Maalilla uutta ilmettä olkkariin

27.03.2016

Olen mukana Indiedaysin ja Tikkurilan kampanjassa, jonka ansiosta pääsin piristämään meidän vitivalkoisia seiniä maalilla ja luomaan uutta kodikkaampaa ilmettä kotiin. Ihan ekaksi ennenkuin pääsen kertomaan enemmän muutoksesta, mun on pakko huikata teille Instagramissa käynnissä olevasta Tikkurilan huikeasta kisasta, jonka palkintona on 200 euron lahjakortti voittajan valitsemaan sisustusliikkeeseen. Ihan huikea palkinto, kelpaisi ainakin mulle niin pääsisi taas ainakin yhden sisustusunelman lähemmäksi haaveiden kotia.

Kilpailu on siis käynnissä 4.4. asti instagramissa, ja kilpailuun osallistuaksesi sinun tulee toimia näin: Ota kuva kotisi tärkeimmästä sisustusväristä. Jos se on siis vaikka pinkki seinä, niin kuvaa se, tai jos koti on kauttaaltaan musta, tuo se esille. Lisää kuva instagramiin ja käytä hashtagia #colornow2016 sekä @tikkurila_suomi ja olet mukana kisassa! Palkintona on tosiaan 200 euron lahjakortti voittajan itse valitsemaan sisustusliikkeeseen.

Isoimman muutoksen koki meidän olkkari, joka maalattiin Tikkurilan Color Now 2016 -Trendivärioppaan sävyllä nimeltä Laasti (X487). Laasti on nimensä mukaisesti harmaa, sellainen betoninen, juuri sellainen josta me tykätään. Varmasti maalaamisen jälkeen myöskin meidän kodin tärkein värisävy! Betonia on tarkoitus tuoda sisustukseen enemmän muutenkin, sillä olen ihastunut betonisiin sisustusesineisiin viime aikoina.

Ennen:

Värin valinta Color Now Trendivärioppaasta oli helppoa, sillä värit oli ryhmitelty kivasti erilaisiin kategorioihin ja oli mielenkiintoista lukea siitä mikä on pinnalla juuri nyt. Oli myös mukavaa että trendivärien mukana oli värisävyjä meille jotka tykkäävät pysyä pinnalla, mutta haluavat silti jotain ajatonta ja kestävää. Kannattaa käydä kurkkimassa opasta jos maalailu innostaa, ja jos tuntuu että valinnanvaraa on muuten niin liikaa ettei osaa päättää. Värioppaan avulla me saatiin päätettyä maalit kolmeen eri kohteeseen tunnissa, mikä on musta tosi hyvin.

Itse maalausprojekti oli todella iisi. Pyyhittiin seinä laimennetulla maalipesulla, ja suojattiin listat, katto, lattia ja pistorasiat. Sitten vaan keskityttiin maalaukseen. Maalattiin olkkarin seinä kahteen kertaan täyshimmeällä Harmony-maalilla, ja lopputuloksesta tuli tasainen ja kaunis. Me haluttiin täyshimmeä ja hillitty maali, sillä seinä on telkkarin takana ja ei ole kivaa jos siellä on jotain mikä häiritsee silmää kun yrittää seurata ohjelmaa. Tarkemmat työohjeet meidän maalausprojektiin löytyvät Tikkurilan sivuilta.

Ekan maalikerroksen jälkeen käytiin Itiksessä pyörähtämässä, ja kotiin tullessa vedettiin toinen kerros päälle. Koko projektiin kului pari hassua tuntia (+ kuivumisaika välissä), mutta siis ei ollut mikään kokopäiväprojekti eikä aktiivista toimimisaikaa ollut juurikaan. Mulle maalaaminen on tuttu juttu, äidin kanssa aina maalattiin seinät jos muutettiin uuteen kotiin mun lapsuudessa. Ehkä siksi mun oli helppo lähestyä sitä, enkä ajatellut sen olevan vaikeaa sillä tiedän ettei se ole.

Mitäs tykkäätte muutoksesta? Meiltä löytyy uutta ilmettä myös lastenhuoneesta, sekä pian keittiöstä. Lastenhuoneeseen maalattiin Pirtelö-sävyinen liitutaulubatman, ja keittiössä maalataan pöytä ja tuolit vielä kunhan ehditään. Niistä siis lisää myöhemmin!

Muistakaa ihmeessä osallistua instakisaan ja ihanaa sunnuntaita kaikille <3


No Responses to “Maalilla uutta ilmettä olkkariin”

 1. Laura sanoo:

  oi vitsi mikä muutos!! näyttää upeelta <3

 2. Ansku sanoo:

  Näyttää hyvältä. Just mietin et kuinkahan kauan vei jos kahdesti maalasi mut siinähän se vastaus tuli. Kiva kuulla et maalit kuivuvatkin nykyään noin nopsaan eikä tartte päivätolkulla kuluttaa aikaa projektiin.

 3. Nipsu sanoo:

  Hyvältä näyttää! Hillitty, mutta tuo kuitenkin vähän väriä ja eloa huoneeseen 🙂 Mutta tuo on teillä ilmeisesti vuokra-asunto, niin mitenkäs sen fiksaus…? Onnistuiko ihan tuosta noin vaan vai pitikö kysyä lupa? Harvemmin olen kuullut, että vuokrakämpää pystyy / saa remppailla…

 4. Maalari sanoo:

  Hieno lopputulos, tasainen jne. Ainoa mikä itseä häiritsee on ettei katon ja seinän sekä maalatun seinän ja valkoisen seinän väliin ole jätetty valorajaa.. Mutta sehän on tietysti makuasia jätetäänkö se vai ei mutta yleensä se jätetään. Väri sopii hienosti teidän olohuoneen sisustukseen, nappivalinta! 🙂 mukavaa pääsiäisen aikaa koko poppoolle!

 5. Tanja sanoo:

  Tosi hyvännäköistä, vautsi!

 6. Erika sanoo:

  Tuo kyllä teki mukavan ilmeen teidän olkkariin! 🙂 meillä taitaa olla yhdenhuoneen päätyseinä juuri tuota samaa väriä ja se on kyllä ihana ja olen kyllä niin tyytyväinen siihen valintaan!

 7. Kia sanoo:

  Upea! Tuo on se juttu, mikä mun mielestä teidän olkkarista juuri puuttuikin! Hieno

 8. Hannaiid sanoo:

  Meillä on just kodin pintaremppa menossa. Harmi kun ei oo tollanen teipataan ja sitten maalataan projekti. Tapettien repiminen on kyllä hirveää betoniseinästä. Lisäksi pitäisi listast vaihtaa ja tasoittaa seinä.
  Seinän sävystä tykkään ja voisin kuvitella omaankin kotiin juuri tuon tyylistä.

 9. Annika sanoo:

  Iina, haluan vaan sanoa että vaikutat upealta ihmiseltä ja sun blogi tuo valoa monen ihmisen päiviin! Älä ikinä muutu<3

 10. Kati sanoo:

  Tosi mahtava lopputulos!! Voi kun saatais itekin maalata näitä vuokra-asunnon valkosia seiniä.

 11. Yksin meikäläisen tärkeimmistä, opituista läksyistä maalarikoussa oli ehdottomasti se, että myös valkoinen on hyvin kaunis väri. Opin arvostamaan valkoista ihan eri tavalla. Mutta tuollainen yksi tehosteseinä tuo aivan uskomatonta eloa sen valkoisen rinnalle. Ja maalaaminen on todella helppo, pitkäaikainen tapa piristää ja raikastaa kodin ilmettä. Onneksi on olemassa noita oppaita, jotka auttavat maalin valitsemisessa. Jos värin nimittäin valitsee väärin, voi lopputulos olla tosi ahdistava sen sijaan, että se rauhoittaisi tai piristäisi.

 12. Ansku sanoo:

  Vautsit, kylläpäs noinkin pieni väriero tuo ihan erilaisen ilmeen, tykkään :D! Olen tykännyt teidän olkkarista mutta nyt se on vielä kotoisamman ja lämpimämmän näköinen.

 13. Katriina sanoo:

  Moikka pitkästä aikaa! 🙂
  Paitsi, että maali näyttää upealta, niin näyttää maalaajakin 🙂
  Ihanaa, kun kevät on täällä, ja saa taas alkaa pukeutua kevyemmin!
  Olisi kiva lukea sun tulevasta kevään/kesän pukeutumisesta, mitä on hankintalistalla ja mitä jo löytyy 🙂

 14. Maalari sanoo:

  Valoraja on n 1cm raja joka jätetään katon ja seinän väliin, katon värillä. Ja tehosteseiniä maalatessa myös maalattavan seinän ja valkoisen seinän väliin eli ns kehys juurikin mitä joku täällä sanoikin.

 15. Liisa sanoo:

  Hei,
  Lopputulos näyttää hienolle ja otan mallia myös omaan tulevaan kotiin tästä! Kiinnostaisi myös tietää, mistä on tuo tv-taso ostettu? 🙂

 16. Tosi hieno lopputulos! Maalaamalla saa kyllä mukavasti uutta ilmettä asuntoon 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.