Aamu on ihana

29.11.2014

Lauantaiaamu, mun lempparihetki viikosta. Herään lasten kanssa puoli yhdeksältä, laitellaan rauhassa pientä aamupalaa, katsotaan pikkukakkosta ja mä nautiskelen kahvia sohvalla lökäreissä. Ei ole kiire minnekään, ja kaksi päivää rentoa meininkiä, yhdessäoloa ja leikkiä lasten kanssa vielä edessä. Lauantaisin Otto nukkuu, pitkään. Lauantaisin mä en koskaan herätä Ottoa ellei ole ihan pakko, yleensä se herää puolenpäivän maissa, pirteänä kuin peipponen kunnollisten yöunien jälkeen.

Lauantaisin on aikaa tehdä kaikkea, mutta silti ei halua tupata päivää täyteen tekemistä, vaan ennemmin olla ja nauttia, ja tehdä muutamia kivoja asioita. Tänä lauantaina meidän resepti onnistuneeseen päivään on ainakin lasten mieleen. Ensin lähdetään puistoon, satoi kissoja tai koiria taivaalta tai ei. Sitten kävellään vähän kauemmas kauppaan, Lidliin, ostamaan lauantaiherkkuja. Tästä on tullut pieni perinne, ei osteta herkkuja normikauppareissulla perjantaina, vaan tehdään lauantaina muutaman kilsan lenkki erikseen herkkuostoksille.

P1010786x P1010788xKunhan kotiudutaan herkkuostoksilta, on vuorossa auki levitetty vuodesohva, Itse Ilkimys -leffa Viaplaysta ja lapsilla hyvä mieli, tai näin ainakin on suunnitelmissa! Lasten kanssa sitä ei koskaan voi satavarmasti ennustaa mitä tapahtuu, joskus lauantainakin voi kiukuttaa, houkutella barbieleikit leffaa enemmän, tai vaikka väsähtää kesken elokuvan. Mutta se ei onneksi haittaa. Tärkeintä on vapaus ottaa rennosti, ja tehdä mitä haluaa. Mä tosin veikkaan että neidit halkeavat innostuksesta kun edessä on pitkän leffan verran minioneita, tai minijoota, niinkuin kuopus sanoo.

P1010795x P1010808x P1010811xTänään mä halusin yllättää Oton herkkuaamiaisella, ja päätin tehdä kaikkia hänen lemppareitaan. Munakokkelia, pekonia, itsetehtyjä sämpylöitä ja hedelmiä, sekä tietenkin kuumaa kahvia. Löysin huipun sämpyläreseptin googletellessani, Mamma Rimpuilee -nimisestä blogista. Mä en saa onnistumaan perinteisiä hiiva&kohotus-sämpylöitä, mutta nämä olivat helpot, superherkulliset ja mikä parasta, valmiit vartissa. Kannattaa kokeilla!

Ihanaa ja rentoa lauantaipäivää kaikille<3


10 Responses to “Aamu on ihana”

 1. Umpsit sanoo:

  Kyllä, tuo sämpyläohje on ihan huippu! 🙂 Mekin tehtiin eilen pojan kanssa noita sämpylöitä, namnam!

 2. Boohoo sanoo:

  Juoko Otto ESsää? 😀

 3. Nimetön sanoo:

  Heippa! Oon lukenut jo kauan blogiasi, päädyin tänne YouTube-videoitesi kautta! Nyt täytyy kysyä sinulta, miten Zarassa voi valita lasten vaatteisiin (esim.paitoihin) koon? En löydä mistään kyseistä asiaa. Harmittaa, kun paljon olisi ihania vaatteita kummilapsille, mutta tilaaminen tyssää kun en osaa valita kokoa mistään.. 🙂 Kiitos paljon, jos vastaat.♥

  • Iina sanoo:

   Moikka! 🙂 Aika hauska että oot päätynyt Youtubesta tänne! 😀 Mutta tosiaan Zarassa koot on aika pieniä, Tiara käyttää Zaran kokoa 3-4v ja Zelda kokoa 24-36kk 🙂 (normikoot 98 & 92) Paidat saattaa joskus kutistua, niissä voi huoletta ottaa reilun koon! 🙂 Toivottavasti on apua!

 4. st.brigitten sanoo:

  Lauantaiaamut on parhaita <3 Meilläkin olis miehen vuoro nukkua pitkään, mutta aina se on kuudelta jo ylhäällä vetämässä hiihtokamppeita päälle haha

 5. Sara sanoo:

  Lauantai aamut on kyllä luksusta. Vaikka meidän jälkikasvu tuppaakin heräämään lähes tunti ennen pikku kakkosta (auts), on ihana fiilis kun voi vetää löysällä vaihteella koko aamun ja ajatella, että seuraavanakaan aamuna ei tarvitse kiirehtiä 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.