipidennyksillä saa ilmettä meikittömäänkin nassuun ja meikatessa ne säästävät ainakin viiden minuutin verran aikaa kun ei tarvitse tapella ripsivärin kanssa (paitsi alaripsiin, mutta niitä mulla on muutenkin niin vähän että niiden meikkaaminen ei vie kuin muutaman sekunnin). No, mikäs on sitten lähtötilanne?

nakunaama

Mä oon nyt puolisen vuotta käyttänyt noita Vichyn Idealia -tuotteita kosteutukseen aamuin illoin ja mun iho on parantunut tosi paljon! Mulla oli ennen jonkin verran kaikkea punoitusta nassussa, niin couperosaa kuin kaikkea muutakin jännää mutta noi on mun mielestä parantanut ihon sävyä tosi paljon. Aamuin illoin käytän tuota normaalille & sekaiholle tarkoitettua kosteusvoidetta ja sitten satunnaisesti tuota ohuessa purkissa olevaa seerumia.

meikkipohja

Meikkipohjaan käytän vaihtelevasti noita neljää tuotetta, riippuen siitä kuinka paljon jaksan panostaa.Yleensä lisään True match minerals -mineraalimeikkipuuteria, sitten peitän punoittavat nenänpielet ja tummat silmänaluset Lumi magique -meikkivoiteella ja lisään Maybellinen valokynää nenänvarteen, kulmaluulle, leukaan ja poskipäille tuomaan valoa kasvoille. Mä en osaa tai tykkää käyttää mitään peitevoiteita, ne on jotenkin niin paksuja ja hankalia ja siksi peitän vaan meikkivoiteella aina. Lorealin BB-puuteri mulla on yleensä laukussa mukana ja sitä sipaisen jos kasvot alkavat kiiltää päivän aikana.

korostusvarjostus

Käytän Rimmelin matta-aurinkopuuteria varjostuksena poskiluiden alla ja hiusrajassa. Sitten lisään vielä yleensä sipaisun H&M:n poskipunaa koska muuten näytän tosi kalpealta. Yleensä lisään vielä vaaleaa helmiäistä sisältävää luomiväriä kulmaluulle ja poskipäille korostukseksi.

silmähuuli

Luomivärinä käytän yleensä vain tuota Maybellinen eye Color tattoo -voidemaista luomiväriä (tätä samaa käytän korostukseen). Joskus kuitenkin lisään myös tuosta H&M:n luomiväripaletista ruskeaa sävyä. Kulmakarvat laitan ojennukseen H&M:n kulmakynällä, mutta oon alkanut miettimään että pitäisiköhän pitkästä aikaa ostaa taas sellainen Lumenen värillinen kulmakarvageeli tuon kulmakynän tilalle! Tuntuu että mun kulmakarvat ei ole enää niin vaaleat kuin pari vuotta sitten, mutta en ole varma. Alaripsiin käytän Lumene Natural Coden ripsiväriä silloin kun jaksan meikata ne.

Huulimeikiksi mulla yleensä riittää pelkkä huulirasva koska mulla on talvella niin superkuivat huulet että vaikka lisäisin kuinka paljon ja mitä tahansa rasvaa niin ne on ihan rutikuivat silti. Jos kuitenkin innostun ja jaksan kuoria huulet ja tehdä 1000% kaikkeni sen eteen että ne eivät olisi niin kuivan näköiset (en jaksa) niin silloin saatan käyttää pinkkiä tai nudenväristä huulipunaa tai nuden väristä huulikiiltoa.

valmismeikki valmismeikki2

Sellainen on mun arkimeikki! Mulla kestää tuon tekemisessä ehkä kymmenisen minuuttia, sen verran rutiinilla kaikki menee. Nykyään oon tosin niin ”tylsä” että tuo meikki käy mun mielestä myös juhlameikiksi ihan sellaisenaan tai vaihtoehtoisesti saatan olla tosi hurja ja lisätä mustat rajaukset yläluomelle tai vaikka sitä pinkkiä huulipunaa. Vaikka vietänkin aika paljon aikaa kotona tällä hetkellä, tuo se kymmenen minutin meikkihetki kuitenkin niin paljon paremman fiiliksen että mielelläni meikkaan vaikken mihinkään lähtisikään.

Mitkä ovat teidän meikkipussinne luottotuotteita? Kuinka paljon käytätte aikaa arkimeikkiin vai meikkaatteko ollenkaan arkisin?


43 Responses to “Arkimeikki”

 1. Pauliina sanoo:

  harvoin meikkaan jos tiedän että on puhdas koti päivä. lähikauppaankaan en meikkaa tai kun vien esikoisen päiväkotiin.. yleensä jos sitä lähtee oikeasti ihmisten ilmoille niin laittaa ittensä edustuskuntoon eli ihan perus meikin nassuun. siihen kuuluu peiteväri, valokynä ja puuteri. tällä hetkellä ei oo ripsipidennyksiä joten ripsari ja kulmakynä ja sitten aurinkopuuteria hieman. jos sit oon lähössä johonki ”bilettää” niin poskipunaa ja kajaalilla kisusilmät laitan lisäks. en osaa käyttää luomivärejä vaikka haluisin, mut ainaku laitan jotain vaikka ihan vaan neutraaliakin sävyä niin tulee semmonen ei sittenkään fiilis :D tää vähäinen meikkivarasto on jo jotain, ei sitä ennen ees juurikaan meikkaillut.

  • Iina sanoo:

   Hahah no mutta eihän sitä ole mikään pakko meikata jos olo on hyvä ilmankin :D! Mä taas oon aina tykänny kikkailla luomiväreillä mut nykyään en jotenkin yhtään vaan jaksa enää, siksi käytän sitä vaaleeta vaan :D

 2. Ihanaa sanoo:

  Mahtavaa kun kerrankin jonkun meikkipostauksessa ei ole vain hemmetin kalliita yms tuotteita! Kerrankin tälläisiä ”perustallaajalle” sopivia tuotteita ja vinkkejä. Yleensä tälläisissä on vain niitä ”käytän tätä meikkivoidetta, maksaa 80e..” :D Olet ihana <3

  • odottaja sanoo:

   niinpä! oon samaa mieltä :) onks sulla muuten jotain vinkkiä mitä tehdä, kun mulla päivän aikana iho rasvottuu ja kaikke puuteri kerääntyy paakulle jjohonki keskelle naamaa? tää on vaan pahentunu raskauden myötä :s laitan siis puuterin alle valokynää ja meikkivoidetta/bb-voidetta. en osaa olla ilmankaan, koska mulla on aika paljon mustapäitä (nekin lisääntyny, kiitos raskauden:D) ja punotusta.. jos on joku vinkki ni kerro ja muutkin saa kertoo! :D meikistä tulee muutenkin sellanen luonnottoman näkönen ja jotenkin tunkkanen.. oon koittanu eri meikkivoiteita ja puutereita, mut en tunnu löytävän mitään hyvää.. :s

   • Iina sanoo:

    Toi Lorealin True match mineraalimeikkipuuteri pysyy ainakin mulla tosi siistinä koko päivän, harvoin alkaa kiiltää edes iho ja koskaan ei oo kerääntyny paakkuseksi! Sitä siis suosittelen jos et oo kokeillut vielä :)!

    • Jonna sanoo:

     Niin ja kannattaa käyttää ihan jotain paperia, esim. nenäliinaa, taputellakseen kasvoja päivänmittaa, sillä jos lisää vaan puuteria jatkuvasti, niin se alkaa juuri tuolla tavoin paakkuuntua. Itsehän käytän, muistaakseni Stockmannilta löytämääni edullista ja hyvää tuotetta, puuteripaperia. Se imee kätevästi ylimääräisen rasvan ja talin kasvoilta kevyesti taputtelemalla ja on aivan loistotuote, etenkin pitkinä päivinä! Nimi on ”Lehcaresor” Papier Poudre, maksaa 3,20€!! Suosittelen ;) myös kätevä kuljettaa, se on semmoinen vihkonen

  • Iina sanoo:

   No perustallaajahan mäkin oon :D! On mullakin ollut kaikenmaailman Macin, Diorin ja Lancomen meikkejä mutta ihan salaisuutena; ei ne ole sen kummoisempia kuin nämä halvemmat kaverinsakaan :D Ennen en suostunut käyttämään muuta kuin Lancomen meikkivoidetta ja Macin puuteria, mutta joskus mulla loppui meikkivoide silleen että ei ollut merkkijuttuja saatavilla (olin tyyliin jossain mökillä tms) ja sitten ostin huvinvuoksi halvempaa ja totesin että se on vähintään yhtä hyvä :D Kiitos!<3

 3. laura sanoo:

  Kaunis Iina :)<3 mulla alkaa pian olee koko meikkipussin sisällön uusiminen ja sehän on mukava ja kallis operaatio, ihan kiva ku kaikki meikit loppuu ihan samaan aikaan :DD

 4. plipp sanoo:

  Hyvännäköinen meikki! Noissa sun kuvissa muuten huomaa kuinka paljon teissä on Tiaran kanssa samaa näköä! :)

 5. Johanna sanoo:

  Näissä vaihekuvissa sussa näkyy paljon Tiaraa. :)

 6. jenni sanoo:

  Oi, noista meikittömistä kuvista huomaa kuinka samannäköisiä olette tiaran kanssa! :D

 7. Nimetön sanoo:

  Hei paljonkohan tuolla kosteusvoiteella on suurinpiirtein hintaa ja onko miten riittoisa ? (: Itelläkin hiukan couperosaa joten tuo vois varmaan toimia !

 8. ac sanoo:

  Mä kannoin ennen mukanani ihan jäätävää meikkiarsenaalia ja äiti usein sanoikin että meikkaan yhtä paljon kuin vanha kääkkä :D onneksi tuotteet on ajan, äitiyden ja itseluottamuksen myötä vähentyneet roimasti ja nykyään laitan kotona tai lähikauppaan vaan ripsaria (tota samaa kuin sulla, niin hyvä vaikka onkin halpa!) + lumenen vaaleampaa kulmakarvageeliä ja silti on sellainen olo että on nättinä :) Jos haluan siistimmän lookin niin laitan myös lumenen kulmakarvakynää ja panostan vielä enemmän ripsiin ja jos koen että haluan jotain iholle niin laitan ihan bodyshopin mineraalipuuteria.
  Mulla on ollut tota samaa naamanpunotusongelmaa, mutta mulla se ratkes ihan sillä että lopetin kaikkien meikkivoiteiden ja puutereiden kanssa läträämisen, eli mun kohdalla se taisikin olla jotain ihon ärsytystä..! Nyt ihonväri on jo niin tasainen etten oikeasti koe tarvitsevani paljon yhtään peittoa :)
  Pienempiin juhliin laitan kuitenkin siihen vähäiseen punoitukseen lumenen punaista neutraloivaa peitevoidetta paletista ja silmänaluksille lumenen tummille silmänaluksille tarkoitettua voidetta, se kun kirkastaa katsetta niin kivasti :) Sitten hienompiin juhliin korkkaan kyllä vanhan meikkivoiteen ja laitan myös ruskealla luomivärillä varjostukset luomille, punaa poskiin ja däts it :) Oon jotenkin vaan nyt vähän vanhempana tajunnut sen, että näin vaaleana (hiukset + iho) kuin olen, niin sellainen luonnollisen kaunis lopputulos sopii kaikista parhaiten :) ja lompakkokin kiittää ;)

  • Iina sanoo:

   Hahah mulla on käynyt kyllä ihan sama että on tuotteet vähentyneet tässä parin vuoden sisään todella roimasti (vaikkei ehkä uskoisikaan tuon postauksen perusteella :DD). Sä nyt ootkin tuollainen luonnonkaunis että voit näyttäytyä vähemmällä meikillä, näytät ihan järkyttävän hyvältä tuolla pelkällä ripsari-kulmakarvageeli -kombolla :)! Mä tarvitsen oikeasti sitä peittoa mun iholle, mulla on todella isoja ihohuokosia ym kaikkia muitakin inhottavia ongelmia ja siksi en luovu noista meikkivoiteista :D Kade olen sun tasaisesta ihonsävystä siis!

 9. Jarno sanoo:

  Vitsit sun iho näyttää hyvälle! :)

 10. Minka sanoo:

  Heissan! Mun meikkaus alkaa peitepuikolla, jota laitan silmien alle (yllätys), sitten tulee peitevoide, aurinkopuuteri, luomivärit(yleensä ruskean tai violetin sävyiset), ayerliner, kajaali, poskipuna, puuteri ja ripsari. Meikkaukseen menee n.10minsaa.
  Koulussa meikkailin todella usein, ku asuin asuntolassa, mutta nyt en muulloin, ku mennään johonkin erityisempään: juhliin, kaupungille(maaseudulta mennään kerran 3kk xD). Josku tulee kyllä pakottava tarve päästä meikkaamaan eli kyllä aina välillä tulee ihan vaan kotoillessa maalailtua naamaa, mutta ei todellakaan joka viikko.
  Siksi olenkin hieman ulalla sen isommista meikkiasioista ja pussini tarvitsisi pikaista päivitystä. Taidan myös olla nuuka, kun en raaksi niin usein ostaa meikkiä :D
  Äitini meikkasi tosi usein ollessani lapsi, siksi meikkauksessa ei ole mielestäni mitään vikaa, paitsi silloin, kun ihminen ei uskalla omilla puhtailla kasvoillaan poistua ulko-ovesta. Nykyään olenkin ainoa meidän perheestä, joka edes näinkin paljon panostaa, vaikka minulla on se äiti ja kaksi täysi-ikäistä siskoa :D
  Pidän varjostuksistasi eli taidanpa meikata huomenna kahvilaan ja harjoitella niitä :D

  • Iina sanoo:

   Heippahei! :)

   Mustakin on tullut meikkien suhteen tosi pihi äitiyden myötä, ennen saatoin surutta tuhlata niihin vaikka kuinka paljon mutta nykyään ostan yleensä halpaa ja hyväksi havaittua :D. Kiva että tykkäsit varjostuksista, ne on ihan helppo laittaa kun imee vain poskia ja laittaa siihen kuoppaan sitten aurinkopuuteria vain :). Ja toi on ihan tuttua mullekkin että jos on pidempään käymättä missään tai meikkaamatta niin tulee sellainen olo että tekee mieli meikata ihan muuten vain :D kiva että kommentoit ja hyviä vointeja :)!

 11. Hannele sanoo:

  Hieno meikki!Omat arkipäivät menevät päiväkodissa töissä,joten meikkini on tosi arkinen :) en koe mitään tarvetta meikata joka päivä ”kauniiksi” :) kun hiukset ja kasvot ovat puhtaat niin kehtaa mennä töihin!ripsaria on kiva laittaa,joka päivä ja peittää epäpuhtaukset :)

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia :)! Sepä se, munkin mielestä tärkeintä on se että näyttää huolitellulta, ei tarvitse olla paljoa meikkiä siltä näyttääkseen :) Mä vaan tykkään meikata :D

 12. Helluw sanoo:

  Oot niin super kaunis Iina! :) Mulla kans on sama ongelma että huulet on talvisin ihan hirveen kuivat. Oon kokeillu niihin vaikka mitä, mutta tuntuu että mikään rasva ei edes auta. Halkeilee vaan ihan kokoajan. Mun suosikki meikkituotteita on BB-voide, Dream matte mousse ja pari viikkoa sitten ostamani Max Factor Eye Brightening- ripsiväri mikä tuuheuttaa tosi hyvin ripsiä ja kirkastaa silmien omaa väriä. Se on ihan tosi huippu, joten siitä tuli heti kyllä ihan lemppari.. :) Ihanaa loppuviikkoa teille! <3 :)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia hurjasti<3 :) Mustakin tuntuu että mikään huulirasva ei auta eikä Bepanthen eikä mikään muukaan :( Kesällä huulet ei oo koskaan kuivat! Ja kiva että oot löytäny luottoripsarin, hyvää ripsiväriä on tosi vaikee löytää ainakin mun mielestä :/ Ihanaa loppuviikkoa sullekin<3 :)

 13. Nimetön sanoo:

  Moi iina!
  Luin noista sun kuivista huulista ittelläni sama ongelma mut eipä oo enään, käyppä kurkkaa salon HB sivut siellä tehää ainoona suomessa sinivalo hoitoo huuille oon ite käyny 2 kertaa vaan hoidossa ja huulet parantunu täysin! Kotiin sieltä lähtee 40 e hoitovoide huulille kuulostaa vähä hintavalta mut jos oikeesti kiinnostuit yhtää nii käy kattoo! Noil huulihoidon hinnoil ei ollu paljoo hintaa :)
  Alust saakka seurannu teiä elämää blogin kautta ja oot niin mahtava äiti!
  Oot aivan ihana :)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos ihana sulle sekä kauniista sanoistasi että mahtavasta vinkistä!! <3 Mä meen heti kurkkaamaan, oisin ikionnellinen jos tähän ärsyttävään ongelmaan ois noin helppo ratkaisu :)!!

 14. empampa sanoo:

  Oi ihana kuin kaunis olet! Musta on ollu siistiä huomata mite oot kasvanu tommoseen freesiin ja hillitympään tyyliin äitiyden ja varmaan myös iän myötä, sitä on ollu kiva seurailla sun blogista (: Ootko aikeissa tehä tällasta samantyyppistä postausta hiuksista ja sun luottotuotteista sillä saralla? (:

  • Iina sanoo:

   Voi ei miten kivasti sanottu, kiitoksia<3 Ja voisin mä tehdäkin, mä vaan haluaisin ensin käydä kampaajalla päivittämässä tän mun kuontalon ennen kuin sitä teen kun tällä hetkellä tuntuu että en jaksa tehdä näille muuta kuin pestä ja kuivata kun ne on niin muodottomat ja sekaväriset :D!

 15. tuuli sanoo:

  Minust sinun kulmat näyttää luonnollisemmalle ja huomattavasti kauniimmalle ilman kulmakynää, sinuna käyttäisin vaan sitä lumenen värillistä kulmageeliä :) Minul oli itellä ennen tapana laittaa kulmat kans tolla hm:n kulmakynällä (sillä vaaleenruskeella tosin) mutta joku aika sitten havahduin siihen että se on kyllä liian ”kovan näköstä” ja erottuu muuten hillitystä meikistä liikaa. Minul on ihan blondit kulmat joten jotain väriä niihin kuitenki haluisin, joten oon nyt värjänny itte kestovärillä kevyesti kulmat ja sillä tavalla ne pysyy pari viikkoa kerrallaan kivoina :) Silleen että kulmat erottuu mutta ei oo liian tummat ja väri on vaan karvoissa eikä myöskin ihossa kuten kulmakynällä laittaessa. Suosittelen kestovärjäystä!

  • Iina sanoo:

   Mulla ei oo koskaan pysyny kulmissa kestoväri muutamaa päivää kauempaa, en tiedä mistä se johtuu, mutta se ei vaan sovi mulle :/ Kulmakarvageelin ajattelin hommata, sitä oon käyttänyt ennenkin joskus nuorempana ja se on kiva :).

 16. Jonna sanoo:

  Se kulmakarvageeli vois kyllä olla kokeilemisen arvoinen juttu. Tulis vähän raikkaampi meikki kun piiretyillä kulmilla.
  Ehkäpä itekkin uskaltautuisin kokeilemaan h&m:n merkkituotteita, jotenkin kun oon mieltänyt et ne ei olis kovin laadukkaita mut ehkäpä olenkin ollut sitä väärässä. :)

  • Iina sanoo:

   No se on hyväksi havaittu ja varmaan sen hommaankin, oon vaan niin tottunut tummiin kulmiin ja toisaalta näyttävät kulmakarvat on it-juttu meikkitrendeissäkin tällä hetkellä :D H&M-tuotteista mä en oo koskaan testannut muita kuin just luomivärejä (jotka on hintalaatusuhteeltaan tosi jees) ja sit noita poskipunia ja sitten tietty jotain perus kynsilakkaa ym. :) mutta siis ne on ainakin ollut ihan hyviä. Meikkipohjaa en ehkä uskaltautuisi ihan H&M-tuotteilla tekemään!

 17. :) sanoo:

  Mun mielestä näytät paremmalta kun et laita alaripsiin väriä ollenkaan! :) Mäkin huomasin näissä kuvissa että ootte Tiaran kaa tosi samannäkösii!

 18. pihvi sanoo:

  Toi h&m paletissa oleva vaaleenpunanen on muuten tosi kiva poskien koroatamiseen, siihen poskipunan yläreunaan vaikka ihan sormin laitettuna :)

 19. ellu sanoo:

  En lukenut näitä muita kommentteja, joten en tiedä onko joku jo maininnut mutta bepanthen on ihan super hyvää huulille! Itselläni on atooppinen iho ja myös todella kuivat huulet + halkeilevat suupielet mutta kun vaihdoin perushuulirasvat bepantheeniin, niin en ole kärsinyt enään rohtuneista huulista :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.