Aamuinen pyöräilyretki

24.04.2015

Parin viikon takaisella lapsimessuvierailulla saimme Polkupedilta Zeldalle samanlaisen Puky-potkupyörän kuin siskollaan, mutta pienemmässä M-koossa ja makeassa tiikeriraidallisessa keltaisessa värissä. Itse pyöristä löytyy enemmän infoa tästä aiemmasta postauksesta, jos Puky ei ole vielä tuttu. Meidän tytöt ovat aivan ihastuneita pyöriinsä, ja onhan noi kyllä aika siistit meidän vanhempienkin mielestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onni on että ihan meidän kodin lähellä on rauhallinen ranta-alue jossa ei kulje autoja ollenkaan, ja jonne uskaltaa päästää lapset harjoittelemaan potkupyöräilyä ihan rauhassa. Jo useammin potkupyöräilyä harjoittelemaan ehtinyt isosisko viilettää menemään hurjaa vauhtia kuin vanha tekijä, mutta pienempikin tulee jo perässä. M-kokoinen pyörä on tarkoitettu 2-vuotiaasta alkaen, ja se on Zeldalle juuri sopivan kokoinen nyt. Penkkiä ja tankoa saa onneksi nostettua sitten kun pituutta tulee lisää.

Zeldalla kesti hetki hiffata että siinä penkillä kuuluu istua, eikä vaan kävellä eteenpäin pyörä jalkojen välissä. Mutta aika nopeasti hän sen sitten tajusi, ja etenee jo ihan oikealla tekniikalla, vaikkakin vielä aika rauhallista vauhtia. Onneksi ei ole mikään kiire. Luulen että se nopeuskin sieltä tulee pikkuhiljaa kun tekniikka on jo hallussa, niin kävi Tiarallekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zelda ihanasti sanoi että ”Äiti mua jännittää!” kun lähdettiin ensimmäistä kertaa kokeilemaan potkupyörää. Pieni jännitys ja päättäväinen ilme sulivat nopeasti leveäksi hymyksi kun hän huomasi että osaa aivan itse. Onko mitään ihanampaa kuin lapsen onnistumisen ilo? Suloista oli myös kuinka isompi kannusti pienempäänsä, ”Kyllä sinä osaat! Hyvä Zelda!”.

Uskon että me tullaan viettämään ihania pyöräilyhetkiä ja -retkiä tämän kevään ja kesän aikana. Kunhan jäätelökiskat avautuvat, me suunnataan ehdottomasti ainakin merenrantaan jätskille niin että tytöt saavat itse pyöräillä sinne. Voi että tuli jotenkin niin kesäfiilis, tuo aurinko, pikkuhiljaa vihertyvät ja kukkimaan alkavat kevään ensimmäiset kasvit, lasten iloinen nauru ja kevään tuoksu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puky-pyörät saatu Polkupedilta. Molempien makeat mattaväriset kypärät Stadiumin Warp-merkkiä ja koko XS.

Oli ihana viettää aamu rauhassa upeassa auringonpaisteessa hengähtäen ennen viikonlopun menoja. Tänään suuntaan illaksi Porvoon Taidetehtaalle Bubbles -shoppailutapahtumaan Emilian kanssa tekemään pikastailauksia ja vetämään vip-iltaa Vero Modassa. Jos liikutte Porvoossa niin tervetuloa moikkaamaan, olisi ihan huippua tavata muutama kasvo ruudun takaa kun ensimmäistä kertaa siellä päin pyörin! Bubblesissa on tarjouksia ja kaikenlaista kivaa niin lapsille kuin aikuisillekin, tarkempi ohjelma löytyy täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomenna onkin sitten edessä Indiedays Inspiration Day, ja illalla Blog Awardsit. Tästä taitaa tulla aika huikea viikonloppu! Sunnuntain suunnitelmana on ladata akkuja kotona lasten kanssa, ja avata grillikausi. Jääkaappi on jo pullollaan grilliherkkuja, ja täällä melkein kuola valuu mutta vielä pitää pari päivää odotella.

Aivan ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille <3


16 Responses to “Aamuinen pyöräilyretki”

 1. Maria sanoo:

  zeldalla taas uudet välikausivaatteet? 🙂

 2. Voi miten ihania potkupyöräilijöitä! Miten lapset onnistuu ohjaamaan pyöriä? meillä tahtoo A:n kanssa olla ongelmia perinteisen pyörän kanssa. Toisaalta kun lapsi keskittyy polkimiin, niin ohjaaminen voi senkin vuoksi unohtua. 🙂 Ihanaa ja jännittävää viikonloppua!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitoksia <3 Ohjaaminen onnistuu molemmilla ihan ok, Tiaralla ei mitään ongelmaa kääntymisten ja jarrutusten kanssa vaikka vauhti on välillä hurja. Zeldalla taas on vielä niin rauhallinen vauhti että ei kauheasti tarvitse ohjailla 😀 Tavallinen pyörä kyllä varmasti on vaikeampi hallita kun pitää keskittyä polkemiseen siinä samalla, hienoa jos A kuitenkin jo harjoittelee innokkaasti, varmasti pian onnistuu ohjaaminenkin ihan suit sait! 🙂 Kiitos paljon ja ihanaa vappuviikkoa teille<3

 3. Apua mä en kestä miten suloisia pikku pyöräilijöitä! IHANAT <3 🙂

 4. lillamy sanoo:

  Oi että miten ihania lapset ovat pyöriensä kanssa! Voin kuvitella sen riemun, mikä molemmilla on potkutellessa 🙂 Zeldakin on jo niin iso tyttö että huhhuh 😀

 5. Juulia sanoo:

  Söpöt pyöräilijät <3 Ja aivan ihanan värinen tuo Zeldan kypärä!

 6. Tiia sanoo:

  Niin söpöjä <3 Ja ihan mahtava idea noi potkupyörät, täytyy laittaa korvan taakse siihen asti että itse saa lapsia! 😀

 7. Maria sanoo:

  Hei mä en todellakaan pahalla kysynyt että onko uudet välikausivaatteet. Kunhan vaan kysyin, kun hoksasin ja muistin että vasta zeldalle se puku hankittiin enkä tiennyt että tämä on Tiaran vanha. eikä siinäkään mitään vikaa vaikka olisikin uudet!!! Itse olen pop fani ja siksi pisti silmään ja tätä blogia luenkin suurimmaksi osaksi siksi kun vaatteet kiinnostaa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Joo ei siinä mitään, ei kaikkea voi tietää! 😀 Pop on kyllä ihana, ja musta on kiva että heidän vk-vaatteet säilyy niin hyvänä että joku voi luulla toisen vanhaa ihan uudeksi, sehän on vain plussaa 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.