Nyt

18.08.2014

Nyt loppuu koko kesän kestänyt hälläväliä-ruokavalio, Kinder Bueno -addiktio ja sohvalla röhnöttäminen. Nyt alkaa uusi elämäntapa, terveellinen sellainen. Olen kirjoittanut blogissani monta kertaa siitä, että en harrasta mitään sen kummempaa liikuntaa, satunnaisia lenkkejä tai ajoittaisia kahvakuulatreeni-innostuksia lukuunottamatta. Olen kirjoittanut että yritän noudattaa suhteellisen terveellistä ruokavaliota, vaikka välillä sorrunkin fanipaloihin ja buenoihin. Olen tuskastellut ajanpuutetta, kiirettä ja motivaation puutetta.

Nyt olen kuitenkin tehnyt sen, mistä niin monta vuotta olen vain puhunut. Ottanut itseäni niskasta kiinni. Omaksunut uuden rutiinin arkeen, lenkkeilyn, josta on oikeasti tullut rutiini. Siinä suurena apuna on ollut ystäväni Oona, jonka kanssa lenkkeilystä ei ole voinut luistaa, sillä en tietenkään halua tuottaa ystävälle pettymystä jämähtämällä kotiin, ja mahdollisesti pilaamalla toisenkin hyvin alkanutta lenkkeilyuraa omalla laiskuudellani. Aloitin urheilemisen lenkkeilyllä juuri siksi, että se on niin helppoa, etenkin ystävän kanssa. Halusin tuoda arkeen sen tavan, että viikko tuntuisi oudolta ja kummalliselta ilman urheilua, ei sen kanssa.

Tänään aloitin lenkkeilyn lisäksi 12:n viikon treeniohjelman, johon tutustuin Kidekollegojeni ansiosta, kun me juteltiin ihan muuten vaan urheilusta. Meidän porukka on tiivis, ja tsemppaa toisiaan tilanteessa kuin tilanteessa, ja toisten postatessa ryhmäkeskusteluun treenikuvia sitä innostuu itsekin. 12:ssa viikossa toivon, että saan muutettua elämäntapojani pysyvästi. Treeniohjelmaan kuuluu myös ruokavalio, ei mikään dieetti, vaan ohjenuora koko elämän kestävään terveelliseen syömiseen. Ohjelma painottaa nimenomaan sitä, että syö tarpeeksi, enkä mä aio pudottaa painoa grammaakaan, vaan muuttaa rasvakudoksen lihakseksi, ainakin toivottavasti.

Tämän päivän circuit-treenin jälkeen mulla on jalat aivan tuusannuuskana. Tunne on ihana, paras ja motivoiva. Mä tiedän että aamulla lihakset ovat vielä kipeämmät, eikös se seuraava päivä ole aina pahempi. Mutta odotan myös innolla huomista lenkkiä, ja keskiviikon seuraavaa circuitia. Haluan haastaa itseäni, ja päästä näkemään tuloksia. Ohjelma lupaa näkyviä tuloksia jo 12:ssa viikossa, mutta mä en halua vielä hehkuttaa sitä teille, kun en tosiaankaan voi tietää varmasti että toimiiko se. Aion nyt kuitenkin sitoutua tähän 12:n viikkoon, ja kun ne viikot ovat ohi, mä kerron muutoksesta, treenistä ja ohjelman toimivuudesta kaiken teille!

Nappasin viikonloppuna ennen-kuvat, ja en voi väittää etteikö mua ahdistaisi laittaa niitä tämän tekstin alle. Vaikka olen tavallaan ihan tyytyväinen kroppaani, olen kuitenkin siitä epävarma silloin, kun en seiso kropalleni edullisessa asennossa tai ole pukeutunut kropan hyviä puolia korostaviin vaatteisiin. Mä en koskaan kritisoi kroppaani tyttöjen kuullen, tai puristele jenkkiksiä peilin edessä heidän ollessa hereillä, mutta yksin omassa arvioivassa seurassani mä näen kyllä kropan johon en ole niin tyytyväinen kuin haluaisin olla. Tässä ne kuvat nyt sitten ovat, jostainhan sitä on pakko lähteä liikkeelle.

ennennnEnsimmäistä kertaa elämässäni mulla on oikeasti sellainen fiilis, että mä pystyn tähän. Ihanien ystävien lisäksi suurena motivaattorina toimii myös Otto, joka on valmis muutokseen myös. Paras motivaattori on kuitenkin se, että sanoo tavoitteen ääneen, sillä niinkin suurelle joukolle kuin teitä siellä ruutujen takana on lukemassa, olisi noloa kertoa 12 viikon kuluttua, että hups en jaksanutkaan treenata, täällä mä vedän taas buenoja sohvalla. Ainakin lenkkeilyn kohdalla lupaus blogissa säännöllisistä 3krt/vko lenkeistä on pitänyt, ja niin se saa pitää myös tämän elämäntaparemontin kanssa.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille, ja kiitos siitä että olette siellä. Te teette mun elämästä moninverroin parempaa<3


38 Responses to “Nyt”

 1. Avatar 1609 sanoo:

  Onnea koitokseesi! Pakko tosin myöntää että tuntuu tosi oudolta ja pahalta lukea tota tekstiä ”jenkkakahvoista” ja katsoa kuvia joista ei tosiaan sellasia löydy, täältä sen sijaan monta kertaa pahempana. Mutta niin se kai menee että aina löytyy itsestä vikaa eikä koskaan osaa olla tyytyväinen siihen mitä on…

  • Iina Iina sanoo:

   Mä käytin sitä esimerkkinä siitä, mitä juuri en halua opettaa lapsilleni. En halua opettaa että itseään täytyy katsoa arvostelevasti peilin edessä ja puristella niitä kohtia mistä ei pidä. En tarkoittanut sillä että mulla itselläni olisi jenkkakahvat, ehkä se ei tullut tarpeeksi hyvin esille lauseesta, pahoittelut!

 2. Avatar Minävaan sanoo:

  Hei sulla on jo nyt niin upea kroppa, että ei vaan sua katsoessa uskois, että olet synnyttänyt kaksi kertaa. Mutta hienoa, että sulla on vielä lisää tavoitteita, uskon että pääset niihin varmasti. Mäkin tossa vuoden alussa tein elämäntapamuutoksen ja karistin 10 kiloa huomaamattani, vaikka en kyllä ylipainoinen ollut ennen muutostakaan. Nyt kun olen täysin tyytyväinen painooni niin nyt olisi ehdottomasti aika kiinteyttää, mutta siihen tosiaan on jotenkin niin paljon helpompi ryhtyä, jos on juurikin vaikka lenkkikaveri. Täytyy siis enää suostutella joku mukaan ja jatkaa vaan reippaasti:)
  Mutta siis tsemppiä hirmusesti sulle treenaamiseen, muista kuitenkin pitää niitä fanipala-päiviäkin aina välillä! Niiden jälkeen jaksaa taas juosta paremmin ;)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon sun kauniista sanoista<3 Kuvissa ei näe kaikkea sitä, mitä näkee kun on itse siinä kropassa, ja kyllä mulla oikeasti riittää paljon parannettavaa vielä!

   Tosi huikean muutoksen oot tehnyt, onnittelut hienosta saavutuksesta! Koita saada joku kiva kaveri treenaamaan mukaan, se oikeasti tsemppaa hurjasti :)! Ja joo, mä muistan pitää lepopäiviäkin, ettei mene liiallisuuksiin! :) Ihanaa syksyä sinulle<3

 3. Avatar Mirkku sanoo:

  Mahtava homma! Tsemppiä :) tommonen porukkajuttu toimii, ei oo nii helppoo luistaa urheilusta ku on monta tyyppiä tsemppaamassa ja tekemässä just samaa ku itsekki :)

 4. Avatar jellu sanoo:

  Kaunis olet! Ja varsinkin kun miettii että olet synnyttänyt kaks ihanaa neitiä niin upee kroppa sulla on! :)
  munkin täytyy ottaa itseäni niskasta kii ja pudottaa raskauskiloja pois,varsinkin möhömahan mikä roikkuu :D ja kinder buenot on paheeni :D

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos<3 :) Hahaa me jaamme saman paheen :D! Mut mä koen olevani vasta nyt valmis tähän muutokseen, kun vauvavuosi ja imetys ovat jo reilusti takanapäin, ei pidä asettaa itselleen liikaa paineita! :)

 5. Avatar miumau sanoo:

  Tsemppiä Iina, sä niin pystyt siihen! :)

 6. Avatar st.brigitten sanoo:

  Tsemppiä upeus <3 Mullakin on paljon tekemistä kropan kanssa, tosin mun pitää ihan pudottaa painoa…mutta sen aika ei ole vielä, vauva kun on edelleen täysimetyksellä :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos hurjasti<3 Mäkin olin valmis tähän vasta nyt, kun imetyksestä on jo reilusti aikaa ja koko vauvavuosi takanapäin. Ei saa asettaa itselleen liikaa paineita! :)

 7. Avatar waffel sanoo:

  Ottaisitko sitten jälkeen-kuvat mahdollisimman samoissa asennoissa ja vaatteissa? :p
  Monesti ärsyttänyt kun ihmiset julkaisee juurikin vaikka laihduttamisen ennen-jälkeen kuvat; ennen kuvissa ollaan huonossa ryhdissä, pullistetaan mahaa, näytetään surulliselta, ollaan huonossa asennossa muutenkin, ja sitten jälkeen kuvissa on oikein kunnon poseeraus päällä, vatsa sisään, rinta ulos, pylly pitkälle, kunnon hymy naamalla, oikeita paikkoja korostavat vaatteet päällä jne, että saadaan se muutos näyttämään vielä suuremmalta kuin se oikeasti on :D
  Sama kun jossain finnivoiteen ennen kuvassa olisi meikitön aknenaama, jälkeen kuvassa huolella tehty meikki naamassa joka varmasti peittää pahimmatkin finnit :D

  • Iina Iina sanoo:

   Otan kyllä :) Mä en melkein edes osaa näyttää surulliselta kuvissa, oon tottunut aina hymyilemään :D:D Mun ohjelmassa on erikseen ohjeet edistymisen mittaamiseen ja noudatin niitä kyllä tarkasti kuvia otettaessa, ja aion noudattaa jatkossakin, jotta muutoksen dokumentointi on mahdollisimman totuudenmukaista :)!

 8. Avatar PiinaMaria sanoo:

  Olet synnyttänyt useamman lapsen ja olet todella hoikka. Tuntuu todella oudolta että jaksat puhua jenkkiksistä ja annat olettaa että olet todella huonossa kondiksessa. Oletan, että etsit juuri tämäntyyppisiä kommentteja buustataksesi itsetuntoasi, että kaikki kehuisivat kuinka nätti ja laiha olet. Se on kuitenkin tosi lapselista.
  Tietenkään en sano, että pelkästään laiha on hyvä vaan lihaksiakin tarvitaan, mutta sun kropan ongelmat korjaantuvat hyvällä ryhdillä ja vaatteiden pukemisella suoraan (ilmeisesti halusit korostaa ”lässähtänyttä” olemustasi laittamalla topin ja leggarit vähän vinoon).
  Ehdotan sulle tutustumista itseesi, kunnollista ruokaa, lenkkeilyä raittiissa ulkoilmassa ja mausteeksi sitten salikuntoilua. Keskity äitiyteen ja hyvinvointiin, älä niihin keksittyihin jenkkiksiin.

  • Iina Iina sanoo:

   Sinäpä sen sanoit, ”Oletat”. Eli sinä itse omassa päässäsi luot mielikuvia siitä, mitä mun päässä on mahdollisesti mahtanut liikkua, ja sitten luulet olevasi oikeassa vain näiden omien pohdintojesi perusteella.

   ” Oletan, että etsit juuri tämäntyyppisiä kommentteja buustataksesi itsetuntoasi, että kaikki kehuisivat kuinka nätti ja laiha olet. Se on kuitenkin tosi lapselista.” Kuulepas kun mä olen useaan otteeseen sanonut, että olen ihan tyytyväinen kroppaani, mutta se voisi olla parempikin, ja erityisesti haluan olla hyvässä kunnossa niin että tuntuu hyvältä, ja että jaksan paremmin. En voi laittaa totuudenmukaisia ennen-kuvia ilman että mun kroppa näkyy niissä kuvissa :D Miten se on mielestäsi kehujen kalastelua??? :D

   Mä käytin jenkkiksiä esimerkkinä siitä, mitä juuri en halua opettaa lapsilleni. En halua opettaa että itseään täytyy katsoa arvostelevasti peilin edessä ja puristella niitä kohtia mistä ei pidä. En tarkoittanut sillä että mulla itselläni olisi jenkkakahvat, ehkä se ei tullut tarpeeksi hyvin esille lauseesta, pahoittelut siitä.

   Mä ehdotan sulle myös itsetutkiskelua, koska ihminen joka on sinut itsensä kanssa ei ota noin kovasti nokkiinsa toisen postauksesta, ja vedä noin raivoisia johtopäätöksiä ilman mitään syytä. Tuntuu ikävältä että sulla on noin paha olla, tsemppiä!

   • Avatar Piina Maria sanoo:

    Sinähän se tässä taisit nokkiisi ottaa :) Minä kerroin vain oman näkemykseni postauksestsi. Kiitos kuitenkin, että julkaisit kommenttini. Noita positiivisia kommentteja kun on aika paljon suhteessa rakentaviin. Toivottavasti elämäntapamuutoksesi ruokavalio sisältää myös tarpeeksi energiaa, tarvitset sitä lihaksiesi rakennukseen. Jos todellakin haluat niitä.

    • Iina Iina sanoo:

     Pallon heittäminen toiselle on hyvä keino silloin kun itsellä ei ole enää argumentteja ;) Se että positiivisia kommentteja on paljon johtuu ihan siitä että niitä tulee paljon, suurin osa näkee postaukset niinkuin ne on tarkoitettu, eikä koeta etsiä negatiivisia piilomerkityksiä :)

     • Avatar Nimetön sanoo:

      siis mitä kettua nyt taas :D Okei, siis Iina on hoikka. Senkö pitäisi tehdä nyt autuaaksi, ei saa olla tyytymätön itseensä tai jos onkin tyytyväinen niin haluta parannuksia, liikunnasta tulee elämään niin paljon muutakin kuin se lihaksien kasvatus. Samoin ravitsevan, hyvän ruuan kanssa.
      Älä Iina välitä näistä katkerista mielensäpahoittajista, ei vaan pysty ymmärtämään miten kukaan voi ottaa tuolla tavalla nokkiinsa kun bloggaaja haluaa ruveta liikkumaan ja parantamaan elämäntapojaan. Oikeesti ihmiset, valoja päälle.

 9. Avatar fitness sanoo:

  Hienoa että otat itseäsi niskasta kiinni, tsemppiä siihen!! :) Tiedät varmaan itsekin että kyllä sinulla tulee hiukan paino putoamaan koska tuskin aineenvaihduntasi toimii samalla täysin samalla tavalla kuin 5krt/vko kuntoilevalla ihmisellä? Sanon tämän sillä että muista juoda vettä 2-3 litraa päivässä pitääksesi seb käynnissä.. Monikaan ei sitä tee ja ihmetellään miksi ei pissata!

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos! Mä en usko että mulla putoaa paino, sillä mun aineenvaihdunta on supernopea muutenkin. Voin sanoa että jos tästä vielä paino putoaa niin sitten on jo liian alhaiset lukemat. Siksi pidän huolen siitä että syön ja juon reippaasti terveellistä ja monipuolista ravintoa :) Juominen on tosiaan tärkeää!

 10. Avatar Sanna sanoo:

  Tsemppiä muutokseen! Kiva seurailla muiden treeni-innostusta samaan aikaan, kun toteuttaa omaansa :)

 11. Avatar Emilia sanoo:

  Tsemppiä koitokseen!! :) Olisitko voinut kertoa enemmän tästä 12 viikon treeniohjelmasta? Onko se joku maksullinen ja saisiko sitä itselle jostakin? Kiitos :)

 12. Avatar aada sanoo:

  Kiva kuulla tästä elämäntapamuutoksesta!:) itselleni ainakin liikunta tuo todella paljon lisäenergiaa päiviin. Ootko miettinyt kuntosalilla käyntiä/ryhmäliikuntoja? Hyvä myös,että kiinnität huomiota ruokavalioon ja sen riittävyyteen,sillä juoksu totisesti kuluttaa!

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos :)! Mäkin oon jo tässä parin viikon aikana taas muistanut miten hyvä fiilis siitä tulee! Tämä mun treeniohjelma sisältää treenejä jotka vastaavat kuntosalikäyntejä/ryhmäliikuntatunteja, mutta ovat mahdollisia toteuttaa kotona, mikä sopii mun aikataulutukseen paremmin :).

 13. Avatar Petra sanoo:

  Voih, olisin niiiin onnellinen jos mulla olisi noin littana vatsa kuin sulla!
  Ehkä vielä joskus..
  Mulla on ikuisuus projektina saada timmi ja lihaksikas kroppa, mutta hitaasti edetään…
  Tai no alkuunhan paino hujahtikin äkkiä alemmas, mutta onkin vaikeampaa kamppailla normipainon mitoissa, mutta olenkin sitä mieltä, että jos muutos tapahtuu tasaiseen rauhalliseen tahtiin, on siinä lopputuloksessa helpompi pysyä :)
  Mun ohje olisikin, että älä missään nimessä ota liikaa stressiä: silloin se kaikki alkaa tuntua pakkopullalle ja into lopahtaa. Joten jos joskus tuntuu, että hitto nyt ei vaan jaksa, niin sitten et tee, seuraavaan kertaan into onkin jo korkeammalla :)

  • Iina Iina sanoo:

   Sä olet varmasti oikeassa, että jos muutos tapahtuu rauhassa niin että on aikaa omaksua uudet elämäntavat, siitä on helpompaa tehdä pysyvä :) Kiitos paljon neuvosta, se on hyvä neuvo! Mä yritän innostuksissani muistaa sen ;)!

 14. Avatar Katja Marketta sanoo:

  Iina…….Mitkä jenkkikset? Sähän oot upea! =)

  • Iina Iina sanoo:

   Ilmaisin itseäni huonosti kun kaikilla särähti vaan jenkkikset korvaan :D En tarkoittanut että mulla itselläni olisi ne, vaan käytin jenkkisten puristelua esimekkinä asioista, joita en halua opettaa lapsilleni :D Mutta kiitos<3

 15. Avatar nenne sanoo:

  Moi. Sulla on kyl tosi siro kroppa, sähän voit kysyy neuvoa emilialta siinä on timmi mimmi! Itselläni urheilu on todella luonnollista, joskus tyttö mukana salilla. (: kyl se sieltä vielä luonnostaan tulee.

 16. Avatar nenne sanoo:

  Ps. Mikä on helsingissä sun mielestä paras kirpputori?

 17. Avatar Niina sanoo:

  Onnea koitokseen! Olet ihanan hoikka, joten painonpudotusta et ainakaan tarvitse. :) Itsellä vähän sama tilanne, kesä ”pilasi” jo hyvin alkaneen liikunnallisen elämän. Nyt säännölliset lenkit ja monipuolinen ruokavalio on taas otettu arkeen mukaan. Kunpa tämä jäisi elämäntavaksi. :)

  http://pikku-bambin.blogspot.fi/

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Painoa ei missään nimessä ole tarkoitus pudottaa, ainoastaan lisätä lihaksia ja kohottaa kuntoa! Tsemppiä sinullekin syksyyn, toivottavasti omaksutaan molemmat uusi terve elämäntapa :)!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.