Apua raskauspahoinvointiin

17.09.2016

 

Yhteistyössä Sabora Pharma. Raskaudessa eletään nyt 19. viikkoa, ja pahoinvointi alkaa olla suurimmaksi osaksi helpottanut muutamia tilanteita lukuunottamatta. Mulla pahoinvointiin on auttanut erityisesti kaksi juttua: syöminen, sekä Sabora Pharman Sea Band pahoinvointiranneke josta kerron teille nyt lisää. Pahoinvointiranneke on täysin lääkkeetön vaihtoehto pahoinvoinnin lievittämiseen, jonka teho perustuu siis akupainantaan. Sea Band -rannekkeet laitetaan molempiin käsiin ja ne painavat tiettyä akupistettä, joka sitten helpottaa pahoinvointia. Ensin olin vähän skeptinen että voiko tämä toimia edes, mutta toisaalta halusin helpottaa pahoinvointia nimenomaan ilman lääkkeitä, raskausaikana kun lääkkeiden syöminen on entistäkin tarkempaa ja niitä haluaa välttää viimeiseen asti.

Mulla pahoinvointia on aiheuttaneet erityisesti kolme asiaa: nälkä, hajut ja päänsärky. Alkuraskaudessa nälkä iski aivan yllättäen ja todella usein, ja jos ei ruokaa saanut sillä siunaaman sekunnilla kun nälkä tuli, alkoi armoton pahoinvointi. Mä en oksentanut raskauden takia kertaakaan, mutta kuvotuksen tunne oli todella voimakas tässä raskaudessa, pahempi kuin koskaan aiemmin. Hajut liittyivät myös voimakkaasti pahoinvointiin, näistä pahimpana mm. meidän auto, joka haisi siis uudelta käyttämättömältä autolta ja ihan todella kovasti. Oli niin ristiriitaista kun samaan aikaan huokaisi ihastuksesta istuessaan uuteen tilavaan ja mukavaan autoon, mutta sitten alkoi samantien etomaan kun se vaan haisi niin järkyttävälle! Päänsärkyä mulla oli myös usein, ja aina kun pää oli kipeä tarpeeksi pitkään, tuli särystä myös huono olo, ja tulee vieläkin vaikka puoliväli jo parin viikon päässä häämöttääkin.

Raskauspahoinvoinnissa ja päänsäryssä pahinta on niiden jatkuvuus ja se miten ne vaikuttavat arkeen. Varsinkin jos elämässä on raskauden lisäksi muutakin kuten työt, koulu, lapset tai lemmikit, olisi todella tärkeää säilyttää toimintakyky ja kyetä elämään normaalia elämää ja huolehtimaan oma osansa arjessa. Ainakin mulla se jos en kykene toimimaan, aiheuttaa stressiä, ja sitten se taas omalta osaltaan aiheuttaa päänsärkyä ja pahoinvointia. Siksi olen ollut tosi iloinen siitä, että olen voinut turvautua Sea Band -pahoinvointirannekkeiden apuun tarvittaessa. Rannekkeita voi pitää joko jatkuvasti, ns. ennaltaehkäisevästi, tai sitten ne voi laittaa käteen tarvittaessa. Mä sain ne käyttöön vasta sitten kun se pahin nonstop pahoinvointi alkoi jo hellittää, mutta olen käyttänyt näitä aina päänsärkykohtauksen iskiessä sekä autossa. Ja voin sanoa että viime viikkoina molemmat ovat olleet huomattavasti siedettävämpiä, kuin ilman rannekkeita.

Sea Band-ranneke on pehmeää joustavaa materiaalia, ja siinä on kova pallura joka painaa akupistettä. Ranneke oli helppo asettaa paikallaan kuvallisen ohjeen avulla kumpaankin käteen, ja sen tehon alkoi huomata hyvin nopeasti, ehkä n. vartissa pahoinvointi helpottaa jo huomattavasti mulla. Ranneketta voi hyvin käyttää muuhunkin kuin raskauspahoinvointiin, aina kun haluaa lievittää pahoinvointia lääkkeettömästi, tai ei voi käyttää pahoinvointilääkkeitä mutta tarvitsee silti pahoinvointiin apua. Sea Bandia voi käyttää esimerkiksi leikkauksen jälkeiseen pahoinvointiin tai matkapahoinvointiin, ja myös lapsille on omat pienikokoisemmat rannekkeet.

Sea bandilla on hintaa vain n. 20 euroa ja sitä saa laajasti apteekeista. 20 euroa on aika pieni investointi tuotteeseen, jolla on pitkä käyttöikä. Muutaman kuukauden käytössä en ole huomannut että rannekkeet olisivat yhtään kuluneet tai löystyneet, päinvastoin. Kaikilla akupainantaan perustuvat, ns. reflexologia-tuotteet eivät toimi, mutta selkeällä enemmistöllä ihmisistä kuitenkin. Olen onnekas että kuulun tähän enemmistöön, ja olen turvautunut akupainantaan muulloinkin, esimerkiksi edellisen raskauden loppupuolella kun 12 viikkoa jatkuneet supistukset alkoivat kyllästyttää ja yritin käynnistää synnytystä kaikin mahdollisin keinoin. Ja kyllähän se sitten käynnistyikin ja meni sutjakasti.

Raskauspahoinvointi on todella kuluttavaa ja rankkaa, ja se saattaa pilata raskauden ilon pitkäksi aikaa. Siksi kannattaa kokeilla kaikkia mahdollisia apukeinoja, joista tämä on tietenkin turvallisin mahdollinen koska on täysin lääkkeetön. Jokaisen naisen pitäisi saada nauttia omasta raskaudestaan niin vähillä oireilla kuin mahdollista.

Yhteistyössä Sabora Pharma:

indiedays-ja-brm-yhteislogo

Oletteko kokeilleet akupainantaa tai sen vaikutukseen perustuvia tuotteita?


50 Responses to “Apua raskauspahoinvointiin”

 1. M sanoo:

  Minulla oli todella voimakas raskauspahoinvointi, eikä rannekkeista ollut pienintäkään apua. Uskon kuitenkin, että joillekin tämä toimii. Itsekin kokeilin huvikseen synnytyksen käynnistystä jalkojen akupainannalla ja sattumaa tai ei, mutta kahtena iltana tehdyn käsittelyn jälkeen synnytys käynnistyi seuraavana yönä :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Niinhän se on että toisille auttaa ja toisille ei! Mutta joo, sama täällä, mullakin meni just vain päivä jalkojen akupainannasta ennen kuin synnytys käynnistyi :D

 2. Maitoviiksi sanoo:

  Itse käytin rannekkeita omassa raskaudessa lähes koko raskauden ajan, alkaen rv 6. En tiedä, minkälainen vointi olisi ollut ilman niitä. Olin nimittäin todella huonovointinen. Mistään hinnasta en rannekkeita olisi suostunut riisumaan. Pahimpina hetkinä kävin jopa suihkussa ne kädessä. Ja loppuviikkoina uskalsin öisin riisua rannekkeet. Mutta eivät menneet miksikään noin tiiviissä käytössäkään. Lisäksi ovat huomaamattomat pitkähihaisen kanssa.

 3. No siiiiis… Kaikkihan muistaa mut eri ryhmissä siitä, et esikoista odottaessa oksensin 36 viikkoa, eli viikolta neljä aina synnärille asti. :D Kuopusta odottaessa oksensin vaan 8 viikkoa, mut sillonkin 95% siitä mitä söin. Sillon koitin näitä, mut ei niistä ollu mitään apua. Mulla oli rannekkeet, teippailin napaa, kävin tiputuksessa, sain pahoinvointilääkkeet jne. mut ainoo mikä autto, oli aika. Yhtään ei oo ikävä!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hyperemeesi on kyllä niin ikävä juttu! Mulla muutamalla ystävällä myös ollut ja siihen ei ole edes lääke auttanut :/ Uskon että ei ole ikävä noin rankkoja aikoja. Tosi kurjaa että jotkut joutuvat kärsimään niin paljon! :(

 4. Isse sanoo:

  Mulla kans käytössä seabandit. Auttavat jonkinverran, eli vievät pahoinvoinnilta pahimman terän, vaikka silti oksennan pari kertaa päivässä ja kärsin pahasta kuvotuksesta, mutta ilman rannekkeita olo on paljon pahempi! :)
  Myös tämmöisessä jatkuvassa käytössä (pois vain suihkussa) huomaa että rannekkeet ovat löystyneet ja nukkaantuneet ja vaativat jossain vaiheessa uusimisen.

 5. Ninni sanoo:

  Mahtavaa että sinäkin olet saanut apua rannekkeista. Minäkin olen käyttänyt molemmissa raskauksissa vaikka pahoinvointi olikin lähinnä sellasta kuvotusta,mutta oli kyllä ärsyttävää kun oli koko ajan nälkä ja melkeen kaikki ruoka ällötti ja haisi pahalle. Toinen raskaus oli kyllä kaikkien oireiden ja vaivojen suhteen paljon helpompi kun aloin käymään kuukauden välein vyöhyketerapeutilla joka tekee koko kehon vyöhyketerapiaa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mulla myös on ollut juuri tuota samaa kuvotusta! :S Mutta aijaa, tuo vyöhyketerapiakin kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, harmi kun en aiemmin ole tajunnut :D kun nyt ei enää juuri pahoinvointia ole, onneksi.

 6. Miisa sanoo:

  Moi. Olen pohtinut yhtä kysymystä mielessä, mutta ajattelin alkuun sen olevan jotenkin tökerö, mutta kysympäs nyt. Oliko tulevan lapsen teko jotenkin yhteydessä blogiin työnä? Eli suunnittelitko sitä sen kannalta että voit kirjoittaa jälleen raskauspostauksia ja ylläpitää raskausblogia? Kun kuitenkin teet työksesi blogia ja ehkä äitejä kiinnostaa enemmän myös raskaus ja vauvakuulumiset isompien lasten juttujen lisäksi. Voitko kertoa rehellisesti, oliko lapsen teolla ja blogilla pienikään yhteys? Vai ajoititko lapsen niin, että saat tässä vaiheessa vielä rahallista hyödykettä, esimerkiksi tulet aika varmasti saamaan vaunut (kun mainos on näkynyt heti raskauden alettua blogissa) josta teet sitten postauksen ja varmasti saat myös yhteistyökumppaneilta kaikkea lasten kamaa. Oliko tällä siis osuutta siihen, että päätitte juuri nyt tehdä kolmannen lapsen, joten ns. Blogin alkuperäinen idea ei kaikkoa?

  • Pihvi sanoo:

   Siis ootko nyt tosissasi? Uskomatonta että joku voi edes ajtella mitään tällaista..

  • Julle sanoo:

   Mun mielestä kysymys on aika supertökerö: ei kai kukaan nyt oikeesti hankkisi lapsia sen takia, että kokee _hyötyvänsä_ esim. äitiyspakkauksella, blogin kautta tulleilla vaunuilla/uusilla lukijoilla, ilmaisilla bussimatkoilla tai lapsilisillä.Taloudellisesti lapsen hankinta tulee tietenkin kalliiksi, vaikka sitä hiukan yhteiskunnan puolelta tuetaankin.

   Lapsi muuttaa vanhempien ja läheisten elämän loppuiäksi. Vanhemmuudesta ”hyötyminen” on mielestäni ennenkaikkea sitä iloa ja henkistä hyvinvointia, jota lapset meille aikuisille voi olemassaolollaan tuottaa.

   Tsemppiä odotteluun, Iina :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kyllä nyt täytyy sanoa että ajatuksesi osuivat alunperin ihan oikeaan, myös minun mielestäni kysymyksesi on kertakaikkiaan tökerö ja oikeastaan purskahdin nauruun kun luin tätä, tuntuu niin absurdilta että tällaista voi tulla edes jollekin mieleen. :D Mutta ei, blogi ei millään tasolla missään vaiheessa vaikuttanut mitenkään siihen kun suunniteltiin vauvaa ja raskautta, ei kertakaikkiaan mitenkään. Vaikka saisin kaikki vauvan tarvikkeet yhteistyönä (mitä ei siis tosiaankaan tapahdu) niin silti kyllä taloudellisesti kannattavampaa olisi pysytellä ihan vaan kahden lapsen äitinä, kuten tuossa toinenkin lukija kommentoi niin se lapsen kasvatus tulee aika kalliiksi pidemmän päälle. Mutta meillä ei tässä nyt taloudelliset intressit ollut tosiaan päällimmäisenä mielessä, vaan se tunne että meidän perheeseen kuuluu vielä kolmas pikkuinen. Mun blogi on porskuttanut jatkuvasti eteenpäin vaikka edellisestä raskaudesta on ollut jo 3,5 vuotta, enkä tosiaan usko että ilman tätäkään raskautta blogin idea olisi kadonnut. Tämä on alusta asti ollut mun oma lifestyleblogi, ja elänyt mukana kulloisessakin elämänvaiheessa, näin myös jatkossa. Toivottavasti tämä tuli nyt kerralla selväksi. :)

 7. T sanoo:

  Mua jotenkin aina niin naurattaa tälläset uskomushoitohöpönpöpöt. Nykyään on niin paljon kaiken maailman rannekkeita, koruja ym, jotka auttavat kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan vaivaan. Tietysti, jos ihminen kokee saavansa jostakin apua, niin mikäs siinä sitten, mutta silloin asian teho perustuu juurikin siihen lumevaikutukseen. Akupisteiden painelun hyödyn tieteellisen näytön kanssa taitaa oikeasti olla vähän niin ja näin.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No en itse lähtisi ehkä vertaamaan akupainantaa joihinkin koruihin tms. kun nämä ovat kuitenkin ihan tieteellisesti tutkittuja juttuja. Akupainanta on ikiaikainen hoitokeino jonka suosio ei ole hiipunut satojen vuosienkaan aikana, enkä usko että sen teho perustuu lumevaikutukseen. Mielestäni jo se että rannekkeita myydään nimenomaan apteekeissa kertoo siitä, että niiden teho perustuu johonkin muuhun kuin höpöhöpöön. :)

   • T sanoo:

    Tieteellisesti tutkittu tarkoittaa monesti sitä, että kyseistä tuotetta valmistava yritys on rahoittanut kyseisen tutkimuksen ja tulokset ovat myös sen mukaisia. Tai vastaavasti, tutkimuksen otanta voi olla melko mielenkiintoinen. Onhan näitä kaiken maailman kikkoja, että pelkkä tutkimustuloksiin vetoaminenkaan ei ole aina niin yksiselitteistä. Kyseisen tuotteenkin sivuilla mainostaan, että uusimman tutkimuksen mukaan 75 % käyttäjistä on saanut avun tuotteesta. Asiasta tekisi hieman uskottavamman, mikäli kerrottaisiin edes, että sen ja sen tutkimuksen mukaan asia on näin. Näissä pitäisi aina vähän lähdekritiikkikellijen kilkattaa :)Mutta kuten totesin, jos joku kokee näistä saavansa hyötyä, niin ei se tietysti keneltäkään pois ole :)

 8. Klp sanoo:

  Minkälainen auto teillä muuten on? Onko pieni vai iso ja minkä ikäinen? Mahdutteko kaikki sitten siihen kun vauva syntyy?

 9. Annu sanoo:

  Käytin näitä viimeraskaudessa ja tunsin että auttoivat, tai sitten sain psykologista helpotusta :D
  Kerran oksensin koko raskauden aikana, mutta muuten kärsin armottomasta kuvotuksesta 24/7.

  Näitä muuten EI SAA KÄYTTÄÄ ÖISIN!
  Tukoksen riski. Ainakin näin apteekissa ohjeistettiin.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ihanaa että niistä oli apua! :D Mä kysyin tätä asiaa Sea Bandin edustajalta, ja tämä ei onneksi pidä paikkaansa eli minkäänlaista tukosriskiä ei ole yö- eikä päiväkäytössä. Huh! Tämä on mulle tosi tärkeää kun omalla äidillä on ollut aivoinfarkti ja molemminpuolinen keuhkoveritulppa, ja mullakin näin ollen on kohonnut riski niitä saada.

 10. salla sanoo:

  Moikka, mä oon laittanu sulle spostia. Onkohan tullut perille :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, nyt ei ainakaan tule mieleen että olisin huomannut viestiä mutta täytyypä kokeilla hakutoiminnolla vielä sun nimellä että jos on vaan mennyt ohi kaiken muun joukossa! Hyvä kun sanoit. :)

 11. Heidi sanoo:

  Mulla autto raskauden myötä alkaneeseen matkapahoinvointiin. Selkeästi tietty aika laitosta nii helpotti tai jos muisti laittaa ennen automatkaa valmiiksi nii ei oksennusta tullutkaa. Psyyke vaikuttaa varmasti ja lumevaikutuskin, mutta hyvin kyllä matkalla arvasi, et onko laittanut ne rannekkeet pitkähihaisen alle (muistikin kun reistaili), kun vaan tsekkas olonsa. Jos ei oksettanu nii rannekkeet kyllä 100% löyty käsistä. Onneks oli apua. Jollain lapsilla auttanut kanssa matkoilla. :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mahtavaa että on ollut apua! Me ei olla lapsille kokeiltu kun heillä ei ole ollut matkapahoinvointia, mutta nuo on kyllä hyvä pitää tallessa, eihän sitä tiedä jos vaikka tällä meidän tulevalla juniorilla olisi isompana matkapahoinvointia. Tai sitten jos tulee joku vatsatauti tms. niin voihan sitä kokeilla auttaako rannekkeet. :)

 12. Taika sanoo:

  Itellä myös hurjaa pahoinvointia. Alkoi viikolla 5. Vko 6 alko oksentelu, joka väheni pikkuhiljaa niin, että nyt vko11 tulee oksennettua enää perisen kertaa viikossa. En ole noita rannekkeita kokeillu, enkä työni puolesta niitä voiskaan käyttää.. Mutta joillekin on apua, joillekin ei. :)

 13. peukutan sanoo:

  Mulla on ollut nää rannekkeet jo useamman vuoden käytössä kaikkeen, mm. päänsärkypahoinvointiin. Pitkillä matkoilla ennaltaehkäisevänä hoitona ihan loistavat, jos laitan jo lähtiessä paikalleen, ei matkapahpinvoinnista ole tietoakaan, kun taas ilman olen perille päästyä ihan toimintakyvytön…
  Ostin jokin aikaa sitten toisen parin, toinen taisi olla pesussa tms. Tämä uusi pari myytiin pakkauksessa, jossa noiden käsien kuvan tilalla oli kuva raskausvatsasta… Ja kun oma tarve on ollut ihan muista syistä, tämä pakkaus on herättänyt hilpeyttä ihan kiitettävästi :D

 14. Anni sanoo:

  Käytin noita ekassa raskaudessa, mutten huomannut mitään eroa. Kamala pahoinvointi oli 4 kuukautta. Sama tokassa raskaudessa. Ainut mikä auttoi oli syöminen.

 15. Pipa sanoo:

  Elämä on kaupallista, se pitää myöntää.
  Hyvää jatkoa sinulle.
  T. Pipa

 16. D sanoo:

  Mä käytin noita ja ne ranteissa oksensin sen 20 vko. Eli täällä ei tehonnut :/

 17. Mira sanoo:

  Mulla ei itse raskauspahoinvoinnista ole kokemusta, mut muuten kyllä pahasta olosta ja oksentelusta. Ilmeisesti ahdistuneisuushäiriöön liittyvää. Olen kokeillut kaikki keinot tässä muutaman vuoden aikana, myös tuollaiset rannekkeet, mutta eivät auttaneet yhtään :/

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi ei! Toivottavasti sulle löytyisi joku apu tuohon, joku ylempänä suositteli vyöhyketerapiaa, ootko sitä kokeillut? Pahoinvointi on kyllä kaikissa mahdollisissa tilanteissa niin ikävää että voi kun sullakin menisi ohi!

 18. mira sanoo:

  Nää muuten auttaa myös krapulaan :D Meillä opiskelijapiireissä näitä käytetään krapulan ennaltaehkäisyyn laittamalla nää rannekkeet yöksi käteen baari-illan jälkeen :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaahha hei huikea vinkki! :D Ehkä mun ens vuoden synttäreillä voisin kokeilla tätä kun uskaltaudun juomaan sen yksi tai kaksi siideriä joista mulle kuitenkin pitkän tauon jälkeen tulee krapula :D

 19. Henna sanoo:

  Raskauspahoinvoinnista ei oo kokemusta (eikä myöskään ylipäätään raskaudesta :D), mutta mulla auttaa nää ahdistukseen. Kutsun niitä nykyään ahdistusrannekkeiksi. Mulla on ollut ne jo yli 6 vuotta olemassa ja käytän tarvittaessa. Ahdistus aiheuttaa mulle semmoista pahaa oloa, joten kun tiedän että mulla on rannnekkeet, niin mulla ei tuu niin paha olo. En mä tiedä auttaako se oikeasti, mut ainakin psyykkisesti. :) Mulla on myös crohnin tauti johon liittyi aiemmin paljonkin pahaa oloa ja kun rannekkeiden päälle laitoin vielä jotakin kiristykseksi, niin se auttoi. En tiedä siitäkään oliko lumetta vai mitä, mut auttoi. Oon tässä kuuden ja puolen vuoden aikana käyttänyt ehkä kolme tai neljä rannekeparia loppuun, joka on mun mielestä tosi vähän, verraten siihen että pidän niitä tosi paljon. :) Tykkään siis ja suosittelen aina kaikille. Serkun vaimollekin suosittelin ja hän sai näistä raskauspahoinvointiinsa apua.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ihanaa että ne on auttanut sulla, aivan huikeeta! Oot kyllä tosi vahva tyyppi, täytyy nostaa sulle hattua miten positiivisesti ja huipusti suhtaudut kaikkeen kokemaasi, wau! Ihanaa syksyä sinne ja toivottavasti voit jo paremmin <3

 20. Venla sanoo:

  Itse hommasi rannekkeet matkapahoinvoinnin ehkäisyyn. Pahoinvointi oli autossakin niin voimakasta että risteilylle lähtöä en ajatellutkaan. No tietysti matkapahoinvointi lääkkeillä olisi pärjännyt laivamatkan mutta nekin kun usein ovat kolmiolääkkeitä, jotka sitten mua nukuttaa niin hirveästi. Nyt kuitenkin kaksi vuotta ollut rannekkeet käytössä ja ei enää tietoakaan matkapahoinvoinnista! Rannekkeiden avulla olen pystynyt käymään risteilyillä ja matkustaminen on muutenkin paljon mielekkäämpää! SUOSITTELEN KAIKILLE!!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mahtavaa että olet saanut rannekkeista apua! Ihanaa :) Mä tykkään käydä risteilyllä kans, ja kiva tietää että nämä auttaa sielläkin mahdolliseen pahoinvointiin!

 21. Marika sanoo:

  Kaksi raskautta rannekkeita käyttäneenä en voi kun suositella! Pahoinvointia ne eivät vieneet kokonaan pois, mutta helpottivat oloa huomattavasti :)
  Matkapahoinvointilääkkeitäkään ei ole tarvinnut käyttää enää.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hyvä että ovat helpottaneet sulla! En tiedä voiko mikään viedä raskauspahoinvointia ihan kokonaan pois jos siitä kärsii, mutta tosi paljon nää on ainakin helpottaneet myös mulla! :) Ihanaa syksyä sinne!

 22. nipa sanoo:

  Kokeilin joskus kaverin näitä tän tyylisii rannekkeita migreenipahoinvointiin, joo autto kyllä, mut auta armias ku otti ne pois! oksennus lens samantien :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.