5-vuotiaana

20.09.2016

Voitteko uskoa että meidän esikoinen täyttää tänään viisi vuotta? Niin, en mäkään! Miettikääpä, että moni teistäkin on seurannut täällä meidän tarinaa, meidän pienen perheen kasvua jo siitä asti kun vasta odotimme esikoista saapuvaksi. Puoli vuosikymmentä sitten iltapäivällä mä kävin neuvolalääkärissä Oton kanssa kurkkimassa ultralla meidän pientä tyttöä, ja olin autuaan tietämätön siitä että vielä samana iltana saisin pitää häntä sylissäni, meidän esikoistytärtä. Tiara muutti meidän elämän syntyessään, hän teki siitä niin paljon parempaa ja rikkaampaa.

Meidän esikoinen on syntymästään asti ollut sellainen tyyppi joka tuo valoa jokaiseen päivään. Hän on fiksu, empaattinen ja oivaltava, ja siitä asti kun hän sanoi ensimmäisen sanansa, on hän joka ikinen päivä opettanut mulle jotain uutta. Toki jo ennen sitäkin hän opetti meille paljon, mutta se puhumisen taito häneltä on kyllä pienestä asti löytynyt. Pienestä asti hänellä on ollut ihan uskomaton huumorintaju, ja välillä hän heittää sellaista läppää että isilläkin menee jauhot suuhun. Sarkasmi on oma taiteenlajinsa jonka hän hallitsee jo viisivuotiaana ihan kevyesti. Hän on oikeasti ihan huippu tyyppi, sellainen jonka mä haluaisin mun kaveriksi vaikka en olisikaan hänen äitinsä.

Viisivuotiaat rakastavat salaisuuksia ja omia pieniä juttuja. On ihan parasta jos saa tehdä jotain ihan kahdestaan vain äidin tai vain isin kanssa, ja päiväkirja on tärkeä juttu minne liimataan tärkeitä tarroja, kirjoitetaan omia muistoja ja muita hauskoja juttuja. Meidän viisivuotias voisi käyttää kaiken aikansa kirjoittamiseen ja lukemiseen, ja hänellä onkin jo komea kokoelma tehtäväkirjoja, aapisia, matikkavihkoja ja muita oppimisen välineitä. Toki välillä hän haluaa myös leikkiä legoilla tai poneilla, ja katsoa hauskoja videoita.

Hänellä on oma vahva luonteensa ja tahtonsa, mutta hän on myös herkkä. Viisivuotiaasta voi huomata jo ihan uudenlaisia luonteenpiirteitä ja tapoja osoittaa omaa tahtoaan välillä vahvastikin. Hänelle säännöt ovat todella tärkeitä, ja leikeissä saattaa olla monimutkaisiakin juonikuvioita. Hän puhuu sujuvasti kahta kieltä, ja ruotsia jo muakin sujuvammin, tai ainakin luontevammin.  Välillä, tai aika useinkin tuntuu uskomattomalta että me ollaan voitu luoda tuo fiksu ihminen joka tuossa puuhailee omiaan ja osaa jo niin paljon kaikkea. Missä välissä siitä iloisena kikattelevasta ja joka paikkaan sosetta levittävästä pallerovauvasta kasvoi tuo pitkänhuiskea mahtityyppi joka syö haarukalla ja veitsellä?

Esikoisemme rakastaa akrobatiaa ja on sirkuskoulun innokas oppilas. Hän tekee hurjia temppuja jotka saavat äidille hien pintaan ja isille hymyn kasvoille. Missä vaiheessa meidän pienestä hiekkaakin inhonneesta hienohelmasta tuli tuollainen hurjapää? Lasten kasvua on mieletöntä seurata, ja parasta on huomata se miten lapsi itse muovaa itsestään juuri sellaisen tyypin kuin hänen kuuluukin olla. Usein saa huomata että oma lapsi kasvoikin jossain asiassa ihan toisenlaiseksi kuin alunperin itse ajatteli, ja se on just vaan hyvä. Koskaan ei voi tietää etukäteen, voi vaan seurata ja ihastella, ja tehdä kasvattajana parhaansa tukeakseen lasta kaikissa mahdollisissa elämänvaiheissa ja tilanteissa.

Me ollaan kyllä niin ylpeitä vanhempia, ylpeitä meidän molemmista maailman ihanimmista ja rakkaimmista tytöistä. Paljon paljon onnea rakas Tiara viisi vuotta, olet meidän maailman rakkain esikoinen <3


22 Responses to “5-vuotiaana”

 1. Mari sanoo:

  Paljon onnea suloiselle Tiaralle!

  Mäkin olen sun blogia lukenut ihan alusta saakka ja kyllä tämä blogikin on kasvanut yhdessä teidän perheen kanssa. Ihana, viihdyttävä, liikuttava blogi!

 2. Napin sanoo:

  Voi miten kauniisti sä aina kirjoitat lapsistasi <3 tuli hymy huulille täällä! Paljon onnea ihanalle Tiaralle

 3. Annina sanoo:

  Ihana Tiara ♡ Mä olen myös alusta asti lukenut blogiasi ja ihan käsittämättömän nopeasti on aika mennyt, juurihan hän syntyi!

 4. Katziki sanoo:

  Ihana kirjoitus! Paljon onnea Tiaralle :))!

 5. PiPa sanoo:

  Voi mikä ihanuus teillä onkaan Tiara kyllä pärjää elämässä. Tietysti siihen vaikuttaa, että te vanhemmat olette antanut ja annatte elämään avaimet.
  Kaikkea hyvää pikku neidille

 6. Maiu sanoo:

  Ensinnäkin: kovasti onnea Tiaralle!
  Ja toiseksi: miten tää on mahdollista? :D Mä oon hengaillut messissä jo siitä lähtien kun Tiara ei vielä ollut edes syntynyt ja sitä tuntee kyllä itsensä ihan hemmetin vanhaksi kun joutuu päivittelemään, että miten toinen voi olla jo noin iso… Kiitos ihanasta blogista, toivottavasti saadaan olla mukana Tiaran ja teidän muiden elämässä vielä monta vuotta eteenpäin!

 7. Johanna sanoo:

  ”Sinä olet luonut minut sisintäni myöten,
  äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme,
  ja kiitän sinua siitä.
  Ihmeellisiä ovat sinun tekosi,
  minä tiedän sen. Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä,
  muotoni kuin syvällä maan alla,
  mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa. Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani,
  sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu.
  Ennen kuin olin elänyt päivääkään,
  olivat kaikki päiväni jo luodut. Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi, Jumala, kuinka valtava onkaan niiden määrä! Jos yritän niitä laskea, niitä on enemmän kuin on hiekanjyviä. Minä lopetan, mutta tiedän: sinä olet kanssani.”

  Psalmi 139:13-18

  Isot onnittelut Tiaralle!

 8. Kia sanoo:

  Paljon onnea Tiaralle! <3 Ihania kuvia hänestä.

 9. Annukka sanoo:

  Paljon onnea Tiaralle!! ❤️

 10. Laura sanoo:

  Voi miten ihanasti kirjotettu! Ja hurjasti onnea suloiselle pikkuneidille!<3

 11. Jellu sanoo:

  Onnea Tipa! <3 oon seurannut ja lukenut blogia alusta asti ja niin ihanaa seurata kun toinen kasvaa kovaa vauhtia kauniiksi neidiksi :')

 12. mismiss sanoo:

  Paljon onnea Tiaralle! :) Hassua että hän on jo niin iso tyttö, juuri selailin vanhoja postauksia teidän häiden tienoilta ja ihmettelin kuinka pikkuisia molemmat tytöt ovat olleet ja nyt ovat jo niin isoja :D Mutta vaikka isotkin lapset on ihania niin te saatte onneksi myös pian sen uuden minin sinne :) Tiarasta ja Zeldasta tulee varmasti loistavia isosiskoja vauvalle :D

 13. Roosa sanoo:

  Voi kuinka kauniisti kirjoitat toisesta! <3 Paljon onnea Tiaralle! :)

 14. Eeva sanoo:

  Paljon onnea tiaralle! :) Hän vaikuttaakin kuvien ja varsinkin videoiden perusteella just kuvailemaltas empaattiselta tytöltä.

 15. Satu sanoo:

  Hurjan paljon onnea pikkuiselle kaunottarelle!(:

 16. Eveliina sanoo:

  Aivan ihana teksti! ja paljon onnea Tieralle! :)

 17. Joonuu sanoo:

  Ihana teksti ja paljon onnea! meidän pojalle tulikin sitten sama syntymäpäivä, eilen aamulla syntyi vihdoinkin

 18. S sanoo:

  Tää on kyllä sellanen hyvän mielen blogi! :) Ja oikeastaan ainoa blogi mitä seuraan. Kiitos!

 19. S sanoo:

  Moikka, halusin vaan kertoa, että tää on ainoa blogi mitä seuraan, ja syystäkin – ei näistä teksteistä voi tulla ku hyvälle tuulelle! :)

 20. E sanoo:

  Ihana Tiara! Hullua miten hän voikin olla jo 5-vuotias, justiinhan mä aloin seurata tätä blogia ja silloin vasta odotit Tiaraa! :D

 21. Omppu sanoo:

  Miten ihanasti kirjoitit Tiarasta, mä aivan liikutuin kun luin!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.