Talvipäivän lumoissa

29.12.2014

Eilinen sunnuntai oli kyllä ihan kymppiplus. Vaikka olen jouluihminen henkeen ja vereen, oli eilinen sunnuntai varmaan viime viikon ihanin ja paras päivä. Oton täti tuli meille kylään suomenlapinkoira Poppyn kanssa, ja lähdettiin koko porukalla mun äiti mukaanlukien ulos metsälenkille kirpsakkaan pakkassäähän. Tiara sai taluttaa Poppya rauhallisella metsätiellä, ja otettiin pulkka mukaan ja tytöt istuivat vuorotellen sen kyydissä, ja pääsivät laskemaa mäkeäkin.

P1012536Poppy on ihanan rauhallinen ja suloinen koira, ja tytöt olivat aivan haltioissaan siitä! Niin oltiin kyllä minä ja Ottokin, ja kyllä nousi ihan hurja ikävä omaa koiraa kohtaan. Siitä on nyt neljä kuukautta kun Mörkö-koira menehtyi, ja ikävä on edelleen suuri meillä kaikilla. Vaikka suru ei ole enää mikään jokapäiväinen juttu, niin välillä ikävä on silti tosi kova. Poppyn kanssa hengailu nosti hetkeksi taas ikävän tunteet mulla pintaan, vaikka olenkin kokenut päässeeni surussa eteenpäin, mutta enemmän kuitenkin olin vaan maailman onnellisin kun sain nauttia ihanan koirakaverin seurasta.

P1012544x P1012558x P1012564xMeillä kaikilla myös järjetön koirakuume nousi jälleen kerran pintaan. Taidetaan olla pikkuhiljaa siinä pisteessä, ettei keksitä enää yhtäkään syytä, miksi koiraa ei voisi tai kannattaisi ottaa, niin kauan tätä on nostettu keskustelussa esille ja mietitty ja vatvottu joka kantilta. Kyllä me vielä odotellaan, ainakaan meidän perheessä koiran hankkiminen ei mene niin että päätetään että otetaan koira, ja sitten otetaan vaan joku. Mutta ehkä jo lähitulevaisuudessa, parin vuoden sisään, meillä saattaa olla omakin karvainen kaveri täällä. Kunhan ajankohta on oikea ja kaikki loksahtaa kohdalleen.

P1012573xP1012565xSelvästi tytöt eivät olleet unohtaneet kumpikaan, miten koiria kohdellaan, kun molemmat osasivat niin kauniisti silittää ja antoivat Poppyn myös olla ihan rauhassa vaan. Poppy taisi vähän ihastua Ottoon, kun se niin rentona makoili Oton kainalossa lattialla rapsuteltavana. Ulkoilun lisäksi me rakennettiin legoilla lattiasta kattoon asti torni ja hengattiin vaan täällä sisällä juomassa kaakaota ja syömässä korvapuusteja. Ihana ihana sunnuntai siis.

P1012574x P1012584x P1012590xNyt on sitten meneillään vuoden viimeiset kolme päivää, ihan hullua! Vastahan sitä oli viime uusivuosi, ja jännitin kuinka häihin oli enää reilu kuukausi. Kohta me ollaan oltu kokonainen vuosi naimisissa! Mä tulen kirjoittamaan ennen uuttavuotta vielä vuosikatsauksen, koska jokavuotinen perinne on jokavuotinen perinne. Se on myös helppo tapa sitten kaikille uudemmillekin lukijoille päästä sisään juttuihin, toivottavasti muuton myötä myös joku uusi tyyppi sieltä ruutujen takaa eksyy mukaan lukemaan! Käyn läpi myös kommentit ja viestit joita on päässyt kertymään, ja vastaan niihin ennen vuoden loppua, sekä julkaisen viimeisten arvontojen voittajat.

Mukavaa vuoden viimeistä maanantaipäivää kaikille <3


38 Responses to “Talvipäivän lumoissa”

 1. noora sanoo:

  Oih, lappalaiskoirat on ihania! <3 Meillä on 9 kk ikäinen lapinporokoira :) hauska poika on, joskin varsin rasavilli kakara :D Koittakaa kestää koirakuumeen kanssa, kokemuksesta tiedän, että sen kanssa eläminen on välillä vähän raastavaa, kun tekisi NIIN paljon mieli saada koira nythetisamantien. :D

 2. En kestä näitä kuvia ♥ Toi teidän eka perhekuvakin, *sydänsimmut* !!

 3. mira sanoo:

  Tosi ihania kuvia :)

 4. Nami sanoo:

  Sä olet kyllä niin uskomattoman kaunis Iina! :) Ootteko miettinyt minkä rotuisen koiran haluaisitte? Pienen vsi ison? :)

 5. emmi sanoo:

  Pentukuume on kamalin sairaus ikinä! Se ei helpota ennenkuin on se oma puppelo kainalossa. Itellä on neljä Springerspanielia ja pentukuumetta pukkaa. Ei vaan mitenkään pysty ottamaan viidettä enää tähän, kun neljän kanssa on kädet täynnä ja nuorinkin on vasta 2vee. Täytyy odotella, että lauma tuolta vanhemmasta päästä ensin harvenee…

  Ihana perhepotretti teistä! <3

 6. Emppu sanoo:

  Täytyy nyt ihan tulla kommentoimaan kun katoin tota teidän perhekuvaa instassakin; sulla on yks kauneimmista hymyistä mitä oon koskaan nähnyt!! Siis en ehkä edes kestä tätä, ihastelen sitä täällä sellaisena sydänsilmä emojin näköisenä:D ai että! Ihanan ja lämpimän oloinen perhe teillä muutenkin!:)

 7. Amanda sanoo:

  Ihania kuvia! Kannatan koiraa! :D Munkin suru oman menetyksestä alkaa hiljalleen hellittää, vaikka edelleen iltaisin alkaa itkettää, kun tulee se hiljentymisen aika. Meille on myös tulossa uusi koira puolen vuoden sisään, mikäli kaikki menee hyvin. Varaus on jo tehty, vuoden alussa tehdään astutus ja sitten pidetään peukkuja pystyssä, että ensinnäkin raskaus onnistuisi, pennut olisivat terveitä ja niitä olisi niin paljon, että meille riittäisi yksi poika (varauksia oli jo tehty ennen meitä)!

 8. st.brigitten sanoo:

  Mä en oo koskaan ollut eläinihmisiä (allergiat vaikuttanee asiaan) ja koiriakin pelkään :D Aivan ihania kuvia taas ja voi noi sun ripset <3 Ihana perhe!

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos ihana, ja niin on ihana perhe teilläkin<3 Mäkin oon kissoille allerginen enkä niistä kauheasti pidäkään, mutta koirat on aina olleet mulle tärkeitä <3

 9. Vivian sanoo:

  Ihania kuvia! :) Varsinkin tuo perhekuva on niin suloinen että! <3 Todella onnistunut myös tuo neljänneksi alimmaisena oleva siun kuva, hieno on.

 10. Susu sanoo:

  Olipas ihania kuvia jälleen postaus täynnä! :) Meiltä löytyy kotoa kolmekin suomenlapinkoiraa, ja voi että siinä on kyllä niin ihana perhekoira kun vaan olla ja voi! Alkuvuodesta on meille tulossa jälleen pentujakin, toivottavasti siitä yksi jäisi vielä joukkomme jatkoksi :)

  Kaikkea hyvää sinne <3

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon <3 Oi suomenlapinkoirat ovat kyllä aivan ihania, ja voi että, no toivottavasti saatte uuden pennun<3 :) Kaikkea hyvää sinnekin ja ihanaa uutta vuotta!

 11. Nelli sanoo:

  Ihanan hyväntuulisia kuvia :)
  Otolla on muuten kaksoisolento- Blue Mountain Staten Alex Moran on videolla kuin ilmetty Otto!

 12. hennaerika sanoo:

  Nyt on pakko tulla sanomaan, vaikka ei aiheeseen liitykkään! :D Mainitsit silloin viimeisimmässä #justnyt postauksessa, että kaikki hyvät sarjat (kuten SUITS) on katottu loppuun, ootteko huomannu, että suitsin 3. kausi on tullu netflixiin viimeviikolla? ;) ja ihanan talvisia kuvia teidän perheestä! <3

 13. Marika sanoo:

  Aivan ihastuttavia kuvia tytöistä koiran kanssa! Ja sulle sopii tuollainen juuresta vähän tummempi tukka älyttömän hyvin, tuo kasvoille väriä ja ilmettä!

  Suosittelen ehdottomasti koiran hankkimista, vaikka siinä on hoidettavaa ja huolta niin se kyllä ehdottomasti antaa enemmän kuin ottaa, oma lapsuuteni olisi ollut hyvin paljon yksinäisempi ja erilaisempi jos ei olisi ollut hauvaa lohduttamassa, turvana, kaverina ja lenkittäjänä. :)

 14. Olivia sanoo:

  Toisiksialimmassa kuvassa Zeldan vekkuli ilme, ihana! :’D Ja aivan ihana tuo perhekuvakin! Ja Otolle sopii lasit erittäin hyvin. :) Kylläpäs mä nyt kehun. xD

 15. laura sanoo:

  Pakko tulla jakaa tänne mun viime öinen uneni! Olin jossain päin Helsinkiä ja törmäsin teidän perheeseen, sit alettiin siitä jostain syystä juttelemaan kaikkea ja teidän perhe oli tosi sympaattinen ja lämmin, eikä yhtään semmonen ylimielinen ja v*ttumainen. Teidän tytötkin käyttäyty tosi nätisti ja oli ihanan sympaattisia, Tiara höpötteli tosi paljon siinä unessa :D Jotenkin jännä koska aina oon miettiny ku oon postauksia lukenu, että vitsi kun teidän perhe vaikuttaa just niin symppikseltä!

  Jos vaan ois unikirja niin selvittäisin, että mitähä toi uni tarkottaa :’D Toivottavasti jotain hyvää!

  Ihanaa uutta vuotta myös teidän koko perheelle :-)

 16. Sara sanoo:

  Mulla on myös pikkiriikkisen verran koirakuume, mutta kotoolta löytyy jo kaksi kissaa joten eiköhän tämä jää tähän :D
  Hymähdin aavistuksen kun luin ton sun kuinka vuosi sitten jännitit uuden vuoden tienoilla, että häihin enää reilu kuukausi. Mä tajusin ja jännitän just, että kohta meidän häihin on enää kolme kuukautta o.O :D

 17. Henna sanoo:

  Ihana takki <3 Mistä se on? :)

 18. Tiina sanoo:

  Vau, näytät todella upealta näissä kuvissa! Aivan ihanat nuo ripset! :)

 19. Iri sanoo:

  Hei, onkohan nuo arvonnat jo suoritettu? Ja mistä näkee voittajat o_O en äkkiseltään puhelimella löydä, jotenkin kokko muutenkin tämä kideblogit käyttää mun luurilla kun näkymä ei zoomaudu kännykän ruudun mukaan ja tekstitkin pitää lukea siirtelemällä näkymää vasemmalta oikealle jatkuvasti.. Vaan jospa uudessa portaalissa toimisi paremmin :)

  • Iina sanoo:

   Arvonnat on suoritettu, ja kuten jokaisessa joulukalenteriarvontapostauksessa luki osallistumisohjeissa, voittajat on julkaistu postausten lopussa arvonta-aikojen päättymisen jälkeen, ja voittajille lähetetty sähköpostia :) Uudessa osoitteessa toimii mobiiliversio, ja toivon jatkossa kommentointia sinne, koska tätä osoitetta en enää käytä :)! Mukavaa kevättä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.