8x Lapset jatkavat lausetta pikkusiskosta

08.10.2016

Joskus aiemmin tänä vuonna blogeissa kiersi 18x  jatka lausetta -postausidea, ja nyt päätin soveltaa sitä vähän uudella tavalla kun siihen aiempaankin oli niin hauska vastata. Keksin kahdeksan ihan uutta lauseen alkua ja annoin vastausvuoron meidän tytöille, näin saatiin ihanasti talteen heidän ajatuksiaan tulevasta vauvasta. 18 lausetta olisi voinut olla vähän liikaa mutta kahdeksan oli juuri sopivasti! Saapahan vauva itsekin joskus lukea nämä niin halutessaan, mun mielestä näistä tuli ainakin tosi hauskoja ja symppiksiä kun tytöt saivat ihan itse miettiä. Lisäsin myös omat välikommentit vastausten alle, mitä ajatuksia itselleni heräsi näistä.

Jos ihastuit leggingsseihin* niin scrollaa alaspäin!

1. Kun pikkusisko syntyy aion..

Z: ..olla pikkusisko-isosisko.

T: ..leikkiä sen kaa legoilla.

Zelda on nyt keksinyt että hän on tulevaisuudessa sekä pikkusisko että isosisko ja sekös on maailman siisteintä! Esikoinen odottaa että saa uuden legoleikki-kaverin, siinä tosin saattaa mennä hieman aikaa.

2. Parasta siinä että meille tulee vauva on..

Z: ..että saan auttaa hoitamaan sitä.

T: ..että me saatiin ilmapalloja, muistatko äiti!

Tiaralla taitaa olla mielessä vielä eniten ilmapallot joita he saivat kun paljastettiin vauvan sukupuoli. Ja Zelda odottaa niin kovasti että pääsee hoitamaan vauvaa äidin ja isin apuna, hän hoitaa aina innokkaasti kun nähdään muita vauvoja.

3. Meidän vauva on..

Z: ..tyttö ja sille laitetaan mekko ja panta.

T: ..hieno, kiltti ja rakas.

Nämä esikoisen ajatukset saivat äidille pienet hormonikyyneleet silmäkulmaan, niin ihania mietteitä. Ja saa nähdä millaisista vaatteista vauva itse tykkää, meidän mekkohullu prinsessa Zeldamme on aivan sitä mieltä että vauva hukutetaan röyhelöihin ja rusetteihin ja timantteihin, mutta jää nähtäväksi millainen vaatemaku tulevalla tyypillä sitten on.

4. Vauvalle sopisi parhaiten nimeksi..

Z: Ida.

T: Ida

En tiedä mistä molemmat on keksineet tämän nimen mutta onhan se kyllä söpö! Epäilen tosin että esikoinen vakoili mitä kuopus oli vastannut kun hän näki että olin kirjoittanut sen jo ylös, ja taisi siitä bongata sen nimen, kun en ainakaan koskaan ole kuullut että tytöt olisivat yhdessä puhuneet tuosta nimestä.

5. Vauvan kanssa aion..

Z: ..auttaa sitä piirtämään.

T: ..leikkiä barbeilla.

Aika kauan saavat molemmat odottaa että pääsevät näitä tekemään! Voin jo kuvitella mielessäni sen miten he opettavat jotain 1-vuotiasta piirtämään ja kehuvat jokaista viivaa minkä tyyppi saa sudittua paperiin tai sen ympärille.

6. Haluaisin opettaa vauvalle..

Z: ..piirtämistä ja menemään pinnasänkyyn.

T: ..kirjoittamaan ja syömään lusikalla.

Nämä kuulostaa jo vähän aiemmin toteutuvilta jutuilta, nämä pinnasänkyyn opettamiset ja lusikalla syöminen. Tiarakin syötti Zeldalle sosetta jo 2-vuotiaana, varmasti tytöistä on iso apu sitten kun meidän vauva opettelee syömään ihan itse.

7. Sitten kun vauva on syntynyt, aion isin ja äidin kanssa..

Z: ..leikkiä ja pomppia.

T: ..hyppiä trampoliinilla äidin kanssa.

Käytiin juuri tänään HopLopissa, ja mä skippasin ison mahani kanssa kaikki huvitukset. Mutta odotan kyllä itsekin jo niin innolla että pääsen riehumaan lasten kanssa ihan normaalisti. Tramppa tosin saa odottaa ainakin hetken synnytyksen jälkeenkin, hahaha!

8. Haluaisin sanoa vauvalle..

Z: ..että se voi hyvin ja on rakas.

T: ..että se saa tulla mukaan meidän kaikkiin leikkeihin.

Kuulostaa hyvältä, eikö vain <3 Olen ylpeä tulevista isosiskoista, niin ihania ja ajattelevaisia neitejä.

Kaikkien kolmen neidin pöksyt* ovat Lucky no. 7:n ja ne on saatu Lilla Companysta. Lucky no. 7 on ihanan rento ja tyylikäs lastenvaatemerkki joka tekee ainakin muhun todella kovaa kolahtavia simppeleitä ja hauskoja lastenvaatteita. Lilla Companyssa on vaikka mitä kivaa merkiltä, nuo 19,95 maksavat Play Hard –leggarit on ainakin ihan must have! Koodilla HUMAN saatte muuten nyt 15% alennusta kaikista Lucky No. 7 -vaatteista Lilla Companysta 12.10. asti, eli nyt kannattaa tilata jos ihastuitte vaikka näihin leggingseihin tai muihin merkin ihanuuksiin.

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille <3


11 Responses to “8x Lapset jatkavat lausetta pikkusiskosta”

 1. Kotitonttu sanoo:

  Olisko tytöille luettu päiväkodissa Vaahteramäen Eemeliä? Siihän Eemelin sisko taitaa olla nimeltään Ida? :)

  Ihanan innokkaita isosiskoja siellä ja suloisia kuvia! ♥

  • Maria sanoo:

   Pakko tulla viilaamaan pilkkua, Eemelissä se on *Iida :) Toki ei pienet lapset sitä ajattele niin, heille se on ihan sama vaikka ois Iiida :-D

   Itsellä etunimi Ida yhdellä iillä ja olen aina saanut painottaa sitä, että kirjota se perkele yhdellä, koska mun nimi on ”valitettavasti” på svenska.
   En ymmärrä edes miten joku tollanen asia voi ärsyttää niin paljon. Sama kun ihmiset aina kirjottamassa Mariaa kahdella iillä ”Mariia”.

   Omasta mielestäni nimet näyttää kauniimpana yhdellä kirjaimella, paitsi tietty on niitä nimiä, mihin sopii yks ja kaks, kuten Iina ja Ina :D mutta makukysymyksiä!
   Mun isän äitinikin ”Eva-Lisa” väännettiin aina ”Eeva-Liisa”, muristiin aina yhtä aikaa!

   Mä en itse edes tiedä mikä tohon Tiaran ja Zeldan lisäksi sopisi, jotenkin niin ihanan omaperäisiä nimiä! Että vaikea pistää paremmaksi :-D tai edes yhtä hyväksi.

   • Kotitonttu sanoo:

    Pakko vielä vastata tähän, vaikka hassu juttu onkin. Joo, tiedän suomeksi se on Iida kahdella iillä. :D Tiara ja Zeldahan taitavat olla ruotsinkielisessä päiväkodissa, joten oletan että päiväsadutkin luetaan ruotsiksi. Ruotsinkielisessä versiossa Eemeli on Emil ja sisarensa Iida on Ida. :)

    Joo, nimet on kyllä aika hassuja. Mun oma nimi on myös aika harvinainen suomessa ja sitä saa olla kaikille selvittämmässä että miten se kirjoitetaan. :D

   • Heidi sanoo:

    Pakko tulla itsekin vielä viimaanaan sitä pilkkua :D onhan ruotsinkielisessä, niinkuin ruotsinkielisessä päiväkodissa tytöille varmasti olisikin luettu, Vaahteramäen Eemelissä myös Ida yhdellä i:llä ruotsalaisittain kuten sinun nimesi.

 2. Annukka sanoo:

  Aivan ihania vastauksia! Tytöistä huomaa että he odottavat pikkusiskoa kovasti, ja voin arvata miten huolehtivia heistä tulee kunhan pikkuinen syntyy! :)

 3. Tilda sanoo:

  Moi Iina!
  Mua kiinnostaisi kuulla sun tän hetkinen näkemys lapsista ja heidän oikeudestaan yksityisyyteen. Taannoin teit hyvän postauksen aiheesta: http://butimahumannotasandwich.indiedays.com/2014/07/30/lapsen-verkkoidentiteetti/ mutta nyt tuntuu että olet mennyt hyvinkin päinvastaiseen suuntaan. Tytöt ovat olleet hyvin esillä mm. Videoissa, ja välillä lukijana on tuntunut kiusalliselta, miten lähelle päästät aivan vieraat ihmiset blogisi välityksellä. Osalle lukijoista blogin suunta on varmasti ollut mieluinen. Mutta haluaisin mielelläni kuulla ajatuksiasi asian suhteen :)

 4. Elina sanoo:

  Hei Iina. Aivan super ihanat nuo legginsit, oli pakko tilata. Kiitos alennusvinkistä siis:)! Olikin ihan uusi merkki minulle tämä, tilasin meidän pikku neidille ja isoveljelle molemmille. Kyllä nuo varmasti pienelle pojallekin sopii:). Otin vaan reilut koot, saa nähdä onko kuinka reiluja. Ihanaa odotusta ja syksyä sinne.

 5. lillamy sanoo:

  Voi miten ihania teidän tytöt on, heistä tulee kyllä niin huolehtivaiset isosiskot että ei mitään rajaa :) Sunnuntain piristys oli lukea tämä! :)

 6. Argh. Nämä sun postaukset ei auta yhtään mun muutenkin järisyttävään vauvakuumeeseen. Haluaisin kovasti jo toisen pikkuisen tänne meille, mutta joudun vielä pari kuukautta odottelemaan sektiohaavani kanssa, ennen kuin voi ruveta edes yrittämään. :(

  Ihan mielettömän suloisia ja eloisia noi teidän tytöt. Odottavat selvästi isosiskoiksi tulemista. Isosiskona olo on suurimmaksi osaksi todella mukavaa hommaa, täällä puhuu muuten seitsenkertainen isosisko. :)
  Ja yhdyn edelliseen kommentoijaan, Tiara ja Zelda on niin ihanan omaperäisiä nimiä, että on vaikea kuvitella, mikä sopisi joukkoon. :) Mutta eihän se ole meidän lukijoiden homma miettiä sitä. Te annatte hänelle juuri sen oikean nimen.

  • Hups, piti vielä noista tyttöjen legginsseistä sanoa, että ihan superkivat. Käväisin tässä silmäilemässä (lue: kuolaamassa) merkin vaatteita ihan heidän omilla kotisivuillaan, koska Lilla companyn valikoima tuntui kovin niukalta. Merkki iski muhun kuin metrin halko. <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.