Vegaaninen ja gluteeniton suklaakakku

16.06.2016

Mä olen opetellut ihan uudenlaista ruuanlaittoa nyt esikoisen uuden ruokavalion myötä, ja yhtä itsetehtyä herkkuakin ollaan jo keretty testaamaan eli vegaanista (maidotonta) ja gluteenitonta suklaakakkua! Ja arvatkaa mitä, sitä oli sekä superhelppoa tehdä että superherkkua syödä. Tämä on sellainen herkku joka kelpaa aika monelle eri ruokavaliolle, tosin soija-allergiselle pitäisi käyttää kaurakermaa soijakerman sijaan, ja tietty koristeitakin voi vaihdella sen mukaan mille kukin on allerginen. Kakku on maidottomuuden, vegaaniuden ja gluteenittomuuden lisäksi myös munaton ja pähkinätön.

Kakku toimii niinkuin hyydytetyt kakut yleensäkin, mutta siihen ei tule yhtään liivatetta tai mitään muutakaan, vaan kovettuessaan uudelleen sulatettu suklaa pitää täytteen muodossaan. Mä käytin kakussa makeutuksena ruokosokeria, mutta senhän voisi hyvin korvata esimerkiksi agavesiirapilla tai vaikka intiaanisokerilla.

Vegaaninen ja gluteeniton suklaakakku n. 20cm irtopohjavuokaan

4,5dl soijavispiä tai kauravispiä

300g tummaa maidotonta suklaata

2rkl tummaa kaakaojauhetta

2rkl ruokosokeria

150g gluteenittomia digestivekeksejä

75g maidotonta leivontamargariinia

koristeeksi marjoja tai hedelmiä oman maun mukaan

Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita margariini ja keksimuru keskenään, ja painelen leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita vispin joukkoon sulatettu suklaa, kaakaojauhe ja ruokosokeri. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3-5h. Tarjoile marjojen tai hedelmien tai molempien kanssa. NAM!

Mä en ole koskaan hirveästi maistanut mitään -ttomia herkkuja ennen, koska ei ole ollut tarvetta. Mutta tätä voin todellakin suositella, maistui ihan normijälkkärille, mikään maku ei ollut liian voimakas mutta makua riitti tosi hyvin. Tuli ehkä vähän mieleen suklaajätski, mutta sitten sai vielä herkullista keksipohjaa ja mansikoit kaveriksi. Myös lapsille teki hyvin kauppansa. Tästä vaikka helppo herkku juhliin joihin on tulossa erikoisruokavalioisia vieraita.

Mukavaa iltaa kaikille <3


18 Responses to “Vegaaninen ja gluteeniton suklaakakku”

 1. Avatar Maru sanoo:

  Kannattaa kokeilla myös kotikokin sivuilta löytyvää vegaanista suklaavadelma moussekakkua :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos vinkistä!! Pakko kokeilla, varsinkin esikoinen rakastaa vadelmia :)

 2. Avatar Jatta sanoo:

  Kiitos ohjeesta! Itsellä suolisto ongelmien vuoksi gluteeniton ja maidoton ruokavalio, myös sokeri pitäisi jättää pois (mutta pakkohan sitä joskus on herkutella), joten ihana löytää tälläinen ohje joka vieläpä on suht simppeli! :)

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Vaikuttaapa herkulta! :) vegaaninen kakku tarkoittaa muuten automaattisesti myös munattomuutta! (Eli ei mitään eläinperäistä)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mä tiedän! :D Mutta mainitsen sen erikseen, koska kaikille jotka eivät erikoisruokavalioiden kanssa ole tekemisissä säännöllisesti (tai ikinä) se ei välttämättä ole itsestäänselvää! :)

 4. Avatar Taavittiina sanoo:

  Ihanan näköinen.
  Särähti vaan korvaan. Jos ruoka on vegaaninen se ei tarkoita että se olisi vain maidoton vaan siinä ei ole silloin mitään eläinperäistä (niinkun tässä ei olekaan). Tekstistä vain saa semmoisen vaikutelman, koska mainitset munattomuuden erikseen. :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mä tiedän kyllä että vegaaninen on automaattisesti maidoton munaton ei mitään eläinperäistä, mutta kun kaikille se ei ole yhtä selkeää kuin vegaaneille tai erikoisruokavalioiden kanssa muuten tekemisissä oleville! :D olen todennut että blogatessa kaikki on aina parempi vääntää vähän rautalangasta kuin jättää tulkinnanvaraa, mutta näköjään sekin sitten särähtää :D

 5. Avatar - sanoo:

  Soija-allergiselle ei käy myöskään tuo käyttämäsi suklaa. Suosittelen tsekkaan Dammenbergin, sieltä löytyy maidotonta, munatonta, gluteenitonta, soijatonta ja pähkinätöntä suklaata!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Thanks! Meidän kaupassa ei sitä ollutkaan mutta itse söin Dammenbergia pienenä kun oli laktoosi-intoleranssi! :D

 6. Avatar Sara sanoo:

  *Jos kakku on täysin vegaani, niin se on silloin automaattisesti myös kanamunaton ja maidoton.

  Mutta kiva ohje – itselläkin gluteeniton ruokavalio ja tämmöisiä on aina hyvä laittaa muistiin. :)

 7. Avatar Jaana sanoo:

  Kiitos ohjeesta! Menee kokeiluun tässä kesän aikana :)

 8. Avatar Kinuskifani sanoo:

  Olisi ihan kohteliasta ilmoittaa, mistä tämän reseptin on napannut…

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Nyt täytyy sanoa että en yhtään tiedä mitä tarkoitat! Mutta toki tämä on sen verran yksinkertainen resepti ainesosiltaan että olisin aika yllättynyt jos kukaan ei koskaan olisi kehitellyt mitään samanlaista aikaisemmin. Jos olen testannut jonkun toisen reseptiä niin olen sen kyllä aina blogissani ilmoittanut, oli kyseessä sitten joku toinen bloggaaja tai esimerkiksi k-ruoka. Nyt kyseessä oli kuitenkin oma kokeilu sen perusteella mitä olen joskus aiemmin tehnyt ei-maidottomista ainesosista.

  • Avatar Annika sanoo:

   Jos tarkoitat kinuskikissan sitä vegaanista suklaakakkua niin eihän tämä edes ole sama. Ja tosiaan sen verran simppeli ohje, että olisi melkeen sama kun olisi kyse mansikkakermakakusta, kaikki ne melkeen samanlaisella ohjeella tehdään.

  • Avatar R sanoo:

   Kinuskifani: lähes kaikki moussekakut, etenkin suklaiset sellaiset, ovat suht samanlaisia ohjeeltaan. Ei ole mitään varmuutta kenen ohje se on alunperin ollut.

   Itse oon väsännyt tätä samantyylistä kakkua usein myös, vadelmafanina heittänyt vattuja moussen sekaan ja päälle. Toimii myös mustikoilla!!

 9. Avatar tiikerikakku sanoo:

  Ihanan kuuloinen ohje! Oletko itse ostanut tuota kauravispiä jostain? Helsingin keskustan marketeista kun ei ainakaan moista löytynyt.

 10. Avatar J sanoo:

  Huomhuom et oo ilmeisesti huomannut että toi keijun rypsi leivontamargariini ei oo vegaanista, siinä on aromit maidosta :/ toivottavasti kukaan vegaani ei oo nyt tietämättään käyttäny, sininen keiju on sitä mis ei oo mitään eläinperästä
  Kivan näkönen kakku kuitenkin! nam

  http://keiju.fi/tuote/margariinit/keiju-rypsi-leivontamargariini-500-g

 11. Avatar samppa sanoo:

  Hei, sellainen tarkennus että kauravispit eivät välttämättä ole gluteenittomia, esim. oatly ei ole erityisesti gluteenittomasta kaurasta tehty ja saattaa siten sisältää vehnää

Kommentoi