Joulu 2014 kuvina

26.12.2014

Tänä vuonna joulu oli juuri sellainen kuin olin haaveillutkin, eli ihan paras. Kukaan ei ollut kipeänä, mitä jännitin aattoaamuun asti. Kaikilla oli hyvä fiilis, ja herättiin pirteänä kinkun paistoon ja riisipuuronkeittoon puoli yhdeksän maissa. Lapsetkin nukkuivat vähän pidempään, ja heräilivät sopivasti riisipuurolle yhdeksän maissa. Aamiaisen jälkeen kokkailtiin vähän aikaa, ja lähdettiin sitten koko perhe yhdessä pulkkamäkeen purkamaan vähän joulujännitystä. Taas kävi niin että pulkkamäessä oli niin hauskaa että melkein missattiin Lumiukko telkkarista, mutta onneksi kerettiin juuri ja juuri kotiin kun vähän laitettiin tossua toisen eteen!

P1012124x P1012142x P1012161x P1012167x P1012181xLumiukon ja pulkkamäen jälkeen oli joulusaunan vuoro. Mä rakastan käydä keskellä päivää saunassa, se on jotenkin niin ihanaa ja rentoa. Zelda on myös ihan saunafani, mutta Tipa ei oikein tykkää. Laittauduttiin saunan jälkeen rauhassa, kun aamu oltiin menty verkkarilinjalla, ja sitten tehtiin viimeiset ruokavalmistelut ja kuorrutettiin kinkku, josta tuli paras kinkku tähän mennessä! Kolmas kerta toden sanoo, vai miten se meni?

P1012240x P1012244x P1012248xJouluruoka oli herkullista, ja tänä jouluna maistui jopa Tiarallekin. Zelda ei niin ruuasta välittänyt, mutta kinkku oli hänenkin mieleensä. Mä päädyin sitten tekemään peruslaatikoiden lisäksi bataatti-vuohenjuustolaatikkoa, joka ylitti kaikki odotukset! Se oli aivan täydellistä, ja sitä aion tästä eteenpäiin tehdä joka joulu. Bataatti ja vuohenjuusto sopivat yhteen tosi hyvin, ja laatikko oli ihanan pehmeän makuista.

P1012264x P1012269x P1012271x P1012275x P1012291xRuuan jälkeen lapset alkoivat olla aivan täpinöissään, kun odottivat joulupukkia niin kovasti. Meille piti tulla tänä vuonna joulupukki, mutta hän peruuttikin sitten vain pari päivää ennen jouluaattoa, jolloin ei lähialueen pukeilta löytynyt enää vapaita aikoja. Meidän piti sitten vähän improvisoida, ja päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että pukki oli jättänyt paketit meidän ulko-oven taakse kirjeen kanssa, ja hänellä oli kiireessä unohtunut jopa tonttulakki siihen lahjasäkkien päälle.

Lapset olivat aivan haltioissaan kirjeestä, ja tietenkin lahjoista, eivätkä tuntuneet olevan pettyneitä siitä että joulupukki ei ehtinytkään sisälle asti. Tiara painoi pukin unohtaman lakin päähänsä ja toimi hienosti lahjojenjakotonttuna meille, äidin pienellä avustuksella.

P1012297x P1012299x P1012306x P1012318xLahjoja availlessa saatiin kulumaan loppuilta, omat paketit avattiin Oton kanssa vasta juuri ennenkuin lapset menivät nukkumaan. Lapset olivat aivan onnessaan kaikista lahjoista, ja nämäkin kaksi päivää on kyllä saatu hyvin kulumaan uusien lelujen kanssa. Lelut ovat menneet iloisesti sekaisin jo, ja molemmat leikkivät yhdessä uusilla jutuilla sulassa sovussa, vaikka jännitin että tuleeko sitä perinteistä ”tämä on minun!” -taistelua.

Mä sain Otolta maailman ihanimman lahjakortin joululahjaksi, sitä lukiessa meinasi itku tulla. Sain kuin sainkin myös ne Marc by Marc Jacobsin korvikset, ja kaikkea muuta kivaa. Otto taisi olla ihan tyytyväinen myös omaan kelloonsa, GTA5-peliinsä ja Juha Vuorisen viimeiseen Juoppuhulluun, joka tosin on ollut mun luettavana tässä ihan ekaksi, kun Otto on keskittynyt pelaamaan. Pääsin itsekin jo testaamaan GTA:ta, ja mä jopa osasin vähän pelata!

P1012330x P1012335x P1012338x P1012342xIhana jouluaatto oli kyllä, ihan täydellinen! Tälläistä joulua mä kaipasin sen viime joulun sairastelurumban jälkeen. Nyt vietellään sitten ihan rauhassa vuoden viimeisiä päiviä, ja otetaan rennosti. Blogin kanssa aion ottaa rennommin myöskin kunnon joulukalenterirutistuksen jälkeen, mutta en mä täydessä hiljaisuudessa aio olla! Vierasbloggaan myös Oton kanssa sinne Kaksplussan puolelle vielä ainakin yhden tekstin, jonka linkkaan blogin fb-sivuille.

Meillä jatkuu lasten mentyä nukkumaan tänään Oton ideoima ”Iinansivistämismaratoni”  eli toisinsanoen Star Wars -elokuvien katselu. Ennen eilistä en ollut nähnyt yhtäkään, ja tämä on Oton mielestä järkyttävä aukko sivistyksessä, hahha! Nyt olen siis nähnyt jo yhden, tänään sitten seuraava kehiin.

Rauhallista ja ihanaa Tapaninpäivän iltaa ja viikonloppua kaikille!

Miten teillä sujui joulunvietto? Kuuluuko teidän jouluperinteisiin joulusauna päivällä vai illalla? Mikä on teidän lemppari jouluruoka?


25 Responses to “Joulu 2014 kuvina”

 1. marika.t sanoo:

  Meillä joulu meni perinteisellä tavalla, siitä 36v jo kokemusta ;) Vanhempien luona olimme miesystäväni sekä siskoni miehensä kanssa. Aamu alkoi riisipuurolla, päivällä haimme 100v mummoni meille jouluksi. Puoli 4 maissa kävimme saunassa ja söimme perinteisiä jouluruokia 5 aikaan. Ilta meni lahjojen parissa, juoden välillä kahvia jouluisten äidin leipomien leivonnaisten kera. Otimme myös muutamat terästetyt glögit. Lapsia ei meillä sisaruksilla ole ja minäkin alan olemaan kohta liian vanha ;) Varmasti ne lapsukaiset toisivat erilaista sisältöä jouluun. Kinkku, peruna ja lanttulaatikot ovat ehkä mieleisimmät + itse tehty italiansalaatti.

  • Iina sanoo:

   Oi ihanalta kuulostaa teidän joulu, rauhalliselta ja lämpimältä :)! Kyllähän ne lapset tuo erilaista sisältöä jouluun, kun ovat niin innoissaan ja tulee itsekin touhotettua enemmän :D Mutta varmasti aikuisten joulukin on ihana :)! Ja ei se 36 nyt mikään vanha ole, jos vielä lapsia toivoo! :) Ihanaa uutta vuotta <3

 2. Mira sanoo:

  Todella ihania kuvia! Meilläkin oli ihana aatto, mutta harmittaa kun ei ole hyvää kameraa, eikä saa tallennettua sitä joulun tunnelmaa kuville :( itsekin kun bloggaan, niin olisi kivempaa jakaa juuri näin hyvänlaatuisia kuvia kuin teillä :) meillä käytiin myös päivällä saunassa.

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia hurjan paljon<3 :) Mulla on tämä Olympus nyt lainassa ja se kyllä pelasti paljon, ei pysty oma järkkäri tälläiseen! :D Muakin harmittaa kun pitää kohta luopua tästä! Päiväsauna on parasta! Ihanaa uutta vuotta sinne<3

 3. Nannu sanoo:

  Kivasti menny teillä joulu! :) Meillä otettiin paremman puoliskon kanssa erittäin rennosti joulu. Vaik sukulaisis kävästiikin, niin on ollu ihanaa vaa nukkua piiiiitkään ja kölliä sohvalla :)
  Mulla on ollu aukko sivistyksessä se, että en ole katsonu Taru Sormusten Herrasta leffoi ikinä alusta loppuun ilman, että oisin nukahtanu välissä. Katsottiimpa nekin sitten ja pidennettyinä versioina! :D
  Jos oisin ollut äiteen luona jouluna, ois ollu joulusauna puoliltapäivin. Lemppari ruoka on porkkanaloota ja kinkku kera sinapin! :)

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia paljon<3 :) Teidän joulu kuulostaa ihanalta! :) Ja mulla on sama aukko sivistyksessä myös, ne on vaan ollut niiiiin tylsiä ne Taru Sormusten Herrasta -leffat että en pysy hereillä :DD Ihanaa uutta vuotta!

 4. ... sanoo:

  Pakko ihan mielenkiinnosta kysyä: mikä sai sinut siirtymään Indiedaysin riveihin? ID-portaalista on varmaan kaikista suomalaisista blogiportaaleista kuulunut kaikein eniten ikäviä juttuja.

  • Iina sanoo:

   Mulla on Indiedaysilla monta ystävää bloggaamassa, ja kuullut pelkkää hyvää! Lisäksi olen itse erilaisissa tapahtumissa tutustunut ID:n tiimiin ja kaikki ovat ihan huippuja tyyppejä. Mä uskon enemmän omaan kokemukseen kuin ikäviin huhuihin :)

 5. Piitu sanoo:

  Haha hyvä että joku muukin on ihan kujalla Star Wars-jutuista, mä luulin eiliseen asti että Obi-Wan Kenobi on afrikkalainen pikajuoksija…. :D

 6. jutspe sanoo:

  Oliko sinun äiti teidän luona joulun?

 7. st.brigitten sanoo:

  Ihania kuvia <3 Meillä meni ihan tavallisesti. Joulusauna täälläkin ehdottomasti päivällä/aamupäivällä, jonka jälkeen laittaudutaan näteiksi (mikä omalla kohdallani jäi kyllä tänä vuonna, kun ei ehtinyt). Lempparijouluruokaa on kyllä niin vaikea sanoa…bataattilaatikko tai kinkku se taitaa olla :)

 8. Nami sanoo:

  Näyttipä teidän joulu mukavalta :) Eikö sun äiti ollut teillä joulunvietossa?

  Mä rakastan jouluruokaa yli kaiken, voisin syödä sitä monta viikkoa kyllästymättä :D

  Tämä seuraava kysymys ei liity aiheeseen mutta millä värillä sun hiukset on värjätty? En tiedä muistatko yhtään sävyä mitä noihin laitettiin, itse kun halusisin hiuksista juurikin tuon väriset :)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Oli äiti kyllä meillä! :) Jouluruoka on ihanaa, mut mä kyllästyn kyllä siihenkin :D haha :D En ollenkaan muista kyllä nyt hiusten sävyjä, mutta ainakin jotain helmiäistä ja toffeeta ja ja jotain kylmää ruskeaa joka muuttui mun juurissa silti punertavaksi :D

 9. Elisabet sanoo:

  Me vietettiin joulua mun vanhempien luona. Viime jouluna oltiin oman pienen perheen kesken ja oli kyllä nyt ihanaa viettää joulua hieman isommallakin porukalla. :) Kyllä se kinkku on vaan niin namia, että pakko sanoa se lemppariksi! Maistui meidänkin taaperolle parhaiten. :D

 10. Linkku sanoo:

  Voi kun teidän joulu kuulostaa kivalta! Hieno homma että kaikki sujui hyvin :)

  Meillä ei itseasiassa ole pitkään aikaan ollut joulusaunaperinnettä mutta tänä vuonna päätettiin elvyttää se uudelleen :) aamusta jo käytiin, oli kyllä mukavaa!

  Aika hyvin muuten handlasitte tuon pukin puuttumisen! :D

 11. Tinkerbell sanoo:

  Tuleeko blogiin bataatti-vuohenjuustolaatikko resepti? :)

 12. Jelena sanoo:

  Oi, nyt mä tartun ehdottomasti tohon Star Warsii! Mä en oo nähnyt niitä myöskään ja mun avomies on sitä mieltä, et se on ihan järkyttävä aukko mun sivistyksessä. Eilen sitten mentiin miehen siskolle katsomaan niitä, kun hän oli ostanut koko leffasarjan. Eka oli ihan ok ja jaksoin valvoo, mutta toisessa nukahdin siinä tärkeimmän sodan kohalla. Ei mies kyllä arvostanut yhtään, mutta sen verran tajuissani olin, että kuuntelin leffaa ja muita ja välillä kurkkasin telkkariin päin, joten selvisin lopputenttauksesta nii ei tartte kattoo sitä uudelleen :D

  • Iina sanoo:

   Haahahhaha :DD Mä niiiiiiin samaistun suhun, siis en kestä!! :D Mä nukahtelin molempien aikana, ei olla päästy vielä siihen kutoseen (eli kolmantena ilmestyneeseen) eli neljä ois vielä jäljellä :DD

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.