Rakas mummola

22.06.2014

Käytiin eilen mun mummolassa porukalla syömässä mummon perinteinen lihamureke ja perunamuusi -lounas ja ai että mä olin kaivannut sitä makua! Pienestä asti aina kun ollaan menty käymään mummolassa, olen toivonut juuri sitä lounaaksi, se vain on niin hyvää, vaikka toki mummo osaa tehdä muutakin hyvää ruokaa. Oli ihana päästä pitkän tauon jälkeen käymään mummolassa, mulla oli omia isovanhempiani kova ikävä.

Mä oon viettänyt lapsuuteni jokaisesta kesästä ainakin puolet mummun ja papan luona Oulussa tai Oulun lähellä, ja niistä kesistä tulee mieleen ne kaikkein mieluisimmat muistot. Äiti toi mut aina Ouluun kun tarha meni kesällä kiinni, ja meni sitten itse takaisin töihin Helsinkiin, ja tuli takaisin kun hänen oma kesälomansa alkoi. Mummola oli mun rakas kesäkoti. Allaolevissa kuvissa on meitä neljä sukupolvea, mun mummu, äiti, minä ja meidän tytsyt.

IMG_7264x IMG_7282x IMG_7292xOlen onnellinen siitä, että onnistuin rakentamaan läheiset ja lämpimät suhteet isovanhempiini, vaikka asuttiinkin kaukana Helsingissä. Toivon että meidänkin tytöt pitävät mummuaan ja isoisäänsä yhtä suuressa arvossa isompana, kuin minä omia isovanhempiani, ja ainakin nyt jo näyttää vahvasti siltä että toiveeni toteutuu. Toivon toki että meidän tytöt tutustuvat kunnolla muihinkin sukulaisiin, mulle itselleni serkut olivat pienenä kuin sisaruksia, ja edelleenkin ollaan läheisiä vaikka harvemmin tavataan.

IMG_7302x IMG_7310x IMG_7313x IMG_7323x IMG_7331xTätini Jonna jonka luona ollaan nyt, on aina ollut mulle kuin isosisko, jota mulla ei koskaan ollut. Meillä ei ole ikäeroa kuin reilut kymmenen vuotta, ja Jonna oli mulle aina lastenvahtina Oulussa ennenkuin mummu ja pappa jäivät eläkkeelle töistä. Hänen kanssaan mä kävin mm. laitattamassa itselleni korvakorut kolmevuotiaana ilman äidin lupaa, hahaaa! 90-luvulla oli vähän vapaampaa, nykyään ei taitaisi kolmevuotias saada korviksia ilman vanhempien läsnäoloa ja lupaa. Mulla on edelleen ne samat korviksen reiät käytössä, ja muistan vieläkin sen päivän kun sain korvikset, ne harjotuskorut on vielä tallessakin. Jonna on ihana, ja mulla on kunnia olla mun nelivuotiaan serkkupoikani kummitäti!

IMG_7394x IMG_7395x IMG_7412xIhanaa kun Tiaralla on täällä leikkikavereita kokoajan, vaikka varmasti kotona neiti tulee olemaan ihan pihalla kun ollaankin vaan perheen kesken kotona. Onneksi on kuitenkin kesä ja paljon kaikkea kivaa tekemistä, eiköhän Tiarakin totu sitten taas kotona olemiseen. Zelda on ottanut kakkospäikkärit takaisin päivärytmiin kun isompien kanssa juostessa väsähtää ihan eri tavalla.

Pian lähdetään käymään mun toisen tädin mökillä, vaikka ilma ei olekaan mitä parhain raekuuroineen. Eiköhän meille tule kuitenkin mukava pikkureissu! Siellä mökillä mä kalastin aina pienenä serkkujen kanssa, muistan kun sain ongittua ensimmäistä kertaa hienon ahvenen. Annoin sille nimeksi Juusto, ja me pidettiin sen perkuujätteille serkkujen kanssa hautajaiset ennenkuin se paistettiin pannulla syötäväksi. Taidettiin me olla vähän pönttöjä!

Ihanaa sunnuntaipäivää kaikille<3


20 Responses to “Rakas mummola”

 1. santsu sanoo:

  Ihanaa kesää teille!

  Tuli sun kirjoituksesta mieleen oma mummola. Itsekin vietin kesät veljeni kanssa mummolla ja vaarilla maaseudulla! Myös mulle serkut on edelleenki läheisiä ja kaksi serkkua on tällähetkellä mun parhaita ystäviä! Myös tädit on mulle läheisoä ja viikoittain ollaan puheissa 🙂

  Tulipas ikävä mummoa, hän kuoli syksyllä pitkän sairastelun
  jälkeen! 🙁

  • Iina sanoo:

   Voi ihana kuulla että sullakin on ihania muistoja mummolasta, ja kiva että oot myös serkkujen kanssa läheinen, serkut on ihania<3 Osanotot mummon poismenon johdosta, en osaa edes kuvitella miten surullista on menettää niin läheinen ihminen :(<3 Mutta ihanaa kesää kaikesta huolimatta myös sinulle ja kiitos paljon<3

 2. Sandra sanoo:

  Voi miten kauniisti kirjoitit! Ja tosissaan on ihanaa, kun omiin isovanhempiin on lämpimät ja läheiset välit. Tuli itsellänikin mieleen oman mummini mökki, ja siellä vietetyt kesälomat (tosin mökki jouduttiin myymään viime kesänä ja itse olen viettänyt lomani siellä viimeksi 10vuotta sitten). Sieltä muista herkullisen aamupuuron 😀 toisen tekemä on aina parempi, vaikka itsellä olisi samat ainekset.

  Viettäkää ihana loma ja nauttikaa, kuten tähänkin asti 😉

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjan paljon sulle<3 Kiva että tykkäsit tekstistä! Ihania muistoja sulla varmasti mökiltä, ja oot muuten ihan oikeessa että toisen tekemä puuro on aina parempaa 😀 (ja moni muukin) Ihanaa kesää sinulle myös<3

 3. iisa sanoo:

  Tää oli yli-ihana postaus! Tuli niin ”lämmin” tunne! Tää oli niin rakkaudella tehty! Kiitos tästä 🙂

 4. Joanna sanoo:

  Ihana postaus, sait hymyn huulille tänne pääkaupunkiseudulle asti! Kiitos 🙂

 5. Minnis sanoo:

  Ihana teksti! Lapsuuden kesät ovat ehdottomasti parhaita :)<3 Tulee aina hymy huulille, kun miettii mitä kaikkea sitä keksikään aina pienenä 🙂 ja hei..meillä ollu samanlainen mielikuvitus, nimittäin mun pyydystämät sammakot oli nimeltään Juusto ja Paprika :'D

  • Iina sanoo:

   Haha eikä, vitsi mikä sattuma noiden nimien kanssa :DD! Mutta joo, lapsuuden kesät = pure love<3 Ihanaa että sullakin on mahtavia kesämuistoja! Ihanaa kesäistä viikkoa sinne<3

 6. Kiss sanoo:

  Sun äiti näyttää niin onnelliselta 🙂

 7. katariina sanoo:

  Tämä oli mukava postaus ja varsinki ekassa kuvassa kaikki saa hymyn mun huulille 🙂

 8. Linkku sanoo:

  Voi mitä kuvia, ihan sydän sulaa. Mulla on sama että isovanhemmat on aina ollu älyttömän suuressa roolissa ja serkkujen kanssa ollaan tosi läheisiä. Ihan kuin sisaruksia, just niinku sanoit 🙂

  Oon aina haaveillu että mustaki ois jonain päivänä tollanen ”naiset neljässä polvessa” -kuva, eli mummu, äiti, minä ja oma tytär. Toivon yli kaiken että se vielä joskus toteutuu!

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos ihanuus<3 Ihana että sullakin on ihania sukulaismuistoja ja läheiset isovanhemmat ja serkut, heistä on niin paljon iloa ja on ihanaa kun on paljon rakkaita ihmisiä lähellä :)! Toivottavasti joskus saat tuollaisen neljän polven kuvan, oli aika hauskaa! Mä haaveilen nyt jo viiden polven kuvasta :D!! Siihen tosin menee varmaan ainakin 20v että sellainen olisi ajankohtainen, saa nähdä toteutuuko, toivottavasti :)!

 9. LPP sanoo:

  Suloisia kuvia <3
  Mä vietin kanssa kesät mummin ja papan luona, onnellisia hetkiä <3

 10. 101Dalmatialaista sanoo:

  Aivan ihania nuo neljä sukupolvea -kuvat! (:

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.