Bloggaaminen behind the scenes

17.09.2013

Mielenkiintoinen postaustoive yhdistettynä siihen ikuiseen kiireeseen on yhtäkuin järkyttävä ideatulva ja kirjoittamisen palo. Älkää siis säikähtäkö tekstioksennusta, mulla on vain paljon asiaa kun viimeinkin sain istuttua alas kirjoittamaan tätä tekstiä.

Bloggaaminen on mun kaikkien aikojeni rakkain harrastus, harrastus joka muuttui duuniksi vajaa vuosi sitten kun But I’m a human not a sandwich sai uuden kodin Kideistä. Tuntuu hassulta edes muistella bloggaamista vuosi sitten, silloin se oli niin harrastusmaista että ei sitä melkein voi edes verrata nykyiseen. Itsenäisenä bloggaajana en ollut vastuussa muille kuin itselleni juttujeni tasosta, mulla ei ollut paineita kirjoittaa mahdollisimman usein ja sähköposti ei ollut paikka jonne kurkistelin useamman kerran päivässä. Vaikka joskus ikävöinkin tuota huolettomuutta hetkellisesti, olen kuitenkin aivan mielettömän onnellinen nykyisestä tilanteesta.

kbVaikka nykyisin bloggaaminen on enemmän työ kuin harrastus ja siihen työhön liittyy myös vastuuta, on se paras työ maailmassa. Kirjoittaminen on edelleen yhtä rakasta mulle kuin ennenkin, nykyään vain teen paljon töitä tuottaakseni mahdollisimman laadukasta tekstiä enkä halua pitää liian pitkiä taukoja. Blogatessa nälkä kasvaa ja halu kehittyä ja päästä ylemmäs ja ylemmäs tavoitteissa on huikeaa. Yksi blogi on muuttunut kahdeksi, postauksia ilmestyy useammin kuin koskaan aikaisemmin ja blogien aihepiiri on monipuolistunut nuoren äidin raskausblogista koskemaan laajempia kokonaisuuksia häistä lastenvaatteisiin ja ruokaan.

Nykyään pyrin postaamaan suunnilleen kerran päivässä vähintään jompaankumpaan blogiin. On päiviä jolloin en vain millään ehdi kirjoittamaan, mutta pyrkimys on kuitenkin kerran päivässä. Mun blogi on ollut mun lukijoideni keskuudessa tykätty siksi, että kirjoitan pitkiä ja monipuolisia postauksia, eivätkä muutaman lauseen ja parin kuvan mittaiset tynkäpostaukset kuulu blogini postausrepertuaariin. Olen ehkä yhden käden sormilla laskettavan määrän verran kirjoittanut näitä lyhyempiä postauksia, mutta yleensä kirjoitan vähintään neljästä viiteen kappaleen mittaisia tekstejä – eli käytän myös tekstipuoleen aikaa. Aiheita ei ole vaikeaa keksiä, enemmänkin on vaikeaa löytää aikaa kaikkien ideoiden toteuttamiseen. Yleensä mulla kestää yhden postauksen kirjoittamisessa valokuvien nappailut, valitsemiset ja muokkailut mukaanlukien noin puolestatoista kahteen tuntia päivässä. Mielipidepostaukset ja pidemmät jutut ovat sitten asia erikseen!

Oma lukunsa ovat tietysti myös postausten kuvat, joita aiheesta riippuen tulee räpsittyä pitkin päivää tai tiiviinä rupeamana, melkein kuin kuvausten muodossa. Silloin kun kirjoitan kuulumisia, on kuvien ottaminen rennompaa – kamera kulkee mukana ja aina välillä otan sillä kuvan jos toisenkin. Ottokin joutuu välillä linssin taakse kun asukuvia on otettava, joskus mielellään ja joskus vähän vähemmän mielellään. Otolla on polvet sökönä, mutta kuten kaikki asukuvia postaavat bloggaajat tietävät niin asukuvat otetaan alhaaltapäin ja silloin joutuu vähän kyykkimään. Tässä vuosien aikana Ottokin on onneksi tottunut asukuvailuun ja aika mukisematta se niitä räpsii vaikka varmasti Ottoakin joskus kyllästyttää eikä voisi aina vähempää kiinnostaa nappailla kuvia mun vaatteista.

IMG_1342Joskus Otto ottaa myös kuvia Tiarasta kun kuvataan lastenvaatteita, Tiara kun on vähän isin tyttö niin uhmispäivinä hymyt irtoavat isille herkemmin kuin äidille. Lastenvaatteita tai omia ostoksiani kuvatessani näen yleensä enemmän vaivaa ja otan paljon kuvia jotka käyn tarkkaan läpi ja käsittelen ennenkuin ne pääsevät blogiin. Mun blogini ei ole valokuvablogi, en ole todellakaan ammattilainen valokuvausasioissa eikä mun kuvauskalustoni (canon eos 450d kittiobjektiivilla) ole mikään maailman laadukkain, mutta koen sen kuitenkin kuvia blogiinsa laittavan bloggaajan velvollisuudeksi, että tarkistaa kuvien olevan edes etäisesti tasokkaita.

Postauksiin liittyvät läheisesti myös kommentit. Kommentit ovat blogin suola ja sokeri, ne ovat ainakin mulle se tärkein syy mikä tekee bloggaamisesta antoisaa. Ilman palautetta ei voi tietää mitä lukijat tykkäävät kirjoituksista ja koko kirjoittaminen tuntuu ehkä yhdentekevältä. Miksi kirjoittaa kun ketään ei kiinnosta edes kommentoida? Ainakin itselleni tulee joskus epäonnistunut fiilis postauksen kerätessä vain muutaman hassun kommentin. ”Olinko minä todella noin huono että kenelläkään ei tullut edes mitään sanottavaa?” Samaan aikaan kuitenkin olen myös itse niin laiska lukija että harvoin ehdin tai jaksan kommentoida mitään, vaikka tykkäisinkin lukemastani postauksesta älyttömästi.

kommentisVaikka kommentteihin vastaaminen viekin paljon aikaa silloin kun niitä tulee paljon, on se todella antoisaa. Esimerkiksi yhden kymmeniä kommentteja keränneen mielipidepostauksen kommenttien vastaamiseen saattaa kulua kolmesta neljään tuntia, mikä on aika pitkä aika ottaen huomioon että mulla on kaksi pientä lasta joista huolehtiminen on mun oikea kokopäiväinen tehtäväni. Mutta silti, musta mikään ei ole niin palkitsevaa kuin lukea teillä heränneitä ajatuksia ja saada teiltä palautetta mun teksteistä. Myös rakentava kritiikki on tervetullutta, koska halu kehittyä ja kasvaa paremmaksi bloggaajaksi istuu mussa tiukassa. Mä haluan että Te pidätte lukemastanne ja näkemästänne, ja haluatte sitä lisää, koska teille mä tätä kirjoitan enkä itselleni.

Lukijat ovat blogin suurin osa, ainakin mulle, ja sosiaalinen media tärkeä kanava lukijoiden tavoittamiseen. Mullakin on blogiin liittyen niin Facebook -sivut kuin Instagram -tilikin. Facebookissa pyrin päivittämään arjen sattumuksia, laittamaan hauskoja kuvia ja juttuja etukäteen ja lisäksi jakamaan jokaisen blogipäivityksen tuoreeltaan. Se on helppo kanava seurata meidän juttuja niin blogista kuin sen ulkopuoleltakin. Facebook tuo ihan uuden ulottuvuuden bloggaamiseen, nimittäin kasvot lukijoille. On jännittävää päästä vaihtamaan ajatuksia ihan oikeiden tyyppien kanssa kasvottomien nimierkkien tai nimettömien tyyppien sijaan. Blogin Facebook -sivuilla tulee käytyä välillä mielenkiintoisia keskusteluja ja niihin mä haluaisin panostaa vielä nykyistäkin enemmän.

insta

Instagram taas on ehkä se kaikkein henkilökohtaisin somen muoto jonka jaan lukijoilleni, siellä on paljon sellaista jota en itsenäisenä kuvana tai videona liittäisi blogiin ollenkaan. Instagram on väylä jolla voi kurkistaa meidän arkipäivään sellaisena kuin se on. Some ylipäänsä on bloggaajille nykypäivänä tärkeä näkymisen muoto, jos haluaa kehittyä ja päästä eteenpäin. Sosiaalinen media on nykypäivän lisäksi tulevaisuutta ja vankka seuraajapohja somessa tuo bloggaajalle uskottavuutta. Siksi koen ainakin itse myös joskus paineita päivittää näitä seurauskanavia ahkerasti normaalin postaamisen lisäksi.

Sähköpostit ovat yllättävän tärkeä osa bloggaamista. Niitä tulee päivässä useampia, yleensä noin viidestä kahteenkymmeneen ja niihin mulla kuluu postausten ja kommenttien lisäksi eniten aikaa. Osa sähköposteista tulee lukijoilta, osa tietysti yhteistyökumppaneilta ja mahdollisilta yhteistyökumppaneilta. Osan sähköposteista vievät myös erilaiset tapahtumakutsut ja tuoteinfot. Sähköposteja muut eivät näe kuin minä ja moni ei arvaisi että niihinkin kuluu niin paljon aikaa! Välillä saatan vastailla myös sähköposteihin useamman tunnin ajan, mutta onneksi nykyään on älypuhelimet ja lyhyempiin sähköposteihin saa usein vastattua vaikka puistossa samalla kun Tipa leikkii hiekkalaatikolla ja Zelda nukkuu vaunuissa.

sähköpostiYhteistyöt ovat nykyään yhä suurempi osa blogimaailmaa. Yhteistyökuvioita on niin pienemmillä kuin isommillakin blogeilla ja niitä suorastaan kaivataan. Ainakin mun blogiin on toivottu arvontoja ja toki niitä on musta todella mukavaa järjestääkin lukijoille! Arvonnat ovat yhteistöistä ehkä isotöisimpiä, vaikkakin palkitsevimpia kun tietää että lukijat saavat jotain mukavaa. Arvontaa järjestäessä täytyy yleensä kuvata arvontaan tulevat tuotteet ja sen lisäksi tietysti kirjoittaa itse arvontapostaus. Arvonnan voittajan arpominen on kuitenkin se suurin homma, sillä osallistujia tulee yleensä useita satoja ja täytyy olla tarkkana että laskee kommentit oikein ja arpoo oikean voittajan.

Mä olisin urpo jos edes yrittäisin väittää että ei ole kivaa saada tavaraa testattavaksi, tottakai se on mukavaa, mutta en mä kyllä sen takia todellakaan tätä blogia kirjoita. Se sensijaan on vähemmän mukavaa että meidän lähipostin postinkantajat varmaan nauravat mulle kun aina kun mulle tuodaan paketteja mä oon suunnilleen just herännyt ja vaihtamassa Zeldan vaippaa tai sitten meillä on joku muu pienimuotoinen kaaos meneillään. Kaikista saamistani tuotteista mun ei tarvitse kirjoittaa ja monista tuotteista jätänkin kirjoittamatta, mutta on todella mielenkiintoista tutustua uusiin juttuihin ja  saada paljon tuotetietoutta moneltakin saralta.

Bloggaamiseen ja yhteistöihin kuuluu myös erilaisissa PR-tapahtumissa vierailemista, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Mun mielestä nämä ovat kivoja tilaisuuksia joissa on hauska tavata blogituttuja ja vaihtaa kuulumisia yleensä kivan ohjelman merkeissä. Jos mulla vain olisi aikaa ja mahdollisuuksia niin kävisin useammissakin tapahtumissa, mutta mulla nuo pienet ihanuudet usein asettavat omat rajoitteensa eikä olisi heitä kohtaan reilua raahata heitä harva se päivä ihastelemaan vaikka uuden uutukaisia kenkiä tai muita vastaavia. Monet tapahtumat kuitenkin ovat sellaisia joihin lapset voi ottaa mukaan tai sitten jopa lapsille suunnattuja ja niissä käyn mielellään!

IMG_3040Paljonko kaikkeen tähän sitten kuluu aikaa? Päivässä, viikossa vuodessa? Paljon, huomaamatta niitä tunteja vain kertyy. Päivässä, ehkä neljästä viiteen tuntia, vaikkakin muutamana päivänä viikossa pyrin tekemään vähemmän ja joskus taas aikaa kuluu huomattavasti enemmän. Viikossa ehkä n. 25-30 tuntia joten mitä se tekee vuodessa? Nämä neljästä viiteen tuntia harvoin onnistuvat yhdeltä istumalta, eli pitkin päivää teen pienissä pätkissä kaikkia hommia ja illalla lasten mentyä nukkumaan mä yleensä kirjoittelen enemmän. Bloggaajana mä en halua pysähtyä paikoilleen tai tuudittautua turvallisuudentunteeseen siitä että vanha ja tuttu toimii aina. Mä haluan kehittyä ja päästä eteenpäin, ehkä jopa vaikuttamaan joskus johonkin. Blogi muuttuu ja kasvaa mun mukana ja kasvattaa mua siinä samalla. Mä toivon, että joskus tulevaisuudessa Suomen blogiskene on jotain sellaista mitä se on Ruotsissa ollut jo vuosia ja jos tämä joskus toteutuu, mä toivon että saan olla osana sitä.

Lopuksi voisin vielä kertoa vähän blogistatistiikkaa. Nykyisin mun blogillani on lähemmäs 2000 FB-tykkääjää ja Instagram -seuraajaa. Blogilistan luetuimmissa blogini pitää sijaa 79 mistä olen ihan tavattoman iloinen ja ylpeä. Mun blogini on Suomen sadan luetuimman blogin joukossa, hurjaa! Bloglovinissa blogini pitää Family-kategorian Suomen ykkössijaa ja hääblogini Wedding -kategorian Suomen ykkössijaa, jonne se kipusi kolme päivää avaamisen jälkeen. Nämä ovat asioita jollaisia en olisi koskaan, edes villeimmissä unelmissani osannut toivoa ja näistä on kiittäminen vain ja ainoastaan teitä ihania lukijoita, kiitos!

Mä toivon että tämä postaus valotti edes himpun verran sitä, mitä kaikkea bloggaaminen on näiden teille näkyvien postausten lisäksi. Tämä on tietysti vain oma kokemukseni bloggaamisesta, joku toinen kokee ja tuntee kaiken aivan eri tavalla! Mulle bloggaaminen onantoisaa, ihan mahtavaa, kiireistä ja joskus myös ihan pirun rankkaa. Joskus ei kiinnostaisi ollenkaan ottaa kameraa esille ja joskus ajatus takkuaa eikä mitään tunnu saavan aikaiseksi. Suurimmaksi osaksi se kuitenkin on sitä että ajatukset rullaavat eteenpäin, tekstiä syntyy helposti ja kuvia valitessa iskee valinnanvaikeus kun tekisi mieli näyttää teille niin paljon mutta ei kehtaisi laittaa viittäkymmentä kuvaa yhteen postaukseen ainakaan kovin usein. Kiitos siitä että te jaksatte seurata vuodesta toiseen mun (ja joskus Otonkin) höpötyksiä♥

Millaista te ajattelitte bloggaamisen olevan? Herättikö tämä postaus mitään ajatuksia?


No Responses to “Bloggaaminen behind the scenes”

 1. Riikka sanoo:

  Aivan mahtava teksti! Kiitos sulle siitä, että aina jaksat blogillasi (tai no blogeillasi ;D) piristää päivää ja saada hymyn suupieliin! Sulla on aivan mahtava perhe ja oot kaunis, menestynyt nuori nainen, voit olla erittäin ylpeä itsestäsi :) xoxo

 2. Jonna sanoo:

  Itse olen juurikin tuo harrastetasolla menevä bloggaaja mutta olisi ihanaa päästä myös kehittymään todella paljon kyseisen asian tiimoilta ja siis tätähän yritän koko ajan. Muuten tää teksti oli kuin omasta suustani eli ajattelen bloggaamisesta juurikin samalla tavalla kuin sinä! Hyvä kirjoitus, kiitos! Ja blogisi on mitä mainioin ;)

  • Iina sanoo:

   Blogiharrastus on ihana harrastus ja kuten sanottua joskus myös ikävöin sitä kun se oli vielä pelkkä harrastus ;D Vaikka tietty eteenpäin on ihana päästä! Kiitos ihana ja mukavaa että kirjoitus kolahti! :)

 3. Nenne sanoo:

  Vau, mikä postaus! Aina ei tule ajatelleeksi miten paljon aikaa yhden postauksen kirjoittamiseen voikaan mennä. Kiva lukea hiukan kulissien takaa ja hyvin erilaista tekstiä. Mun mielestä on muutenkin kivaa kun sun blogisi on monipuolinen, hyväntahtoinen ja kirjoitusasukin on mahtavaa. Todella harvoin löytyy mitään yhdyssanavirheitä (nyt oli muuten kaksi!), mutta se ei haitannut.
  Ymmärrän, jos et halua vastata kysymykseeni, mutta millaisen palkan saat KB:lta? Kuukausipalkka, tuntipalkka, urakkapalkka? Summia ei tietenkään tarvitse kertoa.
  Toivon hartaasti ettet ikinä lopeta bloggaamista, olet ihan mahtava <3

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos, mahtavaa että tykkäsit ja postaus avasi silmiä bloggaamisesta, se oli tarkoituskin! :) Mä oon aikamoinen yhdyssanapoliisi itsekin mutta joskus lipsuu jos kirjoitan kiireessä tai ajatus katkeilee :D

   Palkkajutuista en hirveästi halua täällä huudella kun ne eivät kuulu muille, mutta sanotaanko vaikka niin että mun ei todellakaan siksi tarvitse kirjoitella usein että saisin enemmän rahaa, vaan teen sen ihan omasta halusta :).

   Kiitos vielä hurjan paljon, mulle tuli niin hyvä mieli sun sanoista! Kaikkea hyvää sulle♥

 4. Viola-mamma sanoo:

  Tosi mielenkiintoinen ja antoisa teksti. Kiitos siitä.
  Olen huomannut, että itsestään pitää antaa aika paljon ennenkuin ihmiset kiinnostuvat tietystä blogista. Mitä enemmän pidät anonymiteettiä yllä (niinkuin minä teen oman blogisi osalta), sitä persoonattomampi ja ”valju” blogi on. Sä avaat elämääsi (läheisiäsi, tekemisiäsi) suhteellisen avoimesti, se tekee postauksista mielenkiintoisia ja ihmiset palaavat kirjoituksiesi pariin yhä uudelleen ja uudelleen.

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjan paljon, mukavaa että teksti oli mielenkiintoinen! :) Se on ihan totta että ihmiset kaipaavat sitä informaatiota enemmän ellei blogi sitten keskity johonkin yksittäiseen asiaan kuten esim neulomiseen tai sisustukseen, mutta nykyään mäkin kyllä rajaan tosi tarkkaan mitä kerron ja blogi on vain pintaraapaisu meidän elämään kuten kliseisesti tavataan sanoa :D Vaikka toki tietysti meillä on nimet ja kuvat esillä ym. mutta niitä yksityisasioita rajaan aika tarkkaan.

 5. Siiri sanoo:

  Kertoisitko tarkemmin miten postaukset syntyy? Mistä aiheet, jos monta ideaa niin mikä järjestys? Mietitkö koko ajan että nyt menen ulos, otanpa asukuvan koska blogi tai olikohan mulla Zeldasta kuvaa tähän? Kun alat kirjoittaa, luonnosteletko ensin vai annat mennä vain? Milloin valitset ja laitat ja muokkaat kuvat ja kauanko siihen menee?

  • Iina sanoo:

   Postauksen syntymisestä on hankala kertoa koska se vaihtelee niin paljon aiheen ja blogin ja päivän tapahtumien mukaan :) Joskus kirjotian postauksia valmiiksi luonnoksiin, joskus taas aloitan puhtaalta pöydältä. Kamera kulkee lähestulkoon aina ja kaikessa mukana ja kaikki kuvataan, se on lähtökohta, eli en mieti erikseen että otanpa nyt kameran mukaan uloslähtiessä vaan se on oletukselta aina mukana. Mielipidetekstejä luonnostelen etukäteen ja jotain kuukausikehityspostauksia koska ne ovat niin pitkiä että tekstiä on pakko jäsennellä, mutta sitten taas kuulumiset kirjoitan aina yhdeltä istumalta :) Kuvien valintaan ja muokkaamiseen menee myös vaihtelevasti aikaa, riippuu ihan postauksen aiheesta. Sitä teen silloin kun on aikaa, joskus päivällä pätkissä ja joskus samalla kun kirjoitan :).

 6. Katri sanoo:

  Blogisi on kyllä yksi parhaimmista säännöllisesti lukemistani blogeista ja eniten pidän juuri siitä että lukemista on paljon kuvien lisäksi. Useassa blogissa tuntuu että teksti jää kesken, loppuen kuin seinään, mutta sinun omaasi on mukava lukea ja kappaleet on jaoteltu selkeästi. Pidän siitä ettei joka toinen postaus ole saatujen tuotteiden esittelyä vaan kertoo teidän elämästänne. Pari blogia olen jo poistanut lukulistaltani kun sielä ei ole enää persoonallista sisältöä vaan vain mainoksia. Toivottavasti siis jatkat samaan malliin kuin tähän asti niin luen varmasti blogiasi niin kauan kuin jaksat sitä kirjoittaa!

  • Iina sanoo:

   Kiitos hurjan paljon, et uskokaan miten hyvä fiilis tulee kun omaa kirjoitustaitoa kehutaan! Kiitos kiitos♥♥ Ja mä aion ehdottomasti jatkaa kuulumisten kertomista aivan kuin ennenkin vaikka teenkin yhteistöitä :)! Toivottavasti pysyt matkassa hamaan tulevaisuuteen ja kaikkea hyvää!

 7. Laura sanoo:

  Sun blogi on parhautta! Oon seurannu alusta asti sun blogia ja muistan edelleen sen kun luin postausta siitä kun Tiara synty:) Mun lähipiiri on ihmetelly miksi seuraan vuodesta toiseen sun blogia ja rehellisesti sanottuna en sitä itsekkään tiedä. Meillä on ihan erilaiset elämäntilanteet, mutta silti joka kerta kun mun facebookin etusivulle ilmestyy ilmotus et sulta on tullu uus postaus on se pakko lähtä heti lukemaan :) Sun blogi on pelastanu niin monta mun huonoa koulupäivää tai saanu kamalimpanaki stressipäivänä ajatukset kivoihin asioihin. :) kyllähän se tietysti on niinkin että oot erittäin taitava kirjoittaja ja aivan huippu persoona:) Harvoin tulee kommentoitua, mutta edelleenkin mun mieleen on painunu se, kun sulle joskus aiemmin kommentoin niin sain sulta sitten tosi kivan vastauksen kommenttiin, joka sit piti käyä useampaan kertaan sieltä lukemassa tsemppinä itselle. Sun ansiosta jaksan uskoa mun unelmiin. Kiitos Iina että olet niin Ihana! <3 mukavaa syksyä teidän koko perheelle! <3

  • Iina sanoo:

   Hahah, ihan mahtava kommentti! Kiitos todella paljon♥♥ Mieletöntä kuulla että täysin erilaisista elämäntilanteista huolimatta mun blogi jaksaa kiinnostaa ja ihanaa että mun kirjoitustaito ja persoona miellyttää. Ja upeaa että mun vastaus sun aiempaan kommenttiin on toiminut tsempparina, paras kiitos ja kehu jonka voi lukijalta saada. Huikeita juttuja, suurensuuri kiitos vielä sinulle että olet itse niin ihana! Noin mahtava tyyppi varmasti saavuttaa kaiken haluamansa ja vielä paljon enemmän. Mukavaa syksyä sullekin♥

 8. Saara sanoo:

  Tosi kiva postaus! Jotenkin toi kommenttiasia (”suoriuduinko niin huonosti, ettei kenelläkään ole mitään sanottavaa?”) kosketti mua, koska ite oon ihan superhuono kommentoimaan, vaikka monia blogeja säännöllisesti luenkin. Nyt pitää skarpata!
  Mitä mieltä Otto muuten on sun bloggaamisesta? Onko sua koskaan mietityttänyt jakaa elämääsi ja lastesi kuvia näinkin avoimesti netissä?

  pus, olet ihana!!

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos, tosi mukavaa että tykkäsit! Ja joo oon itse kans hirvittävän huono kommentoimaan, mut sä oot paljon mua parempi ku nytkin kommentoit :D Munki pitäis skarpata!

   Otto tietää että bloggaaminen on osa mua ja luulen että se on ihan ylpeä siitä miten pitkälle olen päässyt :)! Ei mua mietitytä kun on selkeät sävelet mitä kerron ja mitä en, vaikka blogi saattaa antaa sellaisen tunteen lukijalle että mä kerron tosi avoimesti kaikesta niin näin ei kuitenkaan ole, loppupeleissä blogissa on vain pieni osa meidän elämää!

   Mukavaa syksyä ja iso kiitos vielä♥♥

 9. Minna sanoo:

  Tosi hyvä postaus! En yleensä kommentoi blogeihin juurikaan mitään siksi että musta tuntuu että te bloggaajat saatte päivittäin niin paljon kommentteja että ihan kyllästyttää. Ihana kuulla että oikeasti odotat kommentteja:) luen blogiasi joka päivä! Tämä on ehdottomasti lemppariblogini! Aina paljon tekstiä, joka vielä kaiken lisäksi on hyvin kirjoitettua ja helppo lukuista. Kivat ovat aina kivaa plussaa mutta on tosi kiva että jaksat panostaa pitkiin teksteihin. Teillä on kyllä kadehdittavan ihana perhe ja tavallisia arkielämän postauksia onkin kiva lukea :) yksi pienen pieni kritiikki kuitenkin.. luen lähes aina blogiasi kännykällä ja on ärsyttävää ettei kideblogeilla ole mobiiliversiota? :( tai ainakaan mulla ei toimi? (Samsung galaxy s3 löytyy) olisi vieläkin helpompaa lueskella tätä jos sivusts löytyisi mobiiliversio. Muuten jatka samaan malliin! Aika sekava ja itseään toistava kommentti mutta lyhyesti: paras blogi :)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjasti sun kauniista sanoista, ihana että jaksoit kommentoida! Ja siis todellakin odotan kommentteja, ne ovat bloggaamisessa parasta :)! Mä en itse valitettavasti voi vaikuttaa tuohon mobiiliversioasiaan, mutta olen kyllä samaa mieltä. Harmittaa että sellaista ei ainakaan tällä hetkellä ole saatavilla :( Mukavaa syksyä ja kiitos vielä!

 10. Ninni sanoo:

  Olipas ihanaa ja mielenkiintoista lukea tämä teksti!!! :) Olet niin upea ihminen..olen monesti miettinyt, että haluaisin joskus tavata sinut ja perheesi. Olen seurannut blogiasi Tiaran vauva-ajasta lähtien. Nykyään seuraan entistä tiiviimmin,kun vihdoin päätin keväällä liittyä facebookiin ja osasyynä olit juurikin sinä.

  Tämä sun blogi on kyllä ihan huippu! :) Harmittaa vaan, kun en ehdi kommentoida sinulle niin usein, kun haluaisin. :( Minullakin on kaksi tyttöä, jotka täyttävät kohta 4v ja 1v. Minulla on muuten jo ollut pitkään mielessä yksi postaus toive…haluaisin nimittäin kuulla mielipiteitäsi maaseudusta,maanviljelijöistä,suomalaisesta ruuasta,maaseudulla asumisesta… tai voisit tehdä sen jotenki niin,että vertailisit kaupungissa ja maalla asumista. Ja tietysti olis kiva kuulla,että voisitteko kuvitella lomailevanne tai jopa asuvanne maaseudulla. En tiedä mitä mieltä olet tästä ja ymmärsitkö edes tästä minun onnettomasta sepustuksesta yhtään mitään.. :D :D

  Mutta iso kiitos kuitenkin vielä ihanasta blogista!!! Olette parhaita koko perhe!!! <3<3<3<3

  • Iina sanoo:

   Eikä, mikä mieletön kommentti!! Kiitos ihan hurjan paljon sun kaikista kauniista sanoista :)♥ Mahtavaa että olet seurannut meidän juttuja ihan alusta asti ja pysynyt näin kauan mukana ja kiva kuulla että tykkäät edelleen!

   Mielenkiintoinen postaustoive, mä voisin joskus toteuttaakin jotain tuon tyyppistä, tosin mulla ei maalla asumisesta ole omakohtaista kokemusta joten kaikki mielipiteet siihen liittyen perustuvat aika stereotyyppisiin kuvitelmiin siitä mitä maalla asuminen voi olla :D mutta voin yrittää! :)

   Mukavaa syksyä ja itse olet paras!

 11. Nora sanoo:

  Olipa mielenkiintonen postaus! Ja ei ihmekään että menee aikaa tähän blogiin, eihän tää muuten olis näin laadukas ja hyvä :)

 12. Tosi mielenkiintoinen postaus, toisenkin bloggaajan mielestä!

  Jokainen tekee blogiaan vähän eri tavalla ja aikaa menee usein yllättävän paljon, oli postauksen painopiste sitten runsaammassa tekstimäärässä tai viimeisen päälle viilatuissa kuvissa.

  Jos mietin itseäni blogien lukijana, ennen omaa blogia, harvoin sitä tuli ajatelleeksi, että kuvaamisen ja postaamisen lisäksi mainitsemasi kommentit ja s-postit vievät myös ison haukun aikakakkua. Silloin saatoin jopa ihmetellä, miksei kommentteihin ole vastattu kahteen päivään. :D

  • Iina sanoo:

   Kiitos, huippukiva kuulla että myös kollega löysi tästä jotain mielekästä! :) Se on ihan totta että kyllä bloggaaminen vie hurjan paljon aikaa oli se sitten teksti- tai kuvapainotteinen :) Ja tosiaan ei sitä varmasti moni ei-bloggaava osaa ajatella miten paljon nuo postausten ulkopuoliset jutut saattavat viedä aikaa, ei niihin kommentteihinkaan aina vastata vain viidessä minuutissa ;D

 13. Ake sanoo:

  Yhdyn edellisiin. Ihana blogi, jossa paljon tekstiä kuvien lisäksi. Itsellä 3v ja vajaa 2v lapset. Nuorempi on aikalailla Tiaran ikäinen. Lähinnä tästä syystä olen seurannut blogia jo raskausajasta lähtien. Siis reilut pari vuotta. Teidän perhe tuntuu jotenkin niin täydellisetä. Ja yhtä innolla tulee seurattua hääblogiakin. Näistä postauksista tulee aina hyvälle tuulelle. Harvoin tulee kommentoitua, vaikka mielessä olisin jotain. Mulle tää kirjoittaminen ei ole kovin luotevaa :)

  • Iina sanoo:

   Voi että, kiitos hirmuisen paljon! ♥ Ihana kuulla että olet pysynyt noin kauan matkassa ja toivottavasti pysyt jatkossakin! Hehe, meidän perhe on kyllä täydellisestä kaukana mutta kiitos silti! :D Kaikkea hyvää teidän perheelle ja kiva että kommentoit!

 14. Linkku sanoo:

  Oli kyllä todella kiinnostava postaus :) hyvin valotti tuota blogimaailmaa. Ehkä tuo sähköpostin käytön paljous vähän yllätti, mutta ihan ymmärrettävää sekin on nyt kun asiaa selitit. Ja olin kyllä ajatellut, että aikaa menee, mutta että 4-5 tuntia päivittäin! Se tosiaan käy kyllä kunnon työstä jo :D

  • Iina sanoo:

   Kiitos, mukava kuulla että kiinnosti! :) Ja joo ei sitä välttämättä heti hiffaisi miten paljon kaikkea bloggaamiseen kuuluu ja miten paljon sihen menee aikaa :D

 15. Kiva ja mielenkiintoinen postaus :) Juurikin samoja ajatuksia kommentoinnista kirjoittelin omaanikin blogiin, jossa juuri starttasi arvonta :))

 16. Jarno sanoo:

  Bloggaaminen ei todellakaan ole helppoa. Oot kyllä ansainnut Suomen blogimaailmassa ensimmäisen sijan. En sano tätä vaan siksi, että olisit mun rakas ystävä. Ihan oikeasti en tiedä yhtään parempaa blogia.
  Sun blogi ei ole vain yhden genren blogi. Täällä on aiheena perhe, muoti, ruoka ja paljon muutakin. Tietenkin sun hääblogi myös. Oot paras! :)

  Tiedän vieläpä, että olet kunnianhimoinen ihminen ja oon arvostanut sitä, että osaat myös vetää rajan siihen, jos alkaa tuntua kaurapuurolta bloggaaminen. Silloin aina muutaman päivän tauko ja kevyempie saldo blogin puolella on sallittua ja enemmän kuin ymmärrettävää. :) TSEMPPII!

  • Iina sanoo:

   No ei, helppoa se ei todellakaan ole! :D Voi murunen oot ihana, kiitos ihan hirmuisen paljon♥ Sä oot itse paras ja rakas ystävä, ja tulee hyvä mieli kun aina jaksat piristää täällä(kin) mun päivää♥♥

   Tuli vaan ihan järkky ikävä sua kun luin sun kommenttia, hitto kun voitais nähdä :(♥♥ Tsemppiä sullekin koulun kans ja muutenkin!

 17. noora sanoo:

  Mielenkiintoinen postaus! Kyllä tätä lukiessa ymmärsi paremmin, kuinka paljon työtä blogin pitäminen vaatii. Mutta erittäin hyvin työsi teet, blogiasi on suuri ilo lukea! :)

 18. Saara sanoo:

  Lueskelin kaksi viikkoa sitten noita sun ensimmäisiä blogikirjoituksia, voi että mitä tekstiä. Oli ihan hyviäkin juttuja, mutta kahden lapsen äitiys on kasvattanut sua tosi lyhyessä ajassa tosi paljon, oot paljon naisellisemman näköinen ja kirjoitat tosi paljon paremmin ja monipuolisemmin! Tämmöistä blogia tykkään kyl lukea! Jatka samaan malliin vaan! :)

  • Iina sanoo:

   Kiva että tykkäät :) Mä olin paljon nuorempi ja kokemattomampi kaikessa 2,5 vuotta sitten kun bloggaamisen aloitin, ihanaa että kehitys välittyy myös blogista :) KIitos paljon♥

 19. Essi sanoo:

  Oon ite pitäny blogia jo muutaman vuoden, mutta miun blogi on aina pysyny semmosena aika pienenä ja tuntemattomana, ku se ei oo mitenkään huippulaadukas :—) siun blogia on aina ollu ihana lukea, kun tää on niin laadukas ja kirjotat kiinnostavasti. Tää(kin) postaus oli mielenkiintonen lukea, ainut juttu mikä nous mieleen oli se, että miun mielestä asukuvia ei oteta alhaaltapäin :DD en tiiä oonko sit outo, mutta en koskaan hyväksy jos joku yrittää kykkiä asukuvia ottaessaan :D

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos ihan hirveesti, kiva että tykkäät :)♥ Ja tuo asukuvajuttu on siis ihan yleinen neuvo, esimerkiksi muotiblogiportaaleissa etenkin painotetaan että asukuvat kuuluu ottaa alhaaltapäin koska se on imartelevampaa vartalolle :)

 20. Katja sanoo:

  Täytyy yhtyä edellisiin kommentoijiin, että mielenkiintoinen postaus. Avasi silmät kuinka vaativaa blogin kirjoittaminen on. Itse olen seurannut blogiasi ihan alkuajoista lähtien ja koko ajan se muuttuu vain parempaan suuntaan. Ehdottomasti yksi parhaimmista blogeista, joita tällä hetkellä seuraan =). Ihanaa syksyn jatkoa koko perheelle.

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia hirmuisesti, mukavaa kuulla että postaus avasi silmät! :) Ja kiva että olet noin kauan pysynyt mukana ja tykännyt siitä mihin suuntaan blogi on edennyt, mahtava juttu! Ihanaa syksyä sinullekin ja iso kiitos vielä♥

 21. emmi sanoo:

  tosi hyvä postaus! sun postauksia on muutenki aina niin kiva lukea kun näkee, että on uus postaus tullu niin tietää ettei se oo mikään kahen lauseen mittanen parilla kuvalla jonka lukee paris sekunnis! ja on tosi ihanaa, että vastaat aina yleensä kommentteihin koska useat bloggaajat eivät vastaa niin ei siinä oikein itteäkään kiinnosta kommentoida enää mitään kun ajattelee että onkohan tyyppi edes lukenut kommenttiani! oot ehdottomasti paras bloggaaja jonka blogia luen!! :-)

  • Iina sanoo:

   Kiitos ihan hirmuisesti♥♥ Mukava kuulla että mun blogin tyyli miellyttää! Ja mulle kommentit on oikeasti tosi tärkeitä, ihanaa että jaksoit kommentoida :) Kaikkea hyvää ja toivottavasti pysyt jatkossakin lukijana!

 22. Heini sanoo:

  Oma blogini on aika pieni, mutta tykkään sen tekemisestä sitäkin enemmän. Mullakin ajatukset harhailee blogiteksteihin ja -kuviin harva se hetki, eikä meillä mies oikein meinaa hoksata miksi blogia kirjoitan. Kyllä se kuvia ottaa pyydettäessä ja blogissakin esiintyy välillä, mutta kai sen mielestä bloggaus on ihan turhaa… Mielenkiintoinen postaus, piti lukea kerralla läpi heti!

  • Iina sanoo:

   Bloggaaminen on aivan ihanan antoisaa, oli blogi sitten iso tai pieni! :) ja kyllä otollakin oli alussa vaikeuksia hiffata se kuvien ottamisen merkitys mutta ajan kanssa miehetkin tottuu :D Kiva että postaus oli mielenkiintoinen, kiitos paljon :)

 23. Milperi sanoo:

  Ihan huippu postaus! Jotenkin sitä ei aina tajua miten aikaa vievää hommaa tuo bloggaaminen on. Kyllähän sun blogista toki huomaakin että panostat siihen selvästi tosi paljon, ja sikskin oli kiva kuulla mitä kaikkea sen eteen teet :) mun kaverit aina ihmettelee että miten mua kiinnostaa tällänen vauvablogi ja perhe-elämästä kirjottelu :D ei mua muuten oikein kiinnostaiskaan, mutta sulla on ihana kirjotustyyli, teillä on symppaattisen kuulonen perhe ja onhan se hauska lukea edes pikkusen ns. erilaisesta elämästä.
  Toivottavasti jatkat bloggaamistavielä pitkään, oot niin ihana!

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos aivan hurjasti!♥ Ihana kuulla että panostuksen näkee blogistani, koska oikeasti yritän kyllä tehdä paljon sen eteen :) Ja kiva että mun jutut kiinnostavat vaikka elämäntilanteemme ovatkin erilaiset, muakin aina kiinnostaa lueskella erilaisista elämäntilanteista :) Mä jatkan kyllä niinkauan kuin henki mussa pihisee, toivottavasti säkin jatkat seuraamista vielä pitkään! Kaikkea hyvää sulle♥

 24. M sanoo:

  Kiva postaus! Itsekin olen monesti ihmetellyt, että miten blogia voi edes kutsua työksi ja miten bloggaamiseen voi muka kulua niin paljon aikaa. No, näköjään siihen voi! Olen itsekin joskus pitänyt blogia, toki paljon pienimuotoisemmin ja mitään mainostuksia tms ei ollut, ja siihen hommaan nyt ei paljon aikaa kulunutkaan etenkin kun panostin enemmän kuviin kuin tekstiin. Hyvä sinä!:)

 25. AnnaMaria sanoo:

  Todella hyvä postaus jälleen. :) Kiva saada lukea siitä, millaisena itse koet bloggaamisen. Ihmettelen vain, miten saat aikasi riittämään tähän kaikkeen. Saat olla todellakin itsestäsi ylpeä! Olisi kyllä mukava, jos joskus vaikka järjestäisit tapaamisen meidän lukijoiden kanssa. (Ehkä sitten kun olet saanut pahimmat hääkiireet taltutettua ja olet rouvautunut. Mutta tämä oli vain ehdotus.) Mutta olet kyllä todellakin tehokas ajankäyttäjä. Itse en ehdi kuin juuri lukemaan säännöllisesti noin viittä eri blogia ja minun perheeseen kuuluvat sentään ”vain” aviomies, 5kk ikäinen tyttö sekä kääpiökani.
  P.S. Hyvää syntymäpäivää ja tervetuloa meidän 22-vuotiaiden äitien joukkoon! :)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos hirmuisesti♥ Kiva että tykkäsit postauksesta ja tosi kauniisti sanottu!

   Musta ois aivan mahtavaa järjestää joku lukijailta, pelottaa vaan että sinne ei tulis ketään paikalle :D Mutta pistän sen mietintämyssyyn, ois kyllä aika mieletön juttu :) Kiitos synttärionnitteluista ja hurjan mukavaa syksyä teidän koko perheelle :)!

 26. Rosita sanoo:

  Tosi mielenkiintoinen postaus! Avarsi taas kerran ajattelua ja oli kiva lukea, miten itse näet bloggaamisen ja mitä kaikkea siihen kuuluu. Itse kirjoittelin alkuun omaan blogiini vaihtokuulumisia, mutta tällä hetkellä ihan vain arkijuttuja ja olen huomannut kuinka yllättävän ajanvievää sekin on! Usein silloin kun on eniten tekemässä ja menemässä niin kertyisi eniten juttua, mutta aikaa taas on vähiten. Silloin taas kun on ollut rauhallisempia päiviä niin ei aina ole aihetta kirjoitella. Paljon siihen aikaa saa turhautumaan ja välillä koen huonoa omaatuntoa, että ”löysistelen koneella” kirjoitellen postausta ja muokaten kuvia vaikka hommaahan sekin on, se on vain kivaa semmosta. :) Anyhow, teidän juttuja on kiva lukea muun muassa positiivisuuden vuoksi ja susta näkee, kuinka paljon panostat yksittäisiin postauksiin! Ihanaa syksyä koko perheelle!

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon! Mukavaa kuulla että postaus avarsi ajattelua :)! Mulla oli aiemmin kans sama että joskus ei meinannut keksiä kirjoiteltavaa, mutta nykyään ei ole koskaan sitä pulaa enää! :D Bloggaaminen on harrastus tai työ siinä missä muutkin ja siitä saa olla ylpeä :)! Ihana kommentti ja mulle tuli tosi hyvä mieli sun sanoista, ihanaa syksyä sullekin :)!

 27. Tosi mielenkiintoista lukea, miten paljon työtä ja aikaa ison blogin pyörittämiseen menee – tosin ei niin yllättävää, kun huomaa miten paljon aikaa saa menemään jo pienenkin blogin pitämiseen. Ja olet kyllä melkoinen tehopakkaus kun onnistut yhdistämään lähes täysipäiväisen työn ja lasten hoitamisen. Mielenkiinnosta kysyn vielä, miten paljon suunnittelet postauksia etukäteen tai kirjoitat niitä valmiiksi odottamaan julkaisua?

  • Iina sanoo:

   Kiva että postaus oli mielenkiintoista luettavaa! Kyllähän tähän bloggaamisen saa tunteja kulumaan ja pienikin blogi syö aikaa jos sitä haluaa tehdä laadukkaasti! :) Kyllä mä sanoisin sua tehopakkaukseksi, sulla on vielä yksi muksu enemmän kuin mulla ja kerkeät silti bloggaamaan ;D! Kiitos paljon! Mä en hirveesti kerkeä kirjoittamaan niitä luonnoksiin, mutta jos joskus on oikeasti ylimääräistä aikaa (kerran on ollut Zeldan syntymän jälkeen) niin sitten kirjoitan valmiiksi niin paljon kuin ehdin, yleensä hääblogin puolelle. Tänne normiblogiin mä suunnittelen mielipide- ja yhteistyöpostauksia etukäteen, luonnostelen paperille mindmappia tms. ja sitten yhteistyöpostauksissa mietin että missä ja miten kuvaan esim. lastenvaatteita ym. mutta noita normaaleja arkipostauksia en suunnittele. :)

 28. Mymmyryy sanoo:

  Olen jättänyt monen blogin lukemisen kokonaan sen vuoksi, että ne on muuttunut pelkäksi mainostamiseksi. Niissä ei ole mitään hohtoa, ilmaisjakelua tulee kotiin kyllä ihan tarpeeksi asti :D Monista blogeista on tullut jo sellainen olo että sitä kirjoitetaan pelkästään sen vuoksi että saadaan tuotteita ja palveluita ilmaiseksi yhteistöiden kautta, niissä on loppunut se persoonallisuus.

  Sun blogi taas on sanoinkuvaamatton upea. Sä teet yhteistyötä eri tahojen kanssa, kirjoitatkin niistä, mutta teet sen hyvällä ja kiinnostavalla tavalla. Niitä ei ole liikaa vaan tää on edelleen sun blogi joka kertoo edelleen niistä kivoista ja arkistakin asioista.

  • Iina sanoo:

   Kiitos, tämän upeampaa palautetta ei voisi edes saada, wau! Siis kiitos ihan mielettömän paljon♥♥ Ihan huikeaa kuulla että mun yhteistyöpostaukset ovat mielenkiintoisia, siihen mä pyrinkin. En koskaan haluaisi että mun blogi muuttuu sellaiseksi mainosautomaatiksi jossa ei ole muuta kuin pelkkiä tuote-esittelyitä ja oikea elämä ja fiilis puuttuisi kokonaan. Mahtavaa kuulla että olet tuota mieltä ja kaikkea hyvää sinulle!

 29. Essi sanoo:

  Mä oon jotenkin todella todella onnellinen sun puolesta kun oot saat tehdä jotain josta todellakin nautit!! En osaa usein olla kaikkien puolesta onnellinen mutta täytyy sanoa että aina kun kerrot jotain hyvää mitä teille on tapahtunut, oon todella onnellinen teidän puolesta! En tiiä oliko tässä kommentissa nyt mitään järkeä mut antaa mennä ;D

 30. Katri sanoo:

  Olen lueskellut blogiasi melkeinpä alusta asti ja se kuuluu ehdottomasti suosikkeihini! Teillä on ihanat lapset ja muutenkin elämä vaikuttaa onnelliselta :) Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun kommentoin. Ja se on kyllä totta, että vaikka postaus olisi kuinka mielenkiintoinen niin aina ei vain tule laitettua siitä kiitos-kommenttia :(
  Tämä postaus oli kuitenkin todella hyvin kirjoitettu ja muutenkin avartava :)
  Oikein hyvää syksyn jatkoa koko teidän perheelle!

  Terveisin ikuisessa vauvakuumeessa elävä nuori nainen :)

  • Iina sanoo:

   Kiitos ihan hurjan paljon!♥ Mahtavaa kulla että postaus oli avartava ja kirjoitus miellytti, on myös huippua että oot pysynyt meidän matkassa jo noin kauan, wautsi! Kiva että jaksoit kommentoida nyt ja saa useamminkin kommentoida jos ehtii, mutta kuten sanoin tekstissäkin niin olen itsekin superlaiska kommentoimaan että ymmärrän kyllä todellakin että aina sitä ei vain tule sanottua mitään :D Hyvää syksyä sinullekin ja kaikkea hyvää ja tsemppiä vauvakuumeiluun♥

 31. louna sanoo:

  Bloggaaminen on tosiaan palkitsevaa kun tulee lisää lukijoita ja huomaa kehittyvänsä. Löysin tämän blogisi vasta jonkin aikaa sitten ja olen tätä välillä käynyt lueskelemassa. Jatka samaan malliin.

 32. mintsu sanoo:

  Mä seurasin sun blogia näin anonyymisti jo silloin ennen kun lukijamäärät kasvoi tuhanteen… En kyllä muista mistä asti, mutta kuitenkin. :D Sun blogi on mielenkiintonen just sen takia, että se ei pysy samassa kaavassa ja postausaiheet ei liity pelkästään lapsiin (vaikka moni niin luuleekin). Mulla on valitettavasti blogien lukeminen ja kommentoiminen varsinkin jääny vähän taka-alalle. Halusin kertoa tässä jotain, mutten muista mitä. :D Pääpointtina se, että sun blogi on paras blogi mihin oon törmännyt ja luen kaikki sun postaukset, vaikka aihe ei kiinnostaisikaan. Kirjotat vaan niin hyvin. Kaikkea hyvää teille ja ihanaa syksyä! <3

  • Iina sanoo:

   Ihanaa että olet pysynyt meidän matkassa niin kauan! En edes muista milloin mulle tuli 1000 lukijaa eli aika kauan olet pysynyt matkassa :D Ihana kuulla että mun poukkoilu aiheesta toiseen ei ole höhlää vaan enemmänkin toivottavaa :) Kiitos ihan hurjan paljon♥ Mulle merkitsee ihan uskomattoman paljon kuulla että olen jonkun lempibloggaaja! Kaikkea hyvää sullekin ja ihanaa syksyä myös, kiitos vielä että kommentoit :)♥

 33. Nnn sanoo:

  Taas kerran aivan loistava postaus! :)
  Ja on näin lukijana tosi ihana kuulla kuinka paljon arvostat lukijoita ja kommentteja, vaikka varmasti vie todella paljon aikaa niihin vastaaminen.
  Ja nyt aion liittyä blogisi facebook tykkääjäksi heti paikalla! ;)

 34. Annika sanoo:

  Mie oon kokmentoinut viime aikoina hävyttömän vähän, mut nyt piti vähän kommenttia laittaa. Kiitos Iina sulle aivan mahtavasta blogista, joka jaksaa piristää, puhuttaa ja yksinkertasesti antaa hyvän mielen ja samaan aikaan se on hyvää viihdettä! Ja siis sillä viihteellä meinaan, että mie esim. luen sun blogia mielummin kuin katon telkkaria:D Toisekseen blogeista ylipäätänsä, ja etenkin sun blogista, se kun kuuluu ihan mun lemppareihin, on täällä Jenkkilässä ollessa tullut yks väylä Suomeen. En pysty täällä suomiohjelmia katsomaan, uutiset on tylsiä ja musiikkiakaan en ees enää tiedä reilun kuukauden poissaolon jälkeen, rttä mitä siellä nyt kuunnellaan, mutta blogit on aivan ihania, kun niitä pystyy täältäkin lukemaan.
  Niin ja sun Instagram!! Täytyy kertoa, kun kerran istuin koulussa täällä ihan masiksissa kun koti-ikävä vaivasi ja oli tosi outsider olo, sit selaillessani instagramia näin jotain sun, Tiaran ja Zeldan kuvia ja mua kävi hymyilyttää kauheesti. Tuli niin hyvä mieli, teijän onnellisuus oikeasti tarttuu. Niin ja näytän aina mun host siskolle kuvia teijän ihanista pikkutytöistä ja sit kilpaa päivitellään, kuinka suloisia ne voikaan olla!:)

  Kiitos vielä Iina, kun sie ja sun blogit on olemassa! <3

  • Iina sanoo:

   Voi vitsi nyt oot sit lähteny sinne vaihtoon, muistan kun kerroit siitä joskus kun kommentoit mulle! :) Toivottavasti sulla on ihan ikimuistoisen ihana ja mahtava ja kokemusrikas vaihtovuosi! :) Kiitos ihan hurjan paljon sun kauniista sanoista, mulle tuli niin hyvä fiilis :) Oot uskomattoman ihanan olonen ihminen ja kaikkea hyvää sulle♥ tuuhan päivittelemään vaihtokokemuksia joskus jos ehdit ja host-siskollesi terkkuja! :D

 35. lauraemilia sanoo:

  Mun mielestä oot tosi lahjakas kirjoittaja! Sun teksti on selkeää ja nautinnollista lukea. Itselläni on pitkäaikainen kirjoitusharrastus, ja ehkä osittain siitä johtuen musta on tyhmää lukea nopeasti hutaistua tekstiä.

  Tässä blogissa muuhun vetoaa myös positiivisuus: sun postauksia lukiessa tulee hyvälle mielelle ja se arjen ihanuus välittyy tänne asti. Itse olen yrittänyt opetella nauttimaan arjesta ja löytämään niitä pieniä iloja. Sulla on taito nähdä ne, ja se on ominaisuus, mitä sussa ihailen :)

  Kaikkea hyvää teille ja jatka samaan malliin! <3

  • Iina sanoo:

   Voi että, ihan huippua kuulla ammattilaiselta tai ainakin melkeinammattilaiselta, että mun kirjoitustyyli miellyttää! Kiitos todella paljon♥

   Mahtavaa kuulla myös että täältä saa positiivista fiilistä ja intoa opetella nauttimaan arjen pienistä iloista, kiitos♥♥ Kaikkea hyvää myös sinulle ja saa tulla kommentoimaan useamminkin!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.